- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
Nagya21 #5875 üzenetére
32 bit van csak Windowsra - a bootloadere csak 32-bit-es ezért nem megy fel rá 64 bites Windows. Amúgy maga a gép 64 bites.
Nekem kellett a 64 bit. -> Ezért nálam Fedora 33-mal megy már évek óta. Akkora telitalálat volt ez a gép, hogy azóta se találtam megfelelő utódot. -
törölt tag
válasz
M. Zoltán #5857 üzenetére
A bármelyikkel vitatkoznék. Nálam pont fordítva van. A gyári töltő van, hogy már egyáltalán nem tudja feltölteni a gépet. Persze nem is melegszik.
Sőt több mobiltöltő egyáltalán nem tudja tölteni. Olyan sem, ami korábban tudta.
Egyedül egy Samsung Galaxy A41 töltő tudja feltölteni, de az meg nemcsak felforrósodik, de elkezd zúgni is.
Már egy ideje gondolkodom, hogy kellene hozzá egy jobb töltő. Tud ajánlani valaki? -
törölt tag
Minek neked mentés?
Simán telepíthető a rendszer. A driverek is fenn vannak az ASUS honlapján. -
törölt tag
válasz
#82595328 #5831 üzenetére
Válaszolok magamnak (is). Sokat javult a Linux, mióta utoljára ezen gépen próbáltam.
Igen. Ezt a hozzászólást linux alól írom. Nem hagyott nyugodni a dolog, és valahol olvastam, hogy a Fedora telepítő tartalmazza a 32 bites efi fájlt, így minden trükközés nélkül telepíthető. Úgyhogy kipróbáltam, és tényleg így van. Minden működik, kivéve a webkamerát. Ráadásul a ledje folyamatosan világít, így leragasztottam. De minden más működik. A gnome-shell pedig sokkal jobban illik ehhez a géphez mint a Windows. Kell a használatához persze kompromisszum, meg nem árt linux ismeret sem, de ha valakinek 32 GB-s verziója van, akkor akár javasolható is, mert a teljes rendszer 14 GB, de ebben benne van 4 GB swap fájl. Szóval nem fogy el a hely a rendszer alól. -
törölt tag
válasz
inf3rno #5830 üzenetére
Ha már nem válaszol senki.
Én próbáltam. Nem tudok jókat mondani. Volt régen egy magic stick
https://forum.xda-developers.com/windows-8-rt/win-8-development/live-asus-t100-ta-magic-stick-t3091481
de már nem elérhető. Ezt simán lehetett telepíteni. De nem tetszett. Valahogy nem volt érintőképernyőre való. Meg fagyott. Egy idő után meguntam és letöröltem.
Mostanában gondolkodom, hogy újra próbát kellene tenni, mivel elkezdődött a 32 bites alkalmazások "kivezetése". Azaz sok program 32 bites verziója már nem frissül. Viszont 64 bites rendszer telepítéshez 32 bites efi-vel nincs nagy kedvem. Amit meg lehetne próbálni a chromium os. Végre működik a linux támogatás, és sokkal inkább érintőképernyőre való mint a legtöbb linux. De a "zártsága" miatt a 32 bites efi felrakása macerásnak igérkezik. Live-ban egész jól futott.
Ja és még valami:
Ami fura, hogy nálam az újabb linuxok (Ubuntu, Manjaro) nem bootolnak akármilyen módban írom ki az iso-t. Nem én írom ki rosszul, másik gépen bootolnak. Fura módon a chromium os-sel nincs gond. Ki érti ezt? -
törölt tag
Nincs valakinek elfekvő billentyűzete (értem ez alatt a komplett dockolót)?
-
törölt tag
A dokkolóval másnak nincs gondja? Nekem nem indul már egy ideje a Windows, ha dokkolón van. Most meg meghalt az USB. Van valakinek ötlete, mit csináljak?
-
törölt tag
Van valakinek tapasztalata Chromium OS-sel ezen a gépen?
Én pendrive-ról futtattam, szerintem tabletként jobban használható mint a Win. Más kérdés, hogy ha desktop oprendszerként olyan buta mint a tök.
Próbáltam a Neverware Cloudready verziót. Az pendrive-ról rendben működik. Sőt telepíteni is sikerült csak nem indul el. Pedig a 32 bites verzióval próbálkoztam.
Az ArnoldTheBats féléből nincs újabb 32 bites. A 64 bites elindul. Csak a hiányzó driverek miatt nincs wifi. Így nem jó. Találtam régebbi 32 bites speciális kiadást. Abban elvileg van driver, csak az meg nem indult el.
A neten nem sok mindent találtam. Csak pár próbálkozást, de egyikből derült ki sikerült-e felrakni.
Kíváncsi lennék valaki jutott-e vele valamire. -
törölt tag
Hát attól tartok laptop vásárlásban nem segíthetek. Nekem egy Fujitsu Lifebook A555G-m van, ami egy középkategóriás laptop. Nem okoz gondot neki a külső monitor. Miatta nyugdíjaztam a régi PC-met.
Amit meg kell értened/el kell fogadnod, hogy ezt a gépet nem egy másik gép helyett hanem egy másik gép mellett lehet használni. Csak pár példa:
- Tök jó hogy kiviheted a konyhába, miközben eszel.
- Mászkálhatsz vele a szobában
- Elviheted a mellékhelyiségbe
- Ágyban olvasni, filmet nézni tökéletes
- Ha mész valahova, nem kell a kocsiban hagynod. Nem egy dögnehéz laptopot kell órákig cipelned.
- Ideális gép nyaralásraMire nem alkalmas:
- Hosszabb gépelésre
- A tapipad kurzor vezérlésre még alkalmas, de nyomogatni rémálom
- Komolyabb egérműveletekre. A pici monitor miatt megvakulsz.
- Bármilyen összetettebb alkalmazás rendszeres használatára, az alkalmazás nem fér ki.
- Több alkalmazás ablakban való futtatására
- Meg bármilyen erőforrás igényes feladatra sem, de többlapos böngészésre sem.Én nagyon jól elvagyok vele, mint második géppel.
-
törölt tag
Miért nem jó tv-re tenni?
Ez valójában egy billenyűzetes tablet. A benne lévő videókártya ehhez van igazítva. Nem arra, hogy egy nagyképernyős tv-t hajts meg vele.
Hogy mennyire gyors, attól is függ mire használod. Chrome talán pont a legmemóriaigényesebb böngésző. A Firefox meg pont érintőképernyőre nem a legjobb. Az Edge-t én se tudtam megszokni, de a helyedben megpróbálkoznék vele. Az online filmnézésen kívül, minden más böngészésnél az emberi agy a gyenge láncszem. Nem nézek rajta HD videókat - Próbáltam nem érdemes - , mivel ez inkább tablet nem életszerű a több 10 nyitott weblap. Valószínűleg ezért nem érzem lassúnak.
Én hogy legyen szabad hely töröltem a recovery partíciót. Kb. 2x telepítettem újra, mióta megvan, egyszer se azért mert a rendszer összeomlott. Pdf olvasónak az áruházból az UWP-s adobe pdf-et ajánlom. Néhány pdf-fel meggyűlik a baja, de az érintőképernyő támogatás miatt (meg kevesebb helyet foglal) megéri. Ez egy tartalomfogyasztó gép, szerintem felesleges rá az MS Office. Mikor lejárt az 1 éves Office 365 előfizetés rá, boldogan töröltem. Ha spórolni akarsz a hellyel, akkor javaslom a WPS Office-t. Igaz csak angolul tud, de cserébe kevés helyet foglal és minimális érintőképernyő támogatása is van. Megnyitni doksikat tökéletes. Windows 10-n eddig nem éreztem szükségét külső vírusirtónak. Csak lassítaná a gépet.
Összességében nagyon hozzám nőtt ez a gép, és nincs is igazából jó utóda. Az Atomot dobta az Intel. Nekem a Surface-k kialakítása nem tetszik. A billentyűzetüket csak asztalon tudod használni. Nem szeretném lecserélni, de ha le kellene, nem tudnám mire. -
törölt tag
Én 2. gépnek használom, netezésre, filmnézésre (online, offline), pdf és e-könyv olvasásra, picit játékra és még programozásra(inkább csak tanulás) is. Erre mindre alkalmas. Nem érzem lassúnak netezés közben sem. Szerintem valamit rosszul csinálsz.
- Biztos, hogy elég szabad hely van a gépeden? Nálam a 64 GB fele szabad.
- Nem szemetelem tele a gépet. Csak a tényleg szükséges programokat telepítettem rá. Amiből lehet a kevésbé erőforrás igényes programot. Pl: videó nézésre Media Player Home Cinemát.
- Nem használok külső vírusirtót, vagy bármit ami a háttérben fut, és lassítja a gépet.
- Ezt a gépet nem arra találták ki, hogy TV-re kösd. Nem csoda, ha így lassú.
- Milyen böngészőt használsz, milyen kiegészítőkkel? Régen nagyon sok kiegészítőt használtam, de ma már csak párat. Néhány kiegészítő nagyon meg tudja fogni a gépet. -
törölt tag
-
törölt tag
Touchpad driver gond
Hátha valakinek van hasonló problémája. Esetleg van ötlete.
Nem szoktam használni a touchpad-ot, usb-s egeret használok. A touchpad csak adatmentéskor kellett, mert akkor az USB meghajtóba az egér helyett HDD került. Ezért csak most vettem észre, hogy ha engedélyezem a touchpad-ot, akkor az egérkurzor mellett a folyamatjelző (kör) folyamatosan megy, néha egy-egy pillanatra megszakadva. Ez egyrészt zavaró, másrészt pl. jobbklikk nem működik, mert azonnal eltűnik a jobbklikk menü.
Próbáltam frissíteni a drivert, eltávolítottam a drivert és újraraktam. Újratettem az eredeti 8.1 soc drivert, de egyik sem segített. Biztos, hogy a touchpad csinálja, mert ha letiltom, akkor a probléma megszűnik.
Már csak egy ötletem van, hogy újratelepítem a Win10-t, de ezért nem akarom.
-
törölt tag
Én használtam, de már töröltem. Nem ajánlom a cserét. Két egyszerű okból elvérzik az egész.
1. Harder, driver, működési problémák:
Ebből csak a rendszeres fagyásokat említeném meg. Volt amikor a kikapcsoló gomb sem segített, akkor meg kellett várni, míg teljesen lemerült. A fagyás pár másodperctől - 1-2 órán belül mindenképpen fagyott. Firefox indításakor általában azonnal. Ez volt a fő oka, hogy töröltem. Nem oldották meg a verziófrissítések sem.
2. Érintőképernyőre optimalizált alkalmazások hiánya:
Ha tabletként is akarod használni, akkor nagy csalódás lesz. Még a böngésző hiánya nem is nagy gond. De egyrészt a klasszikus asztalokkal, de még a Unity-vel is kvázi használhatatlan a desktop a kis méret miatt. Mondjuk win10-zel se sokkal jobb. Ez még túlélhető, de az érintőképernyőre optimalizált e-könyv olvasó (pl: bazaar reader) meg pdf olvasó (adobe reader érintőképernyős verzió) híján nagyon kényelmetlen tartalomfogyasztó eszköznek használni. Laptop helyett meg minek.
Nálam tablet + utazós gép. Erre linux-szal nem alkalmas. Mondom ezt több mint 10 év linuxozás után.+1
Mivel a gép maga 64 bites, de csak 32 bites bootloader-rel lehet felrakni. Tehát random linuxot letöltve a telepítés esélytelen. Csak ott van esély (hacsak nem vagy igazi guru), ahol találsz leírást.
Kivéve ezt:https://groups.google.com/forum/#!msg/android-x86/DFBxPGlpn_M/bNBn8eaCYB8J
Én ezt használtam. Könnyű volt telepíteni.
-
törölt tag
válasz
margithid #5286 üzenetére
Javítsanak ki, ha tévedek, de gondold meg. Veszel egy 64 GB-s verziót Win 8-cal. A 64 GB-s verzióban vagy 8-10 GB a rendszermentő partíció. Frissíted 10-re. Innentől a rendszer visszaállítás nem működik. (Legalábbis nekem nem ment.) Azaz elbuktad majdnem az 1/5-t az összes helynek a semmire. Új telepítéskor legalább a hely egy részét visszanyerheted. Már megérte. A többit meg már leírták.
-
törölt tag
válasz
laccy88 #5119 üzenetére
Én nem erőltetném navigálásra. Csak ilyen problémáim vannak.
Ez egy 10"-s tablet, ami még mindig nem túl nagy, de navigálni vele személyautóban elég nagy.
- Hova teszed? Mert ha kirakod a szélvédőre, szerencsétlen esetben pont annyit takar, amivel elütsz egy kutyát vagy egy gyereket.
- Hogy rögzíted? Mert ezt egy szélvédőre rögzített tartó nem tartja meg. Meg nem is kapsz ekkorát. Vagy ha mégis kapsz, drágább lesz, mint mondjuk egy Lumia 520 + tartó, és nem tud semmivel se többet. Műszerfalon meg el se fér, vagy ha el is fér ott meg nem látod rendesen. Ha nem tudod rendesen rögzíteni, le fog esni. Abba meg ne is menjünk bele, mi fog történni, amikor leesik és te utánakapsz.
De te tudod. -
törölt tag
-
törölt tag
Van valakinek problémája a Wifi-vel Win10 alatt? Azt vettem észre mostanában, hogy egy idő után nincs net.
Ez lehet 1-2 perc de legjobb esetben kb. fél óra. Ami érdekes még, hogy néha jelzi a tálcaikon, hogy korlátozott a kapcsolat, de többnyire még azt sem. Ez után a wifi kapcsolat bontása, és az újracsatlakozás után újra van net. Elég idegesítő.
Az az igazság, hogy nemrég volt alaplapcsere. Előtte nem volt gondom a wifi-vel. -
törölt tag
Bocsi. Nem tudom, mi nem volt világos. Ez egy hibrid gép. Azaz tablet és laptop egyszerre. Azaz elvileg mindkettőt tudja. Azaz fogod tudni tabletként használni és "egyszerűbb excelt, powerpointot vagy össze lehet dobni rajta egy pár oldalas word doksit. Meg némi alap képszerkesztésre (vágás, montage, színek) használnám." erre is tudod használni. De mivel hibrid gép, ezért bizonyos kompromisszumokkal lehet csak használni. Azaz asztali gépnek kicsi és gyenge, tabletnek meg nagy és nehéz (legalább is nekem). Azaz azt senki nem tudja neked megmondani, hogy jó lesz-e neked. Én a helyedben kipróbálnám valahol. A kategóriájában már nincs egyedül, de ez "asztali gépnek kicsi és gyenge, tabletnek meg nagy és nehéz" mindegyik vetélytársára igaz.
-
törölt tag
válasz
MaCS_70 #5057 üzenetére
"Ez azért felhasználás kérdése is."
Nem. Alapvetően a szűk keresztmetszet a képernyő. Én szakdolgozatot szerkesztettem rajta (csak amikor a nagyobb gép nem volt kéznél), és nem volt jó. Apró betűk, több ablak egymás mellett egyszerűen nem fér el. Az apró billentyűkről, meg az ócska tapipadról (igaz én egerezem) ne is beszéljünk. Egyszerűen nem kényelmes. A gép hardverileg persze elbírja, csak ha huzamosabb ideig kellene csinálni valamit, akkor inkább egy 22" -s monitoron, mint ezen. Ez csak másodlagos gépnek jó, meg olyan tabletnek, ami szükség esetén teljes értékű számítógép tud lenni. Erre van kitalálva. Erre nagyon jó. Mikor utazom, akkor érzem a különbséget eközött meg egy laptop között, míg ezzel "vidáman" mászkálok, vásárolok, meg se érzem a súlyát, addig egy laptopot ott kellene hagynom a kocsiban. Amit nem akarok.
Persze ha neked megfelel, hogy egy ilyen minigépen "dolgozol", akkor sok sikert hozzá. Mondjuk kíváncsivá tettél, hogy a SoftMaker Office vajon mitől jobb, mint az MS/Libre Office.
Amúgy prezit mutogatni biztos jól lehet ezen a gépen, de szöveget vagy táblázatot szerkeszteni biztos nem. -
törölt tag
Én 1 éves Office 365-tel vettem. De ezt a gépet nem arra találták ki, hogy egész nap irodai szoftvereken dolgozz rajta. Nemrég szervízben volt a gép, utána csináltam egy tiszta Win10 telepítést, a kapott Office 365-t meg már fel se raktam. Minek. Még pár hónapig van, de úgyse használom. Ha mégis kell valamiért irodai szoftver, akkor meg ott a LibreOffice. Arra a kevésre bőven elég. A OneDrive integráció miatt, ha a felhőbe akarok menteni, elég a OneDrive mappába menteni. Szóval nem látom sok értelmét látom az Office 365-nek ezen a gépen.
-
törölt tag
válasz
CyberPunk666 #4909 üzenetére
Köszönöm a segítséget! Tényleg ez kellett hozzá. Így kidobhatom a 8.1-s helyreállítót. Sőt mivel 64 GB-s verzióm van, még maradt hely egy linuxnak is.
Ez a hotkey driver ez melyik? A touchpad driver?
-
törölt tag
Nemrég frissítettem Windows 10-re, igazából jobban tetszik, mert megszűnt az az idegesítő hibrid (tablet, PC) működés. Szóval nem tervezem, hogy visszaállok 8.1-re.
Emiatt viszont felmerült pár kérdésem:Letöltöttem a Windows telepítőt innen: [link], csak nem tudok vele mit kezdeni. Vagyis el tudom indítani a setup.exe-vel, de ehhez futnia kell a Windowsnak, de mi van ha nem indul el a Windows?
Tehát a kérdéseim:
1. Hogy tudom elindítani a telepítőt, a Windows indítása nélkül? Sajnos az F2 -> BIOS boot sorrend beállítása után sem indult USB-ről, gondolom az UEFI miatt. Az a fura, hogy 8.1 alatt legalább a gépházból speciális indítással tudtam USB-ről bootolni, 10-nél ezt az opciót nem találom.
2. 64 GB-s verzióm van. A rejtett partíción lévő 8.1 mentés feleslegessé vált. Innentől 2 lehetőségem van:
a, letörlöm, és hozzáfűzöm a Windows partíciójához (ez szerintem menni fog)
b, oda készítek egy mentést, ahonnan vissza tudok állítani.
Ezeket hogyan lehet megcsinálni? Sajnos a gépházban valahogy nem igazodtam el a lehetőségek között.Azaz összefoglalva 2 dolgot szeretnék:
1. Egy olyan megoldást, amivel újra tudom telepíteni a Windows 10-t, akkor is ha az nem indul.
2. A rejtett partíción lévő Windows 8.1 feleslegessé vált. Vagy megszüntetném, vagy kicserélném Windows 10 mentésre. -
törölt tag
Én is többször jártam így. De nem kellett újratelepíteni. Az Asus érintőképernyős alkalmazását (most nem emlékszem a nevére) kikapcsoltam újraindítottam és működött. Bár ha még egyszer így járok, szerintem elviszem szervízbe. Arra tippelek, hogy a Sacred 2-vel együtt felrakott Nvidia Physx driver (amit a Steam minden indításkor telepít) meg a Sacred 2 csinálja bár nem egyértelmű az összefüggés. Viszont tényleg nagyon idegesítő. Pláne, ha nem lenne hozzá billentyűzet, nem is tudnád használni.
-
törölt tag
Nemrég én is tulajdonosa lettem egy ilyen gépnek. Egyelőre csak 2 megjegyzésem van a géphez.
Az egyik a Classic Shell. Eddig nem használtam Win8-t. Úgyhogy a Classic Shell is új, de megérte felrakni. Sokkal kényelmesebb lett a használat asztal módban. Igaz én többnyire laptopként használom. Szóval kellett. Ez hibrid működés a legidegesítőbb része a Win8-nak.Játékokkal kapcsolatos 2 megjegyzésem:
Valaki szidta, hogy a Heroes 3 nem fut jól ezen a gépen. Igaza volt!A H3 Wog-ra felraktam a HD modot és tökéletesen fut teljes képernyőn. Még a Win7-n jelentkező fagyások is megszűntek. Gyorsan oda is feltettem a HD modot.
Sacred 2 - kicsit nehézkesen sikerült a telepítés, még az Nvidia Physics-et is telepíteni kellett külön. De minek? Viszont a játék nagyon szépen fut. Az egyetlen korlát a kijelző mérete. Nem sok értelme van távolsági harcra gyúrni. Ez nem rossz teljesítmény ettől a pici géptől, mert a régi pcm-be videókártyát és ramot kellett vennem, hogy játszható legyen. A laptopomon meg nem mertem vele játszani, mert 90 C-ra is felmelegedett. Ehhez képest ezen meg alig melegszik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Műszaki rajz készítés
- Műszaki rajzok készítését vállalom (autocad, inventor, solid edge)
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Óra topik
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell Precision 3561, 15,6" FHD, I7-11850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, T600 4GB VGA, WIN 11, ( olvasd
- Dell Latitude 5520, 15,6" FHD Érintőkijelző, I5-1135G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd v
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest