Hirdetés
- CES 2026: Makrókhoz is jó táplálkozáskövetőt jelentett be a Garmin
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- CES 2026: Bemutatta a világ legkisebb aktív zajszűrős fülhallgatóját a JLab
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- CES 2026: Alig nagyobb egy AirPods Pro tokjánál a Baseus 45 wattos power bankja
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Fotók, videók mobillal
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Den Hadnagy
senior tag
Aki vitte már gariztatni, mi a tapasztalata, mennyi a javítási idő? A dokkoló érintkezője gyengélkedik.
DH
-
Den Hadnagy
senior tag
Hol kell pontosan beállítani, hogy a wifi ne kapcsoljon le alvó állapotban és ne álljon meg a letöltés? Kerestem az energiasémáknál, de nem lelem.
Köszi!
DH
-
Den Hadnagy
senior tag
Valami olcsó ingyenpostás kijelzőfóliát ismer hozzá valaki? Úgy értem olyat, amit használ(t) is.
Linkkel, ha lehet. Köszi:
DH
-
Den Hadnagy
senior tag
válasz
üzenetére
A fürgeséggel nincs bajom nekem se, fullos a masina. A leállítás kapcsán arra gyanakszom, hogy túlságosan telepakoltam a háttértárat, azt nem szokta szeretni a windows. Majd ahogyan törölgetek dolgokat, meglátom, hogyan reagál. Bár ritkán van szükség arra, hogy kikapcsoljam a gépet.
-
-
Den Hadnagy
senior tag
válasz
üzenetére
Nekem akkor volt gondom, amikor egy nagyobb csomagott szedett le, és sikertelen volt a frissítés, illetve a visszaállítás órákon át tartott... Végül a gyári reset meg apránként történő frissítgetés oldotta meg a problémát. Akkoriban szembesültem én is a ki-bekapcsolás hogyanjával. Néha vicceskedik, de komolyabb baj végül nem lett.
Ill. az tűnt még fel, hogy néha baromi lassan akarja kikapcsolni magát. Ha sima kikapcsolásról van szó, ha újraindításról. A boot viszont villámgyors.
-
Den Hadnagy
senior tag
válasz
amstro555
üzenetére
Én biztos vagyok benne, hogy a technológiai avulás miatt amúgy is cserélni fogod 2 de maximum 3 év múlva. És ez nem azért van, mert a gép gyenge lenne, csak ilyen szédületes iramú a fejlődés.
Az akksin én se paráznék, ráadásul pont az az alkatrész, amit a 2 éves gari lejárta után barkácsmódszerekkel is cserélhetsz. Ráadásul annyi kraft mindig lesz benne, hogy rátedd a gépet pl. egy 4 amperes töltőre, és onnantól kezdve úgy menjen...
Miért lenne tele a 64 gb? De ha tele is lesz, veszel bele egy 128 gigás sd kártyát, és annyi. Amikor ez szükségessé válik, már úgyis fillérekért fogják utánad dobni. A flashmemóriák az itteni olvasmányaim szerint még extrém használat mellett is elmennek évekig, de ha a főbb műveleteket, a nagyobb adatmozgást az utólagos sd-re bízod, akkor van lehetőséged cserélni, vagy olyat veszel, amire adnak vagy öt év garanciát, ha netán lehalna.
A magam részéről alaptalannak tartom a félelmeidet. Csak használd. Meg fogod szeretni.
Üdv.:
DH
-
Den Hadnagy
senior tag
válasz
amstro555
üzenetére
Amit megveszek vele: 8.1-es win-t, annak a licenszét úgy veszem meg, hogy ha mondjuk megsemmisül a tablet vagy elvesztem, akkor a 8.1-et feltelepíthetem egy PC-re is? Mint régen, az XP-t vagy a WIN 98/95-öt?
Ebben nem vagyok száz százalékig biztos, de a licensz a géphez szól, magyarul nagy valószínűséggel csak ehhez használhatod, másik gépre nem átvihető.
Tudok rá rakni másik orerációs rendszert is? Akár kettős boot-al? Vagy ha akarok, akkor egy XP-t is? Persze anélkül, hogy a garancia megszűnne. Na nem úgy, mint egy routerre egy openwrt-t, hanem mint egy PC-re egy XP-t. Nekem a Linuxos SUSE kellene nagyon...
Másik rendszert tudsz rátenni, ugyanúgy, ahogy pl. a linux is kipróbálható rajta telepítés nélkül. Ebből a szempontból olyan, mint egy asztali gép vagy latop. De ebben az esetben nem venném meg a gépet, hiszen az árába bele van építve a win ára. Akkor inkább hasnló árban egy oprendszer nélküli akár használt üzleti lapos, amin nincs semmi, vagy alapból linuxszal jön.
De nehezen látom be, hogy pl. miért akarnál XP-t, vagy bármely olyan rendszert rátenni, aminek a driveres támogatása sem biztos, hogy támogatott, frissülni sem nagyon fog, és pláne nincs érintőképernyőre optimalizálva. Ez egy kiegyensúlyozott gép, ahol a hardver és a szoftver elég jó egyensúlyban van.
Szoftveres funkcióit tekintve olyan, mint egy PC win 8.1-el? Tehát feltehetek rá egy PC-s Photoshop-ot is?
Igen. Semmi különbség nincs.
Vajon hány évig bírja? Addig, mint egy notesz? Annó az ASUS 600-as PocketPC-m 4 év után meghalt, egyszerűen folyton újrabootolt. Gondolom, semmilyen alkatrész nem cserélhető/bővíthető, mint mondjuk egy PC-ben vagy egy noteszben, úgy, mint RAM, processzor, grafikus kártya, mivel egybe van integrálva...
Semmi nem bővíthető, ezek a gépek nem erre vannak kitalálva. Mondjuk olyan videót találtam, amin azt mutatják be, hogyan kell benne akksit cserélni, de ez semmiképpen sem hivatalos eljárás, nyilván garivesztéssel jár.
Szóval nem tudom, egy laptoppal mennyire veszi fel a versenyt. Segítsetek eldönteni! Laptop vagy tablet???
Túl általános a kérdés. Melyik laptoppal és miben vegye fel a versenyt? Teljesítménye abszolút elég tartalomfogyasztáshoz, szövegszerkesztéshez, a windowsos munkakörnyezet lehetővé teszi a komoly(abb)munkát, de nyilván erőforrásigényésebb folyamatokat nem ezen fogsz tudni végezni (pl. grafikai feladatok, modellezés, stb.) Ez egy nagyon rugalmas eszköz, ami mellett szól a kiemelkedő akkuidő (ebben ver egy laptopot), a súly (ebben is), ill. számomra pl. az, hogy nem kell egy laptop batár töltőjét magammal rángatnom, mert ezt a telóm töltőjével is fel tudom tölteni.
Tartósság? A tesztben is írják, hogy nem az örökkévalóságnak van tervezve, mondjuk pl. a billentyűzete nem viselne el sztem napi nyolc órás munkát (ez mondjuk áthidalható BT vagy wireless vagy akár usb-s billentyűvel)... de ez szintén annak függvénye, hogy mennyire vigyázol rá.
Mondjuk a kettő év garancia megnyugtató.
Nekem három fő érvem van mellette: a töltés telefontöltőről, a rugalmasság (szétszedhetőség), passzív üzem.
Remélem minden kérdésedre választ kaptál.
Üdv.:
DH
-
Den Hadnagy
senior tag
Bluestacks-et próbált már valaki a masinán?
Mik a tapasztalatok?Üdv.:
DH
-
Den Hadnagy
senior tag
válasz
laccy88
üzenetére
Amikor leválasztasz egy lemezt, a rendszer megszünteti az adatkommunikációt vele, meg leállítja a lemezt forgató motorokat. Nyilván nem véletéenül van a leválasztás funkció, de én súlyát a dolognak nem érzem windows 7-től felfele... Évek óta csak lehúzok mindent, sosem volt adatvesztésem... ami nem jelenti azt, hogy nem csak szerencsém volt. Pl. egy másolási folyamat közepén összezavarhatja a rendszert, ha csak úgy letéped a kábelt

DH
-
Den Hadnagy
senior tag
Köszönöm a választ. A magam módján próbálom értelmezni:
Adott egy készülék, ami mérnökök által fizikai chipre bízott és szabályzott módon elegendő 100 egységnyi töltőáram.
Így adott készülék adott akksival adott töltővel 1 egységnyi idő alatt töltődik fel 1-ről 100%-ra.
DE ha a fizikai chip szabályozza a töltés erősségét, akkor hogyan létezik az, hogy pl. a készülékhez gyárilag adott töltőnél mondjuk 2x (tehát 200 egységnyi) erősebb töltőáramú töltő pl. 0,6 egységnyi idő alatt tölti 1%-ról 100%-ra ugyanazt a készüléket?
Bocsánat a szóismétlésért, meg a szakmaiatlanságért, meg nem kekeckedésnek szánom, tényleg tanulni akarok (személyesen tapasztalt példa alapján: 2200 mA-es akksit a gyári 800 mAh-ás töltőnél jóval gyorsabban 2A-es töltőárammal tökig telepumpáló töltőt alapul véve).
Köszi:
DH
-
Den Hadnagy
senior tag
válasz
flegga92
üzenetére
Nem tudom, hol az igazság... itt a fórumokon olvastam, hogy a nem árt, ha pl. egy 2000 mAh aksit max 2 amperrel töltesz. Valószínűleg ez is része az akksikat övező ellentmondásos legendák egyikének.
Pl. a Lenovo P780-tulajként hiába volt 4000 mAh akksim, ahhoz is 1 amperes töltő volt. Ez nem mond ellent az igazadnak, csak megjegyzem.
A magam részéről pl. a 400 mAh-ás BT adapterem biztosan nem tölteném 2 amperrel.
Továbbgondolva a dolgot: amikor egy bármilyen eszközt a gyárijánál erősebb töltővel küldesz meg, akkor miért éri el hamarabb a 100%-ot, ha azt feltételezzük, hogy a készülék elektronikája szabályoz? Tényleg érdekel

-
-
Den Hadnagy
senior tag
Menet közben én is ritkán töltöm, mert tudtommal nem tesz jót. Nyilván felhasználási módtól függ, de nekem a 2 amperes is tud pluszban annyi energiát adni, hogy töltődjön...
Mindenesetre az nagyon érdekes, hogy egy töltő csak a tablet töltésére alkalmas, másra nem, figyelembe véve, hogy az eddigi hozzászólások alapján másnak nem csinál ilyet - csak a káblere tudok gondolni.
A játéktippeket köszönöm!
DH
-
Den Hadnagy
senior tag
A gyári töltő nem 2A-es? Én legalábbis úgy emlékszem. Nekem bontatlanul pihen, mióta megvettem, mert túl nagynak találtam.
Próbáld ki amúgy az érintett kábelt egy működő töltővel és másik készülékkel, rögtön kiderül, hogy mi a ludas.
Fordítva tuti, hogy működik, mert én egy sima Samsung 2A-es mobiltöltővel nyomom a készülékbe a kraftot, ha meg egész éjszaka töltődik, akkor egy 900 mA-es Sonyval, az talán jobban kíméli az akkut.
Más:
Pár tippet tudnátok adni, hogy ki milyen ingyenes játékkal játszik? Elsősorban olyanokra gondolok, amik érintős vezérlésre vannak belőve. Az Asphalt Airborne most nálam alap, bár amit pénz nélkül ki lehetett maxolni, az majdnem mind megvan... Most szedtem le a Reaper nevű kardozós valamit, aranyosnak tűnik.
Egyéb tippek?
Ha más nem, majd előveszem pár régi kedvencemen, de elsősorban nem egérrel és billentyűvel akarnám tolni.
Köszi:
DH
-
Den Hadnagy
senior tag
-
Den Hadnagy
senior tag
Valaki tudna ajánlani egy megbízható élőcsempés battery alkalmazást, ami mutatja nekem a százalékos töltöttséget, meg netán a hátralévő időt? Ingyenesben gondolkdom, csak amit találtam, annál nulla értékelés van, én meg óvatos vagyok.
Köszi:
DH -
Den Hadnagy
senior tag
válasz
MaCS_70
üzenetére
A sikertelen frissítéseket követő sikertelen visszaállításra nekem egy gyári állapotra való visszatérés, majd a frissítések több részletben történő telepítése volt a megoldás. Többek között úgy, hogy a nagyobbat (300 mb körül) közvetlenül a Microsoft oldaláról tölöttem le, majd manuálisan telepítettem.
Mástól is olvastam, hogy érdemes több részletben frissíteni... bár az asztali laptopomon nem okozott gondott 800 megányi frissítés W7 64 bit alatt... ki érti ezt.
Azóta minden problémamentes, bár némi homlokráncolást azért okozott nekem, hogy egy zsírúj gép legális szűz rendszerrel egyből így nyit. De ettől eltekintve tökéletesen elégedett vagyok a 8.1-gyel.
-
Den Hadnagy
senior tag
válasz
laccy88
üzenetére
Én az edigitalban 3740nel szerelt verziót vásároltam. Minden smooth, semmi baj vele.
Az SSD a szintetikus tesztekben valóban jobb paraméterekkel rendelkezik, mint az eMMC. Viszont a HHDnél az eMMC is nagyságrendekkel gyorsabb, pláne az olyan dolgokban, amelyeknek a felhasználó élményhez van köze, így átlaguser igényeit tökéletesen kielégíti az eMMC is.
Mondom ezt úgy, hogy az "asztali" laptopomban i7+SSD kombó van.
DH
-
Den Hadnagy
senior tag
Bőven jobb, mint egy netbook. Ha rövid választ akarsz.
-
Den Hadnagy
senior tag
Sziasztok!
Más is belefutott abba a problémába, hogy a Windows frissíteni akarja önmagát, kb. 200 megányi csomaggal, és a letöltést ill. installt követő újraindítás során azt írja ki, hogy a frissítésekkel gond volt, és visszaállítja magát alaphelyzetbe? Mármint visszavonja a frissítéseket, mert amikor rákeresek, újra jelzi, hogy bizony, ott van a lehetőség újra.
Ez indok lehet garanciális cserére?
Köszönöm:
DH
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 5440 - I5 1345U 1.6GHZ - 16Gb - 256Gb
- Hp Elitebook 840 G6 - I5 8365U 1.6GHZ - 8Gb - 256Gb
- Hp Elitebook 850 G3 15"6 - I5 6300U - 8Gb - 256Gb ssd
- Dell Latitude 5580 15.6" - I5 7200U- 8Gb - 128Gb ssd
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 512GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4089
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Nem 30 nap a maximum? Utána vagy csere vagy pénz vissza?