- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Yettel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JohnDoe_Hun
tag
válasz
Murdock1981 #32209 üzenetére
Persze nem ördögtől való a raspbian de nálam elkezdtek előjönni a hibák, nyűgök. Vinyó fel-le csatolás, szerver nem indulás, újraindulgatás úgy h nem változtattam semmi olyan dolgon ami ezt eredményezné. Amire nekem kell, Torrent+media lejátszás+smb arra a kodi több mint tökéletes.
-
JohnDoe_Hun
tag
Most hogy hetek óta próbálgatom a rendszereket azt mondom h sokkal több értelme van feltenni egy libreelec-t kodival mint egy trljes értékű raspbiant még akkor is ha a médialejátszó részét nem használja. Még a desktop-os raspbianban is folyamatosan parancssorozni kell minden nyűg miatt. Ez nem indul, ezt kiolvasni amazt felcsatolni mappák engedély beállítása stb. Kodiban beállítasz 2-3 repo-t és már csak egy telefon kell amivel vezérled akár a torrentet akár a megoszt@sokat. Ezért egyszerűbb.
-
JohnDoe_Hun
tag
válasz
Murdock1981 #32201 üzenetére
Nekem is. Viszont én még sosem próbáltam csak leírásokat olvastam róla. Az tuti h belépsz a modembe és ott a haladó beállításoknál lehet kiválasztani a ddns-t. Azon belül pedig a szolgáltatókat lehet legörgetni. Kiválasztasz egyet majd regisztrálasz náluk. Onnan már megy minden maga után. Nem lehet bonyolult.
-
JohnDoe_Hun
tag
válasz
Murdock1981 #32199 üzenetére
Kell választani egy ddns kiszolgálót (regelni kell) akit elérsz majd bárhonnan és azon keresztül a pi-t. Nézd meg h a modemed melyik szolgáltatót támogatja.
-
JohnDoe_Hun
tag
Persze. Akkor neked libreelec kell. Ha van egy kis linux ismereted akkor még max az omv. Ezeken belül kell még transmission (torrent kliens). A routerben ddns beállítás és akkor mehet a távoli elérés is. Androidos vagyok ott van transmission gui ami vezérli a letöltéseket. De az omv például vezérelhető böngészőből.
-
JohnDoe_Hun
tag
válasz
rosejbli #32192 üzenetére
Annyit még hozzátennék h ha csak torrentre meg megisztásra akarja használni (mondjuk smb) akkor teljesen felesleges a raspbian. Bőven elég a libreelec és a kodi torrent kiegészítői illetve csak be kell kapcsolni a szolgáltatást a kodiban (smb). Nem kell parancssorokkal meg engedélyekkel küszködni.
-
JohnDoe_Hun
tag
Igen. De már itt elkezdtem a témát hátha vki belefutott már speciálisan rpi-n. Amúgy régebbi ms repo meg letölt mindent szóval a frissítéssel van gáz. Kikapcsoltam az automata frissítést, feltettem egy régebbi repot és így frissíti az exosharkot rendesen. Biztos javítják majd. Azért köszi a segítséget.
-
JohnDoe_Hun
tag
Köszönet.
Ezt is néztem de ez kamu. Nincs benne ebben a repoban az exoshark. Szóval nem ez oldotta meg hanem egy repo ami tele van függőségekkel. Így felment (lazarus repobol) csak most meg azt mutatja h van frissítés (ms repoban) de azt el sem kezdi letölteni. Régen használtam már az ms repo-t lehet h már nem is megy? Bár akkor meg miért mutatja h van frissebb. Fura. -
JohnDoe_Hun
tag
válasz
JohnDoe_Hun #32152 üzenetére
Úgy néz ki hogy megoldottam. Találtam egy dependency repo-t és onnan leszedtem a resolvurl-t. Most meg az van hogy az ms repoból nem frissül.
-
-
JohnDoe_Hun
tag
Sziasztok.
Tudom h inkább Kodi téma de hátha. Szóval az exoshark nem települ függőség miatt. Libreelec + rpi3 b+ gépen. Nem tudja vki h mi kell még ahhoz h menjen? -
JohnDoe_Hun
tag
Hát már hogyne érdkelne. Ezért kérdeztem. Most ismerkkedek veele. millió dolgot csinálok egyszerre. Próbálom a kodit beállítani mert ha az sikerül akkor nem is kell a dlna meg a nas sem. Még csak belefogtam mindenbe de próbálom leszűrni azt hogy mire is van szükségem.
Köszi hogy segítesz. -
JohnDoe_Hun
tag
User a tulaj. Arra van lehetőség h a minidlna indulásnál restart-ot nyomjon egyből? Mert az nem megy.
-
JohnDoe_Hun
tag
Szia. 755 az engedélye a home/wd/torrent/downloads-nak és a transmission ide is tölt le. Az megy. Külső app, androidos pl. RaspController nem is engedett belépni root-ként. De most pár újraindítással engedi. Érdekes és most tudok írni a downloads mappába is. Ki érti ezt? Most úgy tűnik minden faxa csak laggol a kodi a miboxhoz képest tetű lassú. Fel lehet azt turbózni valahogy?
-
JohnDoe_Hun
tag
Egy cec hdmi portom van azon másik eszköz csücsül. Próbálgatom az androidos pi controllereket de másolni nem enged a külső vinyóra ssh-n keresztül. Van egyéb engedély vagy felhasználó amit be kéne iktatnom vagy ssh beállítás ami enged vinyóra írni?
-
JohnDoe_Hun
tag
válasz
lord.lakli #32073 üzenetére
Az sem rossz csak a miboxot másra is használom. Nem szeretnék külön billentyűzetet is használni. Van bt-s távkapcsim is. Kezeli a kodi a rpi3-on vajon?
-
JohnDoe_Hun
tag
Sziasztok.
Két kérdésem is lenne.
Kezdő rpi3-as vagyok szóval kezdetnek feltoltam a raspbiant mert még évekkel ezelőtt ubuntu-t használtam (csak felhasználói szinten)
Sikerült is beállítanom. Csak torrentre meg dlna-ra kel amúgy külső vinyóval.
Az első gikszer akkor jött amikor ki-be kapcsoltam. A minidlna nem indult el csak ha kiadtam a service-nek a restart parancsot. Ez azért gáz mert kijelző nélkül használom és nem akarom mindig bepötyögni a restartot.
A másik problémám a pi3 elérése mondjuk androidos telórol. Ez azért kéne mert ha leszedek egy filmet akkor a feliratot külön hozzá kéne raknom a letöltött mappához és rohadtul egyszerű lenne letölteni a telóval majd feltolni a mappába.
Filmnézésre amúgy egy mibox3-t használok kodival.
A válaszokat előre is köszi. -
JohnDoe_Hun
tag
Sziasztok
Érdemes beruházni 10-15$-os touchscreen-re? Csak torrentre meg tartalom megosztásra használnám a pi3-t.
Köszi a válaszokat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Hálózati / IP kamera
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Kompakt vízhűtés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Asus Prime B560M-K + i5 11500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- 5700x / B550i ITX Aorus / 32GB HyperX / Lianli vízhűtés /1000 SFX-L corsair táp/ 1TB nvme
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX5070 12GB!
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 és 22" Eizo FlexScan EV2216W monitorok szépek, talp nélkül
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest