- Apple Watch
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Telekom mobilszolgáltatások
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Yettel topik
- Elérhetők az alkatrészek és szerszámok az iPhone 16 otthoni javításához
- iPhone topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
consono
nagyúr
Okozhat, ha épp ír a Pi az SD kártyára. egy darabig én is így használtam, ment is gond nélkül, de a lelkiismeretem nem hagyott nyugodni
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
-
toth_janika
őstag
Igen, ez a kettő az én "bibliám". Már ki is mentettem magamnak dokisba, ha letörlődne innen
Mindent ez alapján csinálok. Fixen van az USB-s vinyó csatlakoztatva, és a transmission is így van beállítva. De reboot után nem indul el a daemon, csak, ha kézzel elindítom.
Régen találtam valami leírást, hogy azt hiszemaz rc.local fájlt kell módosítani, de istennek nem találom[ Szerkesztve ]
Flickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/
-
petya220
senior tag
-
zodes
aktív tag
Ez is igaz! De mikor egy eszköz több áramot próbál megszívni a tápból, leeshet a fesz is pár 10-100 mV-ot.
Köszönöm az ikonokat sztanozs!
Gigabyte GA-B85-HD3 rev.2.0 - i5-4460-16GB DDR3-Samsung SSD 840 EVO 120GB Hackli***MacBook Pro (Retina kijelzős, 13 hüvelykes, 2014 közepe)***
-
félisten
"A 2,5A az a ráköthető táp max. árama akar lenni! (szerintem ennyit bír maga a csatlakozó)"
Akár 100 amperes tápot is ráköthetsz, mivel ezek a tápegységek nem áramgenerátorok, tehát nem arra törekszenek, hogy az adott áramot ha a fene fenét eszik, akkor is áttolják a fogyasztón.
Ezek sima, (jó esetben stabilizált) feszültséggenerátorok, a fogyasztó (jelen esetben a RPI) pedig annyi áramot vesz fel tőlük, amennyi kell neki. A lényeg, hogy az ő igénye ne legyen nagyobb, mint a tápegység névleges áramértéke.
Az RPI3-ak egyébként nálam is csont nélkül mennek több mint egy éve az aldis 5V/2,1A tápegységről.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
-
sztanozs
veterán
Amúgy a polyfuse-on sokkal több esik, mint 0.1 V, főleg nagyobb terhelésen - akár 0.3-0.5V is - , ezért is kellett a régi Pi 3-ra már 5.1V-os táp, hogy 4.6 V felett legyen még a belső psu-nál.
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
félisten
De akkor nem a betáppal van a gond, hanem a túlterheléssel!
Nem véletlen, hogy már az egyetlen HDD-t sem nagyon ajánlják.A 100 amperes táplálást egyébkét nem viccből írtam, ismerősömnél van kiépített 5 voltos hálózat, gyakorlatilag 100 amperes plafonnal, amiben még van perspektíva, még ha néha akad is rajta két tucatnyi fogyasztó.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
BB9360
aktív tag
Nekem a PC-m nem bluetooth-os és nem is akarok BT adó-vevőt venni, oda nem kell. Nekem csak a Pi érdekes, ott vannak a források, de köszi. Egyébként megerősítem, hogy pl. amikor a Pi-ről megy a zene, akkor, bár totális a rálátás, nincs semmi akadály előtte, mégis fejforgatásra érzékeny. Ugyanakkor a telefon a hálóban, én meg vagy 10 méterre és 3 helyiségre tőle, mégis szuper volt a vétel.
-
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512 SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3090 24Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/850W 2-3 Év Gar
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Eladó Gamer Pc.
- 8.Gen i5 Gamer! Core i5 8400 / 16GB DDR4 / Asus TUF GTX 1660 Super! / 256GB SSD+HDD /550W/ FULL RGB
- 7.Gen i5 Gamer! Core i5 7500 / 16GB DDR4 / Asus ROG Strix RX 580 8GB OC / M.2 SSD+HDD / 550W / RGB!
- Farming Simulator 25 Collector's Edition BONTATLAN
- Intel i5 Gamer! Core i5 6500 / 16GB DDR4 / Asus GTX 1660 Super! 6GB OC / 250GB SSD+HDD /400W/RGB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs