- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
killergyuszi
tag
Miui(4.4) rom alatt miért nem látom az elözöleg készített backup fájlokat? (Titanium backup)
-
killergyuszi
tag
Sziasztok!
Szerettem volna feltenni az új 4.4-et, viszont el is felejtettem, hogy régebben az SPflashtool-lal voltak problémáim.
Nos, ez a probléma most is fennáll. Esélytelen, hogy bármiféle komolyabb "mókolás" nélkül legyen 4.4-em? -
killergyuszi
tag
Sziasztok!
Még nem raktam fel a "gyári" 4.4-et, mert most ami van 4.2 is teljesen jó (végre), viszont most szeretnék felrakni egy custom 4.4-et. Kell bármit is csinálnom vagy csak úgy, mint eddig install zip és kész? Gondolok itt ilyenre, hogy előtte custpack vagy pármilyen spflashtool-os módosítás?
Másik kérdésem, hogy van arra lehetőség, hogy az értesítési sávot és a "lehúzható" részét, illetve a zárképernyőt kicseréljem másikra? Nem apk által vezéreltre, hanem rendszerszintűre gondolok. -
killergyuszi
tag
-
killergyuszi
tag
válasz
#86973952 #5234 üzenetére
A miui nagyon érdekelt, mivel az előző verzió nálam ram gondokkal küzdött, így jbart-tal magyarítottam, feltette. Honor logóval indul a telefon. Bekapcsolás után viszont nem magyar, egyedül az idő widget-nél írja hogy "kedd", ellenben minden angol. D-s verziót ír. Memóriafogyasztás, 0 futtatott program esetén, bekapcsolás után is 500MB felett van, így sanszos, hogy ugyan azt produkálná nálam, mint az előző miui.
-
killergyuszi
tag
Sziasztok!
Ma kipróbáltam az S5 kinézetű romot, viszont akadt vele egy kis problémám, mégpedig, hogy nincs root.
Eddigi összes telepített romnál volt root jog. Root Genius sem tudja rootolni. SuperSU hibával leáll.Más: Ha a fentebb linkelt gyári mentést akarom telepíteni (Ezúton is köszönet érte: bohoc71 ) akkor ugyan azt kell csinálnom, mint ami az összefoglalóban van? (Feltelepítem a CTR recovery-t és restore?)
-
killergyuszi
tag
Az usbdeview nevű programmal minden olyan eszközt ami telefonhoz tartozhat, azt töröltem.
Majd amilyen módokon csak tudtam elindítottam a telefont és megvártam amíg minden drivert fel nem rak, végül az adb driver installer-rel is telepítettem. Végül újraindítottam a gépet és most működik.
Már csak azt nem tudom mit csináljak a hibaüzenettel. -
killergyuszi
tag
válasz
#86973952 #4956 üzenetére
Igen, rendszergazdaként indítom.
Vírusírtó nincs fent, csak a gyári Windows defender.
Semmi hiba nincs, ahogy rányomok a download gombra, elszürkülnek az adatok, a telefonomon bejön a töltés logó és ennyi. Az alsó sorban sem történik semmi változás.
A képet töröltem a listából, de nem tűnt el. -
killergyuszi
tag
Sziasztok!
Sajnos továbbra sem sikerült visszaflashelni a gyári romot.
Már a drivereket is újraraktam.
Próbáltam másik scatter fájllal.
Minden más program felismeri a telefont, csak az sp flash tool nem.
Abból is két verziót próbáltam.
Két számítógépen is próbáltam. A win8.1-esre nem engedi a drivereket telepíteni, így azt hanyagoltam. A win7-es gép látszólag jó.
Csináltam pár képet, hátha...
kép1
kép2
kép3
kép4
kép5 -
killergyuszi
tag
Nem tudom mit rontok el, de egy másik gépen sem történik semmi.
Az enyém windows 8.1-es arra gyanakodtam azért... egy másik windows 7-es gépen szintúgy semmit sem csinál.
Nem lehet, hogy a mentéssel van probléma? -
killergyuszi
tag
válasz
#86973952 #4855 üzenetére
Az spflashtool download gomb után látszólag nem történik semmi.
Alul 0 B/s 0 bytes 0:00 min, ennek nem kéne számolni?
Elméletileg mindent úgy csináltam ahogy kell, mégis már több mint 20 perce semmi.
A telefon gépre dugása után alcatel logo, utána töltés logo jelenik meg rajta.
A driverek fent vannak. -
killergyuszi
tag
válasz
#86973952 #4851 üzenetére
Nem nagyon találom itt a fórumon a gyári rom fájljait. Esetleg, ha valakinek megvan fel tudná tölteni, illetve linkelni?
A flash-selés menete úgy történik, ahogy az összefoglalóban le van írva, vagy előtte a meglévő romot le kell törölni?
Mennyivel több idő a gyárit visszarakni mint egy custom romot recovery-ből? -
killergyuszi
tag
Sziasztok!
Miért lehet az, hogy a rendszer egy idő után totálisan belassul és van, hogy percenként újraindul kétszer, háromszor, illetve töltés közben magától kikapcsol a telefon. Egy kikapcsolás és újraindítás manuálisan megoldja a problémát és újra használható sebességű lesz. A lassulások olyan mértékűek, hogy van, hogy a képernyő is "befagy" percekre. A memóriahasználat ilyen esetekben sem több az átlagosnál.
Valami program miatt lehetne a probléma?
Style L rom van fent. Semmi extra programot nem használok, játszani szinte nem is játszok rajta, általában közösségi alkalmazások futnak. (facebook, messenger stb...) melyeket használat után be is zárok.
Hasonló probléma volt a miui rom esetében, de ott a memóriahasználat a fellegekben volt.
Style L rom előtt Aosp volt, ami egyszer csak azzal fogadott, hogy nem kapcsolt be a készülék, csak az "Alcatel One Touch Pop C7" felirat jött be bekapcsoláskor, ezután került fel a style l rom.
Lehet, hogy a készülékkel van probléma? Melyik rom az ajánlott, ami eddig mindenkinél stabil volt?
A gyári rom visszaállítása lehetséges, ha rom telepítés előtt semmit sem mentettem le? Valakinek megvannak a szükséges fájlok? Esetleg az Xposed modulok nem okozhatnak problémát? -
killergyuszi
tag
Sziasztok!
Arra van valami mód, hogy a nyalókás romon működésre lehessen bírni az értesítési ledet?
Pl.: hogy villogjon, mint a gyárinál, ha SMS-t vagy üzenetet kapok.
Xled-et próbáltam, de nem jó. -
killergyuszi
tag
válasz
mercurytopaz #3636 üzenetére
Nekem nem sikerült gravity-ben, de van fent egy másik program a "Tinted Status Bar"
Megnyitod->Default settings->Default status bar tint color-> és az opacity-t lehúzod. -
killergyuszi
tag
Az átlátszó értesítési sáv, launcher váltás esetén eltűnik, vagy marad átlátszó?
-
killergyuszi
tag
Sziasztok!
Felraktam én is a legutoljára felrakott romot.
Eddig, gyorsabban fut, mint előtte a miui és memória is marad bőségesen.
Viszont volna pár kérdésem:
Mire jó az Xposed telepítő?
Valahogy meg lehet oldani, hogy az értesítési sáv átlátszó legyen?
Tudok valahogy lock screent cserélni, mint Pl miui-ban?
Előre is köszönöm. -
killergyuszi
tag
válasz
#86973952 #2930 üzenetére
Nekem pedig rég nem lenne fent a Miui, ha nem lehetne ennyire személyre szabni... Nagyon tetszik az egész Miui rendszer.
Egy kicsivel hasznosabb információ:
Már korábban írtam, hogy nálam is "ram zabálda" van, így kipróbáltam az általad leírt ram tesztet és utána raktam fel task managert is. Az eredmény annyi lett, hogy internet hozzáférés nélkül is magától lemegy akár 60MB-ra is. Onnantól kezdve még a zenelejátszóban is szaggat a zene. Sőt ki is fagy. Egyik reggel például arra ébredtem, hogy a telefon iszonyat forró és a boot képernyő be van fagyva.
Visszatérve, a task manager sem segít. Ugyan úgy fogy a memória. Észrevettem, bár lehet, hogy hülyeség, hogy minél jobban merül a telefon, annál kevesebb a memória is.
Nekem eddig az egyetlen járható út az volt, hogy naponta kétszer-háromszor újraindítom. Egyszer reggel, mikor teljesen feltölt (és b@szik ébreszteni, nem gyári programmal is) következőleg, ha napközben jobban használom és nagyon lemerült és harmadjára, ha este felrakom töltőre.
Így valamennyire használható.Amúgy, melyik romot ajánlanátok helyette, illetve lehet, hogy jobb a gyárit visszarakni, mert nem hiszem, hogy sokáig bírom ezt a memóriás dolgot.
-
killergyuszi
tag
Nekem is hasonló problémákkal küzd a miui. Én is újraraktam már, maradt ugyan az. Nálam is belassul, befagy, elfogy a memória, úgy hogy nem is fut semmi.
Naponta általában kétszer újra is kell indítani. Sajnos nekem nem vált be. Ki fogom próbálni a többit is. -
killergyuszi
tag
válasz
#86973952 #2808 üzenetére
Megkeresem a magyarított romot, vagy megpróbálom még egyszer magamnak, hátha...
Remélem egy újratelepítés megoldja majd a memória problémát, mert így néha használhatatlan a telefon. A töltési fagyás és nincs ébresztő dolog is egyedi, vagy van rá valami megoldás?Ja és még egy kérdés: A telefonkönyvben a 06-tal és a +36-tal kezdődő, de azonos telefonszámokat is különbözőnek látja. ez korrigálható? Pl. a telefonban egy ismerősöm száma 06-tal kezdődik, de mikor hív akkor ugyan azt a számot +36-tal írja ki, és így már egyből ismeretlen számnak jelzi és a név sem kerül oda.
-
killergyuszi
tag
Sziasztok!
Pár hónapja én is lelkes felhasználója vagyok a telefonnak és már nagyon vártam, hogy valami custom rom végre napvilágot lásson, mivel a gyárival voltak fenntartásaim. Egy hete böngésztem a fórumot és, megtaláltam az összefoglalóban a miui romot. Azonnal fel is telepítettem. Most egy hét intenzív használat után egy két kérdésem volna, és véleményem is.Már a telepítés során is voltak problémák, például nem lett magyar. Mindent pontosan a leírtak alapján csináltam, de nem lett jó. Maga a rendszer elég gyors és gördülékeny. Nekem különösen tetszik a miui felülete is. Ami nem tetszett és mindennapos problémát okoz, az az, hogy olyan, mintha a memória folyamatosan fogyna. Délelőtt ~400MB, délután már csak 200, este pedig a rendszer is laggol, és alig van 50-80MB szabad memória. Holott a futó programok ugyan azok. Sőt, ha teljesen ürítem a memóriát, akkor sem lesz a helyzet jobb. Ami még bosszantó, hogy legalább kétszer újra kell indítani, mert lefagy. Általában akkor mikor a memória már igen kevés. Töltés közben is lefagy, így a reggeli ébresztés esélytelen. Mindig éjszaka szoktam tölteni, így ez elég nagy probléma.
Ezen problémákat leszámítva nekem tetszik a miui, bár olyan mintha 2GB ramra tervezték volna.
Esetleg ezen problémákat hogyan lehetne kiküszöbölni, vagy megoldani?
Ja és a többi említett romokkal van valakinek valamilyen tapasztalata?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 3 NAPIG AKCIÓ ! Iphone 14 Pro fehér-ezüst 128GB újszerű, dobozában.
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti / 16GB / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged