Hirdetés
- Megjelent a OnePlus 13T
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fotók, videók mobillal
- Honor 90 - modellalkat
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- Minden téren tudott fejlődni a Motorola Razr 60 Ultra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Új LeWa 6.
-
törölt tag
MIUI v5 Honor ROM (Android 4.2):
Az esetlegesen felmerülő károkért felelősséget nem vállalok!
Néhány szó a ROM -ról:
MIUI v5 újabb változata Honor készülékről adaptálva. Kétkártyás verzió, így D alatt is használható mindkét SIM foglalat. Magyar nyelvvel indul.Néhány új program:
- Snap Camera - Galéria
- Weather BZ
- Dual SIM Ringtone
- Go Keyboard
- Root ExplorerLetöltés:
- bz_v4.2.2_ALCATEL-POP-C7_4.8.8.zipSzükséges teendők telepítés előtt:
- ROOT
- Megfelelő CTR.
- Backup készítés CTR -ből.Telepítés:
1. Kapcsold ki a telefont.
2. Indítsd el a készüléket CTR -ben.
3. wipe
4. Telepítsd a ROM -ot.
5. HA végzett reboot.Képek, programok:
KÉPEK-------
mercurytopaz:
Igen, de ez eddig is így volt.Ja most nézem. Gyári recovery -vel semmilyen normális mentést nem tudsz csinálni. DE a custom ROM sem fog (vagy nem normálisan) felmenni. Ahhoz custom recovery kell. -
törölt tag
válasz
thetigerofma #5295 üzenetére
Köszi
, akkor ezt nem kell már fordítóznom. Mindjárt csinálok hozzá leírást is, aztán bedobom az összefoglalóba.
Szerk.:
Honor -os. -
törölt tag
válasz
thetigerofma #5293 üzenetére
Honor -os? Vagy ez milyen MIUI?
-
thetigerofma
csendes tag
https://docs.google.com/uc?id=0B3OCqQkRdsNkVjgxWUsyREg2OTQ&export=download
Magyar nyelvű Miui V5. Custom recovery-vel telepíthető. Magyar nyelven indul. Tesztelt, egy extra beállítás menüpont maradt orosz-angol-kínai.
-
törölt tag
Közben Vodánál érdeklődtem. Nem csak Go+ -nál, hanem Go -nál is így van. Természetesen csak az új előfizetéseknél. Arra már nem emlékszem pontosan mikortól, talán áprilistól. VISZONT, le lehet ezt tiltani (mint ezt korábban is írtam), de csak június 1 -től van rá lehetőség. Tehát ha valaki mostanában vásárolt, akkor erre figyeljen oda.
-
törölt tag
válasz
#86973952 #5289 üzenetére
Közben rájöttem, hogy az egyik fájlt (átnevezésnél) nem írtam bele az összefoglalóba.
Így néz ki:
Elsőként adj kiterjesztést a kimentett fájloknak, ha ezt a kiolvasáskor nem tetted volna meg:
- android.img
- boot.img
- cache.img
- logo.bin- mobile_info.img- preloader.bin
- recovery.img
- sec_ro.img
- uboot.bin
- usrdata.img
- custpack.imgEzeknek nem kell kiterjesztés:
- ebr1
- ebr2
- mbrAmit áthúztam, az nem hiszem, hogy kelleni fog. Ez egyben a lista is, ami ROM flash -nél kell. Preloader és a mobile_info ugye csak akkor kell, ha teljesen süket a telefon. Amúgy nem kell flash -elni!!
Persze ott a CTR mentés is, mint lehetőség. HA ROOT után szeretnéd a mentést megcsinálni, akkor az elég gyorsan és egyszerűen megy.
-
törölt tag
válasz
bohoc71 #5288 üzenetére
Egyszerűbb, de ha ROOT -ol, akkor lehetnek gondok, ha lesz még esetleg update. Mármint, hogy nem fog menni az update. Nem főverzió, csak kisebb javítás, ami fontos is lehet. Persze ha ez nem érdekli, akkor annyira nem fontos, de 100% -ban nem tudja visszaállítani unROOT -ra.
-
-
törölt tag
Szerintem az mindig ajánlott. Én ezt a Flash Tool mentést elsősorban nem azért írogatom állandóan, hogy magamnak tegyek jót. Inkább a tulajdonosnak fontos, hogy legyen egy teljes ROM mentés. Feltéve, ha ROOT -olni vagy mókolni akar valaki. Bár ha valaki 2 évnél tovább szeretné használni a telefont, akkor szintén jól jöhet, mert a szoftveres helyreállítás garanciai időn túl már pénzes téma.
A Flash Tool mentés tehát elsősorban a tulajdonos érdeke. Az más kérdés, hogy jelen esetben nekünk X tulajdonosoknak is nagyon jól jönne, mert 4.4 -et adaptáljuk erre is.
Szerk.:
Azt nem tudom, hogy ennél mi alapján frissül OTA -n a készülék, de meg lehet próbálni a 4.2 -es ROM -ot is, ha fel tudod tenni valahova tömörítve. Persze nem kell abból minden blokk, van amit nem is ajánlott megosztani. -
Exian
addikt
válasz
#86973952 #5239 üzenetére
Bocs srácok/lányok (ha vannak
), hogy csak most reagálok.
Szóval nincs rootolva a készülékem.
Illetve jobban belegondolva, nekem szűz, gyári állapotra visszaállított állapotról kellene a mentést csinálnom, jól sejtem?
Ez így kicsit megnehezíti a dolgot, na mondjuk nem mintha nehéz lenne visszaállítanom utána a jelenlegi állapotot, úgyhogy meg fogom csinálni szerintem és akkor lenne Nektek is 4.4
Segítek, ha tudok.
A 4.2-es állapotot egyaz egyben lementettem, most jut eszembe, gondolom most is ugyanazt kellene csinálnom, csak már nem nagyon emlékszem a menetére, de előveszem a témát újból
Valami scatter fájl meg ilyenek rémlenek fel, meg biteket nézegetni valami táblázatban
És az alapján mentegettem az egyes "egységeket".
-
törölt tag
LeWa 6 -ot és a másik MIUI -t próbáltam én is fordítózni. Kisebb-nagyobb sikerrel... Sajnos hétfő estig nincs időm jobban belemélyülni, de majd meglesem.
Addig ezt a két ROM -ot értelmetlen lenne beletenni az összefoglalóba. Az 5.1 -es javított LeWa -val szintén ez a helyzet, csak más okból. DE ha sikerül "átforgatni" a 6 -os verziót, akkor felesleges is lesz.
-
mercurytopaz
aktív tag
S, a kitkat embargó fojtatódik...
-
-
DrDreams
tag
Amúgy én nekem annyira mindegy hogy 4.2 vagy 4.4 mert ugye nem merek se nem tudok (xp van a gépemen) büvészkedni de olyan jó volna kimondani ha kérdik hanyas droid megy a telodon:? KitKat.
-
draco31
veterán
Akkor ez így veszett, pedig akartam venni hozzá egy MiBand-et, ha megjön a 4.4.
-
ubul23
senior tag
válasz
zsozsito87 #5261 üzenetére
Akkor nincs más remény csak egy d-s mentés. Ha meg lenne felrakhatnánk az orosz és a spanyol opdalakra biztos csinálnának belöle custom romot.
-
zsozsito87
aktív tag
Udv. pop c7-re (7041x) lesz KitKat frissites? A vodafone azt mondta hogy nem lesz. Ezert erdeklodok a gyartonal. Koszonom valaszukat!
Kedves Zsolt!
A Vodafone egyenlőre nem tervezi az Android 4.4 Kit-Kat frissítés kiadását a készülékre, a visszajelzések alapján a 4.2 rendszerrel a készülék megfelelően működik a jelenlegi Vodafone specifikus rendszerrel.
Üdvözlettel,
az ALCATEL ONETOUCH csapataNa tessék a gyártó válasza. Nem lesz 4.4
-
sephirot
tag
válasz
#86973952 #5259 üzenetére
Alcatel sem semmi. Múltkor még azt írták, hogy a frissítés elkészült kérdezzem a Vodafone-t.
Most meg azt írták nekem, hogy mivel a frissítés nem készült el, ezért a honlapjukra sem tudják kitenni.
Azért megkérdeztem, hogy akkor az a múltkori válaszuk az mi volt? Kíváncsian várom a választ, de úgy érzem, hogy a Voda leállította őket és most próbálnak letagadni mindent. Lassan ott fogunk tartani, hogy ilyen készülék nem is létezik. -
sephirot
tag
válasz
amiklos #5256 üzenetére
Én is ezt kaptam válaszul. Cserébe visszaírtam, hogy akkor az Alcatel kitehetné az oldalára a szoftvert ha már egyszer elkészült. Kíváncsi vagyok, hogy erre mit írnak vissza.
Egyébként egy fogyasztóvédelem erre mit lépne, ha mondjuk elújságolnánk nekik, hogy a Voda milyen rendes az ügyfeleikkel.
-
amiklos
csendes tag
válasz
amiklos #5235 üzenetére
A Vodafone egyelőre nem tervezi az Android 4.4, Kit-Kat frissítés kiadását a készülékre, a visszajelzések alapján a 4.2 rendszerrel a készülék megfelelően működik a jelenlegi Vodafone specifikus rendszerrel.
Üdvözlettel,
az ALCATEL ONETOUCH csapataAkkor most egyszerre kéne írni a vodának, hogy rohadjanak meg...
-
DrDreams
tag
Egy újabb nevetséges kéréssel fordulok hozzátok. Olyan létezik (persze hogy létezik mint pl a felhö) ahova telóról pikk-pakk egy alkalmazás segítségével feltölthetném a képeket, stb dolgaim? A lényeg hogy a telómon ne legyen semmi, ha megakarnák tudni mi van a tárhelyen akkor az jelszót kérjen. Gyárilag nincs felhö, pedig a clean master szokta kérdezni hogy akarom-e oda menteni a nagyobb fájlaim. A lényeg hogy ti értitek miröl cirerázok...
-
törölt tag
Van egy Xposed modul, ami POP C7 -re készült. Azt írja a fejlesztője, hogy neki problémája volt az Angry Birds Epic -vel. Pontosabban az, hogy időnként összeomlik. HA még létezik ez a hiba, vagy valakinél előfordul, akkor:
- Xposed -ből elérhető. Neve: Epic Fix
- DE letölthetö: innen
- XDA: fórum"On my Alcatel Pop C7 Angry Birds Epic never worked. It just crashed at the loading. I contacted the developers, sent the crash report many times but they didn't fixed it. A native method caused these crashes so I made an xposed module which prevent the crash.
You can try on different device if you face a similar problem, but it was tested on an Alcatel Pop C7 (Android 4.2.2) and now the game just loads up fine!"
-
törölt tag
válasz
zsozsito87 #5251 üzenetére
Igazából csak a Voda, mert Telekomnál mondhatni fél-hivatalosan ment, tehát a többit nem érinti. Telenor meg nem árulta.
-
DrDreams
tag
Szerintem ha lenne ezzel kapcsolatban valami, már megtörtént volna. Ez már csak mellébeszélés! A D már több mint két hónapja megkapta...
-
törölt tag
válasz
zsozsito87 #5248 üzenetére
Inkább az Alcatel -t kellene megkérdezni, mert a Voda általában a világáról nem tud.
-
törölt tag
válasz
killergyuszi #5246 üzenetére
Lehet hegesztik az oldalt. Itt van az eredeti fórum hozzászólás.
-
törölt tag
válasz
killergyuszi #5243 üzenetére
Itt van még egy MIUI, ezt is megnézheted. Ez Jiayu G2F -ről van adaptálva, szintén v5.
-
törölt tag
válasz
killergyuszi #5243 üzenetére
Azt hiszem az újban már benne van, de fejből már nem emlékszem. Tehát nem kell beírni.
DE az alap orosz is bekavarhat.
-
killergyuszi
tag
-
törölt tag
válasz
killergyuszi #5241 üzenetére
Hogy magyarítottad?
500 mega nem jelent semmit, mert egy olyan felületnek nagyobb a memória igénye. Az még nem jelenti azt, hogy fel is zabálja. OT UI -nak azért alacsony, mert kb. semmi nincs benne.
-
killergyuszi
tag
válasz
#86973952 #5234 üzenetére
A miui nagyon érdekelt, mivel az előző verzió nálam ram gondokkal küzdött, így jbart-tal magyarítottam, feltette. Honor logóval indul a telefon. Bekapcsolás után viszont nem magyar, egyedül az idő widget-nél írja hogy "kedd", ellenben minden angol. D-s verziót ír. Memóriafogyasztás, 0 futtatott program esetén, bekapcsolás után is 500MB felett van, így sanszos, hogy ugyan azt produkálná nálam, mint az előző miui.
-
törölt tag
Flash Tool, az összefoglalóban benne van, de segítünk is.
HA van ROOT, akkor egy CTR -es mentéssel is beljebb vagyunk.
Jelenleg ott tart a D verzió, ha valakinek megmakkan, akkor esélye nem lesz újraéleszteni, mert semmilyen mentés nincs róla. Nekem meg X van.
Tehát nem csak a mi felhasználásunkra lenne jó, hanem a D tulajoknak is.
-
amiklos
csendes tag
Most ez valami vicc gyerekek?
Ma írtam nekik. És ezt írták. Nekem eléggé furcsa, hogy az 512 Ramos kap, amire meg igazán jó lenne, az meg nem...
:'(
Tisztelt Vodafone Hungary!
Szeretnék érdeklődni, hogy az Alcatel POP C7 7041X telefonhoz a 4.4 frissítéssel mi a helyzet? Mert azt már tudjuk, hogy az SW megvan, mert a D-s verzióra kint van. Azt már nem egyszer láttam válaszként, hogy türelmet kérnek, meg egyéb marketing szempontból jó mondatokat. Viszont engem egy igazi válasz érdekelne. Mint például: 3 hét múlva. Vagy nem tudjuk, mivel a Szoftver a tesztek alapján nem stabil. Vagy bármit hasznos információval, mert már eléggé régóta várunk rá. Szívesen segítek a tesztelésben is.. Üdvözlettel.
Vodafone Hungary Szia Miklós! Köszönjük a türelmet, a gyártóval történő hosszas egyeztetés után azt a választ kaptuk, hogy nem várható erre a készülék típusra frissítés.
-
törölt tag
Van egy javított LeWa 6 ROM is, még nem próbáltam, de a Play jó rajta. Magyarítható és CTR ajánlott.
-
törölt tag
válasz
gustavsson #5231 üzenetére
ROM flash, vagy meg kell próbálni visszatenni az apk -t.
-
gustavsson
csendes tag
Mi van olyankor, ha a gyári ROM-ból eltűnik a rendszerfrissìtés ikon? Eltűnt a kezdőképernyőről, a menüből, az alkalmazáskezelőből is.
-
törölt tag
Samsung TW ROM (Android 4.2):
Néhány szó a ROM -ról:
Samsung stílusú ROM magyar nyelvvel, de a készülék nem azzal indul. Samsung boot animációval, teljesen átalakított felülettel.Néhány új program:
- GO Keyboard
- Xposed - Gravity
- Rebooter
- Root ExplorerNéhány újdonság:
- Audió profilok.
- Kategóriánként csoportosított beállítások menü.
- Oldalról begördíthető gyorsindítási menü.Letöltés:
- backup.zipSzükséges teendők telepítés előtt:
- ROOT
- Megfelelő CTR.
0. Csomagold ki a zip fájlt és másold az SD kártyán a clockworkmod/backup/ mappába.1. Kapcsold ki a telefont.
2. Indítsd el a készüléket CTR -ben.
3. wipe
4. Restore -ból tedd fel a ROM -ot, mert ez egy recovery -ből készült mentés: 2013-03-01.00.06.59
5. HA végzett reboot.Magyar nyelv beállítása:
1. Főképernyőn bökj a fogaskerékre.
2. Account fül.
3. Bökj a 4. sorra.
4. Bökj az 1. sorra.
5. Válaszd ki a magyar nyelvet.
6. OK -ra bökj a hibaüzeneten. Többet nem fog megjelenni.Képek, programok:
KÉPEK -
törölt tag
-
törölt tag
Ez pedig valamilyen MIUI javítás, de ezt biztos fordítózni kell. Ahogy elnézem nem backup, csak telepíthető zip, de még nem szedtem le. Szerintem D verziós, de gondolom ez is felmegy X -re.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
zsozsito87 #5221 üzenetére
Szimplán nem azonos a felépítése. Sanszos, de ezt így nem tudom megmondani.
-
zsozsito87
aktív tag
válasz
#86973952 #5220 üzenetére
De viszont mindegy hogy mivel akarom forditani hiba lesz. A systemUi utan piros minden. Maga a system-ben lenne a hiba? ahogy elnezem a lewa v5 forditonak siman vinnie kellene. Nemsokban kulonbozik az v5-tol.
Szerk.: bocsi a ekezetek hianya miatt csak angol billentyum van.
-
törölt tag
válasz
zsozsito87 #5218 üzenetére
Majd következő héten meglesem én is, így nem tudom. Eltérő felület ("UI") miatt nem megy neki.
Rise17:
Attól függ honnan van és milyen a biztosítás. Az eltűnés szerintem bemondásra nem fog menni, de meg kell kérdezni. -
Rise17
tag
Sziasztok! ha elromlik a telefon,vagy eltünik és biztosítás van rá milyet adnak helyette?
-
törölt tag
LeWa v5.1 ROM (Android 4.2):
Néhány szó a ROM -ról:
A LeWa v5 újabb, javított változata. A ROM orosz nyelven indul, de angol nyelv is beállítható. Magyar nyelv egyelőre nincs.Letöltés:
- 2015-05-14.07.55.22.zipSzükséges teendők telepítés előtt:
- ROOT.
- Megfelelő CTR.
0. Csomagold ki a zip fájlt és másold az SD kártyán a clockworkmod/backup[\B] mappába.1. Kapcsold ki a telefont.
2. Indítsd el a készüléket (B)CTR(/B)-ben.
3. (B)wipe(/B)
4. (B)Restore(/B) -ból tedd fel a ROM -ot, mert ez egy recovery -ből készült mentés: (B)2015-05-14.07.55.22(/B)
5. HA végzett reboot.Képek, programok:
Hamarosan ... -
-
törölt tag
válasz
zsozsito87 #5212 üzenetére
Most néztem meg. Nem olyan vészes. Lehet azzal menni fog.
-
törölt tag
válasz
zsozsito87 #5210 üzenetére
Akkor nem lehet gond.
Így gép nélkül most nem nagyon tudom, csak tippeket adni.
Én másik beállítással is megpróbálnám. Lehet azzal van gond, hogy eltér a verzió. Vagy csak a csomagolással nem tud megbírkózni.
-
törölt tag
válasz
zsozsito87 #5208 üzenetére
Én arra gondoltam, amikor a ROM -ban benne van az Aroma telepítő.
-
törölt tag
válasz
zsozsito87 #5206 üzenetére
Aroma telepítős ROM -ot nem fog vinni a fordító.
-
-
törölt tag
válasz
zsozsito87 #5204 üzenetére
Ez van az előző LeWa -sban is. Nézd meg másikkal is hátha...
Amúgy jól össze van rakva a zip, amiről fordítasz?
Szerk.:
Jaja. Bár az Indiant -os cucc már alapban benne van a jBART -ban.DE lehet a verzió különbség miatt is gond.
-
törölt tag
válasz
zsozsito87 #5202 üzenetére
Meg lehet próbálni másikon is. Nem garancia, hogy működni fog, de egy próbát megér.
Akár más verzión, MIUI -n, vagy androidon.
-
-
törölt tag
válasz
zsozsito87 #5200 üzenetére
Na, kíváncsi leszek.
Milyen beállításra van téve?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A kínai gyártó legújabb terméke kedvező áron kínál nagy, bár kevésbé minőségi kijelzőt és egész erős hardvert, mindemellett kellemes dizájn és sebesség jellemzi.
- Xiaomi Redmi 14C 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó 4 hónapos Samsung Galaxy S24 Ultra (12/256Gb, titán fekete), garanciális, ajándékokkal
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570S AORUS MASTER alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R7 3700X / RTX 2070S / 32GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest