- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi SIM-ek itthon
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balázs1986
őstag
válasz
margithid #5670 üzenetére
T101HA és x64 Win kombóval van így nálad, nem T100-nál? Én T101HA-ról írtam, azon más rendszer (és gondolom más szoftver pakk) van, mint a T100-on. A 64bit nagyobb terhelés.
Na meg nyilván attól is függ, miket pakol fel utána az ember, amik a háttérben futnak, ill. eleve milyen Win kiadást (Home, Pro, ...).
Én úgy csináltam, hogy letakarítottam mindent, a rejtett/recovery partíciókat is, és egy Win 10 x64 (emlékeim szerint Home) került fel, a driver-ek Win keresőre voltak bízva, szóval 0 Asus vacak. Plusz egy Office 2013, ill. kérésre Chrome+VLC, meg egy egyedi app ami .net 3.5-öt és SQL Express-t használ. Ez az összes ami fut a gépen. Az előretelepített cuccokkal és a fenti alkalmazásokkal már az egyedi app telepítés előtt is használhatatlan volt. Tiszta telepítés után viszont teljesen vállalható a fentiek mindegyikével. -
válasz
margithid #5667 üzenetére
De fontos, hogy ez az elmélet.
Az SDXC szabvány 2 TB-ig tart -- minden eszközre azt az értéket írják rá, amilyen kártyával már tesztelni tudták a specifikációk véglegesítésekor. Ezért aztán nem zárható ki, hogy előre nem látott problémák akadnak, amik a szabvány szerint nem jöhettek volna közbe...
MaCS
-
válasz
margithid #5663 üzenetére
Bizony!
Régebben volt is ez téma, bár azóta lehet, hogy változott a helyzet -- de egyáltalán nem biztos, hogy Linux alatt rendesen fog működni az egész. Ez már egy egészen integrált rendszer, vannak itt buktatók, nem is beszélve az extra funkciókról, mint pl. SmartGesture, funkciógombok, stb.
A Windows 10 viszont tényleg faszán megy rajta, erre van kitalálva.
MaCS
-
Raruh
tag
válasz
margithid #5638 üzenetére
Az Intel atom x85 széria az i3 5005u-t is kenterbe veri. Mi lenne a celeronnal?
Én nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek ezt a kis gépet.
T100HA-m van, simán bír 6-7 óra hearthstone-t mikor én legalább 5 lap meg van nyitva operában, és megy egy film is.
Ennél nagyobbat szerintem nem kell elvárni egy ilyen géptől. -
axioma
veterán
válasz
margithid #5634 üzenetére
Hat egyelore nem cserelek, pont azert mert ami utodnak tekintheto - passziv hutes es nulla winchi -, az a zenbook, a 13.3-mal a kis suly miatt kibekulnek, de a 200e+-os ar nekem ara'nytalan. Epp tegnap lattam eloben az euronics-ban, me'g nem kezdtem utananezni az alternativaknak (itt hardverapron van egy hp 150e-ert de azzal kezdodik a prohardveres teszt, hogy halkan de allandoan zug a ventije... meg nehez is). Ja nekem a tablet funkcio nem kell, netbook/ultrabook a fenti megkotesekkel, es teljes erteku windows, ennyit szeretnek. Tabletesbol az se jo ami nem merev csatlakozasu, mert a'gyban ulve gepelek rajta, nincs asztal amin kitamaszthatnam.
Aldiban lattam medion gepet de me'g 2G-sat abbol is (Atom proci de Z85xx, nem nagyon ertek hozza de nem a regi), ha hasonlo aron jonne egy turbositott abbol a kozeljovoben, lehet hogy az lesz.
Vagy nyerek a lotton es akkor me'gis Asus -
-
törölt tag
válasz
margithid #5581 üzenetére
Telepítened kell a SOC driver pakkot. A hangerőszabályzó nem reagál nagyon lassan most?
Az Office-t innen tudod letölteni (ez a taperolós kiadása, ha beírod a kódod). A 8.1-es drivereket telepítheted, tapasztalatom szerint nem zavarnak be semminek, plusz a continuum is csak úgy működött nálam (mikor a billentyűzetet felcsatolva automatikusan vált tablet módról normál módra).
Amúgy pont ezért jöttem, mert kérdések merültek fel a 10 telepítése után
Telepítette még valaki tisztán a 10-et? Az egyik probléma a hang volt, de azt a SOC driver megoldotta (a 8.1-es, nyilván), a másik, hogy a kamera melletti LED nem világít, ha használatban van, plusz előfordult, hogy elment a képe is. A 8.1-es driverrel és anélkül is ilyen. A bekapcsológomb melletti LED-nek nem kéne bekapcsolt állapotban világítania? Csak töltésnél jelez. -
válasz
margithid #5578 üzenetére
Régen volt, nem emlékszem már pontosan, de én feltettem az Asus T100-as drivereit, különös tekintettel a SmartGesture-re.
Az Office letöltési helyére sem emlékszem, de elvben millió helyen fent van a neten. Egyébként ott kell, hogy legyen az url, ahol a kód, a T100-as papírjai között, de maga a telepítő szabadon letölthető számtalan egyéb helyről.
MaCS
-
LacBp
tag
válasz
margithid #5554 üzenetére
Sziasztok!
Most vettem (fél órája kb) a kezembe egy T100Tam gépet! Barátom adta ide, hogy nem bír vele... Fogalmam sem volt h mi fán terem eddig.. Akkor lepődtem meg, amikor kerestem a szabványos-szerű laptop töltő aljzatot
Most már majdnem képben vagyok.. legalább is amikor rájöttem hogy itt egy kis turpisság van, ha lejön a kijelzője!Szóval.. Win 7 kellene rá (autós programok miatt) de hiába van win7 es boot os pendrive telepítőm, ez rá sem néz! Induláskor egyből a Bios képernyőt adja be. esetleg ESC+power re.. kiválaszthatom a pendrive -ot.. aztán utána BIoS képernyő..
Dekiállok böngészni az 5500 hozzászólást, de bízom benne, hogy valakinek csípőből megvan a megoldás a bajomra!
Bocsi, hogy hosszú voltam!
üdv: Laci
-
válasz
margithid #5442 üzenetére
Ez beállítás kérdése.
Egyes gyártók (pl. Samsung) eleve a kritikus,tehát a már fokozott elhasználódást okozó tartományba töltenek.
Ipari felhasználásnál előfordul jóval alacsonyabb csúcs töltőfeszültség is, sokszoros akkuélettartamot eredményezve. (3,92 V fölött minden 0,1 V 2x elhasználódás, 4,2 V-tól még ez is durván romlik.)Ettől függetlenül nem igazán értem, hogyan fordulhatott elő nálam ez a malőr, de még ha rá is jövök, az már nem sokat segít, cserélnem kell az akkumulátort.
MaCS
-
Polcrendszer
tag
válasz
margithid #5325 üzenetére
Semmi baj, majd lesz, nyilván eldöntöd, hogy asztali gépnek használod a tabletet (
) vagy tabletként viszed, na akkor derül majd ki. Egyébként hiába a keményebb hátlap vagy keményebb dokkoló, a forrasztások ugyanazok (kontaktos lesz majd kis nyomásra leválik), a digitizer ugyanolyan vékony (egyszerűen fel-lehajtástól elreped), az 'energiahasználat' ugyanúgy tervezve (random meghal és nehéz feléleszteni, összefügghet az usb-s töltéssel, de a pontos oka rejtély mindenkinek), a zsanér javíthatatlan (én szétszeđem, amit elvileg nem is lehet, de nem jöttem rá hogy kellene meghúzni a milyen csavart), a billentyűzet fele meghal. Csak úgy. Na ha nincs kézügyességed és nem ismered ki magad a neten, akkor most kifizetted a gép eredeti árát mégegyszer.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
margithid #5310 üzenetére
Nem.
A méret a byte szerinti pontos mérete az adatoknak.
A lemezterület pedig az, hogy mekkora helyet foglal el ez a lemezen.Általában az utóbbi a nagyobb, mert egy foglalási egységben csak egy fájl lehet. Tehát egy 1 byte méretű fájl is 4 kbyte helyet foglal, meg a 100 byte méretű is a fizikai lemezen, mert 4 kbyte a foglalási egység (ha ilyenre lett particionálva). A 4kbyte+1byte méretű viszont már 8 kbyte lemezterületet foglal.
Az, hogy jelen esetben a lemezterület kisebb mint a méret arra utal, hogy az adatok jelentős része tömörítve van.
A win mappának a helyfoglalása az 7GB az esetedben, ennyit foglal le a tárból.
Ha ez számít neked, akkor nekem 24,2GB foglalt, de van fent full office 365, visual studio 2015 professional, meg némi személyes cucc a documents-ben.
-
törölt tag
válasz
margithid #5286 üzenetére
Javítsanak ki, ha tévedek, de gondold meg. Veszel egy 64 GB-s verziót Win 8-cal. A 64 GB-s verzióban vagy 8-10 GB a rendszermentő partíció. Frissíted 10-re. Innentől a rendszer visszaállítás nem működik. (Legalábbis nekem nem ment.) Azaz elbuktad majdnem az 1/5-t az összes helynek a semmire. Új telepítéskor legalább a hely egy részét visszanyerheted. Már megérte. A többit meg már leírták.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
margithid #5274 üzenetére
Semmi különöset, csak nem hagyok semmi felesleges gyökérséget futni a háttérben, amikor nem kell.
Például a wifi lekapcsol, ha alszik, ezzel már kapásból meg is szűnik a win update, meg a hülye frissítés keresős programok része.
Ha mégis kell a wifi, mikor alszik, akkor bekapcsolva lehet hagyni, és amikor nem kell, akkor alvás előtt repülő módba kell tenni. Mivel nekem ritkán kell a wifi, mikor alszik, ezért ha mégis kell, akkor addig bekapcsolom.Azt kell csak megnézni, hogy a futó programok mit csinálnak, ha van ami teker, akkor azokat le kell tiltani/lőni az alvás idejére / végleg.
-
bounty123
őstag
válasz
margithid #5007 üzenetére
Nem úgy működik, mint egy androidos tablet, hanem inkább mint egy windows laptop, vagy akár asztali gép, ugyanazok a lehetőségeid. Én legtöbbször dropbox felhővel szinkronizálok a pc-re, ha gyorsabb kell, akkor meg pendrive, vagy kiveszem a micro sd kártyát és olvasóval húzom át a pc-re.
-
LordRajZoL
aktív tag
válasz
margithid #5007 üzenetére
Kell egy kis hardwer rásegités hozzá
Valami ilyesmi
http://www.ladiesgadgets.com/twin-usb-flash-drives-enable-wireless-file-transfer-from-anywhere-in-the-world/
Én nekem egy olyan van ami virtuális hálót csinál. Csak persze nem lelem.
Közbe meglett
http://disztributor.hu/termek/4019863144383/productname=ADA%20DICOTA%20LINK%20DATA%20TRANSFER%20CABLE%20ADAPTER
Gépbe bedugva CD-nek látszik. Inditható kliens progi, többit meg mutatja
-
-
Necc
addikt
-
Necc
addikt
válasz
margithid #3840 üzenetére
Fesuld at ccleaner-el, sok szemetet osszegyujt es letorol helyetted.
Amugy normalis az hogy ahogy halad elore az ido, egyre csak gyulik a szemet, egyreszt a frissitesek, masreszt a kulonbozo (bongeszo) cache-ek, visszaalitasi pontok is felemesztenek jo par GB-ot, egy ido utan a sok naplofajl is jelentos helyet folglal, stb...
-
SharpSA
veterán
válasz
margithid #3357 üzenetére
A vezérlőpultban a Flash Playert nyisd meg (írb be a keresőjébe), majd ott a Kamera és mikrofon fülön nyomd meg a Kamera- és mikrofonbeállítások webhelyenként gombot. Ott a listában kellene lenni a www.doulingo.com-nak engedélyezve. Ha nincs engedélyezve, akkor egyik böngészőben sem fog működni.
-
Necc
addikt
válasz
margithid #3305 üzenetére
Ha en barmit megveszek, soha tobbet nem erdekel az ara, ra se nezek, ugyanez fokozottan ervenyes egy teljesen mas szintu arkategoriaban is, kulonoskeppen az autovasarlast emelnem ki. Pl. ha barki vesz egy egy uj autot, mindenki rogton azzal kezdi, hogy "fu minek vetted meg, az az auto maris 1-2 millioval kevesebbet ert amikor kigurult a szalonbol! (dupla off de nagyon erdekelne hogy ez a fajta mentalitas is "hungarikum"-nak szamit-e
) Csakhogy azt mar senki se nezi, hogy egy uj auto altalaban az elso 5-7 evben problemamentes, keveset kell ra kolteni, egy uj autorol biztosan tudja az ember hogy az milyen allapotban van (nincs olyan hogy az elozo tulaj szethajtotta pl.), es meg lehetne sorolni.
tl;dr: ha megveszel valamit, ne az erdekeljen hogy minden adott pillanatban, most mennyit er, hanem csak egyszeruen hasznald es leld benne oromod.
-
-
axioma
veterán
válasz
margithid #3214 üzenetére
Bocs, elfelejtodott. Nekem mar a mikrofon beallitasa se megy, azt uzeni, hogy az aktualis speech engine nem engedi a muveltet (marmint ez a megkeresett alkalmazas inditasa a jobb oldalrol bekuszo savbol, ugyan ment az IE de nem biztos hogy ahhoz kotodik a hiba).
Raadasul feljott ugyan beledumalos kerdes, de volt egy latszolag ures teglalap, sztem ott kellett volna a mikrofon legyen, tehat a weboldal is valami hibat erezhetett. -
axioma
veterán
válasz
margithid #3209 üzenetére
A lanyaim szoktak rajta garazdalkodni, de fejbol nem emlekszem, hogy a kiejtendoket is csinaljak-e (mobilos valtozatban igen). Az feltunt, hogy eleg sokara kezdi kimondani a rakattintastol szamitva a megertendo mondatokat, az az erzesem, hogy elobb mintha lejatszodna hang nelkul, es utana me'g egyszer, hanggal. Este ranezek.
-
törölt tag
válasz
margithid #3165 üzenetére
És ki is szolgálja a 3 eszközt a gép? Mert a táblagépeknek ez nem szokott erősségük lenni, energiatakarékossági okokból. De olyan asztali gépet is láttam, ami szintén nem adott elég nagy feszt az USB-n keresztül, és az elosztóba dugott dolgok nem működtek jól.
Amúgy senki sem használ stylus-t? Mert a neten kb. mindenhol írják, hogy darabosan érzékeli a toll hegyét a T100 kijelzője, és ezért nem túl jó egyik toll sem.
-
törölt tag
válasz
margithid #3160 üzenetére
Szerintem kiírná modern appoknál is, ha komolyabbak lennének. Igaz a Sims 2 nem mai darab, de kell neki gép, meg tudja izzasztani a kis T100-at. De majd még nézegetem, mert a játék mellett futottak más programok is (pl. Origin, Steam), majd kilövöm őket, és nézegetem. Az Origin-t sajnos pont nem, mert abból fut a játék, de érted.
Elméletileg a Win10-zel eljön a közös bolt is, szóval menni fognak még Xbox-on is a WP-s alkalmazások. Én amúgy direkt azért vettem ezt a tabletet, hogy asztali programokat is futtassak
-
válasz
margithid #3092 üzenetére
Nekem lassan egy éve megy a T100, a közbülső 8.1-es frissítéssel.
A rendszeres update-eket persze megkapja. Semmi baja, sosem volt semmi fennakadás.Úgyhogy szerintem sem problémás ez, sőt, megkockáztatom, hogy a W8 már majdnem kifejezetten out-of-the-box rendszer.
Sokakat ismerek, akik NULLA számítógépes tudással remekül használnak Windoest, és a 7 óta semmi bánatuk vele.Üdv: MaCS
-
Necc
addikt
válasz
margithid #3029 üzenetére
Fogyasztasa miatt nem terjed az IPS, ebbol a szempontbol a jo oreg TN+Film verhetetlen meg mindig, es fejlodik annyira, hogy egy atlagember mar meg se tudja mondani a kulonbseget egy jobb TN+Film es egy rosszabb IPS kozott.
Anno ez az "IPS" mania a kinai hulladek kacatokba epitett sulyosan kritikan aluli TN panelek miatt kezdodott, de mara mar az egykori tenyleg kivalo kepminoseget nyujto IPS technologia is annyira lesullyedt, hogy mar semennyivel se kulonb az olcso bovli kijelzok kategoriajaban barmi masnal (a szinek nem fordulnak ki 'rossz' szogbol valo nezeskor, ez az egyetlen egy elonye maradt csak meg).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Inspiron 5406 2-in-1 14" FHD IPS érintő i5-1135G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv aktív toll gar
- Eladó ASUS TUF F15 Gaming laptop i7-11800H RTX 3050 Ti 32GB 1.5TB SSD
- Lenovo LOQ 15APH8 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7840HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest