- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Netfone
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zsozsito87
aktív tag
válasz
egabi71 #7380 üzenetére
Legstabilabb nincs. Ami a "stabil" szót kapta valójában rossz. 1,5-2 nap után használhatatlan. Elfogy teljesen a ram. Ezért nem akarok most egyenlőre linkelni egyet sem. Hamarosan portolok egy új CM r33-as romot ami "elvileg" a rammal is barátságban van. Ha megvan a végkifejlet jelzem és osztom. De addig ha CM-et akarsz használni Ubult kérdezd ő használja/teszteli huzamosabb ideig a CM romokat.
-
-
ubul23
senior tag
-
zsozsito87
aktív tag
válasz
egabi71 #6562 üzenetére
Lenne is egy kérdésem. De igaz hogy 4.4-el kapcsolatban de talán tudsz segíteni, hogy mivel flashtools probléma. nos a 4.4 gyári romot akarja egy ismerős feltenni... Sikerül is neki de a logón nem jut tovább csak újra és újra indul... A recovery sem jön be... A beállítások rendben vannak... Valami ötleted?
Ezért kértem a 4.2 linket az hátha elindulna neki
-
ubul23
senior tag
válasz
egabi71 #6549 üzenetére
Nekem csak a 4.2.2- es van meg az pedig erre a célra nem jó.[Miui 6.5] De ez nem magyar szerintem nem teszteltem.
-
ubul23
senior tag
-
ubul23
senior tag
-
törölt tag
válasz
egabi71 #6161 üzenetére
Ezt most miért írod?
ubul23:
Igen, közben kerítettem egy kártyát és teszteltem ROM -mal is. Wipe, telepítés, mentés, visszaállítás rendesen megy.Ami továbbra is természetes, hogy logo.bin -t nem ment. Tehát az FT -ból kell flash -elni visszaállításkor.
Azt viszont továbbra sem értem, hogy a másik kártyámat miért nem látja.
-
törölt tag
válasz
egabi71 #6014 üzenetére
Igen, TWRP -nél külön beállíthatók az egyes blokkok. Pl. a custpack is:
- boot
- uboot
- nvram
- custpack
- mobile_info
- cache
- data
- systemMost tesztelem, hogy rendesen működik -e. Sajnos TWRP -nél elég sok rosszal találkoztam már. Nem megy vissza a backup, kiformázza wipe során az SD -t is (beállítástól függetlenül)...stb.
-
törölt tag
válasz
egabi71 #5906 üzenetére
Ide feltettem egy részét, a többit a másikból tudod pótolni. DE azok úgyis le vannak már nálad töltve.
Majd holnap még kiegészítem, hogy egyben legyen, de szerintem így is feltalálod magad.
Tehát ami most fent van azon a linken a D -hez:
- ebr1
- ebr2
- mbr
- cache
- boot
- logo
- recovery
- sec_ro
- ubootPreloader -rel és mobile_info -val nem tudok szolgálni, de gondolom az nem kell.
Szerk.:
A régi emmc scatter szerintem ott is jó lesz. -
törölt tag
-
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
egabi71 #5697 üzenetére
Elsődleges tárhelynek ugye be van állítva az SD?
Xposed + XInternalSD -t próbáld meg. Lehet egyenként is engedélyezni.
Illetve még ott az SDFix is. Meg van még egy-két módszer, de azt még nem teszteltem, így nem ajánlom nyugodt szívvel. Pl. vold.fstab tárhely megcserélés.
-
törölt tag
válasz
egabi71 #5693 üzenetére
Mivel töltesz le? Mert általában ez beállítható (gyártói szoftvertől függően).
Vagy Terminal Emulator -ban (vagy más módon) engedélyezni kell a közvetlen (/és teljes) SD -re írást. Ezt még nem próbáltam ki, de ma én is megnézem hogy működik.
cappa72:
Köszönöm, ezt meg fogom nézni. Azt már tegnap este is láttam, hogy a szerviz kód nem megy, de MobileUncle -vel tudok lépni.Jó hogy írtad, mert majd be is írom az összefoglalóba, hogy 4.4 alatt már másképp kell belépni.
Most Sony MTK -n néztem meg. Nem meglepő módon ott nem lehet belépni azzal sem.
Kicsit viccesnek tartom, amit a Sony csinál a szoftveres korlátaival MTK -n. Pont ez lenne ennek az SoC előnye, hogy rengeteg dolgot egyszerűen meg lehet oldani. Persze érthető, hogy magát védi, de én pont azért használok androidot, mert bele lehet nyúlkálni. Meg hogy nincs recovery felület sem, zárt BL, saját Flash Tool...stb. Na mindegy.
draco31:
Egyik oldalról ez érhető. Maga az MTK 6582, illetve a telefon is abba a kategóriába esik, ahol spórolnak a szoftveres támogatáson. Persze ettől függetlenül még nem szép dolog 4.2 -n hagyni egy telefont, ami még csak most 1 éves.A csúnya része tényleg az, hogy csak Magyarországon, és csak a D verzió kapta meg. Közben meg ígérgettek. Mindegy, meg tudjuk oldani.
Az is szerencsés dolog, hogy azért a POP C7 nagyon rendben van szofveresen. Pl. Idol 2s -vel szemben. Ott ráadásul elvárható is lenne. Főleg, hogy hivatalosan bejelentették, aztán sehol semmi.
Olyan esetben meg nagyon nem (/nem lett volna) szerencsés, ahol minimum 4.3 vagy 4.4 kell a vezeték nélküli csatlakozáshoz.
--------------
Más:
ROOT -nál érdemes figyelni arra, hogy más program ne kavarjon be. Pl. Hisuite, PhoenixSuit...és egyéb hasonló programot érdemes kilőni erre az időre. PC -n a Feladatkezelő -t megnyitva tudjátok megnézni. Alkalmazások fül alatt nincs bent, attól még a Folyamatok fül alatt futhat.Akkor érdemes megnézni, ha nagyon nem menne a ROOT.
-
törölt tag
válasz
egabi71 #5541 üzenetére
Láttam én is, de nekem nem nagyon jött össze. Error, vagy siker, de flash -elve elszáll a recovery.
Lehet én néztem el valamit, nem tudom. Majd később még rá tudok nézni. Neked sikerült?
Cappa -nak van egy CWM portoló témája. Ott meg van adva, hogy mit kell összeszedni hozzá, és beleírni a hozzászólásba. Abból meg tudja csinálni.
-
törölt tag
válasz
egabi71 #3421 üzenetére
Külön van választva az összefoglalóban.
Amik jók:
- MIUI
- Tecno Droid ROM V1.0 (BETA)
- AOSp c7 by tiri 7041X ROM
- Galaxy Note para C7 ROM
- Xperia Mod para c7 ROM
- STYLE L Para Alcatel POP C7ÉS van az egyéb rész, amik custpack -ot törölnek (nem ajánlottak, ha valaki nem akar komolyabban is mókolni):
- JMCHCY Digicel dl900/7041X ROM
- C7 PLUS V2 ROM
- RS Proyect Mod 1.5 ROM
- SAMSUN GALAXY S5 para C7 ROMVan ebből 1-2, amit nem én teszteltem, de megbízható visszajelzés. Pl. Ubul. Így van megcsinálva az összefoglaló már régóta.
Majd mindjárt beleírom a nyalókásat is.
-
ubul23
senior tag
válasz
egabi71 #3297 üzenetére
Pár hozzá szólással előrébb az volt irva hogy preloadert és a mobil infóhoz nem kell pipa.Ha a te mtkdt-s mentésedet átalakitom flashelhetővé és fel rakom mi fog történni más lessz az imei számom vagy mi? Az számit milyen állapotban van a telefon gondolok itt recovery meg nekem most 7040 a rom van fent arra fel tidom flashelni simán? Vagy kell gyári recovery?
-
ubul23
senior tag
-
ubul23
senior tag
válasz
egabi71 #3284 üzenetére
Köszi az érdeklödést tegnap éjszaka kettőig csináltam mentést sikerült, nvram mappa megvam bin userdata nvram is kitöröltem mindent kivéve nvram mappa nvram bin a flashtoolá alakitás során kiirta, hogy nvram bin md5 error megcsinálta de nem probáltam igy ki a flashalést. Mit rontok el?
-
ubul23
senior tag
válasz
egabi71 #3236 üzenetére
Még nem délutános vagyok este neki esek. Ugye nekem modositotta a rom a custpackomat azért nem akartam teljes mentést csinálni csak az nvram- ot akartam menteni. De nem tudom mit csinálok rosszul. Mtkdtvel nem tudtam megcsinálni a nyomtatási kép mentést azt hogyan kell? De scatertt sikerült ki menteni. Milyen formátumban kéne lennie a mentett rom_c7_nvram fájlnak? Nekem csak azt irja hogy fájl ,mivel tudom megnézni a formátumát?
-
törölt tag
válasz
egabi71 #2881 üzenetére
Kiszedem addig. Most tanulom hogy kell nyers CWM mentésből, recovery -ből flash -elhető ROM -ot csinálni, amit más is tud használni. Az a baj, hogy mostanában nagyon kevés időm van, meg gépem sincs jelenleg...
-------
MIUI -val kapcsolatos problémákat nem értem. Hónapok óta fut nálam minden probléma nélkül. Vagy 10x telepítettem már fel a különböző ROM cserék miatt. 400-500 körül mozog a szabad RAM -om.
Azért azt is érdemes lenne megnézni, hogy mit telepítetek fel, mert ezután furcsának tartanám, ha a ROM -mal lenne gond. Csak egy példa: Facebook + Messenger, ami megeszi a készülékekről a RAM -ot és folyamatosan megy.
-
-
törölt tag
válasz
egabi71 #2780 üzenetére
Én nem szoktam éjszakára rajtahagyni.
----------
Kicsit helyre tettem az összefoglalót.
A normál részben volt egy bemutató a MIUI -ról, custom ROM cím alatt. Mivel ez már régi, illetve akkor még bemutatói fázisban volt, így önmagában már értelmetlen külön szemléltetni. Ezáltal ez a rész bekerült a MIUI ROM telepítése alá, ismertetőként, bemutatóként.
-
törölt tag
válasz
egabi71 #2776 üzenetére
Nem értem miért, nálam frankón működött mindkét alkalommal. Az már más kérdés, hogy én maradok a MIUI -nál.
-------
Azt majd odaírom, hogy 7041X -re ajánlják a ROM -ot.
Néztem közben ezt a Digicel DL900 -at. Több cikket is találtam róla, hogy ez a 7041X, meg úgy látom szoftveresen is átmászkálnak néhányan a két készülék között. Majd rálesek, hogy valóban így van -e. A gyári rendszerét mondjuk értelmetlen lenne feltenni, mert még UI -ban is azonos. Max. újabb droid verziónál érdekes.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
egabi71 #2735 üzenetére
Mert szerintem hiányzik belőle az egyik elem, vagy újra kell telepíteni. Nem nehéz dolog amúgy.
Fel kell tenni a Play mellé a fiókkezelőt, meg a Play szolgáltatásokat is. Service/Framework/Vending. Más ROM -on is csináltam már. Kínain pl. sűrűn előfordul, mert ott hivatalosan tilos készüléket forgalomba helyezni Google alkalmazásokkal a kémkedési botrányok miatt.
Témázót nem nézted milyen?
Szerk.:
Legalábbis szerintem megoldja. Volt néhány ilyen ROM nálam, de 1 alkalom volt, amikor én sem tudtam életre kelteni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Medence topik
- TV antenna és jelerősítés
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Dune: Awakening
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Netfone
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged