- Ilyen lesz a Fairphone 6
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Netfone
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-dino--
csendes tag
Egyebkent sokat meditaltam, hogy lenne a legcelszerubb ezt megcsinalni.
Pl. A Pi nek van audio+composite kimenet, ezt 3db RCA csatlakozoval oldottam meg.(ha esetleg regi CRT TV re kotnem, legyen egy ilyen lehetoseg is)
tettem meg egy 4 portos USB hubot is a C64 hatuljara, kulso meghajtonak vettem meg egy 64GB s fizikailag pici meretu pendrive ot is, hogy a tarhellyel se legyen problemam, ezen felul a Pi t a gep bal oldalahoz toltam teljesen, talan a az utolso elotti kepen latszik, hogy miert. Itt kivagtam a C64 oldalat, hogy a pi rendszer microSD kartyat barmikor tudjam cserelni, ha kell, vagyis, hogy ne kelljen az egesz gepet szetbontani hozza.
A LAN, HDMI, tap csatikat is kihoztam atalakitokkal, a C64 haz hatuljara. Hat, uraim ennyi.
Lehet szamitogepeket kellene terveznem? -
-dino--
csendes tag
Be van kotve az eredeti billencs is, ha jol megfigyeled a C64 haz jobb oldalan van egy panel.
Konkretan ez, ez csinalja az eredeti C64 billenytuzet atalakitast, + a joystick portokat is.
http://www.vesalia.de/e_keyrahv2.htm
egyebirant jelenleg classic SNES USBs kontrollert hasznalok a DOS PC-emuhoz meg egy USB s jatekvezerlot pl az X-Winghez. -
-dino--
csendes tag
Ez az en gepem, nekem a pi egy C64 hazban van benne, egy 64GB kartyan van 3 particio.Raspbian, Kodi es
RetroPie. Ez utobbi van legtobbet hasznalva.Ezeket emulaciokat hasznalom: NES, SNES, C64, PC DOS, NEOGEO, MAME, PSX, AMIGA!!! ez utobbi kurvajo, HFS t hasznalok Workbench 3.0 val, sajat rendszerrel. WHDLoad os jatekok is remekul futnak. Van meg ScummVM is a sok kalandnak
Nem kis munka volt vele.Foleg a rendszer osszeillesztesevel, jatekok feltoltesevel.Streamrol nem tudok nyilatkozni, mert nem erdekelt..
-
-dino--
csendes tag
Udv ALL!
Mondtam, hogy nem adom fel,megtalaltam a megoldast miert nem latja a pendriveot a rendszer.
Egyszeru jogproblema volt.
Igy mar minden kafa...Egy haver segitett az Amigaspirit forumrol.
Ezuton megkoszonnem az ittenieknek... mindenkinek, aki segiteni probalt a bajomon, bar kb. 1 azaz egy ember volt, aki tobbszor probalt meg segiteni!
Koszonom!
-
-dino--
csendes tag
válasz
toth_janika #25706 üzenetére
"Bocs, hogy belevau, de nekem már lassan 1 éve van Rpi-m és Médiacenternek és egy kis torrent szervernek használom... Nem mondom, hogy teljesen kezdő vagyok linuxban, (bár azért nem igazán érek sok itteni kolléga lábnyomába sem) de nekem még nem sikerült egy értelmes duálboot-ot sem összehozni, nem hogy egy triplát... Inkább azt javaslom, hogy döntsd el, mi a fontosabb. Azt a rendszert rakd fel. Próbálkozz, ismerkedj a rendszerrel, parancsokkal, lehetséges hibákkal és utána lépj tovább. Én is ezt csinálom... 1 éve sz*pok mindennel, de csak így lehet tanulni
Lassan én is tovább lépek és az OSMC mellé felmegy egy RetroPie
"
Az alap szamitastechnikai dolgokkal nagyjabol tisztaba vagyok, alapjavaveve szeretek nagyon barkacsolni is, ezert ugygondoltam, hogy az egesz PIt beleepitem egy regi C64 hazba a billentyuzetet egy ilyennel oldom meg,
http://www.vesalia.de/e_keyrahv2.htm (ha kesz lesz, dobok fotokat, ha akarjatok) azaz mar meg is vannak az osszetevok, csak meg hianyzik egy HDMI kabel amivel kivezetem a C64hazbol.
Mindenkepp triplabootot szeretnek, a rertopien is futogatnak mar a jatekok, a kodin is ki tudom jelolni a penndriveot, honnan nyomja a mediat. Egy 32GB os microSD n vannak a redszerek, vettem lapos, kicsi 64GB pendriveot a filmeknek, meg a zeneknek. Ezert vettem meg tulkeppen a PItCsak raspian alatt nem jovok ra, hogy miert nem tudom a pendriveokat megnyitni. Nezegettem tobb magyar Raspberry forumot, nem sok elet van, itt meg lattam, hogy elegge segitokeszek az emberek meg porog is valamennyire a forum, azert gondoltam, hogy hatha. Itt videken, az istenhatamogott nem ismerek senkit, aki vindozon kivul foglalkozna barmi massal is.
Nem okozott nagy gondot a triplaboot, mivel jo leiras volt hozza, viszont a particio meretet meg majd atvarialom, ahogy en gondolom, hogy minek mennyit adjak, de valoban egyenlore csak ismerkedek, jagyzetelek, ha vegzek, ugy is ujratelepitem az egeszet majd. Ha valaki rajonne mi a problemam, az mar nagy elorelepes lenne nekem. Nem adom fel
-
-dino--
csendes tag
`A most rádugott pendrive biztos exfat-ra van formázva? Mert a rendszer szerint (16bites)fat-ra van formázva`
Igyvan, a foton csak sima FAT os pendrive volt benne, de ExFAT al is ugyan ez a helyzet, vagyis azt sem tudom nyitni, gyakorlatilag mindegy milyen formatumu a pendrive. Latni latja a rendzer, de nem tudom megnyitni. Nem lehet, hogy valami jogosultsagal van baja?
Ami meg erdekes lehet a filekzelo latja a masik ket particiot, de azokat sem tudom megnyitni, ugyanugy, mint a pendriveot. -
-dino--
csendes tag
Ejszaka az jutott eszembe, hogy lehet a raspbian ala beepitett filemanagger nem jo, illetve azert irja ki a hibauzenetet. Kerdes, van e valami masik filekezelo, ami ad jogosultsagot is mindenre? Lehet csak ezzel van baj, nem? Hogy csinaljam? Koszi.
-
-dino--
csendes tag
Nem NTFS a pendrive, hanem ExFAT, igy is begepeljem a parancsot, amit irtal?
Szerk, de van sima FAT os pendrive om, azzal is ue a helyzet..azt sem tudom kinyitni
"Megtennéd, hogy ezt a "kurvara falusi taho" szlenget elhagyod?!"
Rendben, szepen beszelek, jofiu leszek, csak segitsetek..
Koszi!
-
-dino--
csendes tag
Sziasztok, nemreg vettem egy RPi3 ketyeret, baromira nem vagom a linuxot, azon csodalkozom, hogy egyatalan idaig eljutottam, szoval segitseg kellene, jo szajbaragosan, ha lehet.
Kiiprobaltam egy ilyen tripla boot cuccot, mert erre szeretnem hasznalni a PI t
https://youtu.be/mGpk1mZOvcY
Szeretnek egy rendszert, medialejatszot, meg retropi bootot.
Tudatlan paraszt modon ossze is raktam majdnem elsore, de ahogy irtam kurvara nem vagom a linuxot, igy nem ertek par dolgot, pl raspbiant ha inditom rendszer alatt bedugok egy usb pendriveot, elinditok egy a rendszerben levo filekezelot, hogy a pendriveot renccer alatt kinyissam, latszolag fel is mountolja, mert latom az eszkozok kozott, de ha rakattentok megnyitas helyett a kovetkezo hibauzit kapom.http://kepkezelo.com/images/54hkoho7a2lyj2hg8vi8.jpg
es nem tudom megnyitni a tartalmat..
Oooo, az az erdekes, hogy ha atbootolok erre a kodi medialejatszora, ezen a particion van filekezelo, valami NC szeru, es itt, siman tudom nyitni a pendriveot es tudok turkalni rajta, filmetlejatszani, zenethallgatni stb, szal nem kapok semmi ilyen hibauzit...de mondok jobbat a retropi alatt is van filekezelo, ott is megy minden ugy ahogy kene, csak a franya Raspbian alatt nem, ugy ahogy irtam. Mi lehet a gaz?Ize, le tudna valaki irni szajbaragosan, hogy egy falusi taho is megertse?
Gondolom nektek egyszeru lehet a megoldas.Koszi elore is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- SSD kibeszélő
- Elektromos autók - motorok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Milyen légkondit a lakásba?
- Haditechnika, harcászat
- Autós topik
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Apple M4 Mac Mini 256GG, 16GB Eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged