Új hozzászólás Aktív témák
-
Balázs1986
őstag
válasz
margithid #5670 üzenetére
T101HA és x64 Win kombóval van így nálad, nem T100-nál? Én T101HA-ról írtam, azon más rendszer (és gondolom más szoftver pakk) van, mint a T100-on. A 64bit nagyobb terhelés.
Na meg nyilván attól is függ, miket pakol fel utána az ember, amik a háttérben futnak, ill. eleve milyen Win kiadást (Home, Pro, ...).
Én úgy csináltam, hogy letakarítottam mindent, a rejtett/recovery partíciókat is, és egy Win 10 x64 (emlékeim szerint Home) került fel, a driver-ek Win keresőre voltak bízva, szóval 0 Asus vacak. Plusz egy Office 2013, ill. kérésre Chrome+VLC, meg egy egyedi app ami .net 3.5-öt és SQL Express-t használ. Ez az összes ami fut a gépen. Az előretelepített cuccokkal és a fenti alkalmazásokkal már az egyedi app telepítés előtt is használhatatlan volt. Tiszta telepítés után viszont teljesen vállalható a fentiek mindegyikével. -
Balázs1986
őstag
válasz
Grande Ale #5659 üzenetére
Szia! Ha előre telepített Win10 van rajta, akkor az is lehet gond. Tele van az Asus szemetével.
Nálam is volt egy ilyen gép telepítésre, az is nagyon lassú volt. Teljesen legyalultam, és egy tiszta Win10-et tettem fel. Nem mondom, hogy világbajnok, de jelentősen gyorsabb azóta. -
Balázs1986
őstag
válasz
Nagya21 #5642 üzenetére
De, nekem 32bites kellett volna, és az nem ment fel. Viszont a modell nem T100, hanem T101 (csak annak nem találtam saját topic-ot). Ezért visszatettem végül a 64bites verziót (vagyis nem pont a gyárit, hanem egy tisztát).
Ahogy nézem, a T100-nál meg pont fordítva van, a 64bit nem szeret felmenni. -
Balázs1986
őstag
Érdekes elgondolásai vannak valakiknek az Asus-nál
Végül az lett, hogy legyalultam mindent (recovery partícióval együtt), és feltettem egy másik Win10 x64-et a gyári teleszemetelt helyett. Nagyságrendileg gyorsabb. Az is pozitívum, hogy semmi sem kellett az Asus oldaláról, mindent megtalált magának. Egyelőre az előző rendszernél tapasztalt alkalmankénti tájolási bug sem jött elő. Holnap megy vissza a gazdájának. -
Balázs1986
őstag
Megvan a probléma forrása. Azt kell mondjam, hogy siralmas az ügy.
A 64 bites telepítők gond nélkül indulnak, a 32 bitesek nem. Úgy tűnik, hogy BIOS ellenőrzi a boot manager-ben, hogy Win10 64bit akar-e települni, és ha nem, akkor bár látja az eszközt, de boot-olni nem enged róla.
Most még azt kipróbálom, hogy x86-x64 választós telepítőt töltök le, de ha ez nem válik be, akkor tanácstalan vagyok. Nektek van tippetek, mit kell változtatni a boot manager-ben, hogy 64bitesnek látszódjon? -
Balázs1986
őstag
válasz
MaCS_70 #5630 üzenetére
+axioma:
Itthoni pendrive-okkal nem ment (1db Verbatim, 1db Sandisk). Majd munkahelyen megpróbálom még többel, hátha. Ha ez a gond, az azért lesz meglepő, mert a Verbatim-mal már húztam fel rendszert nem egy gépre.
A 64bites Win-t én se értem, feltételezem úgy voltak vele, hogy 64bites architektúra kapjon 64bitest. Az már nem jutott el az agyukig, hogy így többet ártanak mint használnak egy ilyen gyenge konfignál.
Közben BIOS-t is frissítettem, hátha. De eddig semmi. Tényleg remélem, hogy nem valami idióta integrált védelem van benne. -
Balázs1986
őstag
Sziasztok!
Kezembe került egy T101 (gondolom, nem sokban különbözik a T100-tól), 64bites előre telepített Windows 10-zel. Ez a tulajnak nem jó, mert (mint utólag kiderült) egy neki fontos alkalmazás csak 32 bites rendszeren fut (32 bites MS Sql Server Express-re van szüksége, ráadásul abból is valami régire).
A terv az volt, hogy kap egy 32bites 8.1-et, aztán majd látjuk, mi lesz. Viszont sehogy se tudom életre kelteni az USB boot-ot. Látja a pendrive-ot, mint Verbatim UEFI eszközt, de meg sem próbálja elindítani a telepítőt, hanem betölti a meglevő Win10 rendszert.
Természetesen a secure boot kikapcsolva, ill. a sorrend is oké. (Ha teljesen kiveszem a sorrendből a gép saját tárhelyét, akkor sem tölt pendrive-ról, BIOS-ba lép.)
Próbáltam Win7 USB Download Tool-t, Rufus-t GPT-vel és MBR-rel, ill. Diskpart-ot a pendrive létrehozására.
Van még valakinek valamilyen tippje, mit próbálhatnék ki?
Köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Milyen légkondit a lakásba?
- Yettel topik
- Sorozatok
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Okos Otthon / Smart Home
- Poco X6 Pro - ötös alá
- The First Berserker: Khazan
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ASUS TUF Gaming A17 FA707NV - 17.3"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1,5TB - RTX 4060 - Garancia
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- ZBook Firefly 14 G11 14" FHD+ IPS Ultra 7 155H 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged