- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Telekom mobilszolgáltatások
- Légies iPhone halvány színei
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- iPhone topik
- Huawei P30 Pro - teletalálat
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Exian
addikt
Ismét keresek független, kétkártyás verziót ebből a telefonból
2db-om van, egyiknek bezúztam a kijelzőjét (bár attól még működik), a másiknak meg kisebb szoftveres gondja van, bár az is használható. De azért szeretnék egyet tartalékba. Speciális feladatok miatt még mindig ez az egyetlen telefon, ami szóba jöhet.
Hátha valakinek lapul még fiók mélyén...
-
Exian
addikt
Tudom, hogy ez itt nem adok-veszek, de vásárolnék FÜGGETLEN, kétkártyás (512 MB ramos) verziót (7041D) ebből a telefonból, ha esetleg van valakinek fiókmélyén és már nincs használatban.
Csak hibátlan műszaki állapotú érdekel, ha karcos, vagy ilyesmi, az nem számít.
Akinek van, jelezze kérem itt, vagy méginkább privátban ár megjelöléssel!
Köszi!
-
Exian
addikt
Na ismét használatba került a jó öreg C7-em
főleg a Digi Mobil miatt üzemeltem be, ebben (is) tesztelem most azt.
Illetve szükségem van megint az internetes hívás funkcióra, amit azóta se tudott úgy natívan egyik újabb telefonom se, mint ahogyan a C7-ben van. Amúgy halott állapotból kellett megint felélesztenem, lányom annyira telerakta a tárhelyét, hogy bootloopba került. Ezt többször tapasztaltam vele, ha fullra van rakva a tárhely, akkor be tud halni és nem indul. De a szokásos Mobile Upgrade megoldotta. -
Exian
addikt
válasz
Gyongyosi35 #8453 üzenetére
Próbáld meg te is a nemrég említett Mobile Upgrade programot, hátha.
-
Exian
addikt
válasz
RobbeV0201 #8449 üzenetére
Arra emlékszem, hogy több helyen van ez a program, lehet, hogy máshol kell keresned, nekem sem volt jó, amit először töltöttem le, de már nem emlékszem, hogy honnan töltöttem le pontosan.
Ha sehogy sem jó, akkor sajnos a telefonnal van valami.
-
Exian
addikt
válasz
RobbeV0201 #8447 üzenetére
Ugyanez volt az enyémmel is. Logonál megállt, újraindult. Úgy nevezik, hogy bootloop.
Letöltöttem INNEN a Mobile Upgrade programot (értelemszerűen a listából kiválasztod a C7-et), azt lefuttattam vele (gépre kell dugni a telefont), és neken rendberakta. Felrakta a ROM-ot és azóta tökéletes, navigációra használom ezt a telefont.
-
Exian
addikt
Akkor tudok jobbat: töltsd le a Mobile Upgrade programot és az helyrerakja. Tök ugyanezt csinálta az én C7-em is: csak bootloopolt, oszt' annyi. Lefuttattam a frissítést és azóta is hibátlan (navigációra használom azóta azt a telót a céges buszomban).
-
Exian
addikt
Aha, mondjuk az a baj, hogy az én általam adott fájlokkal valaki csinált valamit emlékeim szerint, amivel használható frissítés lett belőle.
Nekem csak a nyers fájlok vannak meg. Az jó neked valamire?
Más: keresek hibás C7-et alkatrésznek. Elsősorban működő akkumulátorokat keresek megvételre.
-
Exian
addikt
Mire tudtál frissíteni? Tudtommal csak 4.4 van rá stabil frissítés. Az is tőlem volt meg a topiknak, gyárilag 4.2-vel jött ki, de csak a függetlenek (7041D) kapták meg hivatalosan. De megy X-en is. Nekem elvileg meg van a mentés, csak már nem tudom, mit kell csinalni.
de ezek szerint mindegy is, mert neked is 4.4 van rajta.
-
Exian
addikt
válasz
hoferko #8430 üzenetére
Jah értem. Akkor ha neked működik a Flash Tool, akkor megpróbálom előtúrni a mentésemet.
Abból mi is kell? Mert volt egy csomó fájl, de emlékeim szerint nem kell az összes. Az a baj, hogy az akkori adataim is benne vannak (képek, egyebek). Itt segített valaki annak idején, hogy melyik fájlokat rakjam fel.
-
Exian
addikt
Sziasztok!
Azt csinálja a telefon, hogy bekapcsoláskor folyton újraindul, mielőtt bejönne a rendszer. Megjelenik a logó, megy az animáció, aztán egyszer csak újraindul. Recovery-ből csináltam WIPE-ot, meg gyári állapotra visszaállítást, nem segített.
Mit tudok még tenni vele?
Meg van még hozzá a teljes gyári lementett rendszerem, talán még van, aki emlékszik, hogy tőlem kapta meg a topik apraja-nagyja a gyári 4.4-es mentést
Csakhogy nekem már fogalmam sincs, hogy hogyan kell csinálni a visszamásolást... sosem csináltam, én csak a lementést végeztem el itteni segítséggel.
Hogyan/mivel tudom visszarakni? Hátha úgy életre kelne. Nincs használva a telefon már egy éve, de tartalékba jó lenne, illetve gyereknek szórakozni vele.
Tud valaki segíteni?
-
Exian
addikt
Mai naptól már nem C7 felhasználó vagyok
De megmarad másodlagos telefonnak, mert nagyon szerettem! Pontosabban, valószínűleg a kislányom kapja majd meg, mert hú ha, eljött az idő, neki is kell telefon már lassan
Viszont "természetesen" maradtam Alcatel tulaj, már meg is van az új telefon, ma vettem: Alcatel POP 4S. Hát, más, mint a C7 volt, nem is vitás. Eddig nagyon tetszik, főleg a normálisabb kijelző (nagyobb is, ami mondjuk nem volt szempont), nekem egyedül az volt gyenge a C7-ben (a gyatra betekintési szögek), na meg a memória... én főleg ezért váltottam, már nagyon nagyon kevés volt az 512MB ram (ugye, emlékeztek, nekem a független, kétkártyás verzióm van, amiben csak fél giga RAM lakik). Ebben a POP 4S-ben már 2GB ram, és 8 magos CPU van, szóval a sebesség talán jobb lesz. Az 512MB tényleg nagyon lehúzta a használati élményt az állandó újratöltésekkel
Ha valaki szintén váltana C7-ről, eddig merem ajánlani ezt a típust, persze még csak 1-2 órás használati tapasztalatom van. De a FullHD (1920×1080 px) IPS kijelző, a 8 mag, a 2GB ram, az ujjlenyomat olvasó (már most nagyon tetszik!), az NFC, a 16GB tárhely, a 13MP és egyebek jónak ígérkeznek!
-
-
Exian
addikt
Ha talál valaki a telefonhoz RedPepper klón tokot (víz, por, ütésálló), jelezze légyszi. Én sajnos eddig még nem találtam neten sehol, ahonnan lehetne rendelni.
Köszi!
-
Exian
addikt
Sziasztok!
Meghülyült a telefonom!
Nem tudtam megszakítani egy hívást, folyamatosan előtérben maradt a tárcsázó alkalmazás, nem tudtam kilőni sehogy.
Legutóbb egy újraindítással oldottam meg, de most az alkalmazásoknál "Kényszerített leállításra" nyomtam, erre most meg teljesen eltűnt a tárcsázó alkalmazás, az ikonja is a home képernyőről, meg az alkalmazások között sincs az ikonja sehol.
Így most ha hív valaki, csörög a telefonom, megszólal a csengőhang, de nem tudom felvenni, mert nem nyitja meg a tárcsázót!
Illetve, ha névjegyzékből telefonálok, hívja a tárcsázott felet, de nincs tárcsázó alkalmazás, csak úgy a háttérben hívja!
Hogyan tudom visszarakni a tárcsázót?
SZERK.: megtaláltam, a beállításoknál az Alkalmazások között a Letiltva fülnél ott volt
Ott engedélyeztem és visszakerült az ikonja, huh! Sajnos vacakol a saját VoIP szerverem, az azon keresztüli menő hívásoknál szokott ez lenni, hogy "beragad" egy-egy hívás, de azért ebben keményen benne van maga az alkalmazás is, hogy miért nem nyomja ki/szakítja meg a hívást a "Befejezés" gombot megnyomva...
-
Exian
addikt
válasz
zsozsito87 #5646 üzenetére
Szívesen
"Különösen tetszik, hogy a kezdőképernyőt nem csak oldalra lehet lapozni"
Ezt hogy kell érteni? Nekem csak jobbra-balra megy. Vagy arra gondolsz, hogy felfele húzásnál bejön az alkalmazások panelje?
-
Exian
addikt
válasz
#86973952 #5534 üzenetére
Aha, hát én régóta saját szerver mániás vagyok, azt hiszem '98 óta van szerverem, akkor még persze betárcsázós modemes nettel
Saját szerver előnye, hogy még is csak privátabb, mint egy felhő, és nincs terheltség probléma, hozza mindig a maximumot.
Egyébként ha már szóba került, ha ezzel tudom építeni-segíteni a közösséget, szívesen csinálok egy tárhelyet a szerveremen, ahol csereberélhetnénk ilyesmi cuccokat. Valaki meg akar osztani valamit, akkor feldobja oda.
Fel lehetne rakni a mindenféle segédprogramot, leírásokat, népszerű, tesztelt, stabil ROM-okat, akármit.
Ha érdekel a dolog, jelezd és intézkedem
-
Exian
addikt
válasz
#86973952 #5532 üzenetére
Nekem most nagyon tuti az otthoni netem, már nem is tudom követni a sebességet, pontosabban a routerem kevés kezd lenni hozzá
Felfelé csapdossa a 80Mbit-et, lefelé meg 100Mbit-nél megáll a tudomány, vagyis beáll 100Mbit-re, mivel nem tud szegény router többet. De nekem a felfele ~80Mbit nagyon tuti, sokat töltök felfele melós dolgokat (nagy fotók, videók). Egyébként eredetileg Digi 20/10Mbit-es net volt, amit most már a nem tudom hányadik lépcsőben gyorsítottak, már azt sem tudom, hivatalosan mennyi az annyi
De még így is a legolcsóbb csomagot fizetem, 2700 Ft / hó.
Egyébként ahonnan töltötted le, az otthoni szerverem, az is ezen a neten van.
-
Exian
addikt
válasz
#86973952 #5528 üzenetére
Köszi az infót. Én majd a mostani belakott állapotomról csinálok mentést.
Ha azt lementem, akkor fel tudom rakni, ha kell, vagy mindenképp gyári állapotra való visszaállítást kell eszközölni visszamásolás után?
Mert akkor semmi értelme a jól belakott rendszer lementésének
-
Exian
addikt
válasz
#86973952 #5512 üzenetére
Jah a kereső az oké, az tudom, hogy műxik, itt most konkrétan a képkeresőre gondoltam, a SAJÁT képeim közötti keresésre. Állati, hogy a kép tartalmát "érti" és tud az alapján keresni.
Pl. beírom, hogy tánc, akkor kidobja az összes képet (vagy legalábbis sokat), amiken pl. a lányom táncol, vagy amiket én fotóztam nálunk (melóhelyen) táncos rendezvényeken.
Ez szintén jó, sokszor van, hogy jönnek hozzám melóhelyen ilyen-olyan emberkék (én vagyok az intézmény rendezvényfotósa), aztán odabökik nekem, hogy "kellene pár kép gitárversenyekről", akkor csak beírom, aztán dobja is ki a saját gitáros képeimet, ami jó, mert amúgy többszáz mappa többtízezer-százezer fotóit kellene átnyálaznom, ahogy kellett eddig
Ezzel így kicsit gyorsabb lesz a keresés, csak egy ideig el fog tartani, mire feltöltöm az összes képemet...
-
Exian
addikt
Nem C7 téma, ezért OFF, de amúgy nagyon érdekes, legalábbis számomra.
Gondolom már mindenki tudja, hogy a Google Photos korlátlan lett, tehát fotót (16MP-ig) és videót korlátlan mennyiségben lehet feltölteni.
Ráadásul az androidos készülékek (telefon, tablet) ugye tud automatikusan menteni ide, így ha fotózunk valamit, az azonnal felkerül és PC-n máris megnézhető (vagy bármilyen eszközzel), a másolással sem kell bajlódni, illetve egyből van egy privát biztonsági mentés is a fotókról.
Ami még nagyon tetszik, az a google-ra jellemző igen érdekes és jó keresőrendszer, itt a képeknél is.
Elég, ha csak kulcsszavakat adok meg, azokra is tud képeket keresni. Pl. beírom, hogy "felhők", akkor kidobja az összes felhőt tartalmazó képemet, amikhez én előzőleg nem is adtam hozzá kulcsszavakat. A rendszer a képek tartalma szerint felismeri. Ugyanígy, ha beírom, hogy "kacsák", akkor kiadja a pl. tavaknál lőtt kacsás képeimet, vagy "gyerek" szóra a gyerekeket ábrázoló fotókat.
Ez a keresést nagyon megkönnyíti, ha nem tudom, mikor készült a kép, többezer képet átnézni igen nehéz lenne. Ez micsoda kincs!
Szóval, ha netán még valaki nem ismeri, érdemes használni a Google Photos-t. Nekem főleg az tetszik, hogy most már a feleségemnek is van androidos telefonja (Alcatel POP 2), ha csinál valami képet, akkor azt én is látom rögtön a telefonomon, és/vagy számítógépen, tableten. Neki ez főleg jó, mindig probléma volt neki az elkészült fotókat PC-re, majd pl. Facebookra juttatni, így egyszerűen csak rányom a képre, hogy megosztás, és máris megy a Photos-ból pl. Facebookra, a kép meg a telefonjáról rögtön a közös felhőnkbe kerül, a kép el van mentve.
-
Exian
addikt
Egyik rokonom vett egy Alcatel POP S9-et, ma azt nyúztam kicsit... hát nemtom... annyi, hogy nagy (5.9" kijelző, ami jobb minőségű, mint a C7), de nekem nagyon akadozónak tűnt a hardver. Sima képernyőváltás is akadozott. Szerintem ez a hardver nem tudja már ezt a nagy kijelzőt és azt a felbontást rendesen kezelni.
Inkább a C7 és mellé a 7"-os IPS paneles tabletem... csak azért nézegettem meg tüzetesebben, mert gondolkodtam, hogy a telefont és tabletet egyesítem egy 5.5-6" közötti phabletben, de az S9 kiesett.
-
Exian
addikt
-
Exian
addikt
válasz
#86973952 #5473 üzenetére
Szólj, ha esetleg kiderül. Mint mondtam, lehet, hogy holnap megcsinálom az egészet újra.
MÁS: nagyon béna kérdés lesz
MP3/OGG fájlt miért nem tudok csengőhangnak berakni? Régen mintha tudtam volna, aztán jó ideig nem volt egyedi csengőhangom, de most akartam volna, de ha kiválasztom ES File exploreres tallózóval, akkor azt írja, hogy nem megfelelő fájltípus...
-
Exian
addikt
válasz
#86973952 #5471 üzenetére
Hát ez az
Tipped van más, amit esetleg elszúrhattam?
Esetleg egy teljes újbóli mentésnek volna értelme?
Vagy eleve kihagytam valami lépést, beállítást? Ezt nem hiszem, a szájbarágós leírás alapján csináltam, nem emlékszem másra.
VAGY talán még sem pattintható fel a kétkártyás verzió?
-
Exian
addikt
válasz
#86973952 #5465 üzenetére
Azt tudod esetleg így fejből, hogy melyek azok az img-k, amiket meg kell tudni nyitni úgy, hogy látható legyen a tartalma? Mert akkor végigzongorázom.
Aztán persze az sincs kizárva, hogy én szúrtam el valamelyik másik rész mentését, ahogyan a ebr1 is rossz volt először
Ha nem lesz jó, akkor holnap nyugis napom lesz, csinálok egy higgadtabb, jobban odafigyelős lementést, tegnap eléggé káosz közepette csináltam.
-
Exian
addikt
-
Exian
addikt
Holnap reggelig kérek még türelmet, kis technikai probléma adódott, nem tudom most lementeni a hibásan lementett részt, reggel reméljük sikerülni fog
-
Exian
addikt
Na "gyerekek", mindjárt készen van minden, már töltöm fel a cuccokat
Aztán ha ez kész (a mentést most szűz, első indításos rendszerről csináltam), akkor utána belakom a rendszert, visszarakom a cuccaimat és arról is csinálok egy komplett mentést, persze azt már csak saját célra
porterocka, hamarosan küldöm a privátot az eléréssel.
-
Exian
addikt
válasz
#86973952 #5417 üzenetére
Jah, a visszafele másolás majd egy következő próba lesz
Más: tudom, talán nem is kell menteni, de a legutolsó tételt nem tudom leszedni, a bmtpool nevűt. Hiába adom meg jól az értékeket, mindig azt írja, hogy valami nem stimmel (most pontosan nem tudom már mit írt, valami "size not align", majd megnézem. Kihagyható az a rész?)
Egyébként hamarosan kész a mentés
A legnagyobb, usrdata img is kell Neked majd?
Illetve privátban megírhatnád még egyszer, hogy nektek melyik részek kellenek, láttam a múltkori listát, de nem tudom, hogy az most sima mentésnél lényeges, vagy hogy arra írtad, hogy neked mi kell ahhoz, hogy tudj vele dolgozni.
Szóval jöhet a lista, én meg majd arra válaszolva elküldöm a letöltési linket.
-
Exian
addikt
Első probléma: Flashtoolsban mikor a Read Back-ra nyomok, majd csatlakoztatom a telefont, először feldobta, hogy új hardver, és hogy MTXXX Preload driver, de sikeretlen lett a telepítése és nem megy a letöltésDe nem értem, ugyanezen a gépen már ment a letöltés.
Mit szúrtam el, hogyan tudom a drivert felrakni?Tárgytalan, még egyszer rádugtam, akkor meg jó lett
Megy a tő'tike...
-
Exian
addikt
válasz
#86973952 #5410 üzenetére
Ja, ok. Persze gondolhattam volna, hogy ha már van egy lementett "akármi", amiben akár már vannak adatok, beállítások, azt már Te is le tudod nullázni és tudsz abból már bármit csinálni
Szűz rendszert, stb.
Akkor az első bekapcsolást végigjátszom, meg az alap beállításokat és UTÁNA csinálom a mentést.
-
Exian
addikt
válasz
#86973952 #5408 üzenetére
Semmi gond, nagyon nagy meló, amit csinálsz folyamatosan, ezt köszönjük is, ennél még több is belefér
Akkor hogy tisztán lássak: mit is kell tennem? Csinálok egy gyári állapotra való visszaállítást, és az első bekapcsolás ELŐTT csinálom a lementést, amikor még nem futtattam le a beüzemelést? Vagy azt csináljam végig, és utána mentsek?
Ezzel nem vagyok tisztában...
-
Exian
addikt
Bocs srácok, lányok, még mindig nem volt időm lementeni a rendszert
(D-s gyári 4.4).
Nem tudom, mikor jutok el odáig, hogy csináljak egy teljes nullázást és lementést, de igyekszem.
De még mindig kellene infó, hogy pontosan melyik részeket kell lementenem? Ha már írtátok, bocsi, nem volt időm átnézni az elmúlt napok történéseit.
Más: lett még egy POP-unk a családban, a feleségemnek vettünk egy POP 2-t.
-
-
Exian
addikt
válasz
#86973952 #5239 üzenetére
Bocs srácok/lányok (ha vannak
), hogy csak most reagálok.
Szóval nincs rootolva a készülékem.
Illetve jobban belegondolva, nekem szűz, gyári állapotra visszaállított állapotról kellene a mentést csinálnom, jól sejtem?
Ez így kicsit megnehezíti a dolgot, na mondjuk nem mintha nehéz lenne visszaállítanom utána a jelenlegi állapotot, úgyhogy meg fogom csinálni szerintem és akkor lenne Nektek is 4.4
Segítek, ha tudok.
A 4.2-es állapotot egyaz egyben lementettem, most jut eszembe, gondolom most is ugyanazt kellene csinálnom, csak már nem nagyon emlékszem a menetére, de előveszem a témát újból
Valami scatter fájl meg ilyenek rémlenek fel, meg biteket nézegetni valami táblázatban
És az alapján mentegettem az egyes "egységeket".
-
Exian
addikt
Bocs, nem olvastam a topikot sok-sok napja, erről volt már szó?
Legálisan, ingyen telepíthető az iGO! Magyar térképpel.
-
-
Exian
addikt
válasz
#86973952 #4554 üzenetére
Tévedtem, megindult a mélyrepülés
Hirtelen elkezdett süllyedni, már 18%-on áll, 56%-ról alig 20 perc alatt jutott ide, igaz, közben volt 2 telefonálás, de csak ilyen pár másodpercesek. Ez azt hiszem már ilyen marad. De így a 10 nap esélytelen
Na, majd csinálok egy teljesen üresjáratos tesztet, kártya nélkül.
Most percenként megy kb. 1%-ot le...
Közben még az 5 percbe is belefértem: kész, lemerült
Már töltöm... tehát 56%-ig szépen lassan, onnan meg alig 30 perc alatt nullára merült. De mondjuk 5 és fél nap benne volt, jópárszor nettel, bluetooth kihangosítóval (kocsiban), email, web, stb időnként. Tehát egyáltalán nem rossz, ez nem teljesen üresjáratos teszt volt.
-
Exian
addikt
válasz
#86973952 #4552 üzenetére
Ja ja, ez mondjuk minden akkunál így van, hogy a vége gyorsabb, az enyémnél meg mint már tudjuk, talán még jobban
De épp ezért akarom most már így megnézni végig, hogy készenléti módban is gyorsan merül e a végén.
De most már nem untatlak tovább vele Benneteket, majd a végét megírom, hogy meddig bírta.
-
Exian
addikt
válasz
draco31 #4546 üzenetére
Ez most részemről csak teszt, én is nyúzom rendesen és használom normál esetben a telefonom. Úgy nekem is csak 1, max. 2 napot megy el, de akkor sokat emailezek, meg sokszor fórumozok is vele.
Most viszont kikapcsoltam mindent, kíváncsi vagyok, hogy készenlétben meddig bírja, azt sem árt tudnom.
-
Exian
addikt
válasz
#86973952 #4542 üzenetére
Értem, köszi. Én most megnézem, hogy napi kevés használattal mi a vége. Napi kevés használat: 1-2 telefon, max. 10 perc, 1-2 netes ténykedés, max. 10-15 perc. Így járok most ~5 napnál, 60%-os szintjelzésnél, amiről már ugye sejthető, hogy nem teljesen okés
Illetve még az is lehet, hogy most pontos lesz. Mert most nincs nonstop netkapcsolat rajta, így a VoIP kliens sem kavar be, lehet, hogy az csinált random forgalmat a ki-be jelentkezéssel, ami akár az akkujelzőt is megkavarhatja, mivel nem állandó, "kiszámítható" fogyasztó.
-
Exian
addikt
Fejlemény akku téren!
Energiatermelésbe kezdett az utoljára ~5 napja töltött telefonom! 59%-ról az előbb felugrott 60%-ra!!! Mi van velem és a környezetemmel? Lehet, hogy energiát termelünk és a telefonom hasznosítja az éter hullámait?
Ha meg lesz a 6 nap, pezsgőt bontok. Egyébként más csinált már készenléti idő tesztet? Mennyit megy el? 6-7 nap?
-
Exian
addikt
válasz
#86973952 #4527 üzenetére
Én EZT használtam régen. Nagyon régen.
Ha jól látom, már nincs hivatalosan Play Áruházban.
Utoljára 1.6-os Androiddal rendelkező telefonomon használtam, akkor még Marketből telepíthető volt.
De biztos van azóta korszerűbb.
Egyébként még mindig 59%-ot mutat a gyári szintjelző
Kíváncsi vagyok, mi lesz ebből, mikor kezd el ugrásszerűen csökkenni, vagy pedig egyszer csak kikapcsol majd a készülék?! Na, majd meglátjuk...
-
Exian
addikt
válasz
#86973952 #4523 üzenetére
Amíg csak ennyi a baja, nem akarom szervizbe vinni... mivel tesco-ban lett véve, elég macerás a szervizeltetés.
Egyébként még mindig 59%-ot ír
4 nap 16 óra után.
Még nem néztem másik akkujelzővel, de kösz a tippet, felrakok majd valamit, csak most épp extra kímélő módban használom a telefont, most már meg akarom nézni, hogy meddig bírja készenlétben. Lassan 5 napra ugrik, ami nagyon barátságos, volt azért pár telefonálás + rövidebb netezés, de tény, hogy nagyon keveset használtam. Még sose néztem meg, hogy mennyit bír így, hát most megnézem.
Ha lemerül, felrakok egy akku szintjelző widgetet, aztán meglátjuk, hogy az mit jelez.
-
Exian
addikt
Most már egész biztos, hogy valami nagyon nem okés az akku szint jelzővel
Most nem tudok képet berakni, de azóta változás: még mindig 59%-ot jelez, csak már 4 nap 12 óránál jár (előző képen 3 nap 14 óra).
Arra gondolok, hogy lehet, hogy az akkuszint jelző kis programocska áll meg/fagy le időnként. Mivel az is egy kis picike app, simán előfordulhat.
Majd megnézem a processek között, hát látszik, hogy idle állapotban van.
Ettől eltekintve ezek a 4-5 napos akku idők tetszenek
-
Exian
addikt
Kamera beállítás panelja:
Már nem emlékszem, milyen volt azelőtt
Viszont nini, most vettem csak észre a képről, hogy van benne alapból barcode (QR kód) szkenner, ez szerintem nem volt eddig. Vagy volt? Mindenesetre szuper, nem kell külön app hozzá ezentúl.
SD kártyáról programot: ezt nem biztos, hogy értem. Nekem vannak SD kártyára telepítve appok, működik onnan, de lehet, hogy másra gondolsz.
OTG-t most nem tudom kipróbálni, nincs nálam az OTG kábelem. Megjegyzem, nekem a 4.2-vel nem működött, legalábbis egeret nem tudtam vele működésre bírni, de azt hiszem pendrive az ment, de ki fogom próbálni holnap.
-
Exian
addikt
Akkor most olvashatsz
Nincs sok tapasztalatom még vele mondjuk. Használom, működik. Semmi kirívó hibát nem találtam még benne. Sebesség rendben van, sőt, talán javult is valamelyest a memória kezelés. Egyetlen hiba, de az lehet, hogy nem a ROM hibája, amit már többször említettem, hogy nem mindig jól jelzi az akkuszintet.
Azt is írtam már, hogy belekerült a beállításokba színhőmérséklet állítás, bár nem egy nagy szám, de kicsit lehet tuningolni, finomhangolni a színeken. Én rögtön teljesen eltoltam ellenkező irányba, nekem úgy jobban tetszik (kevésbé kékesen).
Én mást nagyon nem vettem észre, a 4.2-est sem bújtam annyira, hogy legyen számomra szemmel látható különbség. Illetve de, van még, de ezt is írtam már: megszűnt a két SIM kártya térerejének különböző színnel való megjelenítése (eddig zöld volt a SIM1 és narancssárga a SIM2), most mindkettő egyforma szürke, eléjük került 1-es és 2-es számocska, eddig nem volt). Az akku szintjelző is ugyanolyan színű lett, meg minden egyéb ikonka az értesítési sávban.
Az ONETOUCH Launcher (eddig nem ilyen néven volt) elég jó, bár vannak furcsaságai, de szokható.
Változott még az értesítési panel "csempés" lapja, vannak új funkciók, viszont eltűntek régiek.
Biztos van még változás, de más nem jut eszembe hirtelen.
-
Exian
addikt
válasz
#86973952 #4420 üzenetére
Egyébként ma délelőtt merült le, a szokásos mélyrepüléssel: kb. 30%-tól a teljes lemerülésig már csak kb. fél óra volt. Tehát a végén nem jó a visszajelzés, amikor 30%-ot jelez, akkor már csak olyan 5-10% lehet, vagy annyi se.
De amúgy félelmetes, hétfő reggel óta bírta idáig, nem nyomkodtam igaz sokat, viszont volt jó pár telefonálás, meg azért emailt meg egykét weboldalt megnéztem rajta.
-
Exian
addikt
válasz
#86973952 #4394 üzenetére
"házhoz is szállítanak, mert annak a költségét is rádverik (és még azon is keresnek egyesek...)."
Erről az jut eszembe, hogy egy időben divat volt vaterán, hogy emberkék azt csinálták, hogy felraktak egy raklapnyi terméket DX-ről, meg ebayról, és ha megrendeltél valamit, akkor ők leadták a Te címedre DX-en, ebay-on, akárhol, ahonnan postaköltség nélkül jön a cucc, DE ők felszámoltak 400-500 Ft postaköltséget!
Ravasz volt. Persze, erre már harap a vatera.
-
Exian
addikt
válasz
DrDreams #4382 üzenetére
"ahol vehetek egyet és nincs kiszállítási díj!!! MAGYARÁN: ha hozzák a címemre, fizetem"
Ilyet nem fogsz találni. Olyan van inkább csak, ahol előre kell fizetni és utána kiszállítják, de mint írtam, az akár 2-3 hónap is lehet.
Ja, amúgy épp most szólt anyám, hogy megjött a csomagom
(tok + fólia) Az ő címükre szoktam kérni az ilyesmit.
-
Exian
addikt
Annyira nagy gond nem lehet az akkummal, azóta is megy töltés nélkül, 45%-on áll. Ha jól emlékszem, hétfőn reggel szedtem le töltőről. De attól tartok most jön majd az, olyan 30-35% körüli jelzésnél, hogy utána percek alatt le fog merülni. Legalábbis ez volt újabban többször. Na, majd meglátjuk
-
Exian
addikt
válasz
#86973952 #4335 üzenetére
"Merítsd le a telefont teljesen, aztán töltsd fel maximumra. Az szerintem helyre fogja tenni."
Minden egyes töltésem így zajlik évek óta, ennél a telefonnál is, sohasem töltök rá, csak ha nagyon muszáj. De a legutóbbi töltés is úgy ment, hogy csontra lemerült, ki is kapcsolt a telefon és max-ra töltöttem fel. Tehát ez nem lehet gond.
De majd megpróbálok olyat, hogy kiszedem az akkut, visszarakom és kikapcsolt állapotban töltöm fel. Olyat már régen csináltam.
-
Exian
addikt
Ugye nem csak én érzem azt, hogy ez túl szép lenne ahhoz, hogy igaz legyen?
Tehát 1 nap 5 órája megy, és 99%... na, ne!
Főleg azért érdekes, mert már egyszer lement 70%-ra is... aztán 100%-on állt jóideig, most kezdett süllyedni megint.
Most már értem, miért van aztán egyszer csak az, hogy pákk, kikapcsol a telefon, pedig a szintjelző szerint még tökre bírnia kéne. Ilyenkor van az, hogy 40-50%-ról pár perc alatt leesik, és szevasz. Nincs ez így jól
De egyébként tény, hogy amúgy meg elmegy 2-3 napokat, tehát az akku az jó, csak a szintjelző... na, az nem kóser.
-
Exian
addikt
Újabban azt veszem észre, hogy ahogy merül az akku, a vége felé rettenetesen gyorsan leszívja. Mittudom én, 40%-ról 5%-ra, majd teljes lemerülésre piszok gyorsan elér. Fél óra alatt akár.
Előbb is néztem, még volt vagy 30-35%, aztán pár perc, pittyegett, ránéztem, 15%-ot jelezte, pár perc, ránéztem, 5%-ot jelezte, aztán kikapcs.
Lehet, hogy valami leszívja? Vagy pedig rosszul jelzi, mert 50-60%-ig viszont lassan merül, utána van zuhanórepülés.
Kevés használattal 2-3 napig el szokott menni nekem, alig-alig használom mostanában.
De már többedik alkalommal figyeltem meg ezt a zuhanórepüléses merülést.
-
Exian
addikt
válasz
DrDreams #3943 üzenetére
Jah én sem találkoztam vele, de már semmiben sem vagyok biztos
Ami még "nagy" változás, az az értesítési sávban látható: a két kártya egyforma színű, viszont eléjük került egy 1-es meg egy 2-es szám, ez eddig nem volt.
Amúgy van még sok változás, rakhatok fel screenshotokat, most már tudom, hogyan kell
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Milyen autót vegyek?
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Mobil flották
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest