Hirdetés
- Megjelent a OnePlus 13T
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fotók, videók mobillal
- Honor 90 - modellalkat
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- Minden téren tudott fejlődni a Motorola Razr 60 Ultra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Felvetődött bennem valami..., lehet nem is az Alcatel a történet gyenge láncszeme.
Több telefonnál is probléma, hogy a Voda visszatartja, vagy szimplán ül a frissítésen. Ráadásul nem ritka az sem, hogy egyedi, Vodás FW van, ahogy jelen esetben is.
Az egyik telefon 4 hónapja kapott egy nagy rendszer-frissítést. Telenor, Telekom, független modellekre. Vodánál viszont semmi híre a frissítésnek, 4 hónapja...
Tehát lehet nem az Alcatel -t kell e miatt hibáztatni.
-
törölt tag
válasz
darkghost80 #4495 üzenetére
Én sem boldogultam vele, bár tényleg nem sok időt szántam rá.
Nem hiszem, hogy sikerül megoldani, mert azzal az egy-két módszerrel mennie kellene, amit próbáltam. Még egyszer majd megpróbálom, de nem sok reményt fűzök hozzá, mert szerintem komolyabb a gond.
Kár érte, mert jó kis ROM...
-
darkghost80
csendes tag
Porte nem lett jó az én verzióm sem a lollifoxból:S
-
törölt tag
válasz
mercurytopaz #4492 üzenetére
Gondolom az is angol lesz, mint az előd. Kipucolva, CM alkalmazásokkal.
Van már néhány lényegesen jobb ROM. Remélem az új jobb lett.
-
törölt tag
válasz
mercurytopaz #4490 üzenetére
CTR -re gondolsz? Mint custom recovery? Benne van az összefoglalóban, letöltővel együtt.
-
ubul23
senior tag
Már valaki elkérte csak az updater scriptet a facen gondolom szerkeszteni akarja bár ezt csak én gondolom.
-
ubul23
senior tag
[link] Új rom rs project mod 2
-
törölt tag
válasz
#86973952 #4480 üzenetére
Viszont úgy látom itt sorolja fel azokat a fájlokat is, amiért sipákolhat telepítés során.
Néhány Alcatel -nél láttam a neten, hogy ROOT utána egy-két fájl eltűnt, amire persze hivatkozik a failed során is a recovery -ben. Viszont akkor is fog, ha valakinek ki van pucolva a rendszer és nem tud visszaállítani. Bár egy Flash Tool -ból gyorsabb megoldani a gyógyítást.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
#86973952 #4475 üzenetére
Én arra gondolok, hogy itt van az egyik probléma:
7041X/YARISXL:4.2.2
Másik (különbség):
7041D/YARISXL:4.2.2
Ez az előd verzióra utal, és erre hivatkozik a recovery -ben is. Ráadásul ugyanott még van egy aborted rész, szintén erre a "kulcsra" hivatkozva.
Nem tudom, hogy módosítva mit szól hozzá, illetve nem néztem még át az egészet, de ezek is lényegesek (lehetnek).
-
törölt tag
Az eleje úgy látom ugyanaz, mint a másiknak. Utána van néhány változás. Most lesem én is.
Ez a 07 -es script eleje:
mount("ext4", "EMMC", "/dev/block/mmcblk0p7", "/system");
mount("ext4", "EMMC", "/dev/block/mmcblk0p5", "/custpack");
assert(file_getprop("/system/build.prop", "ro.build.fingerprint") == "TCT/ALCATEL_ONE_TOUCH_7041X/YARISXL:4.2.2/JDQ39/vAJ9-0:user/release-keys" ||
file_getprop("/system/build.prop", "ro.build.fingerprint") == "TCT/ALCATEL_ONE_TOUCH_7041X/YARISXL:4.2.2/JDQ39/vAJH-0:user/release-keys");
assert(file_getprop("/custpack/build.prop", "ro.product.device") == "YARISXL" ||
file_getprop("/custpack/build.prop", "ro.build.product") == "YARISXL");
ui_print("Verifying current system...");Szerk.:
Ez pedig a tiéd, csak hogy akkor már legyen egy hozzászólás alatt, egyszerűbb átlátni:mount("ext4", "EMMC", "/dev/block/mmcblk0p7", "/system");
mount("ext4", "EMMC", "/dev/block/mmcblk0p5", "/custpack");
file_getprop("/system/build.prop", "ro.build.fingerprint") == "TCT/ALCATEL_ONE_TOUCH_7041D/YARISXL:4.2.2/JDQ39/vASF-0:user/release-keys" ||
file_getprop("/system/build.prop", "ro.build.fingerprint") == "TCL/ALCATEL_ONE_TOUCH_7041D/YARISXL:4.4.2/KOT49H/vHGN-0:user/release-keys" ||
abort("Package expects build fingerprint of TCT/ALCATEL_ONE_TOUCH_7041D/YARISXL:4.2.2/JDQ39/vASF-0:user/release-keys or TCL/ALCATEL_ONE_TOUCH_7041D/YARISXL:4.4.2/KOT49H/vHGN-0:user/release-keys; this device has " + getprop("ro.build.fingerprint") + ".");
file_getprop("/custpack/build.prop", "ro.product.device") == "YARISXL" || abort("This package is for \"YARISXL\" devices; this is a \"" + file_getprop("/custpack/build.prop", "ro.product.device") + "\".");
ui_print("Verifying current system...");Közben kibontottam én is, így jobban látszik.
-
ubul23
senior tag
Megnézem az update zipben van e apdater script és ott mi van irva régi Samsungomnál ha ott kitöröltem az első pár sort ami az ellenörzést csinálja akkor lehetett telepiteni kiváncsi vagyok mire jutok
-
ubul23
senior tag
-
törölt tag
válasz
zsozsito87 #4468 üzenetére
Szívesen. Scatter az külön van. Nem a ROM mentésben. Amúgy egabi mentését javaslom, csak jelzésképp van a hozzászólásban a másik ROM.
Szerk.:
Illetve ha belenézel az összefoglalóba, akkor oda is betettem annak a scatter -nek a letöltőjét.Gyári szoftver/ROM visszaállítása SP Flash Tool -lal fejezet alatt találod.
-
törölt tag
válasz
zsozsito87 #4466 üzenetére
-
zsozsito87
aktív tag
Sziasztok! A segítségeteket kérem. Alcatel one touch 7041x-ről kellene nekem egy flashtool-s mentés...és ha lehet akkor olyan amiben emmc-s scatter fájl van. Asszem az egabi-nak olyan. csak nemtudok net közelbe lenni és ezért nincs időm keresgélni :-( Valaki ki linkelné ide nekem? Előre is köszönöm
-
ubul23
senior tag
Port nincs meg véletlenül a letöltött zipped fel kéne rakni megára vagy valahova mert 509- es hibát ir a dropbox.
-
törölt tag
Néztem amúgy, csak az a baj, hogy zárt csoport, más regisztrációval meg nem akarok oda csatlakozni. Csak cégest használom FB -re.
Kíváncsi leszek rá. Lehet a ruszkikhoz is fel kellene tenni, csak nem akarta elfogadni a regisztrációm. Majd ha lesz időm próbálkozom még vele, mert néhány dolgot le akarok onnan szedni, amihez viszont kell regisztráció.
-
ubul23
senior tag
Port megosztotta egy Spanyol srác a facebookon az oldalad amin az összefoglaló van és még Luis Alean is olvassa, ez igazából egy zárt csoport c7- eseknek. Alcatel Ot Pop C7 Latinoamérica néven. Tedd be az összefoglalóba a 4.4-es rom letöltöjét ami itt van az oldalon hátha tudnak vele valamit kezdeni de az is lehet hogy én megosztom ott a letöltő linket.
-
ubul23
senior tag
válasz
darkghost80 #4443 üzenetére
Bocsi most olvastam csak eddig nem voltam net közelben.
-
törölt tag
válasz
Közben már tudok normálisan keresni, így linkelni is (ha eddig nem találtad volna meg): [link]
Az általad említettet nézted?
-
laco2
csendes tag
QR kód és az a filter nevezetű nincs a 4.2.2-ben OTG kábellel én is csak tárhelyre való mentést és olvasást használtam SD kártyáról program alatt igo és pro apk telepítésére gondoltam mert a kitkat ezeket nem engedi
persze vannak gyártok akik ezt megoldották root nélkül is -
törölt tag
válasz
LolliFox_v.1.0.zip a fájl neve. Azt meg tudod nézni, mert nálam van. Amúgy 4pda.ru Alcatel rész alatt van.
Probáltam, de 10 percnél többet nem nagyon volt vele időm foglalkozni. hosts -ból 2 változatot próbáltam, Play -es csomagból meg szintén 2 -t. Amik másik ROM -on mentek, adattörléssel együtt. Ennyit tudtam egyelőre hozzátenni.
Exian:
Köszi a visszajelzéseket, ezek nagyon hasznosak. -
Exian
addikt
Kamera beállítás panelja:
Már nem emlékszem, milyen volt azelőtt
Viszont nini, most vettem csak észre a képről, hogy van benne alapból barcode (QR kód) szkenner, ez szerintem nem volt eddig. Vagy volt? Mindenesetre szuper, nem kell külön app hozzá ezentúl.
SD kártyáról programot: ezt nem biztos, hogy értem. Nekem vannak SD kártyára telepítve appok, működik onnan, de lehet, hogy másra gondolsz.
OTG-t most nem tudom kipróbálni, nincs nálam az OTG kábelem. Megjegyzem, nekem a 4.2-vel nem működött, legalábbis egeret nem tudtam vele működésre bírni, de azt hiszem pendrive az ment, de ki fogom próbálni holnap.
-
törölt tag
válasz
darkghost80 #4438 üzenetére
Nem tudok, mert most tabról vagyok és időnként elmegy a vétel az autópályán... Talán ubul fel tudja dobni.
Semmi időm nem volt még vele foglalkozni. DE nálam van egy SD kártyán, ha lesz időm akkor talán jutok is valamire, mert mióta ennyi ROM -ot átvizslattam, nem sok időm volt...
HA addig jutsz vele valamire, majd szólj. Akkor is, ha nem.
-
laco2
csendes tag
-
darkghost80
csendes tag
Porterocka be tudnád linkelni a lollifox 1.0 ás-t rálesek
Imi köszi a Telekomos linket.
-
Exian
addikt
Akkor most olvashatsz
Nincs sok tapasztalatom még vele mondjuk. Használom, működik. Semmi kirívó hibát nem találtam még benne. Sebesség rendben van, sőt, talán javult is valamelyest a memória kezelés. Egyetlen hiba, de az lehet, hogy nem a ROM hibája, amit már többször említettem, hogy nem mindig jól jelzi az akkuszintet.
Azt is írtam már, hogy belekerült a beállításokba színhőmérséklet állítás, bár nem egy nagy szám, de kicsit lehet tuningolni, finomhangolni a színeken. Én rögtön teljesen eltoltam ellenkező irányba, nekem úgy jobban tetszik (kevésbé kékesen).
Én mást nagyon nem vettem észre, a 4.2-est sem bújtam annyira, hogy legyen számomra szemmel látható különbség. Illetve de, van még, de ezt is írtam már: megszűnt a két SIM kártya térerejének különböző színnel való megjelenítése (eddig zöld volt a SIM1 és narancssárga a SIM2), most mindkettő egyforma szürke, eléjük került 1-es és 2-es számocska, eddig nem volt). Az akku szintjelző is ugyanolyan színű lett, meg minden egyéb ikonka az értesítési sávban.
Az ONETOUCH Launcher (eddig nem ilyen néven volt) elég jó, bár vannak furcsaságai, de szokható.
Változott még az értesítési panel "csempés" lapja, vannak új funkciók, viszont eltűntek régiek.
Biztos van még változás, de más nem jut eszembe hirtelen.
-
törölt tag
Igen. Úgy tűnik rendben van, panasz sincs rá (egyelőre). Kérdés az, hogy mikor érkezik meg. Örvendetes lenne, ha D után X verzió következne, bár még simán bejöhet a D is. Az sem lenne akkora baj, mert ügyes kezek szét is moddolnák.
DE így, hogy még a ruszkiknál sincs semmi, pedig tele vannak D verzióval...nem tudom...
-
ubul23
senior tag
Nekem egyre jobban tetszik a 4.4 rom fogyasztása és viselkedése már alig várom hogy ki tudjam próbálni hihetetlen ez a Vodafone.
-
törölt tag
válasz
nmemlekszem #4432 üzenetére
Az egabi ROM -ját ajánlom. Elsősorban azért, mert magyar.
Másodsorban meg azért, mert működik. Természetesen X verzióra. Egyébként Vodára való FW van rajta.
Szerk.:
Illetve van egy scatter becsatolva a ROM visszaállításhoz, ha a saját nem menne. -
nmemlekszem
csendes tag
válasz
#86973952 #4420 üzenetére
Ertem, csak azert kerdeztem, mert nalam minden 0 volt, a roman rom utan, mert a phone info es az nvram bepipalva maradt, a spanyol visszaallitas meg nem ment.
A full MTK-s mentesemet meg csak kesobb talaltam meg, addig only wifi mod uzemelt, viszont azzal mar ment. Tehat tanulsagkepp ha valaki ebbe a godorbe esik."törvénybe ütköző, és itt tilos"
Erre nem is gondoltam hirtelen, akkor hagyjuk is a temat remelem a fenti meg belefert.Akkor nekifutok meg egyszer, koszonom.
-
törölt tag
Elnéztem, amit írtál.
A build.prop módosítással sem?Én azt nem tesztelgettem, csak egy ROM -on, de nem tudom már melyik volt az.Szerk.:
Bár az leginkább azért kell, hogy megjelenjen, mert néhány ROM -on gravity -vel nem lehet előcsalni.Melyik Gravity verzióval próbáltad?
-
-
törölt tag
Van egy újabb Flash Tool mentés, bár még nem néztem ROOT -olt -e.
Szerk.:
Úgy látom az előzőnél azt írták, hogy működik rajta a frissítés, ami érdekes. Ennél nem tudom mi a helyzet. -
törölt tag
-
törölt tag
A Launcher -ről kellene RAM fogyasztás.
HA abban a listában nincs benne, akkor nyomj rá a jobb felső ikonra. Egy kis téglalap egy "play" ikonnal.
Bizony jól bírja, de a visszajelzés akkor sem jó.
Szerk.:
Elvileg ott is Launcher -nek írja a system ui felületet. Egy kis házikó az ikonja feltehetőleg. -
Exian
addikt
válasz
#86973952 #4420 üzenetére
Egyébként ma délelőtt merült le, a szokásos mélyrepüléssel: kb. 30%-tól a teljes lemerülésig már csak kb. fél óra volt. Tehát a végén nem jó a visszajelzés, amikor 30%-ot jelez, akkor már csak olyan 5-10% lehet, vagy annyi se.
De amúgy félelmetes, hétfő reggel óta bírta idáig, nem nyomkodtam igaz sokat, viszont volt jó pár telefonálás, meg azért emailt meg egykét weboldalt megnéztem rajta.
-
törölt tag
Ezt meg tudnád nézni? [link]
Köszi.
nmemlekszem:
Az IMEI -es részben nem tudok segíteni, mert törvénybe ütköző, és itt tilos. Az ebben való közreműködés, segítségnyújtás is. Google -t ajánlom hozzá.A másik probléma:
Nekem nem volt ilyen, de minden új ROM -nál törlöm az SD kártyát, vagy a rajta lévő rendszer mappákat. Lehet azok kavartak be Neked. -
DrDreams
tag
válasz
nmemlekszem #4410 üzenetére
Neked is köszönöm a választ de ugyan azt tudom mondani az Ebay-röl amit Draconak is.
-
DrDreams
tag
válasz
draco31 #4409 üzenetére
Neked is köszönöm a válaszod! A te féle fóliád nem tetszik, igaz hogy fekete (is) de müanyag. Nekem szilikon kell! Az Ebay-el eddig sem foglalkoztam (egy darabig használtam az Ebay nevü appot hogy tudjam mi mennyi ott, de kiderült hogy az az Amerikai Ebay) és ezután sem áll szándékomban. A Vaterát használom (ez a mi Ebay-ünk) és annak az alkalmazását. Igaz drága, de a múltkor licittel megnyertem egy új 64gb HP pendrivot 5088Ft-ért. Valószínüleg foliát is onnan fogok rendelni, amint lesz számlám és tudok elöreutalni.
-
nmemlekszem
csendes tag
Sziasztok!
alirol, ebayrol van olcsobban, mint paran irtak de regisztralni kell,mint mindenhova.
Fiamnak nagy nehezen sikerult felelesztem a vodas 7041x-et ,koszonet az itt leirtaknak/ rom linkeknek!
Az IMEI-vel szenvedtem egy ideig, mert nem volt meg a full mentesem. MTK-val sikerult modositani valakinek?
A MOD romokkal kapcsolatban kerdeznem, csak nalam van az, hogy ha nincs bent egy sd akkor pl nem lehet fenykepezni/letolteni? Konkretan 3 romot neztem: AOSp c7 by tiri, Galaxy Note para C7 ROM, STYLE Lv1.6 LUIS ALEAN. playbol ment a frissites/letoltes is, hely volt, de bongeszobol vagy gepre rakva sem tudtam ra pakolni semmit. -
draco31
veterán
válasz
DrDreams #4406 üzenetére
Van ahol van szállítási díj, van ahol nincs. Amit írtam árat, az már a postával annyi. Ha ebay kell, nem csak oda kell regisztrálni, hanem PayPal-ra is, hogy fizetni tudj, oda a bankkártyádat kell regisztrálni. Amint megveszel valamit, azonnal le is kapja a pénzt, vagy ha nincs annyi rajta, akkor nem tudod megvenni.
-
DrDreams
tag
válasz
#86973952 #4400 üzenetére
Port, ezt pár napon/héten belül megoldjuk! Ok! Küldök annyi pénzt amennyit mondassz (remélem korrekt leszel). Mondom milyen tok kellene: Olyan amit nem kell módosítgatni, szilikon, szimpla fekete (ne legyen rajta semmijen írka-firka, jel, logó, stb). Ha lesz számlaszámom, megadod a tied és utalom a zsét! Nekem nem kell ajánlott levélben küldened, egy sima boriték amin van bélyeg (135Ft). Így jó lesz??? Nagyon megköszönném!!!!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A kínai gyártó legújabb terméke kedvező áron kínál nagy, bár kevésbé minőségi kijelzőt és egész erős hardvert, mindemellett kellemes dizájn és sebesség jellemzi.
- Xiaomi Redmi 14C 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó 4 hónapos Samsung Galaxy S24 Ultra (12/256Gb, titán fekete), garanciális, ajándékokkal
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Huawei P20 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest