- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Fotók, videók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Nagya21 #5890 üzenetére
Ez sajnos az akku halálára utal. Jártam már sikerrel ilyen esetben azzal, hogy az akkunak adtam egy kezdő töltést egy hozzábuherált labortápról. (Nagyon ésszel...) 3,85 voltnál aztán visszatettem a készülékbe.
MaCS
Épp' tegnap használtam a T100-asomat. Nekem szerencsém van, még mindig 8+ órát bír az akku. De a gép sebessége már nem az igazi.
-
válasz
EABandii #5870 üzenetére
Én a mai napig Windows 10-zel használom a sima T100-ast. Napi szinten, az idén ez volt az első számú PC-m.
Nem állítom, hogy nem voltak vele kellemetlenségeim, de az Office-Thunderbird-Chrome (50-100 nyitott füllel) felhasználási szinten elboldogultam vele. Nem utolsó sorban kilenc évesen is megvan a 8-10 órás üzemidő akkuról.
MaCS
-
válasz
#31816946 #5858 üzenetére
Nem tudom, hogy mennyi lehet a reális ára, és celeronos tapasztalataim sincsenek, bár a Celeron szerintem magasabb ligában játszik, mint ez a kis Atom.
A fő érv viszont a RAM: éppenséggel elvagyok a " GB-tal is a T100-ason, de a 4 GB már radikálisan jobb felhasználói élményt biztosít. Meg aztán az is számít, hogy igazi SSD-ről dolgozzon a gép.
MaCS
-
válasz
realpopek #5806 üzenetére
Nem igazán tudom, hogy miben tudnék segíteni.
Ennek úgy kell működnie, hogy a MS licencszervere eleve ismeri a gép BIOS/UEFI-jében levő kódot, és az adott Windowst ehhez párosítja.
Ha aktiválást kér a rendszer, akkor simán csak rá kell kattintani az aktiválásikonra, kódot nem kell megadni, és mehet az oké. Ha nem menne, akkor 2MSINFO
MaCS
-
-
Letöltöd a Microsofttól a MediaCreationTool nevű programot, amivel egy perndrive-ra el tudod készíteni a telepítőkészletet. A kulcsot maga a MS tartja nyilván a készülék azonosítója alapján, nem kell vele foglalkoznod.
Ha van érvényes Office licenced (papíron adták a géphez), akkor letöltöd az Office 2013 Home telepítőjét és telepítéskor beírod a kulcsot.MaCS
-
-
válasz
Integrale #5749 üzenetére
Nekem is első generációs, 64 GB-os T100-asom van.
Amint lehetett, frissítettem W10-re. Egyedül azzal volt problémám, hogy 1-2 alkalommal újra kellett telepíteni a touchpad driverét, de évek óta ezzel sins gond.Tökéletesen működik, se lassulások, se fagyások, funkciózavarok.
MaCS
-
válasz
miklos3 #5729 üzenetére
Igen, volt egy pillanat, amikor elkönyveltem, hogy itt az akku hanyatlásának az ideje, de vaklármának bizonyult.
Nem igazán tudom, hogy mi okozhatta, ezért jogos gyanúsított a Windows Update.Jellemzően valóban próbálom 20-80% között tartani a töltöttséget és nem használni a gépet töltőre csatlakoztatva -- és csak akkor megyek fel 100%-ig, ha tudom, hogy kell majd az akkuidő.
MaCS
-
válasz
amnezia4900 #5727 üzenetére
Nem tudom, de ebben a kategóriában nem jellemző a bővíthetőség.
MaCS
-
válasz
amnezia4900 #5721 üzenetére
Ha már úgyis nyers rendszerrel szórakozol: 32 bites Windowshoz vajon mit szól?
MaCS
-
válasz
amnezia4900 #5719 üzenetére
Próbáld meg az Asus oldaláról letölteni a T100-ashoz való, jelenleg nem működő drivereket!
Egyébként melyik Windows 10-et próbálod telepíteni?
MaCS
-
Érdekes dolog történt a lassan négy éves T100-asommal: az akkuidő hirtelen drasztikusan megnőtt!
Pár hétig nem használtam a gépet, és jellemzően 8-9 órás valós üzemidőt tudtam elérni vele. Most, hogy ismét elővettem, 12 órás használat után járok 10% maradéknál.
Ilyen a LiIon akku szerintem nem tud. Csoda történt....
MaCS
-
válasz
margithid #5667 üzenetére
De fontos, hogy ez az elmélet.
Az SDXC szabvány 2 TB-ig tart -- minden eszközre azt az értéket írják rá, amilyen kártyával már tesztelni tudták a specifikációk véglegesítésekor. Ezért aztán nem zárható ki, hogy előre nem látott problémák akadnak, amik a szabvány szerint nem jöhettek volna közbe...
MaCS
-
válasz
margithid #5663 üzenetére
Bizony!
Régebben volt is ez téma, bár azóta lehet, hogy változott a helyzet -- de egyáltalán nem biztos, hogy Linux alatt rendesen fog működni az egész. Ez már egy egészen integrált rendszer, vannak itt buktatók, nem is beszélve az extra funkciókról, mint pl. SmartGesture, funkciógombok, stb.
A Windows 10 viszont tényleg faszán megy rajta, erre van kitalálva.
MaCS
-
-
válasz
Nagya21 #5642 üzenetére
Van, akinek működik az, hogy a gép felnyitásakor azonnal jöjjön ki a Win10 készenlétből, és minden nyomogatás/várakozás nélkül lehessen folytatni a használatot?
Ha igen -- milyen beállításokkal? Nálam a legutóbbi Win10 frissítés óta ha egyszer elment aludni, vagy lecsuktam a kijelzőt, már csak a bekapcsológombbal, az Asus bejelentkező képernyőn keresztül tér magához.Köszönettel: MaCS
-
válasz
Balázs1986 #5627 üzenetére
Ha a bootoláskor a (sorrenddel vagy kijelöléssel) választott eszköz nem bootol be. akkor jó eséllyel gond van vele. Meg kell próbálni egy másik pendrive-ot.
MaCS
-
válasz
Balázs1986 #5625 üzenetére
Media Creation Tool? Wndows 10 32?
MaCS
-
Tiszteltetem a Microsoftot...
A legutóbbi Windows10-fissítés után rendszeresen szakadtam le úgy a wifiről, hogy teljesen kilőtte a T100 wifijét, csak az újraindítás segített, úgy negyed órára, aztán megint leállt... Úgyhogy SoC-drivel újratelepítése, és azóta megint jó.
Ami viszont már tényleg veszélyes is, az az, hogy valahogy visszakapcsolódott az MMC-n a rendszeres töredezettségmentesítés. Eleve nem értem, hogy a Windows miért nem jön rá magától, hogy nem HDD egy meghajtó, és eleve miért dönti el helyettem, hogy töredezettségmentesítsek, de megcsinálja.
További remek funkció, hogy következetesen visszakapcsolja az MMC-n az indexelési szolgáltatást. Kikapcsolom, elszöszmötöl vele vagy fél órát, és a következő rendszerindításnál megint be van kapcsolva.
Nálatok?MaCS
-
válasz
Grande Ale #5621 üzenetére
Az, hogy milyen verzió, milyen licenccel, azt Neked kell látnod.
Műszakilag az a lényeg, hogy ez egy kutya közönséges x86-os PC, ennek megfelelő PC-s Wondows-zal, nincs semmi egyéb érdekessége, rendszerkövetelménye.
MaCS
-
A legújabb Win10-frissítés óta valahogy túl mélyre megy aludni a T100. StandBy után nem ugrik fel a kép, hanem elég sokáig töltöget.
Nálatok?
MaCS
-
Gratulálok a géphez!
Melegedési problémát én három év alatt nem tapasztaltam.
Gondolj arra, hogy ez egy kutya közönséges x86-os notebook PC, aminek történetesen levehető a billentyűzete!
Karcosodás nálam a három év alatt nem jelentkezett, de vigyázz a három támasztó-távtartó műanyag pöcökre!
Játszani nem szoktam...
MaCS
-
-
A legutóbbi Windows 10 frissítés óta némileg romlott az életminőségem, legalábbis a T100-ast használatakor biztosan:
1. Nincs hang. PEdig az eszköz a Windows szerint működik,
2. A Chrome gyakorlatilag nem játssza le a webes videókat. Kattintok rájuk, a lejátszó gomb átvált pause-ra, tehát úgy tesz, mintha lejátszana, de nem történik semmi.
Ti tapasztaltatok ilyesmit?
Köszönettel: MaCS
-
válasz
margithid #5578 üzenetére
Régen volt, nem emlékszem már pontosan, de én feltettem az Asus T100-as drivereit, különös tekintettel a SmartGesture-re.
Az Office letöltési helyére sem emlékszem, de elvben millió helyen fent van a neten. Egyébként ott kell, hogy legyen az url, ahol a kód, a T100-as papírjai között, de maga a telepítő szabadon letölthető számtalan egyéb helyről.
MaCS
-
Igen, hivatalosan Windows 8-cal érkezett.
Ha már nincs meg a recovery partíció, akkor a Microsoft Media Creation Toollal tudsz telepítőt készíteni magadnak, telepítéskor elvben fel kell ismernie e készüléket, így nem kell szériaszám.Soha nem frissítettél Windows 10-re? Ha nem, akkor komoly értékcsökkenéssel kell számolnod eladáskor, mivel buktad az ingyenes frissítés lehetőségét.
MaCS
-
Az eheti Windows10-frissítés Nálatok nem nyírta ki a SmartGesture-t?
MaCS
-
Ez nagyon felhaszálás-/felhasználófüggő.
Sokakanak a ! GB RAM nagyon jól jön, a beépített tárhelyre meg semmi szükségük -- pl. én is egy 32 GB-os kártyával használom. Az érdemi adatmennyiség, amivel dolgozom, bruttó 5, nettó 0,5 GB. A RAM viszont még akkor is jól jön, ha a 2 GB is alapvetően elég.MaCS
-
Ha, amint gondolom, teljes homecstudent verzióval kaptad a gépet, és mégsem fogadja el a hozzá adott kódot a letöltő-telepítő program, akkorhívd fel a Microsoftot -- volt már ilyen esetre példa.
Nekem speciel nem volt ilyen gondom, simán települt az Office a friss telepítésű Windows 10-re.
Ugye az Office 2013 letöltőjével próbálkozol?MaCS
-
válasz
CyberPunk666 #5486 üzenetére
A választ Zsoca sajnos leírta.
Ha nincs ilyen drasztikus beavatkozás, akkor azért általában fokozatosan alakul ki a kopás (amihez nem kevés nem kíméletes dugdosás kell), de persze egy gyártási kontakthiba is bármikor felütheti a fejét.MaCS
-
válasz
CyberPunk666 #5483 üzenetére
Meg aztán ott van a jó öreg mozgatás-piszkálás mint módszer.
A kikopás nem egyik pillanatról a másikra következik be, a köztes időben bőven nyílik alkalom a tesztelésre, az első jelek meg abban mutatkoznak meg, hogy a csatlakoztatott egység leakad-visszalép.MaCS
-
válasz
freezespider #5449 üzenetére
Nálam etéren a régi Excel meghülyítése verte ki a biztosítékot...
MaCS
-
-
válasz
freezespider #5445 üzenetére
Na, a frissítések nálam is kiverték a biztosítékot.
Az egyik gépem egy erősen vérszegény és instabil 2 Mb-es neten lóg, amit az 586-os frissítés gyakorlatilag fél napra blokkolt, majd a Windows közölte, hogy onnantól nem tetszik neki az alaplapi VGA, az alaplapi hangkártya és a multifunkciós nyomtató, úgyhogy ő ezeket a jövőben hanyagolja.
A VGA és a hang némi erőltetés után rendeződött, a nyomtató (nem fapados és nem is olyan régi Canon) viszont reménytelennek tűnik.MaCS
-
válasz
margithid #5442 üzenetére
Ez beállítás kérdése.
Egyes gyártók (pl. Samsung) eleve a kritikus,tehát a már fokozott elhasználódást okozó tartományba töltenek.
Ipari felhasználásnál előfordul jóval alacsonyabb csúcs töltőfeszültség is, sokszoros akkuélettartamot eredményezve. (3,92 V fölött minden 0,1 V 2x elhasználódás, 4,2 V-tól még ez is durván romlik.)Ettől függetlenül nem igazán értem, hogyan fordulhatott elő nálam ez a malőr, de még ha rá is jövök, az már nem sokat segít, cserélnem kell az akkumulátort.
MaCS
-
Elsőre sikerült rossz listára küldenem a következőt:
Na, a jelek szerint sikerült megsütnöm az akkut.
Az elmúlt két és fél év alatt gondosan ügyeltem a "lítiumbarát" töltésre, a hét végén még meg is volt a közel 10 órás üzemidő 25%-os fényerővel, wififel.
Aztán tegnap egy napra a töltőn felejtettem a T100-ast, fel is melegedett szépen. Három óra üzem után 25%-on jár a töltöttségjelző, és óránként két és fél órát esik az üzemidőbecslés.
Létezik költséghatékony megoldás az akkucserére?Köszönettel: MaCS
-
válasz
freezespider #5430 üzenetére
És szerinted miben rosszabb, mint a 8-as?
Teljesen komolyan kérdezem. Én egyes eszközökkel, illetve régebbi programokkal kapcsolatos kompatibilitási tahóságoktól eltekintve csak előnyét tapasztaltam.
MaCS
-
válasz
Shirchy #5363 üzenetére
A topic élete során jópáran csináltunk már tiszta újratelepítést.
A driverekkel elég gyakran van gond. Jó tudni, hogy a MS által rendelkezésre bocsátott driverek nem feltétlenül a legfrissebbek, legjobbak, érdemes mindig szétnézni a gyártő oldalán.
Ez nagyon áll a T100-ra is. Ha nincs W10-es driver, nézd meg a 8-ra valót!MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad L14 G5 (Gen5) AMD Ryzen 5 7535U 16GB RAM 256GB SSD Win11Pro 2,5 év garancia
- P1 Gen3 15.6" 4K UHD OLED érintő i7-10875H T1000 MaxQ 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam új akku gar
- Sword 16 HX 16" FHD+ IPS i7-13700HX RTX 4070 32GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest