- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magyarított Android alkalmazások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bence092301
tag
https://www.rpibolt.hu/shop_seopic/15922/ADA-157/485x350/ADA-157.jpg?time=1538732005
Ezt hogy kell beszerelni a pi be? Ha minden igaz ez egy infra vevő
-
bence092301
tag
válasz
kovbandi82 #33100 üzenetére
Az mit jelent hogy aktív hubot használj?
-
bence092301
tag
Szerintetek a raspberry pi 3b+ támogat külső videokártyákat?
-
bence092301
tag
Azt mondta valaki hogy alirol inkább ne vegyék raspberry pi 3b+ t. Valakinek van ötlete hogy honnan vegyem ahol olcsó?
-
bence092301
tag
LE alatt megoldható hogy wifi router nek használjam a raspberry T?
-
bence092301
tag
válasz
Murdock1981 #33052 üzenetére
Mivel jobb az hogy 5,1volt?
+ LE alatt meglehet oldani hogy még plusz wifi ruternek használjam a készüléket?
-
bence092301
tag
válasz
Murdock1981 #33048 üzenetére
Amúgy powerbankról lehet üzemeltetni?
-
bence092301
tag
válasz
Murdock1981 #33046 üzenetére
Akkor érdemes ventillátort venni bár amúgy is akartam venni. Nem hangos?
-
bence092301
tag
válasz
t72killer #33034 üzenetére
Nekem az a lényeg hogy , alapesetben hálózatról használom a pit de ha elmegy az áram akkor kapcsoljon át automatikusan az akkumulátor ra. Ja meg persze ha nincs feltöltve az aksi akkor töltödjön fel a hálózatról. Nem szeretnék napelemet. Akkor mi lenne az amit ajánlani tudnál?
-
bence092301
tag
https://s.click.aliexpress.com/e/cWdq73Eu
Ez hogy működik?
Az aksit töltöm és az aksi meg adja az áramot a raspberry Nek? Vagy az aksi csak akkor kapcsol be amikor nem kap áramot a kábel ről? -
bence092301
tag
-
bence092301
tag
válasz
Murdock1981 #33025 üzenetére
Láttam olyat is hogy még egy napelem is rá van kötve valahogy. Bár ez szerintem nekem fölösleges de jo kis kütyü mert napelem lesz a házon 😁
-
bence092301
tag
-
bence092301
tag
válasz
t72killer #33015 üzenetére
Eza napelemes még jobb lenne ha el is tárolná az energiát
Mire jó a Compute Module 3+/32GB ?
-
bence092301
tag
válasz
kovisoft #33007 üzenetére
Ahha értem köszi, és a KODI alatt van olyan addon hogy a Rock64 hez csatlakozott HDD-t megosztja hálózati mappa ként vagy az már nincs?
Plusz amit nem látok sehol a Rock64 hez nincs ilyen ventillátoros hűtő mint a raspbery pi hez?
A rockpro64 nél láttam de ott meg a tokokjához nem lehet felszerelni ahogy látom?Plusz a rock64 vagy rockpro64 erősebb?
-
bence092301
tag
válasz
Csicsóka #33004 üzenetére
Mi az az LE? Letudnad írni nekem rövidítés nélkül hogy akkor milyen operációs rendszert meg miket telepítsek? Bővebben amit szeretnék ugye a transmission akkor ez a Kodi akkor szeretnék ugye hálózaton belül mappát megosztani akár rákotni egy hangfalat és zenét hallgatni meg ugye a chromecast amit akkor állítólag tud a Kodi. Meg hát ugye ha lehet nem csak telos távirányító hanem kézzel fogható akár usb vevos.
-
bence092301
tag
válasz
Csicsóka #33002 üzenetére
Az OMV a transmission miatt kéne ugye hogy tudják torrentezni telóról is vagy bárhonnan. Plusz hogy gépen legyen hálózati mappa .
Nem tudom hogy elég lenne e a raspberry pi 3b+
Ezer is szeretném inkább a rock64 et mert az erősebbnek tűnik. Egyenlőre csak ezek az elképzeléseim vannak aztán lehet későbbiekben lesz több gondolatom és szeretnék mást is csinálni rajta ezért lehet jobb az izmosabb kártya.Mostmár Debian oprendszeren gondolkodok.
-
-
bence092301
tag
válasz
Murdock1981 #32993 üzenetére
De nem.okos a tvm ezért szeretném így meg csinalni csak nem tudom hogy ha OMV T felrakom az maga egy operációs rendszer nem? Arra hogy rakhat9k kodit?
-
bence092301
tag
válasz
Csicsóka #32991 üzenetére
Hűha a felét nem is értem nekem OMV elég lenne.
Akkor van egy linuxom amire feltelepitem az OMVt a kodit, a transmissiont, a chromecastet és kész?
Vagy nem ennyi? Plusz ha kikapcsolom a gépet aztán be akkor egyből a Kodi jön be? Plusz elindulnak ezek a dolgok? Vagy nem így van?Bár az OMV ben van transmissiont szóval csak a Kodi a chromecast és az OMV kell
És hogy lehet beállítani hogy ezek automatikusan elinduljanak?
-
bence092301
tag
-
bence092301
tag
válasz
t72killer #32978 üzenetére
Nekem a fogyasztás nem lényeg gondolom annyira sokat nem fogyaszt a rock64 se. Nekem igazából annyi lenne a lényeg hogy megtudjam osztani telóról a youtubet (chromecast) és hogy legyen egy torrent szerver amivel akár telóról tudok letölteni filmet a rock64 re csatlakozotatott hdd re plusz a filmet meg tudjam nyitni úgy hogy ne keljen egeret vagy billentyűzetet használjak pl távirányítóval vagy akár telefonos appal. Igazából a torrent szervert meg a chromecast ot raspbian alatt tudom hogy kell feltenni csak ezt a távirányítós megoldást nem tudom. Hogy akkor nem raspbiant kell telepíteni hanem ezt a kodit ? Ez a Kodi egy úgymond operációs rendszer mint a raspberry nem? Vagy akár valaki tud rá más megoldást mert ahogy láttam a kodinak elég csúnya kezelőfelülete van és azért a kinézet is számít.
-
bence092301
tag
Sziasztok, azt a projektet szeretném megcsinálni hogy telefonon a youtube videókat át tudjam vinni tv re úgy mint a chromecast plusz legyen egy torrent szerver amivel tudok telóról letölteni a hdd re filmet plusz amit letöltöttem filmet valahogy el tudjam indítani telefonról.
Az első kettő dolgot tudom hogy kell megcsinálni raspbian oprendszer alatt gondoltam de az utolsót hogy elinduljon a film úgy hogy nem érek hozzá a géphez és az ágyban fekve azt nem tudom.
Valaki tudna segíteni akár más oprendszer alatt ha a raspbian on nem lehet?
És a rock64 re is tudok raspbian t telepíteni?
Előre is köszönöm. -
bence092301
tag
Szerintetek a raspberry pi 3 b+ vagy a Rock64 4gb ram os valtozatt a jobb? (NAS szerverrt szeretnék futtatni.)
-
bence092301
tag
Sziasztok,
Raspberry pi 3+ -t lehet NAS ként használni? Tudtok jó operációs rendszert hozzá? Az OMV -t ismerem.
+ Az a kérdésem lenne, hogy erről az eszközről tudok web és domain szervert készíteni (wordpress t használnék) ugy hogy másoknak is elérhető legyen a weboldal?Segítségeket előre köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged