- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nagya21
addikt
válasz
#82595328 #5888 üzenetére
HAli!
Naszóva hogyasszongya!!!
Teljesen lemerült, felraktam töltőre, ha nyomom a bekapcs gombot, akkor a sárgán világító led 5* felvillan fehéren, és semmi.
Mindenféle gombkombinációval próbálkoztam, én és az informatikus vőm is, az eredmény semmi......
Tudtok e ajánlani olyasvalakit akihez eltudom küldeni javításra.
Üdv Nagya -
törölt tag
válasz
#82595328 #5831 üzenetére
Válaszolok magamnak (is). Sokat javult a Linux, mióta utoljára ezen gépen próbáltam.
Igen. Ezt a hozzászólást linux alól írom. Nem hagyott nyugodni a dolog, és valahol olvastam, hogy a Fedora telepítő tartalmazza a 32 bites efi fájlt, így minden trükközés nélkül telepíthető. Úgyhogy kipróbáltam, és tényleg így van. Minden működik, kivéve a webkamerát. Ráadásul a ledje folyamatosan világít, így leragasztottam. De minden más működik. A gnome-shell pedig sokkal jobban illik ehhez a géphez mint a Windows. Kell a használatához persze kompromisszum, meg nem árt linux ismeret sem, de ha valakinek 32 GB-s verziója van, akkor akár javasolható is, mert a teljes rendszer 14 GB, de ebben benne van 4 GB swap fájl. Szóval nem fogy el a hely a rendszer alól. -
axioma
veterán
válasz
#82595328 #5780 üzenetére
Cafolom a gepelest, amig nekem megvolt (3 ev? talan) mindent azon csinaltam, elso szamu gep volt. Es kibirta a billje, meg nekem se volt rossz. A tapipadon meg duplakopp, nem kell a csattogo, es akkor jobban mukodott (en csak akkor csattogtam ha azt hittem, nem sikerult a klikk - de az esetek tobbsegeben az alkalmazas nem volt kesz fogadni). Tabletkent en se hasznaltam, de elonyei a netbook-okkal szemben: 1. passziv hutes 2. toltheto microusb-vel, nem kell toltot vinned magaddal (ezt azota is hianyolom).
Amugy firefox sok lappal mar nem ment, en meg valamiert azt szoktam meg. De teny, lassu volt, idonknet erthetetlen esetekben is. -
user26
senior tag
válasz
#82595328 #5778 üzenetére
Szia!
Köszönöm, az infót.
Viszont lenne egy kérdésem evvel kapcsán:
"Miért nem jó tv-re tenni?
Ez valójában egy billenyűzetes tablet. A benne lévő videókártya ehhez van igazítva. Nem arra, hogy egy nagyképernyős tv-t hajts meg vele."Laptopban mit javasolnál, ami akkor mondhatni erre a célra, amit szeretnék (monitor tv-re kikötni HDMI-vel) ajánlatosabb. Szeretnék leválni az asztali gépről, de a "nagy képernyőt" szeretném továbbra is.
Illetve evvel a T100TA-val szerintem én rosszul jártam amikor meg vettem, mert esetek többségében, mondhatni mindig laptop módban használtam, BL -s bill egér párossal, nem volt ilyen a családba, se tablet, így úgy gondoltam akkor, hogy na ezt nekem találták ki 2 az egyben.
Viszont amikor használtam az első perctől fogva a Windows és a tablet kombó nem fogott meg, ha gépelek automatikusan a billentyűt keresem a fizikait. Így mondhatni a tablet előnyeit nem használom.
Na meg amikor magammal vittem, hogy na akkor... és zavaró volt tartani is, meg pötyögni is vele.
Ez csak saját vélemény!!!
Amúgy ennek ellenére szerintem hasznos! -
user26
senior tag
-
laccy88
senior tag
válasz
#82595328 #5116 üzenetére
elnézést, hogy csak most válaszolok! én is jártam hasonló cipőben. Nem szakadt meg a wifi kapcsolat, csak meg-megakadt, belassult. Nekem az oldotta meg a problémát, hogy a géppel 5,8ghz-en kapcsolódtam a routerre, így nem akadt a vezeték nélküli egérrel(Genius).
más:
Mennyire halott ötlet T100-al navigálni? Gyakorlatban egy bluetooth-os vagy usb-s gps adapter segítségével.(valaki ajánlhatna ilyet,mert nem tudom hogy keressem) Elméletben működnie kell, a szoftveres része is megoldott. -
törölt tag
-
válasz
#82595328 #5058 üzenetére
Egy szóval nem mondtam, hogy nem jobb a nagyobb kijelző. Én történetesen 3-4 monitort tartok az asztalomon, nyilván sokkal jobb úgy dolgozni, de a T100-ason is lehet, ha kell.
Egyszerűbb dokumentumokat, táblázatokat lehet rajta szerkeszteni -- ez pedig történetesen mi, ha nem a felhasználás módja?A Libre/Open Office-t a megjelenése óta próbálom használni, de nem engedi megszerettetni magát. Tanítottam is a használatát, de nekem nem megy.
Rettenetesen hiányzik (legalábbis a legutóbbi próbálkozásomkor) a snap-to-ruler funkció, aminek a hiányát egyszerűen képtelen vagyok felfogni.
A mai napig futok bele kompatibilitási problémákba kapott dokumentumoknál. (Ezért is vagyok kénytelen egy LibreOffice-t is a gépen tartani.)A SoftMaker ténylegesen MS-kompatibilis, a menüje és az egész felülete számomra jól használható, és használható benne a vonalzó.
Üdv: MaCS
-
yabba
aktív tag
válasz
#82595328 #5056 üzenetére
Alapvetően arra lenne használva, mint egy tablet (böngészés, levelezés, video, zene), de nem baj, ha alkalomadtán meg lehet nyitni rajta egy egyszerűbb excelt, powerpointot vagy össze lehet dobni rajta egy pár oldalas word doksit. Meg némi alap képszerkesztésre (vágás, montage, színek) használnám.
Erre jó, vagy mást ajánlanátok?
-
válasz
#82595328 #5056 üzenetére
Ez azért felhasználás kérdése is.
Én például nagyon nem vagyok kibékülve a LibreOffice-szal -- igaz, a szalagos MS Office-szal sem. ellenben érdemben dolgozom a T100-assal, amihez viszont nem is jó a hozzá adott Home&Student licensz.
Úgyhogy SoftMaker...De megy a meló ezerrel, van, hogy akár fél napig is folyamatosan. A gép alkalmas rá, pedig kifejezetten lapátkezem van.
MaCS
-
b_alazs
tag
válasz
#82595328 #4887 üzenetére
Igen ezek működnek, de köze sincs a 8.1-es metrohoz.
Véleményem szerint a modern IE-en sokkal jobb volt a böngészés tableten.Sajnos ez a 10-es rendszeren ez megszűnt létezni.
Kicsit olyan érzésem van, hogy a W8 az a tabletek felduttatása miatt, elsősorban az érintős eszközökre lett megírva, míg a W10 inkább asztali/notebbok kategóriára fókuszál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A Tesla és a Google volt mérnökei AI által írt szövegek után kutatnak
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Futás, futópályák
- Netflix
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell Precision 3561, 15,6" FHD, I7-11850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, T600 4GB VGA, WIN 11, ( olvasd
- Dell Latitude 5520, 15,6" FHD Érintőkijelző, I5-1135G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd v
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest