- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Mobil flották
- Apple Watch
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mesger82
tag
válasz
Fecogame #33307 üzenetére
Igen, a TV-n keresztül megy. Ott annyi lehet állítani, hogy a TV hangszórón vagy az audio kimeneten (optika) adja ki a hangot. Illetve PCM vagy DTS-Neo az audio formátum.
Az az érdekes, hogy ha az adott videot pendriveon nézem a TV lejátszójával, akkor gond nélkül viszi.
A másik, hogy a párbeszédeket nem lehet hallani (A tesztelt film a Deadpool), viszont a saját maga narrálása illetve a végén a stáblista alatt lévő zene a centerből szól. A magyar ac3 5.1-nél és az angol DTS 5.1-nél is.
A régebbi sztereo ac3-as filmek (pl: Mafia!, Robinhood a fuszeklik fejedelme), tökéletesen szól a centerből is.
-
golya87
őstag
-
válasz
Fecogame #32951 üzenetére
Szuper!
Kikapcsolt HDMI-vel egész jónak tűnik. Dupla vezetéknélküli kapcsolattal (kamera->raspberry->ingyenwifi/4G) mondjuk nem lesz kevés, de még etethetőnek tűnik. Napelem+powerbank kombó fogja etetni, ezért a sóherság Wattok terén
Azt hiszem, nem fogok a rock64 irányába akaródzni.
Apropó, a pi tud olyat, hogy hosszabb áramszünet után magától fullra újraindul?
-
Davebowman
senior tag
válasz
Fecogame #32672 üzenetére
Igen, ezzel indítottam, de nem tölt le semmit. Arra a pushbulletre invalid-ot írt, amit kivettem belőle.
A transmissiont átírtam, beállítottam rss: https://nc....cc/rss/rssdd.xml -re és a download mappát és semmi.
Folyton egy Great Wall filmet mutat, de Accepted: 0, Rejected: 0, Undedicated: 40 és Failed 0 ez a flexget execute parancs eredménye
Aztána https://egyprogramozo.eu/sorozat-letoltes-flexgettel/ el is próbáltam, ott több eredménnyel, de csak egy hosszú lista, amiből semmi sem egyezik. -
qfm
őstag
válasz
Fecogame #32614 üzenetére
Nem gondoltam, hogy másnak is kellhet, de akkor berakom ide. Ki még nem próbáltam, mert még egy sticket be akarok szerezni előtte, de elsőre járhatónak tűnik.
Ez az alapja: How to Use Raspberry Pi as Router and Content Filter
Valamint a hostapd-hez meg lehet adni MAC acl-eket, külön accept és deny listát is lehet használni. Elvileg a driverrel lehet csak gond, de ez majd gyakorlatban kiderül.Másik megoldást is írtak egyébként, azt egy dhcp szerverrel akarták megoldani, annyira nem merültem el benne, mert ez sokkal egyértelműbb, ha jól működik.
-
-
-
SwissAirplan
aktív tag
válasz
Fecogame #30755 üzenetére
NAS az van itthon külön! egy i5 ös gépből csináltam OpenMediaVault-al.. akkor kapott el a gépszíj!
Mondjuk 2 célja lenne az egyik irodai gépről videók fogadása! 4-6 giga!
Meg van egy streemcsatornára előfizetésem, /NFL/ és ha lehetne akkor onnan a videók mentése, de az csak másodlagos.
Mivel érdemes foglalkozni!
Raspbiant- OpenVPNt-Transmissiont javasolnak fórumokon meg ahogy nézegetek downloadboxokat.
Mondjuk ez nem a szó hagyományos értelmébe vett torrentbox lenne mert csak szed de nem seedel.
HP client itthon van azért gondoltam hogy belemászok abba mondjuk egy Pi3 se drága...
-
-
Archttila
veterán
válasz
Fecogame #29100 üzenetére
A status folyamatosan nezem de ezidaig minden esetben ok volt...(mindketto)
Az altalad emlitett kommenteles pedig szinten alkalmazom ugy smb mint a iptables konfig fajlon
Viszont a logba furcsa mod nem neztem bede akkor letrehozom a hianyolt fajlt viszont ha igy sem lesz jo, akkor tuti a win kefel el vmit...
Koszi a hasznos tanacsokat!
-
Archttila
veterán
-
-
válasz
Fecogame #28970 üzenetére
Ugyanez a probléma fennáll, ha a Kodi telepítve van. A megoldás:
Navigálj Kodiban az alábbi helyre:
Beállítások --> Rendszer beállítások --> Bemenet --> Perifériák --> CEC adapter
Bekapcsoláskor ez az eszköz legyen az aktív bemenet --> ki
Készülékek bekapcsolása a rendszer indításakor --> nincsÚjraindítással teszteld le, hogy valóban működik-e. A TV távirányítója továbbra is használható marad.
#tutorial
-
-
etrop01
tag
válasz
Fecogame #23855 üzenetére
Megnéztem ezt a txt-t de nekem nincs benne olyan sor mint amit írt a supportos csóka:
You could read /boot/config.txt and look for
gpu_mem=, gpu_mem_256= or gpu_mem_512=
If not existing, then the default is 64,Az enyém ilyen: config.txt
Ez alapján jobb lenne ha átírnám sdtv_mode=3 -ra?
-
zodes
aktív tag
válasz
Fecogame #23711 üzenetére
Azt hiszem a mi problémánkra rájöttem. Vettem egy minőségi HDMI kábelt és dugdostam az összes HDMI csatlakozóba (4), de mindenütt ugyanaz a jelenség.
Szerintem a samu logikája más, mint a miénk.
Ha nézem a TV-t (antennáról), vagy az IPTV-t (HDMI1-ről), vagy a PC-n írok (HDMI2-ről) a ph fórumba, akkor:
megnyomom a "SOURCE" gombot és nem elnavigálok pl.: a HDMI3-ra ahol a RPI3+Kodim van, hanem megnyomom a LE nyilat itt a "source" menüben és lemegyek a végére
Eszköztípus szerkesztése
Névszerkesztés
Információ
Anynet+ (HDMI-CEC) - ide! Itt kiválasztom a Kodi-t és egyből odaugrik és működik!
Tehát a konkluzió az, hogy más az útvonal, más a logika keleten, mind itt Közép-Európában -
havri1
félisten
válasz
Fecogame #23711 üzenetére
2 tv-m van. A Samsung 6400 felismeri, hogy támogatott eszköz (menüben írja, nem jut eszembe a neve ennek Samsungnál), kiválasztom a KODI-t, de okézás után semmi nem történik, nem vezérli, vagyis továbbra is a tv aktív. Újra bemegyek a menübe, ismét a tv aktív. Valamiért nem vált át.
Másik tv egy régi LG (42PC56), tökéletesen működik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- Építő/felújító topik
- War Thunder - MMO Combat Game
- Milyen autót vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Óra topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- DOOM - The Dark Ages
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- Asus Prime B560M-K + i5 11500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- 5700x / B550i ITX Aorus / 32GB HyperX / Lianli vízhűtés /1000 SFX-L corsair táp/ 1TB nvme
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX5070 12GB!
- Gamer PC , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB 3200MHz , 512GB NVME , 1TB HDD
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest