- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
mg105
senior tag
habár nem olyan hosszan mint Ti, de én is leírnám a véleményem az általam használt/kipróbált ventikről.
amikor megvettem a házat, nem volt még gondom a gyárilag beépített ventikkel, így hagytam őket a helyükön (sajnos pénzem sem volt a cseréjükre)
amint eltelt egy év, mind a két nem ledes venti elkezdett hangosodni, ami már igen zavaró lett, így gondoltam cserélek. első választásom a 12es zalman volt, ami sajnos hangos, de légszállításban első osztályú. így be is tettem a procihűtő mögé, ennek köszönhetően idle 28-29 fokos a proci, játék közben sem megy 35-36 fölé. de ez természetesen egy igen nagy kompromisszum, mert a venti hangos. vagyis igazából a szél zaja zavaró, illetve a venti enyhe brummogása, de semmi kattogás.
később vettem egy noctua-t, ami viszont véleményem szerint igen halk, ám a légszállítása igen gyenge. először a ház oldalára tettem, hogy a videókártyára fújja a hideg levegőt, de alig javított a hőmérsékletén, ezért áttettem előre, a vinyókhoz, amiket 30 fok alatt tart még folyamatos használat közben is.
én is kíváncsian várom, hogy melyik venti az, amelyik képviseli az aranyközéputat a hang és a légszállítás között, mert egy olyat szeretnék a videókártya felé irányítani. mivel itt ugye van egy 5-6 cm-es távolság is, ezért valamennyire muszáj a ventinek erősnek lennie, hogy a levegő elérjen egyáltalán a videókártyáig.(procim, videókártyám és vinyóim a konfigomnál)
-
mg105
senior tag
a hard disk sentinel ugyan úgy a smartból olvassa ki az értéket, így alkalomadtán ugyan azt a rossz értéket mutatják. idősödő szenzorok általában már nem a tényleges értéket mutatják!
nem csak a hitachik a melegedősek, minden gyártónak van forrófejűbb és hűvösebb szériája egyaránt!
-
mg105
senior tag
abban nem kételkedek, hogy kell nekik egy venti, mert nekem is ott az alapból beépített kék venti, és 29-31 fok között tartja a vinyómat még folyamatos használat közben is. de véleményem szerint bőven elég egy gyenge/leszabályzott venti, annyi a lényeg, h valami mozgassa a levegőt a vinyó körül, elfújja onnan a hőt, maga a vinyó nem termel annyi hőt, mint azok az alkatrészek, amik komoly hűtést igényelnek
-
-
mg105
senior tag
válasz
NeoExDeath #2892 üzenetére
ha jól tudom, olyan 20dB felett már hallható, a 27 dB már zavaró is lehet a csendmániásoknak (hozzátenném ahány gyártó annyi féle mérés!)
én kipróbáltam, hatékonyabb, ha a videókarira fújja a venti a hűvös kinti levegőt. én nem tennék oda PWM-eset, mert bonyolult lenne beállítani, hogy a videókari hőmérséklete függvényében szabályozza az alaplap. inkább egy potisat! -
mg105
senior tag
láttam, hogy eddig kb mindenki az alaplapi tálca mögött vezeti a tápkábeleket. az lenne a kérdésem, hogy az ezen a képen pirossal bekarikázott árnyékolóharisnyás alaplapi-tápkábel hogy fér át nektek a hosszú piros téglalappal megjelölt perem és az oldalfal között? (azt hittem sosem lesz vége ennek a mondatnak)
-
mg105
senior tag
Korcsii:
Pepe78: -
mg105
senior tag
nem tudok aludni, így én is kipróbáltam az alaplapra fújó venti ötletét. elsőre biztatóak az eredmények, de fél órából nem akarok véleményt mondani, hagyom éjszakára, had bontakozzon ki az eredmény
-
mg105
senior tag
szerintetek a ház elején és tetején végigfutó két ezüstszínű műanyagcsíkot mivel festhetem be, hogy maradandó legyen? megtetszett a CM 690 NVIDIA EDITION
-
mg105
senior tag
sziasztok! egy olyan problémám lenne, hogy vettem 2 12cm-es zalman ventit a ház oldalára, és hiába azok a gumivackok, állatira berezeg az egész oldallap
vmi ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- Vezetékes FEJhallgatók
- Könyvajánló
- BestBuy topik
- Revolut
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest