Hirdetés
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Megjelent a OnePlus 13T
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
egabi71
aktív tag
szisztok,egy kis segítség kellene,hogy tudok a mega-rafeltölteni.Vissza jött a telo és egy gyári szüz mentést tennék fel.Gyári 070-s ,cwm mentés.Elöre is köszönöm
-
törölt tag
Custpack -ot törölt? Ezt írja a telepítéskor, ha eddig nem nézted volna. Feldobsz 2-3 képet? Én egyelőre még nem tudok vele foglalkozni. Lehet holnap már tudok ROM -olni.
Akkor ezek szerint ez ajánlható, és használható ROM lesz.
Exian:
Nekem sok ment tönkre, de én mindent lövök felhőbe is. Így nincs adatvesztés. Átlag 1-3 kártya megy halálra egy évben, de én használok néhányat. -
-
Exian
addikt
Nektek nem volt még gond ebből, hogy több-sok program SD kártyán van? Nekem már többedik memókártyám halálozott el. Igazából nem is ilyen üzemre tervezték ezeket, meg ugye az élettartamuk is véges (meghatározott írási ciklust viselnek el a chipek). Régebben viszont mintha jobban bírták volna a kártyák, korábbi telefonomban még swap partició is volt rajta, úgy extrán dolgozott oda.
-
törölt tag
Találtam még 1 ROM -ot. HA gondolod megnézheted. Szerintem olyasmi, mint a Plus ROM. 7040A -ra van ez is, Galaxy Note para C7. Custpack -ot szerintem ugyanúgy törli, és valószínűleg egyedi érintős telepítője van szintén. Vélhetően a magyar nyelv is ki van belőle pucolva.
Persze csak saját felelősségre.
Én hétvégénél előbb nem tudok most ilyenekkel foglalkozni, tehát nem tesztelt. Gondolom ez is moddolt gyári ROM.
-
törölt tag
Nem jellemző rá. Frissítés után volt egy-két probléma, még néhány hónappal korábban. DE úgy tudom már mindenkinél megszűnt. Főleg Google Play letöltésekkel, meg alkalmazás leállással, aztán azok is frissültek.
A te esetedben is necces. Kaptál egy szerintem frankó készüléket, elég jó áron, aztán tényleg kb. kenyeret és tejet tudsz venni az árából.
Azért ebben a kategóriában a dzsunka mobilok vannak többségében. HA azok megmakkannak garancia után, akkor életed végéig kereshetsz rá megoldást. (pl. Navon, de még a Prestigio -t sem sorolnám oda, bár igen sokat fejlődött az utóbbi szériáknál)
-
Exian
addikt
válasz
#86973952 #3086 üzenetére
Köszi az infót.
Jah, hát ha az enyém elhalálozik, akkor visszaviszem a Tacskóba, nagy valószínűséggel nem szórakoznak vele, hanem vehetek 15.000 Ft-ért mondjuk tejet meg kenyeret rögtön
Eddig még mindent cseréltek-visszafizettek azonnal, nem szokták nagyon szervizbe küldözgetni, de mondjuk már régen volt vissza vitt holmim, nem tudom, mostanában mi a módi náluk.
De remélem sokáig fogja bírni, csak ez a mai "se kép, se hang" dolog nem tetszett, csinált ilyet a korábbi telefonom is, de ritkán.
-
törölt tag
Kelleni nem kell, de nem rossz dolog. Én minden telefonnál wipe -pal kezdek. Bekavarhat egy-két fájl, ami frissítés vagy telepítés során került rá. Wipe azért szépen ürít. Második körben meg a mentést szoktam megcsinálni a ROM -ról. HA nincs lehetőség ROM -olásra vagy egyebekre, akkor várok amíg lesz, aztán utána mentem le.
Alcatel -nél sem jön rosszul, mert néha egy kicsit nagy a fejetlenség. Egyik új, S szériás készüléknél ugyanazon helyről vásárolt egyik modellnél jött frissítés, új FW (meg még néhányra), többire meg sehol semmi. Alcatel meg azt írta, hogy nem tudnak semmilyen frissítésről, így nem is tudják kiadni hivatalosan.
Én annyira nem vagyok oda a TeleMax -szért, hogy oda küldjem, tehát ha valamit tudok, akkor inkább előtte megpróbálom megoldani.
Erre nem ajánlott fel még frissítést? Szerintem ezek mind külföldről jöttek vissza, és nálunk, meg egy-két környező országokban szórják ki, mert ugye már ki lett futtatva a legtöbb helyen. Külföldön meg kb. mindenhol. Ez nem márka vagy típus specifikus, szinte mindig ezt csinálják nálunk. Szolgáltatóknál sem ritka az egyéb nyugati országból származó készülék: Spanyol, Angol, Francia, Német...stb.
Ez csak abból a szempontból fontos, hogy pl. szolgáltatónál nem adnak vissza pénzt, és ha valakinek meghal a telefonja, akkor nagy valószínűséggel nem jár jól, mert ilyen áron, ilyen minőségű készüléket nem fog kapni. Csak valami hulladékot, valamelyik másik márkától. Ez persze a szolgáltatós verziókra vonatkozik, nem a dual -ra.
-
Exian
addikt
válasz
#86973952 #3084 üzenetére
Wipe-ot? Új telefonnál? Minek?
Nem csináltam... kellett volna? Nem akartam én semmilyen szinten piszkálni, én keltettem életre, arról nem volt fogalmam eddig, hogy új készüléknél rögtön wipe-oni kellene. Tényleg kellene?
FW-ről ennyit tudok írni: 01002, MOLY.WR8.W1315.MD.MP.V7
Kernel: 3.4.5
Ez mond valamit?
Egy dolgot csináltam amúgy vele, amit eddig nem: beállítottam, hogy este kikapcsoljon, reggel meg be, magától (menüben van erre lehetőség). De nem hiszem, hogy köze van hozzá, bekapcsolás után használtam és nem volt baja. Másik lehetőség, ami eszembe jutott, erre nagyobb a sansz: hülye fejemmel olyan helyre raktam a táskámba, ahol kettő nagyobb darab mágnes van (olyan a csatja). Szerintem az is meghülyíthette, így már jártam korábbi telefonnál. De mondjuk azért annyira nem brutál erős mágnesek vannak a csatban... Meg nem tudom, hogy attól szabad e ilyennek történnie.
-
Exian
addikt
Na, az előbb csinált egy érdekeset a telefonom. Nem tudtam "felébreszteni". Valamilyen szinten élt, mert villogott az értesítési LED, de bekapcs gombra semmi reakció. Csörgetve sem volt elérhető. Tehát nagyon mély álomba szenderült szegénykém... másnál jelentkezett már ez? Remélem nem lesz rendszeresen... természetesen csak akku ki, akku vissza segített.
-
egabi71
aktív tag
Sziasztok,tud-e valaki új tescos dual Alcatel pop c7 szerezni.Nálunk a környéken már rég elfogyott,Ami érdekel az csak a kék és csak tescos áron+posta. Köszönöm egabi71
-
törölt tag
válasz
sirkan13 #3069 üzenetére
Nem az a probléma, hogy érkezik -e vagy nem. Illetve nem azért, mert kipattant valakinek a fejéből, hanem mert hónapok óta ígérgetik.
Ez piszkálja fel az embereket.
Engem mondjuk nem érdekel, mert nem használom a gyári ROM -ot, de azért ez csúnya dolog. Alcatel nem arról híres, hogy orrba-szájba nyomja a frissítéseket, de sajnos a hibáikból nem tanultak, és minden telefonnál csak az ígérgetések és a csúszások mennek.
Ez persze nem azt jelenti, hogy sz...r lenne a rendszer, mert jól működik, optimalizálással sincs gond.
-
Exian
addikt
válasz
sirkan13 #3069 üzenetére
Nekem is meg van az első Androidos készülékem, a jó öreg T-Mobile Pulse
(Huawei U8220). Épp ma játszottunk a lányommal egész délután vele, azt már neki mertem adni nyomkodni, főleg úgy, hogy nem működik az érintőpanelje, de a görgőnek hála szinte teljesértékűen használható
Neki meg ez is újdonság...
Az a telefon először/gyárilag 1.5-ös Androiddal jelent meg, aztán lett gyári 1.6, majd 2.1 frissítés, viszont rengeteg jobbnál jobb főzött rom készült hozzá, azt hiszem most valamilyen 2.3-mas van rajta.
-
törölt tag
A POP C7 téma sehol nem pörög. Nincs egy normális leírás sem hozzá, sem egy csak C7 -re épülő fórumrész. Csak ömlesztve a többi között. A ROM -ok kivételével az összes többit magamtól írtam. Sőt, még a ROM -oknál is szinte 0 leírások vannak, leginkább a visszajelzésekre kell hagyatkozni. MIUI az egyetlen ilyen kiforrott, használható téma, amiből nem valami nagy dolog leírást kreálni.
Ez a szomorú tény.
Ennek elsősorban szerintem az az oka, hogy egy könnyen elérhető, alulárazott készülék, így többségében a laikusok vásárolják. Ráadásul a piac is szépen szét lett szeletelve, és ezzel a vásárlók is.
-
factis
tag
Annyira gáz , hogy szoftver szinten ennyire elmaradunk , tök jó látni , hogy feljövök ès pörgős a topic csak egy " modder" kène ide , Pl.: OT-995-nèl nagyon bejött , hogy volt èlet + bagyusz raklapszámra gyártotta a ROM-okat
-
sirkan13
aktív tag
Bár hozzá kell tennem hogy ez a teló nekem csak átmeneti,kb.2hónap és szerződésemet hosszabbítom a vörösöknél és nálam tendencia hogy új készülék vásárlása előtt több tipust is kipróbálok.
-
sirkan13
aktív tag
Az Alcatel információi szerint hivatalos Lollipop frissítés nem várható szeretett telefonunkra,gyári rom hoz való hozzá férés elképzelhető hogy hamarosan feltöltésre kerül az Alcatel oldalára,ezen információkat a mai napon kaptam tőlük.
-
medvekutya
aktív tag
-
törölt tag
Ezért kellene kikötni egy maximális darabszámot. Én nem mondom azt, hogy aki leleményes, az ne keressen vele, de azért sokan örülnének egy ilyen telefonnak 15 -be. Főleg, akinek nincs lehetősége drágábban venni. Ráadásul korrekt és megbízható telefon...
Persze a magyar az leleményes, mert akkor meg bemennek 5 -en, aztán elhozzák ugyanazt a mennyiséget, utána meg megy 1 embernek az egész.
Ugyanez volt a Lumia 530 -cal is Black Friday -nál.
-
Exian
addikt
válasz
medvekutya #3048 üzenetére
Hehe, Te is 14.995-ért vetted?
Nálunk épp fordítva volt, a készleten lévő 6-8 darabból 1db volt fehér a többi sötét kék. Én utóbbit vettem.
-
medvekutya
aktív tag
helló mindenkinek,
ma én is vettem második telefonnak egy független, 7041 D modellt a tacskóban 😊
mondjuk a színválaszték nem volt nagy : fehér, vagy fehér, meg még volt fehér 😁
érdeklődéssel várom miként teljesít majd ☺️ -
ubul23
senior tag
válasz
#86973952 #3025 üzenetére
Probáltam a másik modszert is a system mappa kimásolós verziót is de nem mindent magyarit, sokkal több benne a magyar nyelv de pl a beállitásokat, telefonkönyvet, üzeneteket nem sikerült leforditani nekem. Az online modszer jbartnal nekem nem müködik jbart- ban ott vannak a plussz sorok amit be kell illeszteni de nem forditanak semmi.
-
törölt tag
Linkeket is átírtam. Főleg, hogy néhány dolog a hivatalos letöltésnél is változott.
Hasznos oldalak:
Felhasználói kézikönyv letöltése – www.alcatelonetouch.com/hu
One Touch Center letöltése
Mobile Upgrade letöltése
Magyar központi szerviz oldala és elérhetősége (TeleMax)
Alcatel One Touch POP C7 XDA fórum (angol): 1. 2. 3.
Alcatel One Touch POP C7 HTCmania fórum (spanyol) (nem csak POP C7) -
törölt tag
Módosítottam a C7 típusokról szóló leírást.
Alcatel One Touch POP C7 típusok:
A telefonnak több fajtája is van, amire érdemes odafigyelni, mivel:
- Más hátlap/akkufedél/tok kellhet rá, a különböző kivágások miatt
- Eltérhet a RAM mérete
- Eltérhet a kamera felbontása, illetve a led villanóSingle SIM:
- 7040A
HSDPA 850 / 1900 / 2100, 512 MB RAM, 8 MP, LED flash
- 7040F
HSDPA 900 / 1900, 512 MB RAM, 8 MP, LED flash
- 7041X
HSDPA 900 / 2100, 1 GB RAM, 5 MP - autófókusz, LED flashDual SIM:
- 7040D
HSDPA 900 / 2100, 512 MB RAM, 5 MP
- 7041D
HSDPA 900 / 2100, 512 MB RAM, 5 MP - autófókusz, LED flash
- 7040E
HSDPA 850 / 1900 / 2100, 512 MB RAM, 8 MP, LED flashA térerő ikon színe azonos típuson belül is változhat: kék, lila, narancs.
Magyarországon előforduló változatok:
- 7041X, hálózat függő, Vodafone.
- 7041D, független.A 7041D készülék DSS, azaz Dual Sim Stand-by. Ez annyit jelent, hogy egyszerre, egyidőben csak egy kártyát képes kezelni. Nyugalmi állapotban mindegyik aktív, de beérkező vagy kimenő SMS és hívás esetén a másik kártya inaktív lesz. Ebben az árkategóriában ez nem meglepő, de nem is lényegtelen információ.
-
törölt tag
Ennyi pénzért nem igazán szoktak aktívak lenni.
Szerintem lényeges dolog, mert ugye besípol, ha a másikon keresik az embert. Persze ez nem mindenkinek fontos, viszont jó hogy felhoztad a témát. Ez egy lényeges dolog, amit az összefoglalóba is érdemes beleírni. Így legalább eszembe jutott. Az emberek többsége nem is tudja, hogy több fajta dual is létezik.
Nekem pl. nem azért van 3 telefonom, mert ekkora arc vagyok, hanem mert 2 különböző munkával is foglalkozom, és elég nagy a hívásforgalmam. Ráadásul mindegyiken tárolok anyagot/adotot (elég sokat), amit jól bekavarnék, ha egy készüléken lenne. Mail -ek miatt is lényeges...stb...stb. Tehát én mondjuk aktív telefonnal sem lennék beljebb.
Családi számom meg nem keverem a "munkással", így számomra ez az opció kiesik.
-
Exian
addikt
válasz
#86973952 #3042 üzenetére
Ezt nem is teljesen értem. Ha egyiken beszélek, nem akarok a másikon is
De persze tudom, hogy mire gondolsz. Hogy foglaltat jelez-e a másiknak, vagy jelzi, hogy van a másik SIM-en bejövő hívás.
A következő a helyzet, sajnos nem úgy van, ahogy gondoltam, én azt hittem, teljes értékűen dual a telefon, de úgy tűnik, hogy nem.
Ha megy beszélgetés valamelyik SIM-en, akkor a másik számot hívva hangposta jelentkezett be, tehát, mintha nem volna elérhető a telefon.
Ugyanakkor ha már beszélek VoIP-on, abban az esetben az élő VoIP kapcsolat közben jelezte, hogy van hívás az akármelyik SIM-en. Ez nekem fontosabb mondjuk, hogy így működik, mert a legtöbbet VoIP-on telefonálok (kifele mindenképp), de közben látom, ha hívnak normál mobilszámon valamelyiken. Ha meg bejövő hívásom van normál számon, hát akkor közben a másik szám nem elérhető, de amúgy az én esetemben ez teljesen lényegtelen, a másik SIM kártya csak másodlagos, azon nagyon kevesen hívnak csak.
Az sokkal fontosabb, hogy VoIP közben bármelyik SIM-en elérhető vagyok és látom, ha hívnak valamelyiken.
-
thetigerofma
csendes tag
Helló!
Feltettem drive-ra az általam használt cuccokat. Este mellékelek egy leírást hozzá ha esetleg valakinek kellene. -
Exian
addikt
válasz
draco31 #3036 üzenetére
Ha jól olvastam korábban, a Tied nem független verzió, ugye?
Így jobban belegondolva, nem is csoda, hogy nincs benne a szolgáltatófüggő verziókban ez a lehetőség. Hiszen a szolgáltatónak "nem nagyon" érdeke, hogy Te natívan beépítve, alapból támogatottan tudjál (akár ingyen) VoIP-ozni
Az enyém viszont független verzió, így a 2 SIM mellett ott a "harmadik", az internetes hívás, amit ugyanúgy kezel, mintha egy SIM lenne, tárcsázáskor ki tudom választani és akkor azon megy a hívás, ez meg azért jó, mert a saját belső hálós rövid számainkat (pl, 30, 40, 50, stb) kapásból tudom hívni a beépített tárcsázóval, nem kell külön kliens, mint eddig. És persze fogadni is tudok hívást a VoIP számomon, amikor olyan hívás jön, ugyanúgy beépített tárcsázó jelenik meg, csak más színnel és jelzi, hogy VoIP hívás.
-
Exian
addikt
válasz
draco31 #3036 üzenetére
Hm, akkor jól sejtettem. Nekem viszont nagyon jó, hogy van. Én gyakorlatilag simkártya nélkül is ellennék, olyan VoIP-om van, ami hívószámot is ad, tehát fogadni is tudok hívásokat rajta. Wifi meg szinte mindenhol van, ahol tartózkodom többnyire. De persze van mobilszolgáltatóm, konkrétan mindkét sim foglalat használatban van
De a kimenő hívások nagyrésze VoIP.
-
törölt tag
válasz
DrDreams #3031 üzenetére
Én nem használok asztali gépet, úgyhogy nekem nincs alkatrészem. Szerintem PC boltokban sem mérik ezeket drágán. Manapság már elég olcsón lehet szerezni, ha nem fullos cuccról van szó.
Szerk.:
ÉS persze használtan. Bár ha van valakinek, az a legjobb.Szerk.2.:
Ja és gondolom 128 MB az a 128 GB. -
DrDreams
tag
válasz
draco31 #3030 üzenetére
Kicsit offolom is meg nem is a topicot!
Szereztem egy gépet amivel tudom csinálni ezeket a büvésztrüköket. Rohadtul érdekelne! Most jön az off.
Nincs a gépben még alaplapi videókari se! Kellene nekem egy 128gb-os AGP videókártya! Tudom, tudom, ilyet csak már a múzeumokban találni, de mégis lenne valakinek egy jó, megvenném. Persze sokat nem adok érte és adományként is elfogadom.
Segítetek? Megköszönném! Priviben megbeszélünk mindent. Adok cimet ahova lehet postázni. Thank!!!
-
törölt tag
Újabb fejezet.
USB kapcsolati módok:
Ahhoz, hogy a számítógép és a telefon egymással kommunikálni tudjon - tehát nem csak passzív módban csatlakoznak -, szükség lesz az USB hibakeresés bekapcsolására.
Ennek bekapcsolása:
Beállítások --> A telefonról --> Build-szám -ot addig bökdösd, amíg ki nem írja, hogy fejlesztő vagy
Ezután megjelenik egy újabb menü a Beállítások -ban, ide lépj be: Fejlesztői lehetőségek
USB hibakeresés -re bökj rá.Amennyiben USB -n keresztül kapcsolod össze a számítógépet a telefonnal, a következő lehetőségek közül választhatod ki a csatlakozás módját:
- Csak töltés
Passzív mód. Ebben az esetben csak áramot vesz fel a gépből. Lassabban tölt, mint ha hálózatra csatlakoztatnád a telefont.
- USB flash meghajtó
Kizárólag a telefonban lévő SD kártyát olvassa. Ez esetben, az SD kártyát ideiglenesen leválasztja, amíg a kapcsolat él.
- Médiaeszköz (MTP)
Ez esetben a számítógépen a meghajtók között megjelenik a telefonod, a belső tárhelyet és az SD -t is látod.
- Kamera (PTP)
Ez nem minden ROM -on áll rendelkezésre! Amennyiben a számítógép nem támogatja az MTP -t, lehetőség van a fényképezőgép szoftverén keresztül a fájlok átvitelére. -
törölt tag
Betettem az összefoglalóba néhány dolgot, amit feljebb már említettünk.
ROOT fejezetet bővítettem a következővel:
Nem menne az Un-ROOT:
1. Nyisd meg a Kinguser -t.
2. Fogaskerék (beállítások).
3. Remoove root permission
4. Clear
5. ÚjraindításA Root Checker -rel egyszerűen ellenőrizhető, hogy a készüléken van -e ROOT.
Illetve egy új fejezet is bekerült. A stock recovery feltöltéséért köszönet jár thetigerofma -nak:
Gyári recovery visszaállítása:
Az esetlegesen felmerülő károkért felelősséget nem vállalok!
Letöltés:
- Mobileuncle Tools
- 7041x_stock_recovery.imgTelepítés menete:
1. Bemásolod a letöltött fájlt az SD kártya gyökerébe.
2. Elindítod a Mobileuncle Tools -t
3. Recovery Update
4. Kiválasztod a fájlt és telepíted. -
törölt tag
Arra gondoltam, hogy a ROM -ot melyik módon raktad össze.
"Ver1:
Másoljátok át a telefon \system mappáját az SD kártyára, onnan egy számítógépre, és ezt csomagoljátok be egy ZIP fájlba. Még root sem szükséges hozzá, mert ezt a mappát és almappáit olvasni lehet root jogok nélkül is. Én ehhez root explorer-t szoktam használni, de bármelyik Android-os fájlkezelő jó lesz.
Ver2 (ha az első nem működne):
A CWM-mel elkészített system.tar fájl kicsomagolható, utána már ugyanígy ZIP-be helyezhető a tartalma..." -
Exian
addikt
Hopp, most vettem csak észre, hogy van a rendszerben SIP kliens beépítve, ez nagyon hasznos nekem. Eddig előző telefonomon kénytelen voltam kliensprogit használni, a Zoipert használtam. Erre a telefonra is felraktam, azzal használtam eddig, de most láttam, hogy a Beállítások/Hívásbeállításokban van "Internetes hívások" és ott betudtam állítani a saját VoIP telefonközpontomat és azon keresztül fillérekért telefonálok, családtagokkal meg tökingyen, aki rajta van a központomon. Úgyhogy a Zoipert gyors le is pucoltam, mivel zabálta pluszban a memóriát, meg akkut. Ez tudom, hogy nem is annyira a telefon (hardver) érdeme, hanem a szoftver (android) lett ilyen rajta, de eddigi telefonjaimban nem volt egyáltalán ilyen. Ez így azért jó, mert a beépített tárcsázót tudom használni plusz kliens nélkül.
-
DrDreams
tag
Köszönöm az ajánlatot, de már szoltam egy spanomnak dobjon össze egy asztalit. Ö foglalkozik gépekkel, egy tizesböl kihozza. Lesz hozzá 17colos monitor, 80gb hdd, billentyüzet, ez agy P4-es gép lesz. Tápot is kicsit rak bele, a fogyasztás miatt. Hangfal meg nem kell mert van egy 'komolyabb' Logitech-em 2.1-es. Mégegyszer köszönöm a felajánlást, de egyébként nem is lenne jó mert Pécs nekem írtó messze van...
-
törölt tag
válasz
DrDreams #3019 üzenetére
Vegyél egy netbook -ot. Arra egy Win7 Starter is bármire elég. 9-11 col körül, semmi mérete nincs, meg súlya sem nagyon.
Böngészésre, ROM -olásra, tárolásra tökéletesen elég. Még játszani is lehet rajta, ha valaki akar. Persze nem brutál játékokat, de bőven alkalmas felnőtt embernek átlagos használathoz.
Én most szereztem be egyet, amíg a gépem javítás alatt van. Nálam nem állapot, hogy nincs. Mondjuk nem az olcsóbb fajta, de ha valaki nem játszik, elég egy gyengébb is.
Szerk.:
Én sem játszom, de van néhány program, ami miatt kell az erő. Pl. PS CC -hez sem árt, de van még néhány, amit munkához használok. -
DrDreams
tag
válasz
#86973952 #3016 üzenetére
Win 7-et használtam én is, de én max egy tizezres gépre (gép, monitor, billentyüzet, hangfal) gondotam. Csak kizárólag ezért vennék egyet, hogy gyakorolgassam amiket csináltok. De a Win 7-nek elég erös gép kell ami nem tizezer. Meg akkor inkább laptop. Ha laptop akkor ugyan ott vagyok hogy miért adtam el... Majd úgy csinálom hogy valakitöl kérek egy laptopot egy napra és akkor ha segitess és lépésröl-lépésre leírod hogyan kell feltenni az miui-t akkor majd összehozom. De ez csak majd... Addig meg olvasgatok meg olvasgatok...
-
törölt tag
Ez valóban elég jó
, majd átnézem, aztán letesztelem a Plus ROM -on.
Ebből kiindulva a 4. lépésnél rontottam el, amikor legutóbb próbálkoztam. Bár azt leírás nélkül, de így már egyszerű. Remélhetőleg működik is.
Szerk.:
Első próbálkozásnál meg a 3. lépésnél buktam el.Hasznos leírás.
-
törölt tag
válasz
DrDreams #3015 üzenetére
Bár nagyon sok mindent meg lehet oldani simán telefonon is, de azért nem árt, ha van gép is. XP -t én már elég régóta nem használok, de pl. Win 7, 32 bit alatt minden megoldható.
Én most egy igazán kompakt BT billentyűzetre vadászok (újra), az is már sokat segít telefonnál vagy tabnál.
-
törölt tag
Igen. Az egészben az egyetlen bonyolult rész. Nem is kicsit. Majd ha lesz időm, akkor tanulgatom. Újra le kell vadásznom hozzá majd a linkeket is, mert ez nem egyszerű rész.
Viszont máskor is jól fog jönni, mert ha tudok csinálni egy custom recovery -s mentésből egy install zip -ből feltehető változatot, akkor az sok mindenkinek a segítségére válik. Pl. módosított kernelt, vagy kipucolt system -et is bele lehet menteni, ami után egy csomó mindent nem kell mókolnia annak, aki felteszi.
CWM mentés, meg a jBART -os magyarítást kb. bárki meg tudja csinálni.
-
törölt tag
Nem tudom leírni, mert még én sem értek hozzá. Mivel magát a ROM -ot nem lehet magyarítani (az adottságai miatt), így arra gondoltam, hogy miután felment a telefonra, utána kell egy CWM mentést csinálni. Abból egy zip -pelhető ROM -ot, amiben már nincs benne az a telepítős felület. Szerintem az kavar be, de nem biztos, hogy csak az a ludas.
Droidot meg utána már lehet lazán magyarítani. Sima CWM mentést nem lehet, mert annak más a felépítése, meg fog állni menet közben a magyarítás.
-
törölt tag
Az összefoglalóba:
Egyéb custom ROM -ok:
Nem szabad elfeledkezni két olyan ROM -ról, aminek a telepítése nem ajánlott. Név szerint:
JMCHCY Digicel dl900/7041X ROM:
Egy spanyol csapat által moddolt Digicel dl900 -as felület, ami POP C7 7041X -en is használható (illetve ehhez hasonló). A system, illetve az előre telepített programok egy része is ki van pucolva, illetve az OT UI helyett a hagyományos android felületével működik a készülék. Digicel -es és Galaxy -s boot animációval indul a telefon.A ROM angol, illetve spanyol nyelvű!
C7 PLUS V2:
Szintén spanyol csapat által készített ROM, ami bár 7040A -ra készült (Magyarországon nem került forgalomba), de 7041X / 7041D készüléken is használható. Kinézetét tekintve igen hasonló a gyári ROM -hoz. Google boot animációval indul a telefon.A ROM angol, illetve spanyol nyelvű!
Összegzés, vélemény:
Bár igen kellemes megjelenésű, használható ROM -ok, telepítésük mégsem javasolt, mert olyan módosításokat végeznek az alap ROM -ban, amit elég nehéz, vagy szinte lehetetlen orvosolni. Így ezek fenntartással, nem ajánlottként kerülnek ide, hogy elkerüld a telepítést, ha ezeket a ROM -okat látod a neten.--------
Illetve lenne egy kérésem is. Valaki gyári ROM -on csinálna néhány képernyő képet az alkamazás kezelőben (az összes fül alól), akkor tudnék/tudnánk írni néhány tanácsot arra vonatkozóan, hogy mit szabad letiltani vagy törölni.
Szerintem ez egy hasznos fejezet lenne az összefoglalóban, de miután én nem használok gyári ROM -ot, így nem tudom ezt fejből leírni.
-
törölt tag
Nem számít új SoC -nak az MTK 6582, de még szépen teszi a dolgát. Viszont manapság már nem sok dologra elég fél giga RAM. Persze sokan el vannak vele, de egyre inkább mennek el a szoftver fejlesztések is abba az irányba, hogy zabálják, mert van miből.
Most már az alsó kategóriába is becsúszott az 1 giga (nem csak ezzel a telefonnal), középsőben már a 2 giga sem ritka, felsőben meg aztán 3-4 giga alapban megy. Itt mondjuk az OT UI szinte 0, módosítását, fogyasztását tekintve. DE ha már valaki használ egy-egy népszerű programot, az már meg tud enni 50-100 megát is önmagában.
Én mondjuk nem játszom a telefonon, nem Viber -ezek, FB -t sem szoktam telepíteni...stb. DE időnként lazán el tudom fogyasztani a fél gigát. Én is használtam olyan telefont. Nem beszélve böngészőben a lapok újratöltéséről. Ami nem mindig nagy móka, pl. egy XDA -s felületnél, vagy egy céges weboldalon.
Szerintem egyértelmű, hogy nem tesznek a dual SIM változatba 1 gigát. Akkor ki menne megvenni a szolgáltatós változatot (single SIM)?
Árat meg nem fog növelni az Alcatel, mert nem férne bele a portfólióba.
Custom ROM -ról:
Ezt mindenki döntse el maga. Aki mondjuk használt MIUI -t, annak nem kell magyarázni, hogy mi az előnye. Nincs baj a gyári ROM -mal sem, nem betegeskedik a készülék (mint jópár nagyobb márkánál), de amit a egy-egy custom ROM nyújt, az a "szabadság" itt nincs meg.Van egy rossz elgondolás az emberekben, amit leginkább néhány nagyobb márka használata ültetett az agyukba. Amikor van egy frankó hardver, de használhatatlan mellé a szoftver. Van ilyen, nem is kevés telefonnál. Hogy a rengeteg BUG -ról, problémáról ne is beszéljünk. DE nem csak azért lehet ROM -olni, mert a gyári sz...r, hanem mert valakinek bizonyos dolgokban kevés.
Ilyenkor jön jól egy frankó ROM, vagy akár sok embernek az Xposed-Gravity páros is (meg egyéb modok).
-
Exian
addikt
Látom megy az eszmecsere ROM csere témában. Nekem egyelőre teljesen jó és elegendő a gyári rom, bár eddig minden droidos készülékemre hosszabb-rövidebb időn belül főzött rom került, de ennél még nem érzek erre késztetést (jó, persze, még csak 3 napja nyúzom).
Igazából az érdekelne, hogy milyen ismert hibája van a gyári romnak, ami miatt érdemes lenne a csere? Én eddig konkrét hibákat nem találtam.
Ilyesmi mint értesítési sáv mögé képet rakni, meg hasonlók, az engem nem izgat különösebben.
Egy dolgot viszont érzek: hiába a négy mag, azért az 512MB ram az 512MB
Az néha megérezhető. Már csak abból kiindulva, hogy a tabletemben szinte teljesen ugyanez a CPU van, de abban 1GB ram van és ég és föld a különbség. Azt nem nagyon tudom megfektetni pár másodperce alkalmazás váltáskor (pl. Chrome-ból GMailba, vagy akármi). A tabletem mindezt zökkenő mentesen, várakozás nélkül teszi, viszont a C7-em a félgiga rammal bizony meg-meg áll váltáskor. Mondjuk azért a 4 mag érződik, az előző telefonomban gyengébb kétmagos CPU volt, az sokkal többet töltött váltáskor, azért a C7 már gyorsabb érezhetően, de a fene vigye el, hogy a kártyafüggetlen, dualsimes verzióba nem tudtak 1GB ramot rakni
Viszont nem sírok, már írtam korábban, hogy 15e Ft alatt vettem a készüléket boltban, újként, nincs okom panaszra!
-
törölt tag
válasz
DrDreams #3002 üzenetére
Senki sem tudással születik. ÉS amúgy sem lehet mindent tudni. Új telefonnál meg egy csomó mindent meg kell tanulni. Mert több dolog is másképp lehet. Bár néhány éves unokahugom 5 perc alatt úgy lekódolta a tabletem, hogy nem tudtam semmit csinálni.
Én nem bírom a kötöttséget, így számomra lényeges a változtathatóság. Ezt pedig megadja a MIUI. Persze a gyári ROM -on is lehet módosítani, csak Xposed kell hozzá, meg néhány modul, de főként a GravityBox. Azzal már több dolgot is lehet módosítani. Olyan, mint ha egy komolyabb témázó lenne a készüléken.
Bővített újraindítási menü, értesítő sáv mögé képet lehet rakni, át lehet rendezni az ikonokat benne. A status bart. Cserélhetsz pl. akksi ikont is...stb...stb. Tehát ha valaki moddol, akkor egy csomó mindent lehet változtatni ROM váltás nélkül is.
Persze nem mindegy, hogy melyik ROM -on, és melyik verziót használja az illető.
-
DrDreams
tag
válasz
#86973952 #3001 üzenetére
Nagggyonn szépen köszönöm ezt a kis tájékoztatást!
A forumot hiába sasoltam, sok minden kínai volt, csak úgy mint a telcsi.
Biztosan lefogom cserélni a gyári rom-ot miui-ra mert rohadtúl tetszik. De egyéb romokat is kiakarok majd próbálni mert nekem se tetszik pár dolog hogy miért ott van miért nem itt. Jók nekem ezek a képek is amiket ti beraktok, itt is van lehetöség válogatni. Nagggyonn jó ez a topic! Álmomban sem gondoltam volna 5 hónappal ezelött hogy veletek egyszet ilyen témában mint pl. rom, beszélgetni fogok. Az elsö kézbevételkor a telót bekapcsolni se tudtam.
Tegnap kaptam egy hívást egy barátomtól Németországból hogy segítsek már neki felvenni az S3-al egy mixet a rádióból. Nem tudta hogyan lehet.
Remélem egyszer én is elérek a ti szintetekre, nem rajtam fog múlni!
-
törölt tag
válasz
#86973952 #3000 üzenetére
Lejárt a szerkesztési...
Egyetlen dolog, ami zavar ebben a telefonban, az a hardveres navi gombsor. Ez meg egyéni preferencia kérdése. Szerintem már régóta elég lenne a telefonokra egyetlen gomb is. Egy csúsztatható, és két irányba billenthető oldalsó vagy hátlapi gomb mindenre elég lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A kínai gyártó legújabb terméke kedvező áron kínál nagy, bár kevésbé minőségi kijelzőt és egész erős hardvert, mindemellett kellemes dizájn és sebesség jellemzi.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Filmvilág
- Internet és kábel TV hálózatokról kötetlenül
- Lexus, Toyota topik
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat! (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nintendo Switch 2
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- További aktív témák...
- Xiaomi Poco M6 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Jabra Speak 410 MS - PHS001U 7410-109 és 7410-209 (ELKELT)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest