Hirdetés
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Xiaomi: Android 16 zápor, zivatar
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- A Galaxy S26-tal együtt késik a One UI 8.5
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoferko
csendes tag
válasz
hundred666
üzenetére
Nálam ez a helyzet:
Installing update...
Warning? No file contextsVerifying current system...
"/custpack/app/unremovable/withoutlibs/GenieWidget.apk" has unexpected contents.
Update.zip is not correct
Installation aborted. -
ubul23
senior tag
válasz
hundred666
üzenetére
A gyári recoveryt vissza raktátok? Mobileuncle tools segitségével? [stock recovery] unroot elött kell.
-
hundred666
újonc
Warning? No file_contextsVerifying current system...
"/system/xbin/dexdump" has unexpected contents.
Update.zip is not correct
Installation aborted.ezt írja
-
DrDreams
tag
válasz
üzenetére
Port akkor arra is lesz esély hogy meggyógyúl a FB-om? Tudom majd frissíteni és a frissítések Magyarok lesznek? De jó volna...
Egyébként mennyire lesz bonyolúlt felrakni a KitKat-et? Odáig meglesz hogy valakivel a netröl lehúzatom (ezt is jó lenne tudni hogy pontosan honnan) és felmásolom az sd-re. Onnan kell majd ugye telepíteni. Törlödni fognak adatok, beállítások, jegyzet, stb vagy ez is egyszerü lesz mint az FW frissítés és minden marad ahogy volt? Magyarán kell majd valamilyen mentést csinálni? Jó lenne ha leírnád a folyamatokat és hogy mire lehet számítani... Köszi! 
-
hoferko
csendes tag
-
törölt tag
válasz
hoferko
üzenetére
Custom recovery nincs fent? Újraindítás volt? Biztos unroot -olta? Nézted ezt Root Checker -rel újraindítást után?
Amúgy Kinguser -ben és SuperSu -ban is lehet unroot -olni, nem kell hozzá az a program, ami feltette. Kinguser -es fent van az összefoglalóban, SuperSu -s pedig így:
SuperSu --> Beállítások --> Teljes unroot
A végén jöhet egy újraindítás neki. -
hoferko
csendes tag
Nálam is megjelent a frissítés, de rootolva van, és azt írja lehet sikertelen lesz a frissítés. És az is lett!
Próbáltam unrootot a Kingo-val, de semmi ugyanaz. Független dual simes 7041D. Valakinek esetleg biztató ötlete? Előre is köszi! -
törölt tag
válasz
üzenetére
Igen, most nézem én is. DE látom mi a hiba. Amikor beteszel egy képet, akkor nyomj az egérrel a sor végére, mert nem ott lesz a kurzor.
Szerk.: Vagy nyomhatsz entert is. Kb így nézzen ki, így fogod látni (ezek persze más képek):
[L:/dl/upc/2015-03/13/506807_s33lwfqn3zcg11f0_screenshot_2015-03-13-22-38-57.jpg][IMG:/dl/upc/2015-03/13/506807_s33lwfqn3zcg11f0_screenshot_2015-03-13-22-38-57.thumb.jpg][/IMG][/L]
[L:/dl/upc/2015-03/13/506807_vbwoarg4vxflg0m3_screenshot_2015-03-13-22-38-39.jpg][IMG:/dl/upc/2015-03/13/506807_vbwoarg4vxflg0m3_screenshot_2015-03-13-22-38-39.thumb.jpg][/IMG][/L]Tehát a [/L] után nyomj entert.
Szerk.2.:
Így is szuper, köszi. -
törölt tag
Sziasztok.
Elsőre én gyorsabbnak érzem. Ami nagyon zavar hogy megszokott karikás feloldás helyett jobbra balra húzós lett a képernyőfeloldás. Jobbra húzva a kamera indul balra a kezdőképernyő. Már nem színes a térerő jelzés, hanem egy kicsi szám van előtte. Bővebben még nem merültem bele. A tárcsázó nekem nagyon nem tetszik.Kipróbáltam át lehet helyezni az SD-re a telepített alkalmazást. Viszont a facebook nem törölhető mint az előző romnál. -
törölt tag
válasz
draco31
üzenetére
Flash Tool -os mentésre gondoltam (csak nem írtam hozzá
), annál a teljes ROM kimegy, kernellel együtt. Meg mindennel.A ROOT jogos kérdés, egy-két újabb Alcatel -nél vannak ezzel problémák, szóval erre én is kíváncsi leszek. Meg arra is, hogy kerül -e rá zárt bootloader, bár azt nem hiszem.
-
draco31
veterán
-
törölt tag
válasz
draco31
üzenetére
Lemented a mostani teljes ROM -ot, akkor vissza lehet flash -elni a régit. Én is így fogok tenni, ha valami nem tetszik.

Illetve várhatóan erre is jönni fognak majd custom, moddolt ROM -ok, amik egy-egy problémát ki tudnak küszöbölni. Spanyolok tuti beindulnak, mert már hónapok óta pörögnek a 4.4 témán.
------
Egyébként ha ilyen gond van, mint az SD -re helyezési probléma, akkor szerintem egy külső programmal, vagy system módosítással orvosolható.
-
törölt tag
Találtam egy 2014 -es (de még ma is érvényes) hivatalos Alcatel nyilatkozatot, ami a garanciára vonatkozik. Szerintem fontos infók vannak benne, úgyhogy az összefoglalóba is beteszem:
"Világmárkaként nagyon örülünk neki, ha külföldön is az ALCATEL ONETOUCH termékeinket keresitek és vásároljátok, de vegyétek figyelembe, hogy teljes körű garanciát csak a Magyarországon forgalomba helyezett készülékekre tudunk biztosítani ami rendelkezik hivatalos Magyar garancialevéllel.
Ami nem Magyarországon forgalomba helyezett és nem rendelkezik hivatalos Magyar garancialevéllel, arra cseregaranciát tudunk kiállítani tehát vissza kell vinni az üzletbe ahol vásároltátok (ha külföldön akkor külföldre), és csak ott tudjátok érvényesíttetni a garanciát.
Úgy tudtok meggyőződni arról, hogy él-e a teljes körű magyarországi garancia a készüléketekre, hogy a dobozon lévő referencia számban szerepel a HU jelzés (Pl: 6040X-2AALHU1). Felhívjuk a figyelmeteket, hogy óvakodjatok a Maláj, illetve más ázsiai országból importált termékektől, ugyanis ha elromlik akkor csak térítés ellenében tudjuk javítani, amit nagy valószínűséggel az eladó nem fog felétek megtéríteni." -
törölt tag
válasz
DrDreams
üzenetére
Szerintem nem nagyon (vagy nem sokat) fognak csúszni az X verzióval sem, mivel az Alcatel -nek fontos, stratégiai partner a Vodafone. Ugyanis néhány készüléket, néhány országban csak rajtuk keresztül forgalmaznak. Kb. 1 hónappal ezelőttig nálunk is így volt a POP C7 X verziójával.
draco31:
Na az elég durva hiba lenne, azt kihagyni. -
draco31
veterán
A D-sek meg tudják nézni az OTG-t, hogy maradt-e? Ha nem maradt benne, akkor kihagyom.
-
DrDreams
tag
válasz
üzenetére
Az az érdekes hogy pont a mai nap délelött írtam a FB-on az Alcatelre, mert írták hogy HAMAROSAN jön a KitKat frissítés minden mobiljukra. Írtam hogy ezt a HAMAROSAN-t már tavaly december óta írják. Direkt kérdeztem hogy pontosan melyik típusokra lesz és hogy a 7041X köztük lesz-e. A válasz igen és HAMAROSAN.

-
Hansolo67
csendes tag
Azt is írd meg légyszíves hogy sd-kártyára áthelyezhetők-e az appok. 😉
-
törölt tag
Módosítottam az összefoglalót a fent leírtak szerint. Egyelőre még kevés információval, de az is valami, mert ez most aktuális.
Lehet én is visszarakom a gyári FW -t, aztán megvárom a frissítést.
A teljes ROM mentést szerintem ne töröljétek (akinek van), mert azzal vissza lehet térni a régire, ha valakinek nem jönne be, vagy gondja lenne vele. Főleg, hogy a jelenlegi custom ROM -ok mind 4.2 -re épülnek.
Így tehát - remélem - készülhetünk az újabb ROM áradatra, ami már az új főverzióra készült.
Szerk.: Természetesen érdemes majd újra menteni az új rendszerről.
-
törölt tag
válasz
CanibelZ
üzenetére
Viszont mielőtt valaki felteszi, előtte ajánlott visszatenni a gyári recovery -t a gyári ROM -ra. Az összefoglalóban le van írva ennek a módja. Custom recovery -vel ugyanis az OTA nem fog menni.
Én mondjuk frissítés előtt szoktam csinálni egy backup -ot, aztán egy wipe -ot, hogy ne kavarjon be semmi. Persze ez nem kötelező, de néhány hibát ki lehet vele küszöbölni.
Bár nálam nincs fent a gyári ROM, tehát nem tudom megmondani, hogy Voda 7041X -re van -e valami. Azt meg végképp nem tudom követni, hogy kinek melyik verziója van, milyen FW -vel.

A frissítés mérete viszont bíztató, kiváncsi vagyok mi van benne.
-
CanibelZ
aktív tag
Nekem most dobott fel a telefon jelzést új frissítésre. Száma:01010, ~530Mb. Lehet erről tudni valamit?
-
DrDreams
tag
válasz
üzenetére
Tudom hogy fos a mobilnézet, de én csak idejárok, ezt a topicot mentettem el a könyvjelzöbe és kevesenn adatforgalmat generál. Csak azért akarok újra regisztrálni mert a jelszavam valami oknál fogva nem fogadja el a mobilarena (teljes verzió) így nem tudok az adataim módosítani mint pl email cím, stb... De elnézést kérek töletek, tegnap nem voltam valami top formában...
-
törölt tag
válasz
killergyuszi
üzenetére
Én egyelőre még nem találtam megoldást. Amennyit volt időm vele foglalkozni.
Amíg ilyen a helyzet, addig Gravity -ben be tudod állítani, hogy a navi gombok jelezzenek LED helyett.
-
törölt tag
válasz
Ladisz75
üzenetére
Nem ismerem a folyamatot, hogy mit néztek meg, egyebek. DE annyiszor kötelesek átvizsgálni a készülket, amennyiszer beküldöd. HA nem tartja a jelet, akkor nem csak a főpanelt kellene megnézni. Legalábbis ez lenne az evidens.
DrDreams:
Ne mobilnézetben használd az oldalt, és egyből látni fogod. Az használhatatlan. -
killergyuszi
tag
Sziasztok!
Arra van valami mód, hogy a nyalókás romon működésre lehessen bírni az értesítési ledet?
Pl.: hogy villogjon, mint a gyárinál, ha SMS-t vagy üzenetet kapok.
Xled-et próbáltam, de nem jó. -
bohoc71
aktív tag
válasz
Killer man
üzenetére
Nálam ez az ablak nem jön elő. A hívásazonosító rész szürke, nem is lehet rátapizni.
-
Ladisz75
újonc
-
bohoc71
aktív tag
Sziasztok! Hol lehet a hívószám kijelzést letiltani? Mert a hívásbeállításoknál nem tudom. Csak az van,hogy a szolgáltató által meghatározott érték... Gyári rom,root van. Köszi.
-
DrDreams
tag
Valaki dobjon már egy linket hogy a picsába lehet ide regisztrálni? Mármint a mobilarenara... Köszi!
-
DrDreams
tag
Most meg a mobilarena... Nem tudok az adataimon változtatni mert szerintük helytelen a jelszavam. Pedig biztosan jó, már többször is volt hogy modosítottam valamit, akkor is ezt a jelszót használtam. Újat ha lehetne kérni, szart se érnék vele mert a freemail-es postaládám a tegnapi nap töröltem. Most két email címem van, az egyik gmail, a másik yahoo. Ezeknek van alkalmazásuk, nem úgy mint a freemail-nek. De nem értek én sok mindent. Az itteni fiokomat se tudom törölni a jelszó hiányában. De ha tudnám is (amiben 100%-ban biztos vagyok hogy jó) az ide beírt régi törölt postaládámon se tudok változtatni... De kivan már a fa..om ezzel a digitális világgal....
-
DrDreams
tag
válasz
mercurytopaz
üzenetére
Nekem csak az eredeti 3.3-as verzió ami Magyar. Az összes többi frissítés már Angol volt. A beállításokban sem lehet kiválasztani a Magyar nyelvet. De én már rohadtul szarok ebbe az egészbe!!! Addig hagyom meg ezt a fos Alcatelt amég nem jön rá ki a KitKat. Ha lesz rá egyáltalán... Utána fogom magam, így ahogy van, tokostól, fóliástól (ha kapok most ilyeneket rá) memkaristól eladom a fa..omba. Abban bízok hogy családom belül elkel mert amúgy csak fillérekért tudnám eladni. Inkább toltod 40-50e.Ft-ot hozzá és megeszem a Huawei G620s-t. Átviszem a Telekomhoz a számom. Soha többet alsó kategóriás tefon, pláne Alcatel...
-
DrDreams
tag
válasz
üzenetére
Port! Csak addig volt Magyar a FB-om amég el nem kezdtem frissítgetni! Pont fordítva! Amikor megvettem a telcsit Magyar volt, de az elsö lépésem az volt hogy frissítettem! Vesztemre... Azóta akárhányszor frissítettem Angol maradt. Most a legújabb verziót tettem fel rá mert a gyári igaz hogy gyorsabb, egyszerübb és MAGYAR, de csinált pár ostobaságot. Na meg mivel egyik ismerösöm ACE 4-én ugyan ez a verzió szintén MAGYAR, ezért mertem feltenni az enyémre is. Szintén a vesztemre... A nyelvek közt (van kb 20) az FB beállításaiban nincs a Magyar! Megint értetlenül állok a dolgok elött... Ha valaki tud egy MAGYAR FB-ok verziót ami szintén gyors és jól müködik linkelje már be! KÖSZÖNÖM!!!

-
törölt tag
-
DrDreams
tag
válasz
üzenetére
Port! Na ha erre is tudsz válaszolni, akkor tényleg tudsz valamit. Tudom hogy nem szoktál FB-ozni, de szerintem te még ezt is megtudod magyarázni. Frissítettem a FB-ot. Az hogy lehet hogy Samsung Ace 4-en ugyan ez a verzió (a legújabb) Magyar, nekem az Alcatelemen viszont Angol.... De miért???

-
törölt tag
válasz
Ladisz75
üzenetére
Csak ne az említett 3 betűs navigációra hivatkozz a hivatalos út esetében.
Szervizben úgy kezdik, mielőtt neki állnak a telefonnak, hogy feldobják rá a legújabb szoftert. Tehát ha azzal lett volna a gond, akkor már megjavult volna. Ráadásul itt nem nagyon van rá panasz, tehát működnie kell. Furcsának tartom, hogy az antennához hozzá sem nyúltak, még ha a GPS modult a főpanel cseréjével ki is cserélték. Mert ugye ez a SoC része.
Google térkép, illetve egyéb navigáció hogy működik? Pl. Sygic?
-
Ladisz75
újonc
Üdv!
Tavaly novemberben vásároltam a Vodafone-nál a készüléket. Az első alkalommal, mikor használni szerettem volna a GPS-t (IGO Primo-t tettem fel) kiderült, hogy a telefon nem fogja a GPS jeleket. Bevittem az üzletbe, ahol vásároltam és ott is ezt állapították meg. Elküldték szervizbe, de miután végeztek rajta egy szoftverfrissítést sem működött . Még kétszer visszavittem, mindkét alkalommal szervizbe küldték ahol két alkalommal fődarab csere volt. Számomra érthetetlen módon ezután sem tudta felvenni a telefon a műholdakkal a kapcsolatot. Több programot is próbáltam, a saját navigációját, IGO Primo-t, tesztelésre többek között az AndroidTS GPS Test-et stb. Panaszlevelet is írtam a Vodafone-nak, mert már elegem volt az állandó szervizelésekkel és kértem, hogy cseréljék ki másik típusra. Elutasítottak és azt írták küldjem szervizbe ha nem jó. Ennek már nem látom értelmét. Még a Fogyasztóvédelemmel is beszéltem több alkalommal, ahol további jogi lépéseket javasoltak. Én ezt nem szeretném.
Kérdésem az lenne, hogy tud-e valaki valamilyen megoldást arra, hogy megfelelően működjön a telefon, vagyis ha használni szeretném bármelyik navigációs programot akkor a műholdakkal felvegye a kapcsolatot? A helymeghatározás neten keresztül működik azzal nincs gond, egyedül a műholdas kapcsolattal.
Egyébként már a szervizbe küldéskor kértem, hogy teszteljék a telefont erre a problémára mielőtt visszaküldik nekem, hogy elkerüljem az oda vissza küldözgetést. Sajnos ezt számomra érthetetlen okból nem tették meg. Ez a teszt progi letöltésével, telepítésével, a teszt lefuttatásával együtt kb 2 perc. Több telón is elvégeztem már, mindegyik egyből látta a műholdakat, még a több éves készülék is fél percen belül 4-et talált ablak mellett.
Természetesen a GPS be volt kapcsolva minden próbálkozásnál, tehát nem ilyen egyszerű a probléma megoldása.
A készülékkel egyébként meg vagyok elégedve, egyedül ez a része okoz bosszúságot hiszen már többször használni szerettem volna azóta a navigációt és nem szeretnék ezért külön egy másik készüléket.
Köszönettel fogadnám bárki hozzáértő segítségét! Köszönöm!
-
törölt tag
Egyelőre ennyi információ van, tehát e szerint módosítottam az összefoglalóban az FW -ket. HA van újabb FW Telekomra, akkor szóljatok. A többinél jelenleg változatlan a helyzet.
Vodafone 7041X:
- 030FHG1
- 040FHG1
- 070FHG1Telekom 7041X:
- 01001Külföldi készülékek és 7041D:
- 01001
- 01002
- 01003 -
törölt tag
Vélhetően:
- 01001
- 01002
- 01003Mint a külföldi, illetve a "D" -s verziónál. Majd ezt pontosítom az összefoglalóban, mert csak most kezdtek el megjelenni Vodán kívül az "X" verziók, amik más FW -t kaptak.
HA nem ajánl fel frissítést, akkor nagy valószínűséggel egyelőre nincs. Vagy mobile upgrade programmal rápróbálhatsz, ami az Alcatel oldalráról tölthető le.
-
Bounti
aktív tag
Sziasztok! T-mobile-os X-es verzióm van.
Meg tudná valaki mondani, hogy mi a legfrissebb rom a készülékre? Nekem most 01001 az "építési szám". Ez frissnek számít, vagy épp ellenkezőleg?
Köszönöm előre is!
-
setike12
újonc
Szia szeretném megkérdezni a lollipopp hol tölthető le esetleg feltudnád dobni valahova köszi.
-
törölt tag
válasz
Killer man
üzenetére
Igen, akkoriban volt. Szerintem ez most is lesz áttérés után talán 1 hétig, aztán rendbe fog jönni. Nem vészes dolgok, szerintem.
-
DrDreams
tag
Most azt vettem észre hogy nem ugyan annyi használt/szabad ramot mutat a Clean Master mint a telefon. Én a telónak hiszek...

-
törölt tag
válasz
Killer man
üzenetére
Annak nem szabad befolyásolnia az SD kártya működését, de a helyedben én frissíteném. Frissíteni jó.

-
törölt tag
válasz
Killer man
üzenetére
Én ebben a sorrendben próbálkoznék a hiba kiderítésével:
1. Megnézném másik kártyával - ha van rá lehetőség -.
2. Számítógépen formáznám le a kártyát és nem telefonon!
3. Én szoftveres problémára tippelek, így lehet segít a wipe. Előtte persze érdemes biztonsági mentést csinálni.
4. Ezek nem válnak be, akkor szerviz. Lehet hardveres és szoftveres gond is. -
Killer man
tag
Hali! Van egy kis memória kártya problémám. Nemrég formáztam a telóban. (Kingston 8Gb)
Elég gyakran csinálja, hogy nézek mondjuk filmet, hallgatok zenét, aztán a következő alkalommal leválasztódik a kártya egy része vagy nem is tudom mi történik, mert a képek és a zenék nem jelennek meg. Érdekes, hogy a filmeket az MX player mindig látja, ha a zenék és képek el is tűnnek. Ilyenkor leválasztom az SD kártyát és újra csatlakoztatom, de akkor is bosszantó, hogy majdnem minden nap el kell ezt játszani.
Esetleg valaki tud gyógymódot erre? Nem hiszem, hogy a kártya a ludas, mert PC-ről való másoláskor nem írja ki, hogy át kellene vizsgálni.
üdv. -
DrDreams
tag
Növérem bemegy valamelyik nap a Vodafone szaküzlebe. Egy papírra pontosan felirtam hogy mi kell. Ha nincs nekik, akkor rendeljenek vagy tudom is én. A kijelzöfóliát is beleírtam hogy jó minöségüt akarok amit MAGAMTÓL feltudok rakni. A szilikon tokhoz is pontosan leírtam mindent (ne 7041D, 7040D, hanem 7041X) mert ugye ezek nem egyformák. Átlátszó, fekete, piros érdekel amin nincs semmilyen irka-firka, 'graffiti', szöveg, logo, semmi. Remélem elfog jutni az agyukig... A gatyám rámegy erre a telóra... Még egy értelmes headset-et is venni akarok. De most az akku is idegesít vagy pedig a töltöfej a ludas. 3ó 15p. a teljes töltési idö. Mióta feltöltöttem, megállás nélkül netezek és messengerezek. Most 29%-on van. Nevetséges!!! Ha mindent figyelembe veszek, nem volt akkora buli ezt a telcsit megvenni. Ja meg kiváncsi leszek a tavaly óta igért KitKat frissítésre. Még az Idol 2s se kapta még meg, erre szerintem nem is lesz... Ezért 30e. ez az Alcatel!
-
Acesanyi
tag
Kedves Exian !
Én segítő szándék ként ajánlottam neki a tokot és fóliát, nem pedig egyetlen lehetőség képpen!
Ha te tudsz jobb alternatívákat, akkor nem ajánlani kellene vagy linket megosztani ahelyett, hogy piszkálod az én általam ismert alternatívát?!Engem is érdekelne, hogy hol lehet ilyen minőségűt vásárolni olcsón mert rendelnék a közeljövőben!
Egyébként te hol laksz helyileg ?
-
DrDreams
tag
Valaki megmagyaráná miért ilyen hosszú a töltési folyamat??? A töltöfejet kellene nagyobbra cserélni, vagy mindegy lenne, akkor is ennyi? De akárhogy kímélem az akkut, 1, másfél napnál nem huzza tovább...
Új hozzászólás Aktív témák
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Hardcore café
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Hegesztés topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen processzort vegyek?
- Óvodások homokozója
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB RAMPAGE Shiva A-Data 650W
- Kezdő Gamer PC-Számítógép!Csere-Beszámítás! I5 6500 / RX580 8GB / 16GB DDR4 / 512 SSD
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3855
- Önerő nélkül is elvihető! Részletfizetés. 27 % Áfás számlával Dell Alienware QD-OLED gamer monitor
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Egyébként mennyire lesz bonyolúlt felrakni a KitKat-et? Odáig meglesz hogy valakivel a netröl lehúzatom (ezt is jó lenne tudni hogy pontosan honnan) és felmásolom az sd-re. Onnan kell majd ugye telepíteni. Törlödni fognak adatok, beállítások, jegyzet, stb vagy ez is egyszerü lesz mint az FW frissítés és minden marad ahogy volt? Magyarán kell majd valamilyen mentést csinálni? Jó lenne ha leírnád a folyamatokat és hogy mire lehet számítani... Köszi!