- Azonnali mobilos kérdések órája
- Szakított a OnePlus és a Hasselblad
- Apple iPhone 17 - alap
- A Galaxy S26-tal együtt késik a One UI 8.5
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Mielőtt valaki ezt megkérdezi, KAMU.

Upgrade/Update Alcatel Pop C7 to 5.0 LollipopNéhány telefonra már volt ez kérdés, mert szinte mindegyikre van egy ilyen butaság ezen az oldalon.
-
-
draco31
veterán
B.U.É.K.!!!!!!
-
törölt tag
válasz
DrDreams
üzenetére
Kell csinálni egy backup -ot. Wipe -nál szintén minden felhasználói és beállítási adat törlődik.
Wipe a gyári (<3e>) vagy a telepített custom recovery -ből (ez esetben leginkább CWM) érhető el. Recovery -ben kell elindítani a telefont (2 gombossal), aztán ott ki kell választani a wipe -ot, majd a következő megjelenő menüben a Yes -szel kezdődő sort. Amikor végzett szólni fog.
Wipe -olás olyan, mint a gyári visszaállítás, csak mélyebb.
Szerk.:
Recovery menü elérése:
1. Ki kell kapcsolni a telefont.
2. Hangerő + és a Power gombot addig nyomod, amíg meg nem jelenik a recovery menü.Navigálás recovery menüben:
Felfelé lépkedés --> Hangerő +
Lefelé lépkedés --> Hangerő -
Enter --> Power gomb rövid megnyomás -
DrDreams
tag
válasz
üzenetére
A gyári visszaálítást vágom, de a többi szakszavat nem.
Nekem az lenne a lényeg hogy ha csinálom majd a frissítést, ne vesszenek el az olyan adataim mint pl. könyvjelzök-jelszavak, telefonszámok, sms-ek, jegyzetek, offline mentett oldalak, stb... Minden más potolható, de ezek nem igazán... -
ubul23
senior tag
Ha lessz 4.4 akkor ujra kell majd rootolni, más modszerral vagy az eddigi is müködni fog felesleges fájlok törlése miatt kérdezem mert azok foglalnak sok helyet?
-
törölt tag
válasz
DrDreams
üzenetére
Nem, mert kb. 90 % -ban fájlcsere van telepítéskor. Tehát még az sem feltétlen igaz, hogy több helyet fog foglalni.
Ráadásul ezért szükséges telepítés után egy wipe -ot csinálni gyári recovery -ben (akár), hogy a maradvány mappákat-fájlokat kipucolja.
Gyári visszaállítás nem egyenlő a recovery wipe -pal. Utóbbi javasolt minden telefonnál, minden FW/ROM váltás után.
-
törölt tag
válasz
DrDreams
üzenetére
Nem tudod az SD -re telepíteni, csak arról. A telefonra.
Ez nem olyan, mint ha Windows -t telepítenél desktop -ra. Ráadásul önállóan működésképtelen, csak frissítés (lesz).
Szerk.:
Olyan, mint ha megvennéd az upgrade -t desktopon a Microsoft -tól, amivel Win 7 -ről Win 8 -ra lehet frissíteni a rendszered. -
DrDreams
tag
válasz
üzenetére
Igen ép ezért nem tárolok semmi kényes dolgot a telón. Mindent felpakolok a gépre és kéthavont a dolgaim kiírom lemezre. Csak a telcsit használom netezésre, a gépet soha. A telefont naponta átnézem, meg az email fiókaim hogy nem maradt-e valami olyan, ami nem szabad hogy ott legyen. A gépemen fut egy olyan progi, amit ha aktiválok rögtön formázza a vinyót (D maghalytót). A lemezeket pedig olyan helyre dugom ahol 100% hogy nem találják meg. Nem vagyok semmiféle ügynök,csak fö az óvatosság..
Na más téma.. Szóval ha lesz KitKat frissítés, azt memkarira is lehet majd telepíteni, vagy pedig a készülék tárhelyébe érdemes? Ezt azért kérdem mert ha kiveszem a kártyát akkor nem lesz olyan hogy volt KitKat, nincs Kitkat? 
-
törölt tag
válasz
DrDreams
üzenetére
Sokkal egyszerűbb hozzáférni egy felhasználó nethez csatlakozott eszközéhez, mint egy torrenthez. Főleg (pl.: telefon esetében) gyakorlatilag hozzájárulsz ahhoz, hogy mindenedhez hozzáférjenek.
Akinek meg a családi fotóim kellenek, az legyen vele boldog.
------
Gyanítottam, hogy semmi nem lesz. 1 hetes válasz, de még csak apró jelzés sincs a neten arra, hogy ez valós lenne.
Persze mit várjunk egy olyan cégtől, aki mindenkinek Samsung -ot ajánl, bármit is kérdez, ezen az oldalon.

-
DrDreams
tag
válasz
üzenetére
Szerinted....... Vannak olyan dolgok amiket meg viszont én tudok, te meg nem!
Ugyanis fater és most növérem is rendör, magas beosztásban. Azt is figyelik ki mit ír a face-en és hogy ki mennyit vásárol vagy mennyit hagy a boltban amikor bankkártyávak fizet. A folyoszámlákrol nem is beszélve. De durvább dolgok is vannak. Ezért használok két email címet, egy publikusat és egy régit, amihez nem tudnak hozzákötni.. Na ez az off! 
-
DrDreams
tag
válasz
üzenetére
Az szép... 1gb.. Akkor majd ha lesz, valakivel leszedetem és géppel felbüvészkedem. Vagy átmásolom telóra, onnan meg gondolom a telcsi tudja majd mit kell tenni-e vele. Akkor viszont a tárhelyem teljesen betelik... SD-re ha telepítem mi fog történni akkor ha kiveszem a karit? Volt KitKat, nincs KitKat?

-
DrDreams
tag
válasz
üzenetére
Se mobilon, se a felhöben nem fogok képeket tárolni, gépen is csak úgy hogy nem használok netet. Vannak dolgaim amik rohadtúl nem publikusak és szeretném ha azok is maradnának.
Természetesen arra is gondoltam hogy ha winyom véletlen beszarna, csak max a filmek vesszenek oda, úgyhogy idönként kiírok mindent dvd-lemezekre a régebbiket meg kidobom. A lemezeket nagyon gondosan elszoktam dugni.
Sose tudni mikor jöhetnek 'látogatók'... 
-
DrDreams
tag
válasz
üzenetére
Játszani nem szeretek, pláne mobilon. Annak idején a Need For Speed-Most Wanted és a Carbont végig vittem 'tisztán' de a Doom 2-nél (vagy 3 volt?) már 'trükköztem'. Ezzel le is tudtam a gamer-kedést. A fotóimat amiket megörökítgetek azokat felszoktam rakni gépre. Az egyetlen dolog amiért veszek egy kisebb memkarit az a zene. Azon belül a 90-es évek diszkó zenéi. Van is gépen egy szép nagy, kb. 6gb válogatásom. Azt szeretném a telóra feltenni, ezert kellene vennem egy 8gb-os karit. Nézegettem, kb. 2e. Ft. Filmet se telón fogok nézegetni mert ahoz az 5col rohadt kevés. A belsö tárhelyt csak és kizárolag a frissítéseknek, adataimnak stb, szeretném használni.
-
törölt tag
Érdekes kérdésbe és válaszba ("társalgásba") futottam a neten. Mármint hogy erre a kérdésre a MediaMarkt jelen időben válaszol:

Megnézhetné valaki a gyári programmal, hogy mi újság. HA már elvileg a telefon nem ajánlja fel. Csak ezért nem raknám vissza a gyári ROM -ot. Főleg, hogy szerintem nem így van.
-
DrDreams
tag
-
törölt tag
válasz
DrDreams
üzenetére
Idol 2s is csak szolgáltatótól vehető hivatalosan. A többi az szürke, bolti vagy külföldi garanciával. Honor 3c -t pedig itthon hivatalosan csak az edigital forgalmazza, rendes garanciával. Szóval azért ott is szűkek a lehetőségek.

A tárhely mérete ennél csak később lesz fontos, meg annak, aki nagy gamer. Mert ha valaki 2 giga feletti Play -es cuccot akar letölteni, akkor sipákolni fog a telefon.
Kamera minőségben meg azoknál sem lesz igazán nagy ugrás.
Szóval tényleg csak a kijelző marad.
-
DrDreams
tag
válasz
üzenetére
Használtat én sem vennék... Elöször az Idol 2s-be szerelmesedtem bele, utána jött a Honor 3c. De azt javasoltad hogy ezeket inkább ne, akkor egy Huawei G 620s. De ezt meg csak a Telekom árulja. Pedig most ebbe a készülékbe zúgtam bele.
Csak elég húzos az ára... Sokat kellene toldanom, na meg úgy tudom hogy csak elöfizetéssel kaphatö. A Telekomnál 'bar' listás vagyok, (akkor még Westel volt és ök nem küldték a számlát pedig kb 86-szor felhívtam az ügyfélszolgálatot, fogták és letiltották a kimenöim, pár hét múlva a telcsit is. Elhajitottam a kártyát, azóta Vodafone-os vagyok.). Szóval nem nagyon éri meg a csere. A memória bövithetö fillérekert, a kamera mint már írtam napsütésbent egész jó, az akku más telcsinél se különbb. Magyarán a kijelzö kerülne kétszer annyiba mint maga a telóm... Ez pedig nem egy nagy okosság... -
törölt tag
Nem nagy ördöngősség, csak aki megszokta a droidot, annak elsőre elég nehéz dolga van. Kezelni sokkal egyszerűbb, csak én nem szeretem a zárt rendszereket, kinézetet. Szeretem eldönteni, hogy hogyan nézzen ki a telefonom, és hogy hogyan működjön.

Szeretnék majd én is venni egy 535 -öt. Majd ha lejjebb megy az ára, pót telefonnak jó lesz, meg sportoláshoz egy WP okosórával. Megbízható.
-
ubul23
senior tag
-
törölt tag
válasz
DrDreams
üzenetére
Itthoni garanciás telefont nézel, akkor ennek a használt eladási értékének majdnem a dupláját kellene rádoboni, ha körülnézünk a piacon. Még ennyi idő elteltével is. Szóval igen. Ráadásul "csak" a kijelző és a belső memória nagyságával lennél előrébb. Úgy durván nézve.
Persze használtan lehet jobbat is venni, de azért mégiscsak érdemesebb új telefont nézni, ha az ember cserél (szerintem).Tehát a kérdés az, hogy megér -e közel dupla ennyit valakinek egy jobb kijelző, és/vagy 4 gigával több belső memória. + 1 giga RAM -ot direkt nem tettem a felsorolásba.
Minden fajta minősítés és elítélés nélkül, azért használtan már vannak jobb alternatívák, csak kérdés megéri -e. Moto, Huawei G6 (4G), LG G2 mini...stb. ~40-50e.
Vagy újonnan Lenovo, Alcatel, Huawei, Xiaomi márkából az említett dolgokkal +ba. Szintén hasonló nayságrendben. Esetleg WP alatt Lumia 535.
-
DrDreams
tag
válasz
üzenetére
Én rohadtúl nem bántam meg hogy ezt a készüléket választottam.. Még két telcsi jött szóba ebben az árkategoriában. Cserélni is csak a fennt leírt okok miatt cserélném. Kérdés hogy megér-e ez nekem ennyit.. Nagyon egyben van a telcsim, már fóliát is vettem rá kemény 300Ft-ért.
Még egy kisebb (4-8gb) memkarit kap mert a belsö tárhelyem több mint a fele betelt és ez csak a frissítések. Végül is a kamera is elmegy ha szép az idö. A kijelzö meg olyan amilyen.. Ha meg még KitKat is lesz rá.. Bár az nekem annyira nem lényeges. Tényleg elgondolkodtató a csere, mert még min. ugyan annyit (ha nem többet) kellene toldanom mint amennyit ezért kapnék... -
törölt tag
válasz
DrDreams
üzenetére
Sőt, jobbat mondok.
Alcatel -en belül is van olyan készülék ezzel a SoC -val, ami KitKat -tal jelent meg. Inkább ez jelent valamit. 6582 -re már létezik egy ideje KitKat, majd jövőre valamikor mekapja.Szerintem már az is szép dolog, hogy 30.000 HUF -os készülékre van támogatás (vagyis lesz). Azért a telefonok árához még mindig hozzá van kapcsolva a support, támogatás költsége is.
Nem szeretnék más márkát (márkákat) említeni, de még az is csoda, hogy ebben a kategóriában akár pletyka szinten is felmerül. Mert általában nagy ívben sz...nak rá.
-
törölt tag
válasz
DrDreams
üzenetére
Nem úgy értettem.
Hanem hogy a SoC miatt ahol problémák vannak, azon nem fog segíteni 2 giga RAM. 6582 jó SoC, de vannak korlátai. Kifejezetten annál a készüléknél értettem. Bár manapság már természetesen lesz a növekedés, mivel az alap UI -k fejlődnek, amik egyre nagyobb erőforrásokat igényelnek.
Nem fog vissza, nagyobb lesz a fogyasztás és lesz röccenés.
-
DrDreams
tag
válasz
üzenetére
Az egy giga ram szerintem is elég. Az felett csak 'kinek van több' verseny fut. Én ezt a telcsit volt már hogy meghajtottan, akkor is maradt még kb. 200mb ram. Pedig akkor játéktól az élöháttérképig szinte az összes appot futattam + netezgettem (a face állangoan fut) szóval egy olyan nem létezö helyzetet csináltam amit sose. De szerintem az emberek 99%-a se... A telefon nem lassult, legalább is én nem vettem észre. Nem hinném hogy egy HD IPS kijelzö visszafogna túl sokat a gyorsaságból. Abban igazat adok hogy az AnTuTu érték kevesebb lenne, de még akkor is elérné a 20e. pontot. Szerintem... Az meg nem olyan rossz, egy Samsung S3-al azonos érték. A kamerát már minden hogy probálgattam, este halott. Nappali fénynél, (pláne ha süt a nap) tud egész jó képeket is csinálni. Nekem rengeteg képem van amit más mobilokkal löttem és kb. a Nokia N82-vel van egy szinten. A kijelzö kis felbontását azért sem értem, mert ha a videó 720p akkor a kijelzö miért nem HD? Az akkura több embertöl is rákérdeztem, általában mindenkinek ennyit bír, 1-2 nap, csak én a töltési idöt sokaltam. De ti is megírtátok hogy ez ennél a készüléknél ennyi és azt is hogy miért. Szóval jó kis teló ez, hibákkal. De amennyiért adják annyiért hozza a maximumot...
-
Is-tee
aktív tag
válasz
üzenetére
Érdeklődés, eddig ami volt telefonom, azoknak mind volt support-ja, ha feltettem egy custom rom-ot, és le akartam szedni, akkor azzal gond nélkül vissza tudtam állítani gyári állapotra! Ennél a készüléknél meg töröltem néhány app-ot KingUser-el, pl: Vírusírtó, meg amiket engedett, ez ugye kiszedte teljesen a rendszerből, nem tudom vissza állítani, ha netalántán szervizelni kéne, csak nem tűnik nekik fel, hogy hiányzik néhány rendszer app... Amit a support oldalról lehetett letölteni Mobil Upgrade S programot, az meg, csak annyit tesz, hogy megnézi melyik verziójú android rendszer van fent, és az újabbat telepíti, így nem kell wifi-vel leszedni, lényegében ennyi...
-
törölt tag
válasz
draco31
üzenetére
Sajnos nem minden OS -en működik. Pl.: 8.1 -en már ennél komolyabb gondjaim is szoktak lenni. Néhány proramot is nehéz, vagy lehetetlen használni azon.
Is-tee:
Szerviz visszateszi, pénzért, garancia vesztéssel. Vagy keresni kell stock rendszert a neten. Miért?Illetve ezt az Alcatel -es programot nem ismerem, de kétlem, hogy helyretenné nulláról a készüléket.
-
Is-tee
aktív tag
Van valamilyen lehetőség a teljes gyári szoftvare-t újra húzni valamivel, ha nincs biztonsági mentés?
-
törölt tag
válasz
bryndza
üzenetére
Az mindegy. USB hibakeresést kapcsold be és jó lesz.
Galéria:
Tudomáson szerint nem volt ilyen változás 04 és 07 FW között. Én mind a kettőt használtam.DrDreams:
Jobb kijelző mellett nem lőne ennyit az AnTuTu, bár nem mint ha sokat számítana.3C -nél pont ez az egyik probléma, a 2 giga meg kihasználatlan ez esetben.
-
DrDreams
tag
válasz
üzenetére
Hát igen, ez érdekes.. Pl mi a bajuk a JB-vel? Nekem ez a telefon úgy tökéletes ahogy van. FW frissitést megcsináltam, most meg hogy a Vodafone adott az ünnepekre ajándék 1gb-ot, frissítettem az összes appot. (Több mint a fele be is telt a belsö tárhelyemnek a frissitések után) Mértem egy AnTuTu-t is, 21e. felett volt. Ezzel a spanom Samsung Ace 4-ét amire nagyon büszke, elvertem. Én inkább egy Pop C7s-re vágynék a KK meg a LP helyett amelyiknél raknának egy szebb kijelzöt és egy picit jobb kamerát. Felölem maradhatna 5mp-el, csak szebb képeket csináljon. Pláne este, mert a távolabbik siralmasak olyankor. Videó is elég a 720p, csak ne fókuszálna állandoan. A videó is este a legbotrányosabb, belassul. Inkább ezek a gondok, nem az hogy JB, KK vagy LP. Szerintem.....
-
bryndza
tag
Sziasztok,
Van egy kis problemám. A régi C7-esemet tudtam usb-n csatlakoztatni, de ezt az újat nem. Még menüpont sincs ami feladná a lehetőséget. Rádugom, tölt, meghajtóként nem látja. További kérdés: A galériában nem tudok másolgatni, albumot létrehozni semmit. Úgy emlékszem a réginél volt erre lehetőség, szépen az sd-re, sd-ről, gépre és vissza ...
Amikor kihozták, kiírta hogy frissíteni kéne és én megcsináltam. Lehet nem kellett volna. 070FHG1-re buildelte.
-
törölt tag
Már nem azért, de mi ebben a meglepő?

A droidos telefonoknak még csak a harmadán (durván 34% -án) fut KitKat. A többin korábbi megy, de durván a felén még mindig JB fut.
Tehát Lollipop -ot várni minden telefon témájában, szerintem erős túlzás. Csak mert mindenhol erről megy a téma. Amit nem nagyon értek, hogy miért van.

-
törölt tag
Nem lehet túlmeríteni az akksit.
Túltöltés, túlmelegedés, túlnyomás és alulmerülés elleni védelemmel is el vannak ellátva az akkumulátorok. Tehát aminél ez lehetséges, ott hibás az akksi.
Meg ugye ahol nem csak egy cellából áll az akkumulátor, ott időnként érdemes végigmenni a teljes töltési perióduson, hogy a cellák közötti esetleges feszültségek kiegyenlítődjenek. Hibás diagnosztika elkerülése érdekében.
Az akksit meg 2 fázisban tölti fel. Az elején, a töltés többségénél "gyors"töltéssel éri el a szükséges százalékot, aztán jön a csepegtető töltés, amikor lassan tölti a maradékot. Ez az akksi védelme miatt fontos. Ez minden telefonnál így van.
wdarty:
Szinte 100% -ra mondható, hogy nem lesz rá Lollipop. Ahogy a telefonok többségére ez igaz. -
wdarty
tag
Esetleg tudni, hogy a Lollipop mikor jön ki erre a telefonra?
-
DrDreams
tag
Üdv! Lenne két kérdésem: Az elsö hogy nektek menni idö alatt tölti fel a teló akkuját a töltö? Én kétszer megmértem.. Mind a kétszer ugyan az az eredmény. Fullra lemerítettem, ki is kapcsolt. Töltöre dugtam, tízperc után bekapcs. Hagytam, nem piszkáltam. 45p. 50%, 2 ó. 95%, innen rohadt lassan töltödik, 2 ó. 45 p. 100%. Ez másnak is ennyi vagy rossz a készülék...? A másik a net. Most éjjel kettö múlt, hasít. De napközben elég lassú. Mikor hogy, de általában lassú. Ez a Vodafone hibája, vagy ismét megkérdezem a telóm a szar??? Köszi!
-
törölt tag
MIUI v5 magyar 7041X
MIUI v5 magyar 7041D7041D -ről majd kérnék egy visszajelzést, hogy jó -e. Természetesen CSAK olyantól, akinek 7041D van, az átjárás továbbra sem ajánlott.
-
törölt tag
Most már a téma fejlécében is elérhető az összefoglaló, illetve az arra mutató link.
Valaki magyarította már 7041D -re a MIUI -t? Mert ha nem, akkor megcsinálom, aztán feldobom valahova. Csak majd ki kellene próbálni, hogy jó -e (elvileg jónak kell lennie). Én ugye nem tudom, mert 7041X -em van.
-
törölt tag
-
törölt tag
NOS, VALAHOGY ÍGY GONDOLTAM A MIUI ROM TELEPÍTÉSES RÉSZT:
MIUI v5 custom ROM:
Az esetlegesen felmerülő károkért felelősséget nem vállalok!
Elsőként a letöltések:
- ROM fóruma (letöltéssel, információval) ITT érhető. Mindenképpen nézd meg először, hogy melyik verziód van POP C7 -ből, mert nem mindegy, hogy melyiket telepíted. A MIUI ROM a 7041X -re és a 7041D -re érhető el, természetesen külön linken.
- JbartElőkészület - ROM magyarítása jBART segítségével:
1. Csomagold ki a tömörített fájlt egy mappába, majd mielőtt elindítanád, a data\settings\repo.miui.v4.main.conf fájlt nyisd meg, és a benne lévő szöveg végére másold be a következőt:
github::markkovacs76/miui-v5-hungarian-translation-for-miuiandroid=miuiv5 ( markkovacs76 Miui V5 Hungarian Translation)
2. Megnyitod a jBART -ot, majd a Settings fül alatt állítsd be a nyelvet, alatta az időzónát, lejjebb pedig a felület nyelvét magyarra. A pipára kattintva a felület átvált magyarra. HA mégsem így lenne, akkor indítsd újra a programot.
3. ROM fájl fül alatt a következőket kell beállítani:
- ROM típus: MIUI v4-6.
- ROM fájl: itt kiválasztod a tömörített fájlt, amit magyarítani szeretnél.
- Alap ablak: kiválasztod a miuiv5 ( markkovacs76 Miui V5 Hungarian Translation) sort.
4. Rányomsz az Újraösszeállítás gombra. A folyamat sokáig fog tartani, amikor végzett kiírja, hogy hol találod a fájlt.Szükséges teendők telepítés előtt:
- ROOT.
- Megfelelő CWM.
- Backup készítés CWM -ből.
- Ajánlott: ROM magyarításA telepítés menete:
1. Másold a tömörített fájlt az SD kártya gyökerébe.
2. Kapcsold ki a telefont.
3. Indítsd el a készüléket CWM -ben.
4. wipe data/factory reset, majd nyomj a Yes gombra.
5. Miután végzett, a főmenüben lépj az install zip from sdcard -ra.
6. choose zip from sdcard.
7. Kattints rá az SD kártyára rakott tömörített fájlra, a telepítés ezután elindul.
8. Miután befejezte, indítsd újra a készüléket és a szokásos kezdő beállítások után használatba veheted a készüléket. -
törölt tag
Betettem az összefoglalóba, már csak a MIUI ROM felrakást kell megcsinálnom. Meg bedobom majd a jBART -os magyarítás linkjét, ha valaki nem akarja maga megcsinálni.
Rövidesen bekerül a link a téma fejlécébe.
-
törölt tag
Jó ha más is csinálja, mert nekem sok dolog egyértelmű, így 1-2 dologra legalább felhívják a figyelmem, amit érdemes még beleírni.
Itt a CWM mentés is, bár szerintem ez elég egyszerű rész. Ezt is beleteszem mindjárt az összefoglalóba:
Mielőtt custom ROM -ot tennél fel a készülékre, vagy moddolnád a felületet, szükség lehet egy mentésre, amit CWM -ből most már egyszerűen meg tudsz tenni.
1. Kikapcsolod a telefont.
2. Hangerő + és a Power gombot addig nyomod, amíg meg nem jelenik a recovery menü.
3. backup and restore.
4. backup gombra nyomj rá, majd várd meg, hogy befejezze. Sokáig fog tartani.
5. Kiírja, hogy Backup complete!, majd visszalép a recovery menübe. Most már újraindíthatod a telefont normál módban. -
-
törölt tag
Tapasztalatból mondom, hogy nincs olyan, hogy elég mentés.

Így nézett ki a recovery telepítés ugye? Mert akkor beleteszem az összefoglalóba. Emlékezetből csináltam, úgyhogy remélem jó...:
1. Indítsd el az MTKDT -t.
2. Csatlakoztasd a telefont a számítógéphez, és várj amíg felismeri az MTKDT.
3. Amennyiben a bal alsó sarokban zöld színű téglalapot látsz, úgy ezt a lépést hagyd ki. Tehát ebben az esetben sárga színű a bal alsó sarokban a téglalap az MTKDT -ban, ezért nyomj rá a ROOT gombra, majd az előugró ablakban a Yes -re. Várd meg, amíg végez.
4. Jelöld ki a 2. fül alatt (root, backup, recovery) a Recovery & Boot gomb mellett a középsőt, To use Boot from phone.
5. Nyomd meg a Recovery & Boot gombot, hogy települjön a CWM.
6. Rá fog kérdezni, hogy telepíted -e, majd szólni fog, ha végzett.
7. Újraindítás után most már az új, CWM recovery -t kell látnod. -
HPZ537
tag
válasz
üzenetére
De már mentésem van a rendszerről, az előbb csináltam meg, csak nem recovery-ből, azt oldottuk meg, hogy érzékelje. De csinálok akkor recovery-ből is. Hely van az SD kártyán bőven.
Szerk. Fent van a CWM, csinálom a backup-ot.
Ha kész és bekrepál, annyi az egész hogy Restore-ra megyek és újra felrakja a jelenlegit? 
-
törölt tag
Igen, Recovery & Boot gomb mellett a középsőt kell kijelölni, To use Boot from phone.
Felteszi a CWM -et, aztán ha recovery -ben indítod el a telefont, akkor már az lesz fent. Ott tudsz csinálni egy mentést. Csak legyen elég helyed az SD kártyán.
Szerk.: ÉS a biztonság kedvéért mentsd le ezt is majd a gépre. Bekrepálna az SD kártyád, akkor nem veszik ez is oda.
Természetesen minden csak saját felelősségre.

-
HPZ537
tag
válasz
üzenetére
Egyenlőre megfelelő nekem ez a ROM. A GravityBox-ot akarom felrakni, csak félek, és inkább csináltam biztonsági mentést. Ha jól értelmezem a CWM felrakása annyiból áll hogy MTK Droid-on a 3 lehetőség küzűl bepipálom a "To use Boot from phone"-t és rányomok a Recovery & Boot gombra?
Aztán már fent lesz a CWM? Azt azért leírnád légyszi hogy a most lementett biztonsági mentést hogy lehet vissza rakni rá, ha bootlop-ot kapnák GravityBox-tól? Hálás lennék 
-
törölt tag
Nem feltétlen szükséges, csak egyszerűbb visszatenni a CWM mentést. Mármint ha CWM -ből csinálod a backup -ot. Akkor a legutóbbi állapotot menti el. Ez a fájlokra meg az elrendezésre is vonatkozik.
Meg ha kíváncsi vagy, akkor fel tudod tenni a MIUI ROM -ot is. Feltettem ide fórumba, amit magyarítottam jBART -tal, így még azt sem kell megcsinálni hozzá. Teljesen magyar.
Is-tee:
Én azt a programot még soha nem használtam.7042 nem jó. 7041X vagy 7041D -nek (illetve egyéb verziónak, attól függ melyik van) kell lennie, amit éppen használsz.
-
HPZ537
tag
Videó alapján most fogom felrakni a CWM-et. Egyébként meg van a bizt. mentés, azt akarom még kérdezni hogyha esetleg bootlop-ot kapnák, akkor a Bizt. mentést hogy tudom vissza felrakni? Mert van benne néhány file. Nem úgy néz ki mint egy Custom Rom ZIP fileja.
-
Is-tee
aktív tag
Kigyomláltam pár alkalmazást a Kinguser-el, mint pl: Virus írtó stb... Ha újra húzom Alcatel Mobile Upgrade S tool-al, akkor vissza kerülnek a gyári app-ok? 7042-nek ismeri fel, az jó?
-
HPZ537
tag
válasz
üzenetére
USB Tárhely-ként van csatlakoztatva a telefon. Csináltam Quick Root-ot, lefutott most rámentem MTK-ba a Root-ra, szürke lett a gomb, és csak áll, nem ír ki semmit, egyenlőre várok.
Szerk.: MTPre állítottam, most fasza, zöld lett a kocka, tudok backup-ot nyomtani
Köszi 
-
törölt tag
-
HPZ537
tag
válasz
üzenetére
Na mindegy. Nem szenvedek vele
Akkor nem lesz biztonsági mentésem.
Az a gond hogy nem vagyok 100%-ba biztos benne hogy mivel root-oltam. Mert már Root-oltam ilyen telót, és az egyiket Kingoo-val másikat RootGenius-al, csak sajna nem tudom hogy az enyémet vagy a haveromét. Csak ez már kb 4-5 hónapja volt, és azóta már újra lett rakva a PC. -
törölt tag
Én mepróbálnám azt, hogy Vroot -tal UnROOT -olnám, aztán RootGenius -szal újra ROOT. Fent az összefoglalóban a letöltője.
Elvileg ellenőrzi a drivereket ROOT előtt, tehát ha az felismerte, és rendben megcsinálja, akkor az MTKDT -nak rendben végig kell mennie.
USB hibakeresés gondolom be van kapcsolva?
Új hozzászólás Aktív témák
- Nothing Phone (3A) 5G 256GB + ajándék Nothing okosóra
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB Újszerű,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival! 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 15 Pro 128GB 100% Akku,Újszerű Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival! 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 15 128GB 82% Akku ONE függő,Megkímélt,Tartozékaival! 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 14 128GB 86% Akku Újszerű,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival! 1 Év Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 590 8GB ZALMAN T4 Plus ADATA 600W
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i3-7GEN I 4GB I 128GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Eredeti Lenovo 90W szögleges laptop táp + kerek átalakító egyben eladó
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Mert hát az is oda van írva hogy: "Change IMEI"