Új hozzászólás Aktív témák
-
bounty123
őstag
válasz
CyberPunk666 #5439 üzenetére
Persze 5 akart lenni az a 4
Tálcán lévő kijelzőt használok régóta, a batterybart, meg is vettem. De a tálca teljes képernyőnél nem látszik, viszont a jobbról behúzott menü igen, azon meg nincs akku info, aminek persze semmi értelme, simán ott lehetne akár %-al is. De az ilyen felhasználóbarát részletek terén a microsoft mindig ultra béna volt.
-
bounty123
őstag
válasz
consono #5434 üzenetére
Én a napokban frissítettem a T100-asomat 10-esre, de egyelőre nekem is jobban bejött a tableten a Win8.1. Apróságok csak, de jobban tetszett a jobbról behúzható menü, teljes képernyős programoknál gyorsan látszott ott az akksi töltössége. Vagy pl. a fényerőt oldalról rögtön szakaszmentesen tudtam állítani, most csak 4 szint van. Én már nem megyek vissza, inkább megpróbálom tetstre szabni amit lehet, meg megszokni.
-
bounty123
őstag
válasz
putyu10 #5401 üzenetére
Annyit kell csinálni, hogy jobb gomb az asztalon/tálcán levő chrome indító ikonra, tulajdonságok, majd a célt átírni ilyenre, nyilván az adott gépre/fiókra jellemző elérési utat meghagyva, csak a végét kell kiegészíteni. Nekem azóta nincs vele gondom.
"C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe" --disable-usb-keyboard-detect -
bounty123
őstag
válasz
margithid #5007 üzenetére
Nem úgy működik, mint egy androidos tablet, hanem inkább mint egy windows laptop, vagy akár asztali gép, ugyanazok a lehetőségeid. Én legtöbbször dropbox felhővel szinkronizálok a pc-re, ha gyorsabb kell, akkor meg pendrive, vagy kiveszem a micro sd kártyát és olvasóval húzom át a pc-re.
-
bounty123
őstag
válasz
bendess7891 #4964 üzenetére
Tök mindegy mekkora, adhatsz neki 10 amperest is, attól még nem vesz fel több áramot, mint amire tervezve van.
-
bounty123
őstag
válasz
MaCS_70 #4884 üzenetére
Marad az usb töltés ez alapján. Az árára kíváncsi leszek. Az ac wifi hiánya azért elég meglepő így 2015 végén.
-
bounty123
őstag
válasz
Kovács Zoli #4817 üzenetére
Vírusvédő statisztikákban rendszeresen leghátul szerepel, szóval ha sokat netezel, érdemes feltenni rendes védelmet.
-
bounty123
őstag
A win10-et hogyan, honnan telepítettétek? Nekem nem dobta fel még, hogy szeretném-e.
-
bounty123
őstag
válasz
CyberPunk666 #4763 üzenetére
Ha jól értem a 32 bites uefi miatt. De amúgy sincs semmi értelme egy fixen 2GB memóriájú gépre 64 bites os-t tenni.
-
bounty123
őstag
válasz
CyberPunk666 #4755 üzenetére
Nekem több, mint 1 éve éve van meg és semmi baj vele, azon túl, hogy normális tabletes program kb. nincs win8-ra.
-
bounty123
őstag
válasz
soldner #4690 üzenetére
Nem tudom mi okozhatta, nekem eddig 2 szoftveres problémám volt vele. Az egyik, hogy a képernyő elforgatás lehetősége egy idő után mindig eltűnt, ezt a video driver manuális frissítése az asus oldaláról megoldotta. A másik pedig gyenge wifi teljesítmény volt, pl. twitch hd videók beszaggattak, ezt a változatosság kedvéért a wifi driver frissítése oldotta meg
Viszont a live update szart se ér, ha azon múlna, még mindig a rossz driverek lennének fenn.
-
bounty123
őstag
válasz
Atlantisz48 #4664 üzenetére
14 munkanapon belül indok nélkül elállhatsz a vásárlástól, ha webshopon keresztül vásárlod - érdemes.
-
bounty123
őstag
válasz
LordRajZoL #4620 üzenetére
Alapból a onedrive nem tárolja helyben a dolgokat, csak linkeket mutat. Onnan tudom biztosra, mert én 100 giga körül tárolok a onedrive-on cuccokat, de a tablet C:-jén most is 20 giga hely van
-
bounty123
őstag
válasz
Darko_addict #4530 üzenetére
Normál kapacitív tollra reagál, mint pl. ez
-
bounty123
őstag
válasz
Darko_addict #4515 üzenetére
File/mappa megosztást kell beállítani, mint bármely 2PC lan kapcsolata esetén. Van ez a csodálatos otthoni csoport megosztási lehetőség pl. http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows7/help/videos/sharing-files-with-homegroup Simán munkacsoporton belül is meg lehet osztani.
Én mondjuk egyszerűen dropboxot (~gdrive, onedrive) használok, így egyszerűen annak a mappájába dobálom be a cuccokat ami aztán felmásolódik minden gépemre ahova akarom.
-
bounty123
őstag
válasz
colos890721 #4394 üzenetére
Esetleg próbáltad hosszan is nyomni a power gombot, 5-10 másodpercig? Nekem anno a T100 előtti Asus Vivotab produkált hasonlót, azon gariban alaplapot cseréltek.
-
bounty123
őstag
válasz
Kovács Zoli #4378 üzenetére
nem plexi, tudtommal üveg, így elég karcálló
-
bounty123
őstag
válasz
vendingo #4362 üzenetére
Azért ez nem triviális, annyira nem gyakoriak a 2+ Amperes töltők, nekem pl. nincs másik otthon, pedig van pár kütyüm. A gyárival tökéletesen kell töltenie, nekem használat közben is tölti folyamatosan mindig. Ha fehéren világít a töltő led, akkor amúgy fel van töltve, fölösleges tovább rajta hagyni órákat.
-
bounty123
őstag
-
-
bounty123
őstag
Azokra is érvényes. Nem kell azért hímestojásként kezelni őket, pár évet ígyis-úgyis kibír egy modern akksi. Ők vannak érted, nem te őértük.
Vagy pl. gondolj bele - ha egész élete során csak 20 és 80% között használod, olyan, mintha egy fele kapacitású akksid lenne, annál akkor is többet fog bírni 2 év múlva, ha folyton csak 0-100 között töltödSzóval nem kell ezt túlbonyolítani, használd úgy, ahogy az igény diktálja.
-
bounty123
őstag
válasz
citqwert2009 #4150 üzenetére
A t100-ban nincs gps.
-
bounty123
őstag
válasz
MaCS_70 #4086 üzenetére
Én csak azért békéltem meg a windowsos tabbal, mert van egy elég jó androidos telóm. Tablet funkciókban fényévekre van a t100 egy valamirevaló droidos géptől, egyszerűen alig csinálnak rá normális, minőségi appokat, és ami van azzal se nagyon foglalkoznak tovább, nem javítgatják őket, kb. le se szarják a fejlesztők az az érzése az embernek. A teljes funkcionalitás a desktop mód és fullos browser révén kompenzálja ezt valamennyire, de kézzel nekem máig gáz nyomkodni azt, nem erre tervezték és ez érződik is.
-
bounty123
őstag
válasz
Bpisti84 #4002 üzenetére
Én ezt az ártól tenném függővé, túl sok ráfizetést nem ér meg. Amúgy pár hónap és kijön a T100 Chi modell Z3775 processzorral. Csalódás számomra, hogy kiveszik belőle a micro sd foglalatot, ezt mégis hogy gondolták? Marad a 2 giga ram is, a felbontás viszont full hd. Erre se éri meg váltani, talán a core m-es t300 chi-re, bár az már egy másik kategória.
-
-
bounty123
őstag
válasz
vendingo #3772 üzenetére
Pl. ezzel a programmal átfésülheted a C:-t, hátha kiderül, mi a ludas. A "less detail" gombot nyomkodva kevesebb almappát mutat részletesen.
TJános: ez, ahogy más eszközöknél is, eléggé preferencia kérdése. Én pl. semmilyen üveg kijelzős cuccomra elvből nem teszek fóliát, kb. 1 év után sincs a kijelzőmön karc. Igaz a tabot egy ilyen tokban használom, főleg a smart funkciója és a megtámasztás miatt - kinyitáskor feléled/ lecsukáskor elalszik a tab.
-
bounty123
őstag
válasz
Den Hadnagy #3732 üzenetére
Tudtommal nincs erre használható app, nem teszi elérhetővé ezt az apit a microsoft. Ami szerintem elég vicces/szánalmas, nekem is ez volt kb. az első amit kerestem az app boltban, ahogy rengetegen mások is.
-
bounty123
őstag
válasz
stewe780 #3604 üzenetére
Valójában ennek az emmc-nek jóval közelebb van a sebessége (~100MB/s olvasás, ~40MB/s írás) egy hdd-hez, mint egy normális ssd-hez. Egy ssd ennek minimum a duplája, de inkább még többszöröse a sebessége. Kb. egy gyors asztali hdd sebességét hozza olvasásban, írásban jóval lassabb is annál. Egy nagyon jó ssd manapság akár 500MB/s-t is tud írni-olvasni, ahhoz képest nagyon kevés ez.
pl. ebben a videoban látható:
https://www.youtube.com/watch?v=13uv9ye345Y -
-
bounty123
őstag
válasz
gery2123 #3470 üzenetére
Miért lenne erős hasonlat? Azért írtam, hogy attól függ, milyen gépet váltana le (nameg persze mire használná), anélkül a kérdés nehezen válaszolható meg érdemben. A core 2 egy 8 éve bevezetett architektúra, azzal valóban felveszi a versenyt a processzor, de a 2GB ram és a háttértár sebessége, grafikus teljesítmény elég komoly korlát. Egy átlagos mai asztali pc-hez (core i3+, 4GB+, ssd...) viszonyítva gyenge a teljesítménye, de ettől még számos, asztali teljesítményt nem igénylő feladatra elég lehet, komolyabb játék pl. nyilván esélytelen rajta, ahogy a surround hangzás is.
-
bounty123
őstag
válasz
laccy88 #3465 üzenetére
Nem tudom, milyen tudású az asztali pc-d, de nem azok helyettesítésére jó, hanem egész más felhasználásra való. Jóval elmarad egy mai pc-től (laptoptól is) teljesítményben. Persze előfordulhat, hogy nincs szükséged többre annál amit ez tud, vagy ha az asztali pc-d egy p4-es 1 giga rammal, akkor annál még jobb is.
-
bounty123
őstag
válasz
pushalias #3191 üzenetére
A T100-ashoz az Office Home + Student jár, amihez viszont nem jár 1TB hely, csak az alap ingyenes 15 giga.
http://office.microsoft.com/en-us/buy/compare-microsoft-office-products-FX102898564.aspx -
bounty123
őstag
válasz
M. Zoltán #3089 üzenetére
Sajnos a windows nem tipikusan az a megveszem és használom szoftver, lehetnek nyűgjei rendesen. Én megpróbálkoznék egy gyári állapotra hozatallal, lévén szoftveres a probléma.
http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows-8/restore-refresh-reset-pc -
bounty123
őstag
válasz
RangerFox #3066 üzenetére
Nem ugyanazt a célt szolgálja a két eszköz. A T100-as egy fél kilós ultrakönnyű egy kezes, ventilátor- és így zajmentes, érintőképernyős tablet, dokkolóval. A másik pedig egy 2 kilós, hozzá képes monstrum és zajos notebook, esélyed nincs kézben használni. Próbálj meg pl. egy külföldi városnézésnél gyaloglás közben térképet, leírásokat használni mindkettőn. Nekem a T100-al egész jól ment
-
bounty123
őstag
Azt (is) utálom a fóliákban, hogy jó hamar karcosak lesznek, úgyhogy pont a fóliával fogsz karcos kijelzőt használni gyak. végig. Ellentétben a gyári üveggel, ami nekem valahogy soha nem karcolódik se a telefonomon, se a t100-on, úgyhogy rég leszoktam a szép kijelzők becsomagolásáról.
-
bounty123
őstag
válasz
MaCS_70 #3011 üzenetére
Ma már az 5.5 colos telefonokra is nemhogy full hd, de annál nagyobb felbontásokat raknak. Ez már szerintem is túlzás, de 10 col simán elbír full hd-t. Aki azt mondja, nem látszik a különbség, annak rossz a szeme
De amúgy nem ez volt a hozzászólásom lényege, hanem pusztán az, hogy a T100-as ppi-je alacsony vagy magas - 155 az ma már alacsony és kész, ez tény. Ahogy írtam, nekem is megfelel arra a célra, amire használom. De míg ezen simán látom a pixeleket, a telefonom fullhd kijelzőjén nem.
Idézek a legelső tesztből amit a google kidob, 2 secig kerestem:
"The Asus Transformer Book T100 has a 10.1-inch screen of 1,366 x 768 pixel resolution. In the world of tablets that’s a pretty low resolution – fewer pixels than the much smaller Google Nexus 7. It results in pixel density of 155ppi, which is fairly poor. "
http://www.trustedreviews.com/asus-transformer-book-t100_Tablet_review_keyboard-and-screen_Page-2 -
bounty123
őstag
válasz
ImpersonatoR #2941 üzenetére
Szedd le a fém bigyót a tok elejéről, én is azt tettem azonnal, egy mozdulattal lehúzható. Engem is zavart, hogy a fém állandóan az üveglapnak csattant.
Az sd kártya filerendszerétől függ, hogy mi a max fileméret. Persze nem minden filerendszer ajánlott flash memóriára, de pl. exfat igen és nincs 4GB korlátja.
-
bounty123
őstag
Ezzel nagyon nem értek egyet. Tabletként, ujjal használva nekem marhára hiányoznak a normális minőségű appok, alig-alig van valami használható. Egyszerűen siralmas. Desktop módban pedig kínszenvedés ujjal használni, az oldalak böngészőben 100x szarabbul használhatók, mint az érintésre szabott appok. Akinek főleg tablet kell és nem kötődik a windowshoz, nem ajánlanám ezt, hanem sokkal inkább egy androidos tabot a rengeteg kiforrott, ingyenes appal. Ha van egy jó nagy kijelzős droid teló, akkor annyira nem hiányzik. De így is fél kezemet adnám pl. egy értelemes gmail, google calendar, twich, appért, stb., min 20-at fel tudnék sorolni, ami nekem hiányzik.
-
bounty123
őstag
válasz
MaCS_70 #2472 üzenetére
A live update alapból több hetes, hónapos lemaradásban van az asus webes driverekhez képest. Azt olvastam itt, hogy mintegy béta tesztelésként működik a webes szórás, a live-ra csak később tolják ki a már tényleg hibátlannak bizonyult drivereket
Ez jól látszik is nálam, pl. bios-ból 304-nél van csak. Amitől meg néhány driver frissebb is lehet akár, mint a webes, az a windows update driver frissítő opciója, ha hagyod akkor ő is tud néhány drivert frissíteni, nem a hivatalos asus forrásokból, így annál akár frissebb is lehet. Pl. a napokban engedtem a windows update-nek, hogy a fény szenzort frissítse.
-
bounty123
őstag
válasz
margithid #2024 üzenetére
Szerintem amire ez a tablet való, ahhoz jelenleg nem feltétlen szükséges a 4GB. Kivéve ha komolyabb játékokkal meg desktop programcsomagokkal terheli valaki, de ugye nem ez a jellemző. A win8 meg szerencsére nem eszik többet, mint a 7-es, sőt.
Az tény, hogy +2 giga nem sokkal növelné a költégeit, biztos megvan a marketingstratégiájuk erre... Én még nem futottam bele, hogy kevés lett volna a ram, hogy belassult volna emiatt. -
bounty123
őstag
válasz
margithid #2005 üzenetére
-Szerintem nem töltené az otg kábellel, azt az áramot az otg kliens kapja, így rádughatsz nagyobb áramfelvétel igényű eszközöket is (pl. 3.5-ös hdd).
-A háttértár nem ssd, sebességben el is marad tőle, kb. egy gyors vinyó sebességét hozza, főleg írásban gyenge (teszt). Viszont alig fogyaszt, nincs hangja, nincs mozgó alkatrésze.
-Programokat tudsz telepíteni memóriakártyára, ha a telepítésnél tudsz célmappát állítani - ugyanúgy viselkedik, mint bármilyen más windows 8-as gép. -
bounty123
őstag
Nekem is bőven elég a fényerő, sose tettem még fel maxra. Látványosan gyengébb, mint a vivotab smartomé volt (az maxon kb kiégette a retinát), de azt meg majdnem mindig csutkára levittem, szóval akkor meg mi értelme?
Max akkor lehet, ha gyakran használja valaki szabadban. Beltéren bőven sok amit ez is tud.
-
bounty123
őstag
-
bounty123
őstag
Itt egy rakat benchmark statisztika, egyáltalán nem kell szégyenkeznie a T100-asnak.
-
bounty123
őstag
válasz
The Exiled #1818 üzenetére
Én a hill climb racinget tolom rajta
Függőséget okoz, akármilyen gagyi is. Ezen kívül inkább csak táblás játékokat, sakk, amőba, reversi és kártyajátékok.
-
bounty123
őstag
Ez a felhasználás módjától függ. Nekem pl. semmi szükségem nem volt +500giga tárhelyre. Vettem bele egy 32 gigás sd-t és így amire mindig szükségem van, az elfér, a filmek/zenék/stb. otthon egy NAS-on vannak megosztva. Ha pedig mégis kellene, akkor rádugom a külső usb vinyó-keretet.
Ezt neked kell eldöntened, hogy mire, hogyan akarod használni, ahhoz kell-e bele egy nagy háttértár, ami egyébként kicsit a fogyasztást megnöveli. Én pl. ~80%-ban csak tabletként használom, dokkoló nélkül. Ha inkább laptop helyettesítőnek kell, akkor lehet érdemes a hdd-st venned.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Legion gamer laptop szép állapotban (RTX 3060, Ryzen 5 5600H)
- Asus Tuf Gamer Laptop i7, GTX 1660 Ti, 24GB RAM!
- HP EliteBook 850 G3, 15,6" FHD, I7-6600 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, AMD VGA, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD IPS , I5-6300UCPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Latitude 5480, 14" FHD , I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest