Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
thetigerofma
csendes tag
válasz
zsozsito87 #6694 üzenetére
Nálam ez bevált a 5.9.17-es Rom-hoz
[link] -
thetigerofma
csendes tag
Hello!
Az új Miui romoknál nem a boot idő sok mint ahogy néhol írják hanem a telepítés. Nálam sem akart felmenni és sorban újraindítottam a telepítést pedig csak ki kell várni.
A spanyol Miui 7 vagy 15 percig települt. Ez teljesen magyar. Gyári tárcsázó és telefonköny nem megy de play-ről letöltött alkalmazással helyettesíthető. Apróbb hiba hogy a galéria a felvett videokat nem játsza le szintén más alk.-al ez is pótolható. Véleményem szerint ez az eddigi legjobb Miui port. -
thetigerofma
csendes tag
Helló!
Az EMUI Rom-ról pár szóban.
Kettő állomány szükséges a telepítéshez az első a particionáláshoz a másik pedig maga a Rom.
CTR recowery-ből egyszerűen felmegy. Teljesen magyar nyelvű látványos, jól működő Rom egy-két apróbb grafikai elem hibával. Napi használatra eddig tökéletesen használható.
CTR mentés simán gond nélkül feltelepül maga a particionálás nem zavarja meg. -
thetigerofma
csendes tag
https://docs.google.com/uc?id=0B3OCqQkRdsNkVjgxWUsyREg2OTQ&export=download
Magyar nyelvű Miui V5. Custom recovery-vel telepíthető. Magyar nyelven indul. Tesztelt, egy extra beállítás menüpont maradt orosz-angol-kínai.
-
thetigerofma
csendes tag
Helló!
Csak saját tapasztalatimat írtam le. Összehasonlítani nem tudom mert egymás után raktam fel a Rom-ot és csak emlékezetből tudnám hasonlítani. Nekem az utólag Morelocale2-vel magyarosítás teljesebbnek tűnik.A root egyszerű flash-elhető állomány kb. 30 mp alatt meg volt. Nekem szintén egyszerű módszer volt a superuser frissítésére. Mint mondtam ez csak személyes tapasztalat és gondolatok a Rom-al kapcsolatban. -
thetigerofma
csendes tag
válasz
#86973952 #4585 üzenetére
A SuperUser nem mindig tud frissíteni ezért folyamatosan jelzett.
Az alap Rom csak MoreLocale2.apk-val használva sokkal több helyen magyar mint Jbart-al. Értesítési sáv is magyar lesz evvel a megoldással. Néhány almenü ami marad angol nyelven valamint egy kettő nem használt terület. -
thetigerofma
csendes tag
válasz
#86973952 #4582 üzenetére
Helló!
Egy pár kiegészítés a ColorOs Rom-hoz saját tapasztalat alapján.
1. Magyarosítani JBart-al rosszabb mértékben tudunk mint egyszerű MoreLocale2.apk val. Valószínűleg a Rom saját rendszere kavar be a fordításba de MoreLocale2-vel kb. 99% eredménnyel magyar. Már fordított Rom-on nem működik jól a MoreLocale2.apk sem, ezért érdemes az eredeti Rom-ot használni!
2. Alapból a root nem teljes az orosz oldalon van egy flash-elhető állomány azzal a hiba javítható.
3. GPS abszolút nem üzemel. Szintén az orosz oldalon linkelve van kettő file amit pótolni kell a Rom-hoz hogy működjön. Egyszerűen be kell másolni a megadott helyre a telefon rendszerébe egy file kezelővel.Így már üzemelni fog megfelelően.
4. A Rom-ban így már minden működik élvezhető, használható. A memória használata kicsit magas ám a látvány miatt ez érthető. A kernel jól üzemel a 7041x modellen is értem ez alatt hogy a processzor kezelése igen jól működik. Van deepsleep ami akkumulátor használatban mutatkozik is.
-
thetigerofma
csendes tag
Azt én is megköszönném!
-
thetigerofma
csendes tag
Jó lenne gyári magyar Rom ám eddig használhatót nem találtam. Rom mentésre is figyelni kell mert pl. az enyémet azért nem tudom használni mert valami nem lett benne megfelelő.
-
thetigerofma
csendes tag
Felraktam az általam használt Rom-ot mert a másikból hiányzott két file. Most újra is raktam a sajátomat ezzel a leírással, renben müködik. 7041x 030FRG1 Rom amihez frissítést még nem találtam.
-Megfelelő driverek telepítése (A gyári Mobile Upgrade program feltelepíti)
-Rom letöltése
-https://drive.google.com/file/d/0B3OCqQkRdsNkYU53NlBYa0N2UTQ/view?usp=sharing
-SP_Flash_Tool_v5.1408.00 telepítése
-SP FlashTool megnyitása
-Download fül
-Download only
-Scatter file tallózása (MT6582_Android_scatter_emmc.txt)
-Preloader és Mobile_info mellől kivesszük a pipát
-A hiányos file-okat kézzel hozzáadjuk
--Custpack elé pipa Location-ra kattintva kiválasztani custpack2.img
-Telefon akku kivenni
-Download gomb
-Usb kábelt rádugni
-Akku be
-Ha minden driver jó elösször piro majd sárga színnel jelzi a feltöltést
-Ha végzett kiírja kb. 12 perc
-Usb kihúz, akksi ki
-Akksi vissza indítás
-román nyelvvel indít amit magyarra tudunk állítani és kész is -
thetigerofma
csendes tag
Helló!
Ez a 030FRG1 Rom. Benne van minden ami helyreállításhoz kell. SP FlashTool-al felrakható. Nálam a hozzá csatolt scatter file-vel nem ment. Erre a Rom-ra nem adott nekem frissítést.
Ezzel a scatter-el müködik: https://drive.google.com/folderview?id=0B3OCqQkRdsNkMGM3dFFSckhlejg&usp=sharing
Preloader és mobile_info ne legyen bejelölve. -
thetigerofma
csendes tag
Helló!
Feltettem drive-ra az általam használt cuccokat. Este mellékelek egy leírást hozzá ha esetleg valakinek kellene. -
thetigerofma
csendes tag
Ha a Miui Rom-ot teszem vissza Cwm-el akkor semmi gond. A Miui nem használja a Custpack-ot. Mihelyt gyári Rom-ot vagy nem Miui custom Rom-ot használsz észre veszed hogy vagy nem lesz magyar nyelv néhány helyen. Vagy pedig egyes programok nem is mennek. Például a szigorú akkumulátor használat nincs a Digicell custpack-jában így nem is megy. Nálam az kavart be hogy az általam lementett gyári mentés nem ment fel SP FlashTool-al ráadásul be is kavarta. Ezért kellet külföldi oldalról teljes és jó scatter-el ellátott Rom-ot keresnem.
Mielőtt feltettem a Digicell Rom-ot lementettem a custpack mappámat TotalCommander-el mert láttam hogy oda is ír a Rom. Sajnos az sem volt hiba mentes azt sem tudtam használni csak részlegesen.
-
thetigerofma
csendes tag
Szerencsére Imei maradt, minden rendben a Rom-al. Igen ez román Rom. Román forumon sem találtam hozzá frissítést. Update nincs rá, más verzió nem megy fel semmi úton. Ami alapján csináltam az a HtcMania spanyol oldal, itt elég jól le van írva hozzá minden csak kicsit macerás mert nem igazán értem a spanyolt. Amit meg angolra fordít néha elég izgalmas. Este he lesz időm sz.gép előtt felteszem az általam használt cuccokat.
-
thetigerofma
csendes tag
Helló!
Sikerült visszaállítanom gyári rom-ra a mobilt. A Digicell Rom töröl és fölül ír a Rom-ban így Cwm mentés nem állítja helyre a telefont. Nálam az eredeti mentés SP FlashTool-al nem ment vissza sehogy hibaüzenettel mindig leállt. Egy idő után annyit próbáltam más verzió számú SP-vel hogy sikerült teljesen lenullázni bekapcsolhatatlan állapotba tenni. Nem érzékelte a számítógép semmi módon. Végül SP-vel teljes formázás után ismét írható lett, felismerte a program de még mindig leállt hibaüzenettel. Kiderült hogy a saját scatter file nem jó valamiért. Letöltöttem a HtcMania oldalról egy teljes mentést 7041x-hez ám az ehhez csatolt scatter sem volt jó. Az oldalon olvasgatva találtam egy másik scatter-t amivel végre elindult az írás. Az is érdekes volt mert addigra törölve volt minden nálam először csak a preloader ment fel. Második lépésben pedig az egész Rom ám az is csak egyenként hozzáadva a scatter-hez mert automatikusan nem akart működni. Ezután szépen 12 perc alatt felírta a Rom-ot és be is kapcsolt a telefon. Indításkor románul indult de szerencsére van magyar nyelv benne. 030FRG1 építési számmal ellátott Rom frissítést nem találtam semmilyen módon hozzá. Így most üzemel minden magyar nyelvű valószínűleg maradok ezen a Rom-on mert a saját mentésemmel nem fogok próbálkozni ismét. Ezzel a kis Digicell Rom-al így sikerült röpke nyolc órát elvacakolni az életemből. Az általam használt file-okat és programokat ha valaki igényli később feltehetem valahova, bár nem volt egyszerű mutatvány nálam legalábbis! -
thetigerofma
csendes tag
Nekem is mentésem csak TotalCommanderes mappa mentésem van, ami valamiért hiányos. Telje SP FlashTools mentés kellene mert abban minden meglenne. Ilyen van is az xda-n csak szerintem szintén nem magyar, bár még nem próbáltam. Ha számítógép közelében leszek este feltehetem a mappa mentésem és azzal való visszaállítás menetét. Most mobilról nem igazán egyszerű egy egyszerű szöveg beírása szerkesztése sem.
-
thetigerofma
csendes tag
A Digicell rom töröl a custpack-ból is! Azt a cwm mentés nem teszi vissza. Én vissza raktam az egészet és arra a cwm mentést és így sikeresen gyári rommal használom. Simán visszatett cwm mentés nem működik mert hiányozni fognak file-ok a custpack-ból ezért boot-loopol. A miui simán mehet mert az nem használja a custpack-ot semennyire.
-
thetigerofma
csendes tag
Addig vacakolok mobilon míg a szerkesztési idő is lejárt. Előző hozzászólásomban jó stock recoovery lepróbáltam MobilUnckeToolsal fel is megy.
Teljes custpack tartalom mentést vagy, . img formában tud valaki segíteni. -
thetigerofma
csendes tag
válasz
#86973952 #1928 üzenetére
Helló!
A Miui romot lehet magyarosítani szinte 100%ra egy menupont marad csak eredeti. meg pedig a stock setting menupont. Ezt a forditast hasznalva:
"github::markkovacs76/miui-v5-hungarian-translation-for-miuiandroid=miuiv5 ( markkovacs76 Miui V5 Hungarian Translation)"
Erdemes olvasni a Tutorialt:
http://en.miui.com/thread-17759-1-1.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A kínai gyártó legújabb terméke kedvező áron kínál nagy, bár kevésbé minőségi kijelzőt és egész erős hardvert, mindemellett kellemes dizájn és sebesség jellemzi.
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest