- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!
Sajnos mostanában már elég lassú a tabletem Windows 10 alatt.
88 ezer Forintért ez a gép mennyivel lenne gyorsabb? Megéri lecserélni?
ASUS VivoBook E510MA-EJ909WS Laptop (15,6" FHD/Celeron/4GB/128 GB SSD/Win11HS) -
Catcan
csendes tag
Sziasztok!
Még én is kitartok! Néha előveszem, böngészgetek, videót nézek. Nekem is elég lassúcska már, de ha utaznom kell, csakis a T100. Bár évek óta neki akarok állni legyalulni és újrarakni a rendszert, de végül sose visz rá a lélek. Amúgy nekem is elég jó az akksi még. A hangerő gombok kb fél éves korától beragadnak, így ezt nem szoktam bántani. Terveim szerint a nyugdíjas éveit TV boxként fogja folytatni
-
Nagya21
addikt
Hali!
Búcsuzom a topiktól, tegnap eladtam kb 3 perc alatt a rossz asus lapletet alkatrésznek 10k-ért, remélem mint pótalkatrész segít jópár asusnak, vagy csak 1nek....
Üdv Nagya -
M. Zoltán
csendes tag
Még nálam is működik, de már csak néha kapcsolom be, frissítgetem, a munkáját már átvette egy Galaxy S6 billentyűzettel. Bár ma már sok tekintetben gyorsabb az S6, azért hiányzik a Win környezet feltétel nélküli kompatibilitása, nem lehet összehasonlítani egy Win Office alkalmazást az Androidossal. Hihetetlenül jó kis társ volt, mint mobil office. Két és fél éve egy balesetben összetört a képernyő, de így is tovább lehetett vele dolgozni, és az enyém is elketyeg még kb 6 órát akkuról.
-
Nagya21
addikt
válasz
MaCS_70 #5891 üzenetére
HAli!
Akku méréseim alapján jó.
Szerintem az alaplapon halt el vmi.
Az a hővezetőét fólia ami másnál aranyszínű, nálam eléggé füstös.
Mivel nem bíztam abban, hogy helyre tudom hozni, ezért 35k ért beszereztem egy lenovo tab 10-lapletet8/128gb memoria, celeron 4100 procival.
Lenovo Tablet 10 (Celeron N4100, eMMC, LTE, WUXGA) Tablet Review - NotebookCheck.net Reviews
Az asust meg eladom pótalkatrésznek, karcmentes jó mindene kivéve az alaplap.....
Üdv Nagya -
válasz
Nagya21 #5890 üzenetére
Ez sajnos az akku halálára utal. Jártam már sikerrel ilyen esetben azzal, hogy az akkunak adtam egy kezdő töltést egy hozzábuherált labortápról. (Nagyon ésszel...) 3,85 voltnál aztán visszatettem a készülékbe.
MaCS
Épp' tegnap használtam a T100-asomat. Nekem szerencsém van, még mindig 8+ órát bír az akku. De a gép sebessége már nem az igazi.
-
Nagya21
addikt
válasz
Nagya21 #5889 üzenetére
HAli!
Szétkaptam.....
Akkut lecsatlakoztattam.....
Annyit értem el vele, hogy a sárgán világító led, most már fehéren világít ha rajta van a töltő, és kialszik ha kihúzom a töltőt.
Bekapcsoló gombra 5* felvillan a led, a kamera mellet a led felvillan, a kijelző háttérvilágítás felvillan-kialszik, a proci hűtőborda melegszik (35°c), majd a kamera mellet a led kigyullad-kialszik, és ennyi.......
Passz tanácstalan vagyok.
Köszönöm, hogy meghallgattátok sirámaimat.
Üdv Nagya -
Nagya21
addikt
válasz
#82595328 #5888 üzenetére
HAli!
Naszóva hogyasszongya!!!
Teljesen lemerült, felraktam töltőre, ha nyomom a bekapcs gombot, akkor a sárgán világító led 5* felvillan fehéren, és semmi.
Mindenféle gombkombinációval próbálkoztam, én és az informatikus vőm is, az eredmény semmi......
Tudtok e ajánlani olyasvalakit akihez eltudom küldeni javításra.
Üdv Nagya -
-
Nagya21
addikt
HAli!
Vanbaj!!!!!!
Tegnap frissített a winfos, úgyhagytam , mondom csinyád.
Ma meg sekép sehang.
Hiába akarom bekapcsolni, csak a kijelző háttérvilágítása villan fel, még a biosig se jutok el.......
Valami tanács merre induljak?????
Üdv Nagya -
törölt tag
válasz
Nagya21 #5875 üzenetére
32 bit van csak Windowsra - a bootloadere csak 32-bit-es ezért nem megy fel rá 64 bites Windows. Amúgy maga a gép 64 bites.
Nekem kellett a 64 bit. -> Ezért nálam Fedora 33-mal megy már évek óta. Akkora telitalálat volt ez a gép, hogy azóta se találtam megfelelő utódot. -
M. Zoltán
csendes tag
Én a munkahelyen is laptopot használok, az is csak 13", otthon 8 éve ez az egyetlen gép, tartalomfogyasztásra pont megfelel. Persze szemüveg kell, de máshoz is.
-
M. Zoltán
csendes tag
Köszönöm! Este foglalkozom vele, sajnálnám nyugdijazni.
-
M. Zoltán
csendes tag
Ez most volt, vagy régebben?
-
M. Zoltán
csendes tag
Köszi! A 8.1 -nek most szűnt meg a biztonsági frissítése, ezért akarom 10-re húzni.
-
M. Zoltán
csendes tag
Sziasztok, fel lehet még ingyen húzni win10-re? Edddig jól ment 8.1 alapon, de már nem frissítik. Kora miatt a win10 fizetős változata már nem éri meg.
-
Catcan
csendes tag
válasz
M. Zoltán #5857 üzenetére
Sziasztok!
Még nekem is megy a kicsike. 2 évvel ezelőttig ez volt a fő gépem, de akkor a munkám miatt kellett a 64 bit és jött vele egy céges laptop, azóta csak néha nézek rá szegényre. Hordozhatóságban és üzemidőben legutoljára még remek volt, most tartok tőle, hogy tönkre vágtam az akksit. A billentyűk már van, hogy nem akarnak érzékelni(gondolom a két év állástól), valamint nagyon régóta rosszak a fizikai hangerő állítók. Ha egyszer benyomom, szoftveresen beragad és vagy 0-án áll vagy 100-on, de megtanultam vele élni. Amúgy 9 éve van meg és azóta még a windows 8.1 se volt újrarakva. "Picit" már lassúcska, de még mindig imádom
-
Nagya21
addikt
HAli!
Az enyém is üzemel még( na ezek a c@rok füsttel mennek, az asztali gépben az alaplap leadta a jeleket.....) pont most volt 3 napig főgép......
A töltéshez: nem mindegy a madzag minősége sem, van nekem egy hosszú kábelem azzal nemtudom feltölteni a Baseus töltőmmel ami 12v-on 2,5A ad le(5v-on 5A), de egy másik rövidebb madzaggal röhögve feltölti.....(meg a gyári töltője is jó).
Üdv Nagya -
válasz
EABandii #5870 üzenetére
Én a mai napig Windows 10-zel használom a sima T100-ast. Napi szinten, az idén ez volt az első számú PC-m.
Nem állítom, hogy nem voltak vele kellemetlenségeim, de az Office-Thunderbird-Chrome (50-100 nyitott füllel) felhasználási szinten elboldogultam vele. Nem utolsó sorban kilenc évesen is megvan a 8-10 órás üzemidő akkuról.
MaCS
-
EABandii
csendes tag
Sziasztok!
Egy sima T100-ast (nem T100A) jelenleg android rendszerrel futtatok, gyerek néz rajta mesét. Néha nem megy ez-az rajta, de ha egy második esélyt akartok adni a gépnek, akkor tökéletesen megfelel erre a célra. -
törölt tag
Sziasztok!
Ti melyiket választanátok?
ASUS VIVOBOOK E510KA-BR150WS vagy
ASUS VivoBook X515MA-BQ772WS Szürke laptop -
M. Zoltán
csendes tag
Enyém is ennyit tud kb. Tölteni sokmindennel töltöm, éppen mi van kéznél, de a gyári töltőt ritkán használom.
-
törölt tag
Sziasztok!
Nektek mennyi ideig bírja egy feltöltéssel?
Nálam 40% nál kikapcsol. Akkumulátort kellene cseréltetni? Hol érdemes? -
JOSSAO
csendes tag
DOKKOLÓ/BILLENTYÜZET
Hello,
A Transformer T100A tabimnál az eredeti, sima dokkolót/billenyúzetet kicseréltem a HDD-s változatra; igy megmaradt az eredeti dokkoló/billentyü...
Van valaki aki keres dokkolót/billentyüzetet??
Kösz
J. -
törölt tag
válasz
M. Zoltán #5857 üzenetére
A bármelyikkel vitatkoznék. Nálam pont fordítva van. A gyári töltő van, hogy már egyáltalán nem tudja feltölteni a gépet. Persze nem is melegszik.
Sőt több mobiltöltő egyáltalán nem tudja tölteni. Olyan sem, ami korábban tudta.
Egyedül egy Samsung Galaxy A41 töltő tudja feltölteni, de az meg nemcsak felforrósodik, de elkezd zúgni is.
Már egy ideje gondolkodom, hogy kellene hozzá egy jobb töltő. Tud ajánlani valaki? -
válasz
#31816946 #5858 üzenetére
Nem tudom, hogy mennyi lehet a reális ára, és celeronos tapasztalataim sincsenek, bár a Celeron szerintem magasabb ligában játszik, mint ez a kis Atom.
A fő érv viszont a RAM: éppenséggel elvagyok a " GB-tal is a T100-ason, de a 4 GB már radikálisan jobb felhasználói élményt biztosít. Meg aztán az is számít, hogy igazi SSD-ről dolgozzon a gép.
MaCS
-
M. Zoltán
csendes tag
Bármilyen töltővel tudod tölteni, próbálj egy másikat.
Érdekes lenne tudni, hogy még hányan használjuk a T100-at, az enyém már van, vagy nyolc éves, de inkább több. Még lehet valahol nézni a gyártás idejét? -
törölt tag
A másik kérdésem az lenne, hogy normális az, ha Asus Transformer Book T100 töltője 1 óra után nagyon forró, hogy alig lehet hozzáérni?
-
törölt tag
Sziasztok!
Ez a notebook előrelépés lenne a T100-as tablethez képest?
ASUS VivoBook X515MA-BQ772WS Szürke laptop (15,6" FHD/Celeron/4GB/128 GB SSD/Win11H)Ha jobb körülbelül miben és mennyivel gyorsabb?
-
törölt tag
Minek neked mentés?
Simán telepíthető a rendszer. A driverek is fenn vannak az ASUS honlapján. -
Therror
csendes tag
Ha él még a forum. esetleg valakinek nincs egy működő mentése a rendszerről amit feltudna tölteni nekem?
-
törölt tag
Sziasztok!
Asus Transformerbook T100TAM letöltöttem az audio drivert Windows 10 32 bites verzióra, feltelepítettem és még sincs hang. Van valakinek ötlete hogy lehet hangja? -
attrax
aktív tag
Üdv,van egy fehér T100H ami nem indul.Hard resettel sem.Akksi jó, rámértem.Teszek egy új próbát hátha van valami help .Ha nem, eladó alkatrésznek.
-
kissgyu
friss újonc
Sziasztok!
Van egy asus transformer book 100H, amin gyárilag telepítve volt egy win 10 64 bit op rendszer.Sok fura dolgot produkált pl: lefagyott, menet közben leállt stb. Megpróbáltam újratelepíteni, de a baj az az ,hogy most nem látja a wifi adapterét. Próbáltam az asus oldaláról vezérlőt telepíteni de nem működik így sem.
Ha van valakinek ötlete segítsen!Köszi!
-
törölt tag
válasz
#82595328 #5831 üzenetére
Válaszolok magamnak (is). Sokat javult a Linux, mióta utoljára ezen gépen próbáltam.
Igen. Ezt a hozzászólást linux alól írom. Nem hagyott nyugodni a dolog, és valahol olvastam, hogy a Fedora telepítő tartalmazza a 32 bites efi fájlt, így minden trükközés nélkül telepíthető. Úgyhogy kipróbáltam, és tényleg így van. Minden működik, kivéve a webkamerát. Ráadásul a ledje folyamatosan világít, így leragasztottam. De minden más működik. A gnome-shell pedig sokkal jobban illik ehhez a géphez mint a Windows. Kell a használatához persze kompromisszum, meg nem árt linux ismeret sem, de ha valakinek 32 GB-s verziója van, akkor akár javasolható is, mert a teljes rendszer 14 GB, de ebben benne van 4 GB swap fájl. Szóval nem fogy el a hely a rendszer alól. -
realpopek
tag
Sziasztok,
Találkoztatok már olyan hibával hogy a gép egyik pillanatról a másikra kikapcsol. Mint amikor lekapcsolom a villanyt.
Rádugom töltőre akkor pedig kiteszi az akku piktogramot, szétszedtem leválasztottam az akkut majd visszatettem. Azóta azt jelzi hogy 0 az akku töltöttsége, töltést nem veszi, legalábbis nem mutatja. Viszont akkuról megy legalábbis 10-15 percet ment, lehet ment volna tovább is. Töltés csatlakoztatásakor villog a gomb melletti led, nem világít folyamatosan.
Ha van valami ötletetek megköszönném.Üdv,
Jani -
törölt tag
válasz
inf3rno #5830 üzenetére
Ha már nem válaszol senki.
Én próbáltam. Nem tudok jókat mondani. Volt régen egy magic stick
https://forum.xda-developers.com/windows-8-rt/win-8-development/live-asus-t100-ta-magic-stick-t3091481
de már nem elérhető. Ezt simán lehetett telepíteni. De nem tetszett. Valahogy nem volt érintőképernyőre való. Meg fagyott. Egy idő után meguntam és letöröltem.
Mostanában gondolkodom, hogy újra próbát kellene tenni, mivel elkezdődött a 32 bites alkalmazások "kivezetése". Azaz sok program 32 bites verziója már nem frissül. Viszont 64 bites rendszer telepítéshez 32 bites efi-vel nincs nagy kedvem. Amit meg lehetne próbálni a chromium os. Végre működik a linux támogatás, és sokkal inkább érintőképernyőre való mint a legtöbb linux. De a "zártsága" miatt a 32 bites efi felrakása macerásnak igérkezik. Live-ban egész jól futott.
Ja és még valami:
Ami fura, hogy nálam az újabb linuxok (Ubuntu, Manjaro) nem bootolnak akármilyen módban írom ki az iso-t. Nem én írom ki rosszul, másik gépen bootolnak. Fura módon a chromium os-sel nincs gond. Ki érti ezt? -
inf3rno
nagyúr
Nincs valakinek esetleg törött? Main board kéne az enyémbe, kb. két éve felmondta a szolgálatot gari lejárta után néhány héttel. Azóta fél óra után artifactezik és kikapcsol. A TPM-re is írja, hogy hibás, ami elvileg a CPU-ba van integrálva ugyanúgy, ahogy a videokártya is gondolom. Szóval itt valami hardver hiba lesz úgy sejtem. Csoda, hogy egyáltalán még el tudom indítani. Az aksi meglepően jól bírta, hogy egy évben egyszer töltöm fel. Alig van önmerülése. Szeretném megjavítani, mert jó kis gép arra, amire használom. Ami nekem van az a DK046H, fehér, de elvileg bármelyik T100-as main boardja ugyanúgy jó bele. Csak a CPU lesz gyengébb egy kicsivel.
Ha már itt vagyok, Linux-al próbálta már valaki?
-
törölt tag
Nincs valakinek elfekvő billentyűzete (értem ez alatt a komplett dockolót)?
-
skt
tag
Sziasztok!
Remélem olvassa még valaki a topikot, van egy t100tam-om, és csak dokkoló kellene hozzá, milyet keressek pontosan? -
zkiss0
tag
Sziasztok!
Segítséget kérek: a T100-as nem látja a billentyűzetet, de USB egeret elfogad a dokkolóról, ami megy is rendesen!
Az eszközkezelő látja a hardvert, de nem ismeri fel, frissíteni nem tudom, azt mondja, minden a legújabb, legjobb.
Mit tegyek?
Köszi! -
törölt tag
A dokkolóval másnak nincs gondja? Nekem nem indul már egy ideje a Windows, ha dokkolón van. Most meg meghalt az USB. Van valakinek ötlete, mit csináljak?
-
Nagya21
addikt
-
Nagya21
addikt
HAli!!
Kigyött a ketyeréhez egy uj intel videó meghajtó, települ, a végén meg kiirgya, hogy nem kompatibilis......Wazz, az intel honlapról tölti le az ehhez való drivert.
Tud valaki megoldást?
Üdv Nagya -
JockeyEwing
aktív tag
Sziasztok
Akármennyire is vigyáztam rá, sajnos az én T100-asom dokkolójáról is elveszett a jobb oldali távtartó gumi papucs.
Nem tudjátok, honnét tudnék beszerezni ilyent? Egyáltalán hogy keressem, milyen elnevezéssel, mert azt sem tudom, mi ennek az alkatrésznek a hivatalos neve, -
zem100
újonc
Nagyon köszönöm ezt a hozzászólást!
A T101-em ugyanezt a hibajelenséget adta tegnap, elszállt az érintőképernyő érzékelése, csak a tapipad és a billentyűzet maradt, és nem adtam rá okot, hogy így tegyen... Nagyon elkeseredtem, hogy annyi a gépnek, és a kerestem hasonló hibaleírást.
Tehát jelzem - és hálásan köszönöm - nem volt hiábavaló, hogy leírtad ezt a megoldást, megjavítottad az én gépem is vele. A win úgy döntött a kötelező frissítésnél, hogy neki hibát okoz az érintőképernyő, és egy kis apró pöcökkel kiiktatta...(káromkodások helye)... Whisky-vel nem tudok szolgálni, de köszönöm!! :-) -
törölt tag
Van valakinek tapasztalata Chromium OS-sel ezen a gépen?
Én pendrive-ról futtattam, szerintem tabletként jobban használható mint a Win. Más kérdés, hogy ha desktop oprendszerként olyan buta mint a tök.
Próbáltam a Neverware Cloudready verziót. Az pendrive-ról rendben működik. Sőt telepíteni is sikerült csak nem indul el. Pedig a 32 bites verzióval próbálkoztam.
Az ArnoldTheBats féléből nincs újabb 32 bites. A 64 bites elindul. Csak a hiányzó driverek miatt nincs wifi. Így nem jó. Találtam régebbi 32 bites speciális kiadást. Abban elvileg van driver, csak az meg nem indult el.
A neten nem sok mindent találtam. Csak pár próbálkozást, de egyikből derült ki sikerült-e felrakni.
Kíváncsi lennék valaki jutott-e vele valamire. -
Lalikirály73
csendes tag
Sziasztok!
Találkozott már valaki azzal, hogy a kamerák képei fejjel lefelé állnak...
Én sajnos igen és nem tudtam sehogy sem kijavítani....
Nektek sikerült? Ha esetleg megosztatnátok, hogy hogyan...Üdv: Kis Lajos
-
Krivi76
csendes tag
válasz
n0is3es #5809 üzenetére
Sziasztok!Nekem is a töltéssel van problémám.Mégpedig,hogy abszolút nem lehet feltölteni.Mivel még garis volt,ezért visszaküldtem javításra,amit viszont nem fogadtak el,mert meg volt piszkálva az usb foglalata.Nem tudja valaki,hogy hol javítanak ilyen hibát és kb mennyiért?Egy T100Chi-ről lenne szó
-
n0is3es
aktív tag
Sziasztok, nem tud valaki véletlenül ajánlani nekem olyan helyet ahol ki tudnám cseréltetni a töltés aljzatot? Az akkum még bírja de csak akkor tölt ha megmozgatom a csatlakozót, de így is kiírja a w10 hogy ismeretlen usb eszköz van csatlakoztatva. Válaszotok előre is köszönöm.
U.i: Transformer Book T100TA a tipus. -
realpopek
tag
-
válasz
realpopek #5806 üzenetére
Nem igazán tudom, hogy miben tudnék segíteni.
Ennek úgy kell működnie, hogy a MS licencszervere eleve ismeri a gép BIOS/UEFI-jében levő kódot, és az adott Windowst ehhez párosítja.
Ha aktiválást kér a rendszer, akkor simán csak rá kell kattintani az aktiválásikonra, kódot nem kell megadni, és mehet az oké. Ha nem menne, akkor 2MSINFO
MaCS
-
realpopek
tag
Sziasztok!
Olyan gondom lenne hogy, a nyáron vásároltam egy T100-as gépet. Win 10 van rajta,ment is minden rendben de tegnap csináltam egy helyreállítást, megtartotta a programokat, viszont olyan mintha újra telepítette volna a rendszert.Azóta pedig minden bekapcsolásnál kidobja hogy a windows licenc hamarosan lejár, aktiválja a windows-t.Mit lehet ezzel csinálni?
Köszi előre is.
Jani
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SZÉP Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/2TB RTX A4000 8GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Eladó Apple MacBook Pro 13" A1706 (Late 2017, Silver - EMC 3163)
- Makulátlan MacBook Air M1 99%-os Akkuval és 2+ Év iStyle Garanciával!
- Asus TUF 16 FA607PI - 16" 2,5K 165Hz - Ryzen 9 7845HX - 32GB - 1TB - RTX 4070 - Win11 - 1,5 év gari
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest