- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Play - játék az árakkal
Új hozzászólás Aktív témák
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
SzabLac2 #5480 üzenetére
Vegyél egy usb-miniusb átalakítót és prübáld ki, hogy a kicsi usb-vel is ezt csinálja-e a gép oldalán, vagy csak a dokkolóssal szórakozik.
Ha csak a dokkolós, akkor könnyen lehet, hogy sajnos kikopott.
Ilyen hibát (többek között persze) az is okozhat, ha nem érintkezik rendesen, mert mondjuk már kopott. -
CyberPunk666
senior tag
válasz
zsoca9208 #5474 üzenetére
A boot menü az, amikor az (azt hiszem) f12-t nyomod meg és nem lépsz be a biosba.
Vagy a másik lehetőség, hogy szarul csinálod a teleptőt:
1, nem bootolható a pendrive, amit csinálsz
2, a t100 csak 32 bites rendszert tud fogadni, nem tudom, hogy a tied hogy van ezzel...
3, nem tudom. -
CyberPunk666
senior tag
válasz
bounty123 #5437 üzenetére
5 fényerő szint van (bár lehet ez csak egy frissítéssel jött be 0-25-50-75-100).
Aksira van egy jó program, most nem jut eszembe a neve, és nem otthon vagyok, de kb a leghíresebb, tuti a google kiadja, ilyen zöld csík elem formában a tálcán.
A többi meg inkább csak megszokás kérdése. -
CyberPunk666
senior tag
válasz
freezespider #5423 üzenetére
Esetleg állítsd be a görgetés irányát a gesztuskezelő programban, amit feltelepítettél.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
Polcrendszer #5320 üzenetére
Van olyan, ami ilyen könnyű, ennél is gyorsabb, tovább bírja, jobb minőségű anyagokból van.
Csak éppen azok ilyen 300-400-500 ezer forintos áron mennek, már ha kapni itthon
:/ -
CyberPunk666
senior tag
válasz
margithid #5310 üzenetére
Nem.
A méret a byte szerinti pontos mérete az adatoknak.
A lemezterület pedig az, hogy mekkora helyet foglal el ez a lemezen.Általában az utóbbi a nagyobb, mert egy foglalási egységben csak egy fájl lehet. Tehát egy 1 byte méretű fájl is 4 kbyte helyet foglal, meg a 100 byte méretű is a fizikai lemezen, mert 4 kbyte a foglalási egység (ha ilyenre lett particionálva). A 4kbyte+1byte méretű viszont már 8 kbyte lemezterületet foglal.
Az, hogy jelen esetben a lemezterület kisebb mint a méret arra utal, hogy az adatok jelentős része tömörítve van.
A win mappának a helyfoglalása az 7GB az esetedben, ennyit foglal le a tárból.
Ha ez számít neked, akkor nekem 24,2GB foglalt, de van fent full office 365, visual studio 2015 professional, meg némi személyes cucc a documents-ben.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
l.sebestyen #5280 üzenetére
Ahogy már írtam, ez egy laptop.
Laptop, nem telefon vagy más egyéb.
Rendes x86-os meg minden. -
CyberPunk666
senior tag
válasz
l.sebestyen #5278 üzenetére
Bár én ta003-as típust nem találtam, adsz egy linket, hogy az milyen kiszerelés?
(a lentieket ez nem befolyásolja) -
CyberPunk666
senior tag
válasz
l.sebestyen #5276 üzenetére
Ez egy teljsen normális laptop egy teljesen normális windows van rajta.
A csak áruházas (RT) windows-t már megszüntették.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
margithid #5274 üzenetére
Semmi különöset, csak nem hagyok semmi felesleges gyökérséget futni a háttérben, amikor nem kell.
Például a wifi lekapcsol, ha alszik, ezzel már kapásból meg is szűnik a win update, meg a hülye frissítés keresős programok része.
Ha mégis kell a wifi, mikor alszik, akkor bekapcsolva lehet hagyni, és amikor nem kell, akkor alvás előtt repülő módba kell tenni. Mivel nekem ritkán kell a wifi, mikor alszik, ezért ha mégis kell, akkor addig bekapcsolom.Azt kell csak megnézni, hogy a futó programok mit csinálnak, ha van ami teker, akkor azokat le kell tiltani/lőni az alvás idejére / végleg.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
CyberPunk666 #5268 üzenetére
Azóta sem volt töltőn, csak reggelente meg esténként e-mailt olvastam rajta, alvó állapotban volt.
Most tart 50%-nál.Ezért mondom, hogy nem kell hibernálásra pazarolni a tárhelyet, megy gyilkolni a flash cellákat, hanem venni kell a fáradtságot és megnézni mi fut a háttérben.
Nem, hogy egy éjszaka alatt nem merül le, de egy hétnél is tovább bírja így.
Majdnem kettő hétig. -
CyberPunk666
senior tag
válasz
CyberPunk666 #5261 üzenetére
Most van 85%-on.
Azóta nem töltöttem és nem kapcsoltam ki. -
CyberPunk666
senior tag
Mi lenne, ha kerülő megoldások helyett megpróbálnátok megoldani a problémáját.
Reggel vettem le a töltőről (9 körül), azóta alvó módban van a gép, kicsit netezem rajta délben, most van 93%-on.
Ha egyáltalán nem használom, akkor ~10% / 24 óra körül merül alvó állapotban.
#kistrojak
Valami háttérben futó dolog lesz, meg nem kell repülő módba tenni, hanem mondjuk állítsd be, hogy alvás közben ne menjen rajta a wifi. (ha ez mégis fontos, akkor tényleg kell a repülő mód, és ilyenkor a kapcsold ki sem megoldás ugye). -
CyberPunk666
senior tag
Hangerősállító ikonon jobb gomb, playback devices (lejátszóeszközök), ot pedig átállítod az éppen alapértelmezettet másra.
Esetleg ezt külön a programban is lehet állítani sokszor, ha mondjuk médialejátszót használsz, akkor abban is biztosan van egy ilyen opció. vlc vagy mpc esetén a jobb gombos menüben van.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
bandigyerek #5231 üzenetére
Az aktív wifi, vagy zene persze, hogy leszívja.
Vagy repülő módba kell tenni, vagy úgy beállítani, hogy alva ne menjen.Nem egyszerűbb, ez elég objektív tény.
Maximum ezt szoktad meg és ragaszkodsz, ez is egy érv és szubjektív. -
CyberPunk666
senior tag
válasz
bandigyerek #5225 üzenetére
Nem tudom mennyi időre teszitek félre, de altatva napokig bírja. (ha a hálózat kikapcsolását engedélyezed, vagy repülő módba teszed).
Amiről most írok az elseje óta megy egyhuzamban, sleep módban pihen, a polcon és reggel meg este híreket olvasok az ágyban.
Még van 15%.
Egy kikapcsolás+bekapcsolás elvisz vagy fél napnyi sleep fogyasztást, ha nem többet.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
bandigyerek #5218 üzenetére
Kereső...
-
CyberPunk666
senior tag
Korábban ebben a topicban leírtam, hogy pontosan miket kell felrakni.
Keressetek vissza. Így hónapokkal a win10 kijövetele után feltételezhetitek, hogy nem ti vagytok az elsők, akik szembesülnek ezzel.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
csejani #5146 üzenetére
Azért remélem sejted, hogy nem így adják ki és nincs ez a baja minden gépnek.
Vidd vissza mindenképpen, old meg.Ezt ki kell cserélni. Ha nem fogod megtenni ezt a 3 napon belül, akkor nagyon megszívatod magad. Kérj meg valakit, akár fizess is neki érte. Azért 100k-ról beszélünk...
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
SütiGTi #5064 üzenetére
Huhh, nem igazán értesz hozzá, ez kicsit másként működik.
Ez nem támogat tollal való bevitelt, csak érintést, ami egy fizikai korlát. Ezzel csak érintést vagy érintést imitáló eszköz fog működni. Nem érdekes a szoftver, mert nem az a szűk keresztmetszet.
Csak nagy bumfordi fog menni és kész.
Ehhez a géphez pedig ez nem hasznos túlságosan, szóval inkább vegyetek neki mást. -
CyberPunk666
senior tag
Nekem a win10 installere tűnik amúgy szarnak. Mindenhol voltak problémák az első telepítésnél, de a 2-3. telepítés óta viszont minden rendszer hibátlan.
-
CyberPunk666
senior tag
Próbálta már valaki 128 GB-s kártyával?
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
b_alazs #4922 üzenetére
Szerintem az 500-as hdd mindenképpen megéri a felárat, mert nem kérnek érte sokat.
Gyorsabb, mint az sd kártya.
Eladhatóbb is szerintem.Ha csak néha kell, már akkor is jó.
Nekem azon vannak azok a programok, amiket úgysem használok bill nélkül. De nagyrészt amúgy tabletnek használom.
De például most beteg vagyok (nagyon) és egész sorozatévadokat nézek a gépen hd-ban.
30 giga is megvan egy évad (és egy nap alatt megnézem), sokkal kényelmesebb egyben letolni, mint szenvedni a kis hellyel.Szerintem mindenképpen érdemes.
Később már késő és ez csak hozzáad, el nem vesz... -
CyberPunk666
senior tag
válasz
ImpersonatoR #4915 üzenetére
Ezt mi mégis honnan tudnánk?
Eddig amúgy nekem nem volt gondom a 8.1-hez kiadottal.
-
CyberPunk666
senior tag
Ne tévesszen meg, hogy a régebbihez oda van írva, zárójelbe, hogy az tartalmazza az audio és kamera driver, valójában az újabb verzióban is benne van és azzal is szépen működik, azt rakd fel csak.
Ezen kívül csak a hotkeyekhez való update kell és ennyi.
Jah és a soc driverrel kezdj mindeképpen és csak utána az asusos cucc.
Ezzel a kettővel minden megy rendesen, más nem kell.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
MaCS_70 #4901 üzenetére
Bár én nem használtam azt, mert nekem van másik legális fullosabb office 365-öm, de ezt ms accounthoz lehet rendelni és bármiokor letölthető és az accounttal használható.
Elvileg a 365 már így megy. nem? Innentől "előfizetéses" [ami nem feltétlenül jelent havi vagy éves díjat, csak az alapkoncepció olyan]. -
CyberPunk666
senior tag
De jó, hogy megvettem két hete.
Most jött ki az új, 128GB-s változat, 4GB ram, 12 óra üzemidő, 16:10 képarány, az új atommal...Fene egye meg...
-
CyberPunk666
senior tag
Akinek jobban merül 10-zel, az menjen végig a beállításokon (energiatakarékos, gpu beállítások stb), hátha valamit nem jól vett át, vagy nem jól van beállítva.
Maga a rendszer jelentős üzemidőnövekedést hoz, de lehet frissítésnél ez nem megy.Egyébként érdemes tiszta telepítést csinálni pendrive-ról már csak azért is, mert innentől a recovery 8.1 partició tényleg feleslegessé válik (hozzáértőknek eddig is az volt), és 8GB egy 64 GB-s meghajtón elég sok.
Jó érzés, amikor friss win+office után 40GB+ szabad helyed van még.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
Kovács Zoli #4868 üzenetére
Jelentős üzemidőnövekedésról számolhatok be.
Az én netezési és pdf olvasási szokásaimmal 9-10 órát bír a gyárilag felrakott 8.1-es rendszerrel. Ezzel szemben a tiszta telepítésű 10-es 12-13 órás üzemidőt tud, ami elég jelentős különbség.
Bár hozzá kell tennem, hogy a 10 hatalmas előrelépés az aksimerítő funkciók kezelése és paraméterezhetősége terén, így biztosan az is közrejátszik, hogy tényleg mindig az megy csak, ami kell is.
De ettől függetlenül a gyakorlatban jelentős a javulás, még akkor is, ha ennek egy jó része csak a kezelhetőség miatt van.
A tiszta win10 telepítés esetén a következőre vigyelj:
A windows 8.1-hez való frissebbik SOC drivert rakd fel. A leírások és a zárójeles megjegyzés félreérthető, de abban is benne van az audio és a kamera driver.
Ezután pedig az asus hotkeyekhez meg ilyen szarokhoz való toolját és semmi egyebet ne tegyél fel. Ezektől működni fog és nem fog merülni.Csak mellékesen jegyzem meg, hogy legyalultam mindent róla, még a recovery particiót is (felesleges), és több, mint 40 gb helyem van egy friss win10+office365 után, ami felbecsülhetetlen.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
CyberPunk666 #4857 üzenetére
Újratelepítés után alapból jó, szóval vagy egy driver vagy egy update vágta haza.
-
CyberPunk666
senior tag
Csináltam egy tiszta win10 installt és picit homályos a kép...
Nem durván, de picit ilyen elmosott. A szövegeknél a legzavaróbb.Valakinek valami ötlet? Már mindet kipróbáltam ami csak eszembe jutott...
Csinált még valaki teljesen tiszta telepítést?
-
CyberPunk666
senior tag
Köszönöm, akkor belevágok én is, csak előtte veszek egy mikro sd-t bele.
Kerestem a neten tesztet az sd-ről (csak annyit írtak, hogy lassabb, ha azt használjuk, de hát ez így kb nulla infó) de nem találtam, mit tud a vezérlő, valaki lemérte már?
Feleslegesen nem fizetnék dupla árat egy uhs-3-ért. -
CyberPunk666
senior tag
Jah igen, még egy kérdés. Próbált már valaki 64Gb feletti SD kártyát beletenni?
Hogy reagált? -
CyberPunk666
senior tag
Win10-zel mindenkinek van ilyen érintési problémája vagy csak nektek?
Jelentkezhetne valaki, aki használja már egy ideje és jelezhetné, hogy mi a helyzet.
-
CyberPunk666
senior tag
Tetszik a tab meg minden, de belaktam és csomó baromságot produkál...
Például a metros ie megbolondult.
eddig az intel graf drivere mindig leállt, de mégis működött..Csak vlc,vs2013, office2013 és notepad++ van fent, szóval ez nem lehet a gond...
Szerintem újrarakom, de pendriveról, leszedem legalább a recoveryt is, egy csomó helyet elfoglal...Sok macera van a clean installál a driverekkel?
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
Kovács Zoli #4820 üzenetére
Nincs túl nagy választék a win10 kompatibilis irtókból.
Azt MINDENKÉPPEN csekkold le, hogy HIVATALOSAN win 10 kompatibilis-e, különben csúnyán járhatsz könnyen. Ne hidd el a fórumokon, a "kipróbáltam és jó" típusú hozzászólásokat, azok idióták.
-
CyberPunk666
senior tag
Ez nem szedi le?
http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows7/how-do-i-remove-the-windows-old-folder
-
CyberPunk666
senior tag
Érdemes rá fóliát tenni? Hol lehet rá dedikáltat kapni?
-
CyberPunk666
senior tag
Na, most már én is egy boldog tulaja vagyok egy ilyennek, 64+500GB és Z3775 kombinációban.
Eddig nagyon tetszik, külön meglepődtem rajta, hogy annyira pontosan az érzékelése, hogy simán elsőre, megszokás nélkül is tudom használni a hagyományos asztalt érintve.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
bounty123 #4764 üzenetére
Azért a 64 bit több, mint memóriacímzés, és eszközök esetében is előnyösebb manapság már a 64 bit, nem mindenhez van 32 bites driver.
Együtt lehet élni vele, de érthetetlen.Mármint találtam olyat, hogy eleinte csak 32 biten ment az, hogy kapcsolódva maradjon alvó állapotban is, emiatt egy csomó tablet lett ilyen, de azóta ez már nem igaz, de akkor ezek szerint az asus nem frissített
-
CyberPunk666
senior tag
Miért nem lehet egyébként rá 64 bites OS-t tenni, ha a cpu 64 bites?
-
CyberPunk666
senior tag
Veszek egyet, de kötök rá biztosítást.
Amúgy olyan is volt itt, aki kettőt vitt vissza...Bestbyte vagy edigital? Hol járok jobban?
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
bounty123 #4756 üzenetére
Pont ezt mondtam, hogy akkoriban még mindenki áradozott, de azóta meg nagyon megszaporodtak a panaszok.
Tablet módban nekem csak doksi olvasásra és netezésre kell egy tablet, mert kényelmesebb. Arra, hogy a buszon használjam, hogy az ágyban használjam egy tablet nagyságrendekkel jobb, mint egy notebook. Kb a munkán kívül ki is tudná váltani a nagy gépet. Videó, net, tanulás ezekre tökéletes.
Notebook módban pedig lenne egy rendes gépem, amin tudok visual studiot is használni (perszer nyilván tudom, hogy csak limitáltan), meg bármilyen megszokott programot, meg mennek azok a honlapok, amik tableteken és telefonon nem működnek, az eszközöket is tudom használni hozzá, mert win driver van...
Szóval tényleg arra jó, hogy kettő az egyben.Ezért nekem teljesen mindegy, hogy milyen tabletes program van rá, mert amire nekem kell azt tudja. Ezért nem veszek pl droidosat vagy ipadet. (mondjuk utóbbit az ára miatt is kerülöm)
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
vendingo #4753 üzenetére
A napokban döntöttem úgy, hogy kéne nekem egy 2:1-ben gép, és az első ezer hozzászólás után igen bizakodó is voltam a dologgal kapcsolatban, ám az utolsó ezer után már egyáltalán nem vagyok derülátó.
Olyan érzésem van, mintha legalább a fele hibás lenne, és még mellé lenne egy rakás szoftveres probléma is.
Ezek most akkor használhatóak rendesen és működnek? Nagyon zabos lennék, ha egyszer felemelném és végigrepedne a kijelző. Meg a gyári összeállításban nem mennek dolgok, ameddig nem frissítesz meg ilyenek?
Eléggé elbizonytalanodtam, de tulajdonképpen nem nagyon van vetélytársa ebben a kategóriában.
Az egyetlen, amit még ennyiért kapni az az ACER switch gépe, de az rosszabb specifikációjú, vajon azzal is ennyire sok a gond?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- SZÜNETMENTES TÁPOK
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged