Hirdetés
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Xiaomi: Android 16 zápor, zivatar
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- A Galaxy S26-tal együtt késik a One UI 8.5
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrDreams
tag
válasz
Kemiaitesok
üzenetére
Az enyém szeptemberben lett vásárolva. Igen, valószínű hogy igazad lehet, a tiedbe, ami most már a növéredé, biztos hogy valaki 'belepiszkált'. A Vodafone-nál a 7041X kapható, amit onnan lehet megkülönböztetni a többi Pop C7-töl (úgy tudom 6 féle van, de majd kijavítanak) hogy ebben a típusban van csak 1gb RAM és autófókusz. Meg a hátlap is más.. Ahogy Port is mondta, ha lekapcsolod az adatforgalmat, akkor nem szabad számolnia és eltünik a G, E, vagy H és H+ jel. Lehet egy FW frissítés orvosolná ezt a hibát! A helyedben én még azt megpróbálnám! Rohadtul nem nehéz, én senkit se kérdeztem, a telefon teszi amit tennie kell.

-
csonti02
csendes tag
Sziasztok!
Nem tud valaki egy nagyobb aksit pop c7 hez? -
törölt tag
válasz
Kemiaitesok
üzenetére
Én nem tapasztaltam ilyet, elég érdekes. ÉS tudomásom szerint az első pillanattól függő készülékek voltak.
Nem volt olyan, mint néhány készüléknél, hogy az elején függetlenek kerülnek ki. DE ha másképp lenne javítsatok ki, én így tudom.
-
Kemiaitesok
tag
válasz
üzenetére
2014 júliusi voda számla van róla, de biztos piszkáltak valamit vele, mivel telenorosként használom.
Nem értem, de nagyon nem is agyalok rajta, a motorola után csak látványban-méretben hozott újat, de túl nagy nekem, a felbontás meg ugyanaz mint a defynél, így maradok a réginél.
Remélem nővéremnek nem ilyen előfizetése van. -
törölt tag
válasz
Kemiaitesok
üzenetére
Nem tudom, ez elég érdekes. Nekem még egyszer sem forgalmazott adotot, amikor ki volt kapcsolva. HA meg be van kapcsolva, az meg látható.
Feltételezem, hogy egy utólag függetlenített (vagy szürke importos), bolti garanciás készülékről van szó, mert single SIM -ben tudomásom szerint itthon csak a Vodánál volt. Legalábbis gondolom, hogy az 1 gigás változatról beszélünk?
Szolgáltatón kívül elsősorban a 7041D futott, ami dual SIM és fél giga RAM -os.
-
Kemiaitesok
tag
válasz
üzenetére
Bocs, csak most van időm válaszolni.
Nem duálsimes a készülék, indítás előtt csináltam egy gyári resetet, minden törlődött a telefonról, ezt a 3,42 megát már én használtam.
Reggel indulás után már 3,44 megán állt.Boltba se tudtak rá mit mondani, s ráadásként este az otthoni wifire se csatlakozott, s mint kiderült a túl erős a titkosítás, ezért nem csatlakozott.
A telenornál olyan flottacsomagba vagyok, ahol nincs mobilnet, viszont mindig van lehetőségem netet használni, csak arra a napra 300 Ft.
A motorolához visszatértem, így valószínűleg nem lesz gond a nettel, viszont még mindig szeretném tudni a hibát, mivel lehet nővéremnek adom a telefont, s nem egy telefonguru ő se, s nem szeretném hogy így járjon.
-
törölt tag
válasz
DrDreams
üzenetére
Működik, ez nem kérdés. DE a jelpontosság miatt jó ha megy az is.
Én az online navikat szeretem, mert pesten azért nem rossz dolog, ha tudom merre vannak gázok az utakon. Ez meg offline navinál ugye lehetetlen.
Sőt, autópályán is jól jön a stabil net, mert ott is volt már olyan, hogy oltári nagy dugónál bekapcsoltam, hogy mi lehet az oka. Így korábban ki tudtam kerülni a torlódást a baleset miatt, így spóroltam másfél óra + várakozást az útból.
Nagybátyámék végigállták, ebből tudom, hogy mennyit spóroltam. Náluk mondjuk nem volt gond, mert a gyereke úgyis aludtak a kocsiban, legalábbi ki tudták magukat aludni.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Meg azt tegyük hozzá, hogy más szolgáltatóval ellentétben a Vodánál annyira csökkentik a letöltési maximumot adatforgalom elfogyás után, hogy az már pofátlanság. Legalábbis Telenor vagy Telekomhoz képest. Így csökkentett értékek mellett sokkal nehezebb vele egy nagyobb weboldalt betölteni. Pl.: Index.hu.
Másiknál simán szokott lenni 20-30 kb/s, míg Vodánál sokszor a 10 -et sem éri el. Ezért IS jó utitárs a MiFi (ami nem Vodás). Ráadásul MTK 6582 -ben nem olyan erős a GPS modul, mint Qualcomm vagy egyéb társaiban az ő szintjén, így azért elég fontos, hogy stabil net jel legyen.
Normál esetben ugye a GPS -hez nem kell sok mobilnet, viszont Vodánál ez is nyögvenyelősebb.
-
DrDreams
tag
válasz
üzenetére
Növéremnek amikor behalt a Lumia-ája egy Sagemet adtak neki.
Nesze!
Egyébként lenne két kérdésem: A híváslistát csak egyesével lehet törölni? A másik meg az adatforgalom számláló. Azt hogyan lehet nullázni? Nem jövök rá... Mondjuk a Vodafone Netinfo oldalon meglehet nézni hogy mennyi a hátralévö adatod, de azért kiváncsi lennék hogy a teló is ugyan annyit mér-e... -
törölt tag
válasz
samupapa
üzenetére
"Első körben ha lesz cseretelefonom akkor csinálok egy hard resetet, aztán ha nem segít akkor megy a vodához garanciába."
A wipe -ot anélkül is megcsinálhatod, hogy van -e cserekészüléked, vagy nincs. Csak biztonsági mentés jól jöhet előtte. Szervizbe kerülés előtt is. Ez csak egy mélyebb gyári visszaállítás, tehát csak felhasználói és beállítási adatvesztés, meg egy pár felesleges fájlt törölhet/töröl, ami gondot okozhat.Amúgy szokott bent lenni cserekészülék a szolgáltatónál, meg kell kérdezni, hogy tudnak -e biztosítani a szervizelés idejére.
-
samupapa
csendes tag
válasz
DrDreams
üzenetére
Sziasztok!
Se bajom nincs a telefonnal, se korlátain felüli elvárásaim, mindösszesen annyi, hogy rendeltetésszerüen működjön, szilikon tokban, védve, rendszeresen karbantartva, használom, és hidd el nem vagyok tök analfabéta hozzá. Nem egyedi ez a hiba, ahogy böngészgettem a neten. Nincs bajom az Alcatellel, ár érték arányban szerintem nagyon is jó telefonokat készítenek!
Első körben ha lesz cseretelefonom akkor csinálok egy hard resetet, aztán ha nem segít akkor megy a vodához garanciába. Sajnos szervizes ismerősök mondták, hogy mivel nincs fizikai gomb, valami illesztési vagy ragasztási gond lehet az érintőrésszel, de pontosan ezt a tipust még nem látták szétszedve...
Köszönöm azért a reakciókat, tanulságosak voltak!
Üdv! -
törölt tag
válasz
DrDreams
üzenetére
Ez nem user error, meg nem is írta, hogy szar. Sajnos ilyen simán elő tud fordulni, márkától függetlenül. Szoftveres gomboknál persze erre kisebb az esély.
Lehet még javítani sem fogják. Ez így hülyén hangzik, de általában ahogy szervizbe kerül a telefon, még hozzá sem nyúlnak, újrateszik az egész szoftvert. Ami viszont valószínű meg is fogja oldani a problémát. Tehát egy néhány perces művelet után minden különösebb szervizelés nélkül megoldódik.
HA más a gond, jellemzően hardveres, akkor persze nem ilyen egyszerű.
-
DrDreams
tag
Én 4 hónapja nyúzom (szó szerint) ezt a telcsit de semmi gond vele. Szerintem az a legnagyobb gond hogy nem tartják karban. Sokan meg 'számitógépet' akarnak belöle csinálni.. Aztán meg csak jól elcseszik a készüléket és jönnek a 'szar az Alcatek' hsz-ek. Mindegy...
-
samupapa
csendes tag
Sziasztok!
Nehéz átolvasni a sok régi hozzászólást, de nekem is az a problémám, hogy az alső érintő rész ahol a gombok vannak, időnként megőrül, a "back" éa a "home2 gomb ugyanazt csinálja, nem tér vissza a főképernyőre, a menü gomb (jobb oldali) olyankor nem is működik! Aztán néha helyreáll, aztán megint megőrül. Elég idegesítő. Ez valami szériahiba lenne? Még garis a telefon, érdemes visszavinni, vagy csináljak egy Hard Resetet, esetleg szoftverfrissítést? (Vodás cucc)
Köszi a választ, ha valaki fűz ehhez valamit! -
draco31
veterán
válasz
Kemiaitesok
üzenetére
Elvileg nem kellene ilyenkor semmi forgalomnak lennie. Az nem lehet, hogy az előző tulaj netezett vele? Az adathasználatnál kattints a Pannon-ra felül, ott lesz egy grafikon, hogy mikor volt ez a 3.42 mega.
De ha ennyire nem akarod a mobilnetet, akkor fel kell hívni a pannon ügyfélszolgálatot, hogy mindenféle mobilnetet kapcsoljanak ki. Voda is így van, hogy csak az apró betűből derül ki, hogy van az új kártyán mobilnet, aztán fel kell őket hívni, hogy azt kapcsolják ki szépen. Nem tudom neked új kártyád van-e vagy sem, de ez lenne a legegyszerűbb. Aztán ha majd kell mobilnet akkor választasz egy csomagot. -
törölt tag
válasz
Kemiaitesok
üzenetére
"Akkor az Adathasználatnál miért van ott, hogy pannon, s már 3,42mega?"
Dual SIM -ről beszélünk, vagy egy utólag függetlenített telefonról?Nem lehet, hogy az előző tulajdonos használta és azt írja ki?
HA nincs bekapcsolva a mobilnet, akkor nincs adatforgalom használat. -
törölt tag
válasz
Kemiaitesok
üzenetére
Hálózat módja az más dolog, azt a beállítsokban tudod állítani. Talán mobilhálózatok résznél, hogy melyiket preferálja. Váltogasson, vagy csak 2G ...stb.
Kikapcsolod az adatforgalmat, akkor nem lesz a térerő ikon mellett jelzés, ebből tudod, hogy nincs aktív mobilnet. ÉS nem is lesz, amíg be nem kapcsolod.
-
Kemiaitesok
tag
válasz
draco31
üzenetére
Rendben, tiszta, hogy csak kék színű, s akkor van mobilnet adatforgalom, ha mellette vannak ezek a betűk.
Akkor az Adathasználatnál miért van ott, hogy pannon, s már 3,42mega? Ez számomra azt jelenti, hogy valamit használt, szedett le?Bocs a lámaságért, de csak így tudok a végére járni. Köszönet a segítségért, illetve a próbálkozásért.
-
draco31
veterán
válasz
Kemiaitesok
üzenetére
Ha a térerő ikon mellett van E vagy H vagy H+ csak akkor van adathasználat, vagyis bekapcsolva a mobilnet. Kikapcsolt mobilnettel is kék marad az ikon, de a betűk eltűnnek.
-
Kemiaitesok
tag
válasz
üzenetére
Olyan van, hogy Adatkapcsolat, az nem volt aktív, ha aktívvá teszem, akkor csak jobb alján megjelenik egy simkártya szerű kék valami, de akkor H betű is megjelenik a térerőn (gondolom hypernet).
Van még Adathasználat, ami alatt meg látom, hogy már 3,2 megát szedett le pannonon keresztül.Defynél valami olyat állítottam, hogy ne használjon 3G, csak 2, de itt ilyet nem lehet, meg letiltottam az adatforgalmat, s akkor megjelent egy piros le-fel nyíl a felső menübárban, illetve a térerő is fehér lett, így tudtam nincs netkapcsolatom.
Bár érdekes, hogy most próbáltam volna a Vibert, s kiírja, hogy nincs internet kapcsolatom... egyre viccesebb, vagy én nem értek valamit...
Adathasználatban találtam egy olyat, hogy Háttéradatok korlátozása, most a felső menüsávban megjelent egy fehér háromszögben felkiáltójel, viszont a kék térerő jel megmaradt. Vagy ez mindig kék színű, nincs alapértelmezetten fehér? (de akkor nem lenne pannonos adatforgalom)
-
törölt tag
válasz
Kemiaitesok
üzenetére
Mobilnet megy, akkor a térerő ikon kiegészül egy + jelzéssel. Pl.: H+
Lehúzod a felső navigációs sávot és ott lesznek a kapcsolók: Repülő mód, Tájolás, Bluetooth, Wi-Fi, háttérvilágítás...egyebek. Ott látod, hogy be van -e kapcsolva a mobilnet. Adatforgalom a neve (ha jól emlékszem, mert nekem már nem gyári ROM van fent). Az ha ki van kapcsolva (inverz), akkor nincs mobilnet.
-
Kemiaitesok
tag
válasz
üzenetére
Nem lesz egyszerű dolgom, nem vagyok telefonguru, nem követem napi szinten az eseményeket, de megpróbálom. Wifi kikapcsolva. Viszont a térerőt jelző sáv kék színű, s látszik is az adatforgalomnál, hogy használja a pannont. Defynél korábban le tudtam tiltani az adatforgalmat, s akkor a kék színű térerőről fehérre váltott, s tudtam, akkor nem megy a mobilnet. Itt is le van most tiltva a mobilnet, de úgy fest mégis megy. Ezért kérdeztem, ha pontosan leírod, hogy mit nézek meg, lecsekkolom.
Segítséged előre is köszönöm. -
törölt tag
válasz
Kemiaitesok
üzenetére
Ezt nem értem.
HA bekapcsolod a mobilnetet akkor van, ha nincs bekapcsolva, akkor nincs. Vagy valamit nem jól értelmezek a kérdésben?
Fent a stat. baron, ahol a BT, Wifi,...egyebek vannak.
-
Kemiaitesok
tag
Sziasztok!
Most került hozzám egy ilyen telefon, eddig motorola defy+-t használtam, s nem találom, hogyan lehet kikapcsolni, hogy ne kapcsolódjon a mobilnethez. Mivel az előfizetésemhez nincs mobilnet, csak wifin szeretném használni. Sajna így minden nap mikor csatlakozik a nethez, akkor kb 300Ft számol fel érte, ez így nem buli nekem.
Várom segítségetek, s bocs a láma kérdésért, viszont 2000 hozzászólást nem akartam végignyálazni, kb 200ig elolvastam, nem találtam.
Köszönet.
-
l86544
aktív tag
Melyik cég az alcatel szervize?
-
l86544
aktív tag
Megy szervizbe a telefonom.
Egyik pillanatról a másikra teljesen bizonytalan lett az érintő kijelző. Vagy nem érzékeli az érintő gombokat vagy egyszer nyomom meg és olyan mintha sokszor megnyomtam volna.
Egy kicsit csalódott vagyok. -
törölt tag
Azért a 7040A -nak (POP C7) mennyivel barátibb a kinézete...[link]
(Szoftveresen is van néhány apróság)
-
draco31
veterán
válasz
üzenetére
Amikor jött a 070-es frissítés, akkor kérdeztem őket, hogy mit kell róla tudni. Annyit válaszoltak, hogy hibajavítások.
Amikor kérdeztem a repedt érintőm miatt, hogy tudnának-e adni szerviz könyvet, vagy leírást a szétszedéshez, akkor annyit válaszoltak, hogy vigyem szervizbe.
Ezek számomra amolyan válaszoltam is meg nem is.C7 ügyében nekem semmi gondom az anyaghasználattal. De 40e alatt biztosan nem lesz az óra.
-
törölt tag
válasz
draco31
üzenetére
"...aztán olyan válaszok jöttek, mint ha öcsémet kérdeztem volna."

Drága lesz, vagy gagyi. Őszintén megmondom, én egy kicsit félek az Alcatel anyaghasználatától, mert nem nagyon szoktak a helyzet magaslatán állni. Óránál meg ez még talán fontosabb. Vagy csináltak egy korrekt "gépet", ami nagyon drága lesz.
Kerek kijelző miatt nálam nem igazán játszik, pedig ár és minőség függvényében felpiszkálta volna a fantáziám.
Vajon mikor lesz okosórákra MIUI és CM?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
ubul23
senior tag
válasz
üzenetére
Csináld te leszel a király ha ezt megoldod.Bocsi nem néztem hogy még tudtam volna a szerkesztés opcioval is irni de nem tudom ugy hogyan kell erre a hozzászolásra vállaszolni. Na pont erröl beszéltem ezt hogy tudom igy beszurni?Arra hogy vállaszoltál az elözö kérdésre .Gondolom ez csak pc müködik én meg mobilrol irok.
-
törölt tag
Lehet addig megtanulok programozni és már a Lollipop -ot fogom futtatni Sense UI -val POP C7 -en.

Szerintem február, de majd meglátjuk... Tulajdonosi szemlélettel nézve az is csoda, hogy tervbe került.
ubul23:
Többek között. DE ez egyébként nem lenne egy nagy munka, a kínálatot átnézve. Mennyi igen hasonló készülék kapta meg márkán belül (vagy azzal érkezett), nagyon kicsi eltéréssel. -
amiklos
csendes tag
Szervusztok!
Nem túl sok információ, de ezt írták ki tegnap a facebookra.
Remélem hamar kijön, de inkább tesztelgessék még egy kicsit, de akkor hiba már ne legyen. 
"ALCATEL ONETOUCH Kedves Érdeklődők!
Egyelőre pontos időponttal nem tudunk szolgálni a frissítésekkel kapcsolatban, de már folynak a tesztek, folyamatosan fognak érkezni a készülékekre a rendszerfrissítések.
Üdvözlettel,
az ALCATEL ONETOUCH csapata" -
törölt tag
Valaki megnézné, hogy EZ működik -e gyári ROM -on?
EMUI 3 -ból kiszedett kamera apk. Néhány készüléken működik, de MIUI ROM -on már fel sem megy. Van ahol felmegy, de leáll indításkor.
-
DrDreams
tag
válasz
üzenetére
Értem... Akkor nem törlöm.
Már megint frissítgettem mindent, plusz töltöttem le pár brutkó élö háttérképet. Kb 600mb maradt a tárolóhelyen. Most már nincs mese, vennem kell egy sd kártyát.. A Tescoban lehet kapni türhetö kártyát? Rendelni nem fogok mert a kiszállítás majdnem annyi mint maga a kártya.. Esetleg még a Vodánál is megnézem. De nekem mint már írtam egy 8gb-os elég mert mindent a gépemre mentek. -
törölt tag
válasz
DrDreams
üzenetére
Kezelhetőségre jobb, meg látja a rejtett állományokat is.
Viszont szerintem az ES File Explorer File Manager most mindent üt. Én minden telefonon ezt használom.
OTG -nél is pöpec. Gyárit van hogy újra kell indítani (Total Commander -t is), hogy lássa a csatlakoztatott pendrive -ot.
Szerk.:
Pl. ha jön OTA -n egy frissítés, és le akarod menteni a biztonság kedvéért, akkor a gyári fájlkezelővel nem fogod látni, mert egy rejtett mappába teszi az SD -n. -
DrDreams
tag
Valaki árulja már el hogy a képeket amiket csináltam hogy lehet átnevezni!? Köszönöm!

-
törölt tag
válasz
üzenetére
Azt, ami az összefoglalóban is benne van. 7041X -re vagy 7041D -re érhető el.
1 vagy 2 oldalllal korábban betettem egy magyarítást is a ROM -okról. 7041X biztos hogy jó, de 7041D még nem tesztelt.
DrDreams:
Magával a márkárával nem szokott gondom lenni. HA megbízható helyeről jön, akkor érdemes annyiért. -
törölt tag
válasz
DrDreams
üzenetére
Nem.
SD kártyát csakis kizárólag megbízható helyről szabad venni. Jópáran fürödtek már be megbízhatónak mondott ebay -es, amozon -os, illetve egyéb helyről is... Aztán a 64 -es meg 32 -es Class 10 kártya még 10 gigát sem tudott.
Szóval vagy bolt, vagy tényleg olyan helyről, aki megbízható, és tesztelt a kártya.
Noname kártyát meg főleg ne.
Szerk.:
Lehetőleg a Maxell -t is kerüld, nagyon megbízhatatlanok. -
DrDreams
tag
Szerintetek van különbség sd és sd kártya között? A jofogások találtam class 6-os 8gb-os micro sd-t 1700Ft-ért. De semmi márkája nincs.. Megvegyem? (Megmerjem venni?)
-
ubul23
senior tag
Pedig szuper lenne egy cm azt egyböl feltolnám.
Új hozzászólás Aktív témák
- Androidos fejegységek
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Hardcore café
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Hegesztés topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen processzort vegyek?
- Óvodások homokozója
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- További aktív témák...
- iPhone 13 Pro Max / 128GB / Graphite / Gyári kártyafüggetlen (105A)
- iPhone 13 Pro Max / 128GB / Sierra Blue / Gyári kártyafüggetlen (106A)
- Vadonatúj Blackshark 4 256GB full turbó mobilgamer csomag, kártyafüggetlen!
- Iphone 15 128GB (fekete) csomag eladó 2026.10.02-ig garanciás
- újszerű iPhone 16e 128GB black fekete független Apple garancia
- Gamer PC-Számíógép! Csere-Beszámítás! I7 13700F / RTX 4070Ti Super 16GB OC / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- HP 13 Elitebook 830 G7 FHD IPS 600nit i5-10210U 16GB 256GB SSD Intel UHD Win11 Pro 4G LTE Garancia
- Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370-A i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman T7 Zalman 500W
- Garmin Forerunner 405 GPS óra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ajánlom kipróbálásra feltètlen 

)