- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- VoLTE/VoWiFi
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandigyerek
senior tag
Nekem is szívja az aksit alvásban cefet mód, azért kapcsoltam hibernálásra. Valamid fut a háttérben (mert hát valamilyen szinten ez az értelme a sleep funkciónak, hogy bizonyos dolgok életre kelthetik) és az CPU használattal, memória használattal jár. Ez van. Vagy rájössz, hogy mi mozgatja a szálakat a háttérben, vagy marad a kikapcs./hibernálás lehetősége.
-
bandigyerek
senior tag
válasz
consono #5265 üzenetére
Az lehet. De konkrétan az volt a probléma, hogy sleep módban zabál a gép. (Az enyém is) A Hibernálás megoldja a problémát, és én szeretem ott folytatni a dolgaimat ahol abbahagytam. Erre a Sleep, vagy a Hibernálás a jó. A Sleep sokat eszik. Marad a Hibernálás, SSD ide, vagy oda.
-
bandigyerek
senior tag
válasz
CyberPunk666 #5230 üzenetére
Nekem így egyszerűbb. Ha abbahagyok valamit (zene megy, plusz Word, vagy net, vagy mittomén), és altatom, másnapra döglött. Hibernálásnál nincs ilyen. Nekem egyszerűbb.
-
bandigyerek
senior tag
Mit volt a két "próbaverzió"? A BIOS-ban a -BOOT- részben nézd meg, hogy mi az aktív: "Windows boot manager", vagy a "disabled" (bár, ha nem indul a win, mindegy), vagy van-e egyáltalán valami. Esetleg próbáld bekapcsolás után közvetlen nyomkodni az F9-et, hátha bejön a helyreállító menü. Egyelőre úgy néz ki valami belepiszkált az MBR szektorodba, azért kérdeztem, hogy mit telepítettél.
(Lélekben készülj egy Windows újratelepítésre.)
-
bandigyerek
senior tag
válasz
LordRajZoL #5224 üzenetére
Szeretem én is ott folytatni, ahol abbahagytam.
-
bandigyerek
senior tag
válasz
CyberPunk666 #5217 üzenetére
Az 52xx hsz. közül pontosan mennyit is olvassanak vissza? 2-t? 200-at? Vagy 2000-et?
-
bandigyerek
senior tag
Nekem egy kicsit hosszabb a sztori. Tavaly szeptemberben beszart a gép. Se kép, se hang. A szerviz pikk-pakk megcsinálta. Vitték, hozták. Le a kalappal! Mikor visszajött a kütyü, rajta volt a Win8 úgy ahogy újonnan: gyakorlatilag telepítve, csak be kellett fejezni a procedúrát. Pöpec! Amint elkezdett frissíteni, behalt. A Win 8. Nem a 10! Win 8 alatt! Két nap múlva felhívtam a szervizt, hogy valami nem jó, mert a bios után nyekk a képnek. Mondták, hogy F9. Asusnál mondták: F9. Köszi, sokat segítettetek. Csak a teljes visszaállítás jó, más nem. Ugrik minden. A visszaállítás is csak addig működik, amíg nem frissít. Amint ez megtörténik, vége. Aztán sűrű ima közepette feltettem a Win10-et, hátha. Hát pont nem. Ugyanaz. Pár nap, és nem kevés basszamázás után rájöttem, hogy a SOC driver belseje rejti a jó meghajtókat. A legöregebb SOC szétszedve, eszközkezelőbe betallózva, aut. felismeréssel egyenként, működőképes rendszert produkál. A VGA frissítés után driver-visszaállítás, és tovább működhet a dolog. Mivel a win10-ben nem lehet kiiktatni a frissítést, így mindig fent áll a veszélye egy újabb káromkodással teli napnak. Amúgy nincs baj vele, csak nehogy belepiszkáljon valami a driverekbe, mert akkor vége a dalnak.
Tok, fólia nincs. Nem is volt. Nagyon szép állapotban van így is. -
bandigyerek
senior tag
válasz
MaCS_70 #5178 üzenetére
A SOC drivert szedd szétt (csomagold ki) abban van külön. Az eszközkezelőben telepítsd újra, vagyis inkább ismertesd fel vele. Kitalóz, bla, bla, bla,... mintha ismeretlen eszköz lenne. Nekem a VGA akad ki ha a win ráfrissít. Kép nélkül valamit csinálni meg ugye....
Ennél macerásabb, hisztisebb, kiszámíthatatlanabb gépem még nem volt. De jó. -
bandigyerek
senior tag
A SOC driverral van gond. Ha sikerül behozni a gépet csökkentett módba, akkor a videómeghajtó driverét törölni, és az asus honlapjáról a legrégebbi soc drivert letölteni, kibontani, és az eszközkezelőből kikeresni úgy frissíteni a drivert. Nekem így működött. De volt, hogy 8.1 nél a fényérzékelőt, meg a giroszenzort kellett letiltani, különben fekete képernyő volt a jutalom. A videodriver-csere a régire nekem működik. De ismétlem: nem telepíteni, hanem az eszközkezelőből csak azt frissíteni.
-
bandigyerek
senior tag
Nincs a billentyűzetben aksi. A tablet üzemideje pedig gyári mérés. Valakinek összejön, valakinek nem. Ha valami a háttérbe használja az erőforrásokat, akkor az hamar megcsócsálja az aksit. Régebben a fizikai "windows" gombra megőrült a rendszer, és az megette az energiát. Mostanra leszoktam róla, de úgy tudom, hogy a legújabb bios megoldotta.
-
bandigyerek
senior tag
válasz
#58000384 #4091 üzenetére
Egyetértek Macs-al. Sokat dobna a t100 imázsán egy w8-Android dualboot rendszer. Én szívesen venném, márt csak azért is mert a win 8 -8.1 gyakorlatilag folyamatosan szívat. Normális metrós alkalmazások ímmel-ámmal, és annak is a 99,9 százaléka fizetős. Az aknakereső! ami az összes windows-ban alap volt, itt reklámbomba, és fizethetsz érte, de csak időszakos használatért, meg nem veheted. A sok weboldalt, mivel nem mobilként (érintősként) ismeri fel az eszközt, az asztali megoldás kapjuk, így az egér megléte indokolt, például olyan esetekben mikor az kurzort valami felett tartva bomlik ki a menü. Érintős. Nincs kurzor. Így aztán nem, vagy csak nehezen működnek a dolgok. Rengeteg mindent el tudok intézni ezzel a kis vakarék géppel, nem állt szándékomban leszólni. De úgy várok egy normálisan kezelhető rendszert, mint zsidók a Messiást!
Így viszont a dual Boot nagyon is jó alternatíva lenne. -
bandigyerek
senior tag
A Live Update gyakorlatilag a nullával egyenlő. Ellátogatsz ide:
http://www.asus.com/hu/supportonly/T100TA/#support_Download
és megnézed van-e új cucc. A BIOS frissítés kötelező, a többi ízlés dolga. Azonban nem azért dolgoztak a fiúk az Asus-nál az új meghajtóprogramokon, mert ráértek, hanem mert valamit javítottak rajta. -
bandigyerek
senior tag
Hát annál az irregular felbontásnál elképzelhetőnek tartom, hogy nincs a választhatók közül, de hogy a fullHD nincs a listában az fura...
Ha ráakasztod a tévét rakd át, hogy az legyen az egyetlen megjelenítő, és állítsd be a felbontást pontosan. (feltéve, hogy felajánlja) Ha ez sem műxik akkor lehet hogy a TV-t is meg kellene nézni, hátha ott volt valami beállítás. Igaz nekem is Samum van (6100) és nem kellett vele bíbelődni. -
bandigyerek
senior tag
Kérdés: Ugrott a windows a gépről. De a visszaállítás sem működött. Nagynehezen ácsoltam rá másikat, de égen földön nem találom a serialt. Az office-é megvan, de az op.rendszeré hol?
-
bandigyerek
senior tag
Nekem 64-es verzió van 64-es mSD kártyával, de meg sem próbáltam feltenni a PS-t oda. A PS futtatásáról annyit, hogy megy. (a 6-os biztos) Nem fogod eldobni az agyad a sebességtől, de megy. A 2GB RAM a szűk keresztmetszet. (mint más esetekben) Nekem a RAW feldolgozásnál 2 kép után ledobja a láncot, és törölni kell a cache-t, vagy újraindítani.
-
bandigyerek
senior tag
-
bandigyerek
senior tag
A régebbi rendszereknél volt kilépés gomb. Itt nincs. Ha másik oprendszernél ki akartad kapcsolni az X-el, akkor ott is csak a system tray-re tette az óra mellé. Itt (w8.1) először jelentkezz ki, majd a szokásos procedúrával (app lehúz-vár-megfodul) bezárharó. Akkor nem marad a feladatkezelőben sem, és nem fogad hívásokat, nem nézeget kifelé.
-
bandigyerek
senior tag
Hát BIOS-ban tudnak alakítani rendesen, viszont látom nem vagyok egyedül ezzel. Nekem is volt 3.06, aztán eltűnt, mint szürke szamár a ködben. Paráztam, hogy hátha szar és azért szedték le, de nem.
Blyan Te most látod a BIOS jövőt! :-D -
bandigyerek
senior tag
válasz
ImpersonatoR #1722 üzenetére
Természetesen. Arra azonban ügyelj, hogy az Asus csak 32 bites win 8 hoz biztosít drivert!
Az office szerintem benne van mindbe. (úgy tudom) Ha újra húzod a Win 8-at le kell töltened az MS-től a megfelelő verziót, és ennyi. Az office kódnak a dobozban kell lennie. -
bandigyerek
senior tag
válasz
The Exiled #1671 üzenetére
Nekem is csinálta. A canon nyomtatóm driverét is 3 hónapig frissítette, aztán egyszer csak eltünt. Csiri-bí, csiri bá! Az Sp1-et 2 kellett "telepíteni". A kikapcsoló gomb a név mellett máig sincs. De ennek gondolom valami egyszerű oka van.
A töltés nálam 4-5 óra között van.
-
bandigyerek
senior tag
Milyen a BIOS verziója? Nekem az csinálta a zűrzavart.
-
bandigyerek
senior tag
válasz
LordRajZoL #1603 üzenetére
? Lehet. Én Megauploadról, meg a hasonló letöltésről beszélek. Nekem mindig leállt hibával, ha elaludt. Lehet, hogy a böngészőt lekapcsolja?
-
bandigyerek
senior tag
válasz
LordRajZoL #1599 üzenetére
Nem fordítva? Én azt vettem észre, hogyha töltök valamit és "elalszik" , megszakad a letöltés. Ilyet screen off-nál nem csinál.
-
bandigyerek
senior tag
válasz
bounty123 #1595 üzenetére
Na, ezt hagyjuk, hogy -bár kihagyták, de meg lehet oldani....- Te le vele a t@k@m. (úgy sem lehetett leállítani, csak ha nyomtam a bekapcs gombot amíg le nem álllt magától. Egyébként megoldódott a problem. BIOS gondja volt a drágának. Ne kérdezzétek, nem tudom, mi kavart be neki. Újraraktam, most jó.
-
bandigyerek
senior tag
válasz
LordRajZoL #1591 üzenetére
Az lenne a legnagyobb problémám, hogy nincs power gomb... (mert nincs) Csak úgy hajlandó leállni, hogy sokáig nyomvatartom a bekapcs gombot. De az meg nem egészséges ugye.
-
bandigyerek
senior tag
Nem tudom, hogy egyedi eset-e vagy sem, de nem tudom leállítani a tabot. Leállítom, és kb 10m múlva (mintha újraindulna) már megit megy.
(Ja! Az SP1 óta.) -
bandigyerek
senior tag
válasz
MaCS_70 #1543 üzenetére
Utólagos. Lehet, hogy rossz példa, de ha veszel egy kocsit, egy ugyanolyan típust, akkor gondolom elvárható, hogy egy újabb kiadásba ne kelljen külön beszereltetni ugyanazokat az opciókat, amik a másikban alapból megvoltak. Vagy de?
Ez Windows sajátosság: az alap telepítés a legjobb, ha már rátelepítesz valamit/bármit akkor az fogja.
Kihagyták a sidebart, a start menüt, aero-t. Fú! Most meg segédprogramokkal telepítsem vissza? A Windows 12. nem egerészünk, hanem megkapjuk a Op.rendszer magját, aztán mindenki töltse le hozzá a többit.
Értsél szót: kevesebbet adtak és azt is szarul. Ha majd azt írják a hardverigényben, hogy
Processzor: min. 1GHz
RAM: 512MB
Videokártya: mindegy.
Akkor fejet hajtok.És még mindig azt mondom, hogy az Asus nagyot alakított a T100 -al. A többiről meg nem tehet.
-
bandigyerek
senior tag
A RAM? Ez valami vicc? Példa: adott egy 6 éves toshiba noti 2GB RAM-al, meg a T100-as. Mindegyiken fent van és működik a PS 6-os verziója. De míg a Notin simán fut a cameraRAW és lehet fotókak bizdergálni addig a T100-on ez durván 2 képre korlátozódik, majd leáll "Not enough RAM" hibával. A program ugyanaz, a RAM ugyanannyi, mi is változott? Ja! Az op.rendszer! Erről ennyit. Egy i7-es Notim van 8GB RAM-mal, WIN7 x64-el. Érdekes módon, annak sem nagyon kell 2-nél több, pedig lenne. A játék, az zabálja, csak mert van. A többi nem nagyon.
Internet explorer? Az előnye, hogy az egyetlen kultúrált böngésző tácsszkrínre. Ennyi. De ha utánanézel, rájössz, hogy miért is. De ettől függetlenül nem jó. Miért nem lehet megcsinálni, hogy ha felteszek egy Firefoxot, és beállítom alapértelmezettnek, attól még lehessen használni az érintős Explorert? Fordítva lehet? Miért?
Bootidő. Nos, tény: Verhetetlen! Vagy 3-4! másodperccel hamarabb feláll a rendszer mint a Win7 hibernálásából. Az az apró mellékes tény, hogy nincs meg a legutóbb abbahagyott munkád, gondolom nem számottevő. Nekik. Az alvás módban többet zabál, mint hibernálva. Azért találták ki.
Használom a T100-at. Jó is. Kicsi, gyors (a régebbi Netbookokhoz képest főleg), igazi kis svájci-bicska. Csak a win8 ne hagyna lépten-nyomon rossz szájízt. Ha olyan frankó a win 8 erőforrás-kezelése, akkor miért ugyanannyi a hardverkövetelmény mint a win7-nek. Valamint miért szabják meg a processzor utasításkészleteinek minimumát? Hm?
Az igazság az, hogy szemet is hunynék sok minden felett, de hogy egy olyan piti dolog, mint a startmenü... És a durva, hogy az SP1-ben sem lesz benne. -
bandigyerek
senior tag
Fúú! Micsoda forradalmat robbantottam ki. :-D
Akkor még dobok rá:
Ha valakinek nem megy az oldalról sáv-behuzgálás, az a képernyőfelbontás miatt lehet. Hosszabbra lett állítva, és "kilóg" a kijelzőről. Jártam már így.
Gőzöm sincs, hogy mi kellene a win7-hez, de az Asus csak a win 8.1 32 bitet támogatja. (pedig a proci tudná a x64-et is ha jól vagyok dezinformálva) Mivel nincs hivatalos win7 driver, marad a picsogás a MS hülyeségeire. Maradi lennék? Nem hiszem. Én pusztán egy normális start menüt, ne adj' Isten skálázható képrnyőt, képernyő kikapcsolást, hibernálást szeretnék (ha csak ezt sem vonta egybe az MS az Alvás/Képernyőkikapcs. párossal), és nem mindent külön valami utilityvel megoldani. A kikapcsolásnál is lassan nem lesz más csak leállítás, mint a 3.1-ben, mert úgy is gyorsan indul. A félbehagyott munkád meg smafu. Old meg. A Modern Ui meg egy fércmunka. A programok túlnyomó többsége asztalon nyílik, amik meg nem, azok meg nyakig vannak reklámmal. Az MS a saját programjait (Office; rendszer; ect.) sem képes a Modern felületen futtatni. Akkor minek? Nem lenne hülyeség a Modern UI, mert van benne lehetőség, de így?
A T100 egyébként egy f @ sza kis gép! (kopp-kopp) ha az ember felül emelkedik az Win8.1 égbekiáltó baromságain.Ne oltsatok le nagyon létszi-létszi!
-
bandigyerek
senior tag
válasz
LordRajZoL #1521 üzenetére
Hát igen. ebben a szuper rendszerben mindent külső progival kell használhatóvá tenni. Miért nem lehet win 7-hez drivereket csinálni...
-
bandigyerek
senior tag
válasz
LordRajZoL #1519 üzenetére
Az a baj, hogy a képernyő kikapcsolása, meg az alvó mód ennél a csoda rendszernél egy és ugyanaz.
-
bandigyerek
senior tag
válasz
revolution86 #1430 üzenetére
FAT32? Valahol egyszer olvastam, hogy az UEFI finnyás az NTFS-re formázott partícióra. (persze lehet hogy rosszul tudom)
-
bandigyerek
senior tag
válasz
MaCS_70 #1413 üzenetére
Hm. Mivel többnyire stylussal vagy billentyűzettel használom Desktop alatt, a Win 7 jó lenne. Gyakorlatilag nem kellene a Metro. Az oldalsáv gadgetjei tökéletesen megfelelnek a szem előtt lévő információ - forrásoknak ( óra, időjárás, naptár.) a Start menüből minden más elérhető. Ha felkapom mondjuk reggel és bekapcsolom tabletként, akkor ott van minden egy helyen. Hőfok, levelek, stb. És ha valamiért nem Metrós alkalmazást használok akkor sem ugrál ide-oda. Persze van ami tetszik. Pl. : az alkalmazás váltás Metróban. De ha már az asztalon van nyitva 2 valami azt már a szokásos módon lehet váltani. Vagyis megint kijön a két különböző rendszer magatartása. Egy Modern UI-s Desktopot elviselnék. Vagy egyik, vagy másik, de ez a semmilyen állapot nem jó. Ha ez a rendszer ember lenne, már pszichiáter foglalkozna vele, és gyógyszert szedne a dupla személyisége miatt. Aki desktop módban használja, és nem hiányoznak neki a widgetek, annak tökmindegy. De annak nem kell taccsszkrín. (és az emberek 98% ilyen.) Sajnos kell még pár év mire összekapja magát az egész érintő-képernyő dolog Win alatt és a programok is hozzá idomulnak. Lásd: firefox, húzódik egy ideje.
Tomeeka: A win7-es egy szutyok HDD-vel kb 10mp alatt ébred hibernálásból. Nekem megfelel. -
bandigyerek
senior tag
válasz
MaCS_70 #1408 üzenetére
Mivel MACS nagyon meg van zizzezenve, elmondom, hogy hol dobta le a láncot az ÚJ
Windows. Ez itt a kezemben egy (milyen meglepő) Asus t100 érintőképernyős
készülék,amire az tajvaniak a win 8.1 -et tették fel annak reményében, hogy a
gépet úgy fogja használni a júzer, ahogy azt ők megálmodták. A Win Modern UI meg
is felelne a célnak, de van egy bökkenő: A Modern UI egy okos elgondolás lenne,
ha önmagában működne. De nem tud. Mire godolok? Pl.: Androidos tabletem volt,
ott alap volt, hogy oda tetted a widgetet (win7-ben detto) ahová akartad. Itt
nem. Mident lehet használni azonos felületen. Itt nem. Vagyis nem egy OP
rendszert kapunk, hanem két felet. A modern UI Időjárás, naptár, névnap, …
programok indítására jó, de futtatásra már csak a fele alkalmas. Office átdob az
asztalra, Photoshop (köszönöm INTEL!), átdob az asztalra. Namost, ha minden
sz@rért asztalon dolgozok, akkor az Időjárás csempéket mi a rákért nem lehet
kirakni oda? Miért kellet levágni a fél lábát a desktopnak a start menü
elvételével? Tudom, Classik shell. De ha minden egyes hiányosságát ennek a
szeméthalomnak egy külön programmal pótoljuk akkor elvész a rendszer imádott
alacsony erőforrásigénye, és az apró szarok felzabálják a maradékot. Szóval jó
lenne a Modern UI, ha ugyanazon felületen belül tudná futtatni a programokat,
vagy hagyták volna békén a win7 felületét gadgetestül startmenüstül úgy ahogy
volt. De nem. Inkább félmunkát végeztek, és kapkodtak. Meglepődve tapasztalják,
hogy a felhasználók 98% desktopot használ, és hiányzik nekik a normális Start
menü - start gomb. A böngészőválsztó kiírtása registryből meg kész élmény volt
:-)
Remélem kellően felborzoltam a kedélyeket, nem írtam sok baromságot és ez alap egy jó kis (kultúrált!)
vitára. -
bandigyerek
senior tag
El tudná mondani valaki, hogy ezt a windows 8.1 nevű szemetet, hogyan lehet leírtani a gépről és egy win 7 feltenni. Egy hónapja van meg a t100 de ez az op.rendszer csak a vérnyomásomat emelgette, másra nem volt jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen légkondit a lakásba?
- OTP Bank topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- PlayStation 5
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- További aktív témák...
- Eladó ASUS TUF F15 Gaming laptop i7-11800H RTX 3050 Ti 32GB 1.5TB SSD
- Lenovo LOQ 15APH8 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7840HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- 9430 2-in-1 14" QHD+ IPS érintő i7-1265U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ASUS TUF F15FX506 Gaming laptop Rtx 3060 i511400 alaplappal bontás
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Már csak 12 db 5G ROUTER! - Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest