- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SwissAirplan
aktív tag
válasz
wassermann #45566 üzenetére
Szia!
Ez alapján indult el a gondolatmenetem!
[link] itt a multiplex board és a 4 kamera szerepel!
A többit ha nem haragszol privàtba írnám le! Amugy nem netre mennek a képek -
SwissAirplan
aktív tag
Sziasztok!
Én még Raspberry szűz vagyok, ezért inkàbb kérdezek....
Mennyire nehéz feladat kivitelezni a következőt..
Adott egy Raspberry (még nincs megvéve) 4 darab 64 megapixeles autofocusos kamera és egy multiplexboard amivel a 4 kamerát, egy Pi re lehet felakasztani.
A feladat a következő lenne:
Tápellátás esetén a Pi-n a rendszer feláll (minden külső beavatkozás , monitor billentyűzet nélkül).
Ha az egyik IO láb jelet kap akkor a 4 kamera egyszerre készít egy képet (USB-re SD karira akárhova)Ez ismétlődik annyiszor ahányszor jelet kap az IO láb és hely van a tárolón.
Majd az USB -t SD karit kihuzva- vagy wifin csatlakozva vagy akárhogy kinyerni a képeket. -
SwissAirplan
aktív tag
Sziasztok!
Teljesen új vagyok RPi témában, ezért kérdeznék.
Ősöknekcraknél össze otthonra egy domoticz szervert és arra gondoltam hogy mehetne akár Pi-n is... hogy tuok hozzá sima SATA-s hdd-t csatlakoztatni? Vannak ezek a 2 usb-s csatis hdd csatolók... az allkalmas erre? -
SwissAirplan
aktív tag
Hát jó lenne ha lenne!
Előfizettem egy streem-re (NFL) de európai IP vel nem enged fel.. onnan szedném le a meccseket stb stb.
Azért kellene csatlakoznia egy VPN-szerverhez. a melóhelyes videóleszedés az nem gond az tudna menni sima IP vel...NA az nekem is homály.. !!!
an 2 szolgáltatónál most egy hónapos próbaregem.. mind a kettőnek van kliensprogija, azzal tudok a streemhez csatlakozni szépen meg a tárhelyükhöz.. és az egyiken elég jó video van hogy linuxal (OpenVPN-el) hogy kell kapcsolódni, na attól se lettem okosabb mert nekem kínai de majd csak belejövök...
-
-
SwissAirplan
aktív tag
Mondjuk igen... a Transmissiont elérem a webes vezérlőjével, amit meg kell állitani a raspberryn az meg Putty rol mehet!
A mentett fájlokat hogy fogom tudni elérni? Simán halózatban látni fogom??OpenVPN el nekem sincsen tapasztalatom! De sajnos valami kell amivel tudok kapcsolódni a VPN kiszolgálóhoz!
De az még egy kemény menet lesz nekem mert OpenMediaVault alatt se sikerült beállítanom!
-
SwissAirplan
aktív tag
Mondjuk igen... a Transmissiont elérem a webes vezérlőjével, amit meg kell állitani a raspberryn az meg Putty rol mehet!
A mentett fájlokat hogy fogom tudni elérni? Simán halózatban látni fogom??OpenVPN el nekem sincsen tapasztalatom! De sajnos valami kell amivel tudok kapcsolódni a VPN kiszolgálóhoz!
De az még egy kemény menet lesz nekem mert OpenMediaVault alatt se sikerült beállítanom!
-
SwissAirplan
aktív tag
Jó irányba mentek mert ez a téma engem is érdekel, ahogy irtam fentebb egy köztes gépet szeretnék csinálni!
Amit tudnia kell az transmission távoli elérés mivel nem lesz rajta monitor meg billentyűzet!
Illetve a fájlok amiket letöltött, azokan az elérése és áthuzása! valamint OpenVPN hogy VPN kiszolgálóhoz csatlakozni tudjak!Nállam még nem eldöntött hogy egy HP TC-t alakitok át vagy egy Pi3 B -t veszek!
Igazság szerint mind a kettőhöz vennem kell plussz dolgokat, igy a kisebb méret miatt jobban hajlok a Pi felé!
Ötletetek van? NAS fut itthon külön!
Ha Pi akkor egy Raspbian + transmission + OpenVPN + valami a távoli elérésnek?? -
SwissAirplan
aktív tag
válasz
Fecogame #30755 üzenetére
NAS az van itthon külön! egy i5 ös gépből csináltam OpenMediaVault-al.. akkor kapott el a gépszíj!
Mondjuk 2 célja lenne az egyik irodai gépről videók fogadása! 4-6 giga!
Meg van egy streemcsatornára előfizetésem, /NFL/ és ha lehetne akkor onnan a videók mentése, de az csak másodlagos.
Mivel érdemes foglalkozni!
Raspbiant- OpenVPNt-Transmissiont javasolnak fórumokon meg ahogy nézegetek downloadboxokat.
Mondjuk ez nem a szó hagyományos értelmébe vett torrentbox lenne mert csak szed de nem seedel.
HP client itthon van azért gondoltam hogy belemászok abba mondjuk egy Pi3 se drága...
-
SwissAirplan
aktív tag
Sziasztok!
Nem teljesen Raspberry, de ha nem sikerül akkor az lesz belőle!
Szeretnék egy HP ThinClientre Raspbian ( vagy egyéb hasonló) oprendszert feltenni!
Futna rajta egy OpenVPN ( Céges hálózatot elérni) Illetve szeretném belső hálózatról elérni.
Tulajdon képpen egy köztes megálló lenne a benti adatok videók és az itthoni gép között.Autonómba kéne működnie tehát a router mögé felrakva a sarokba hálózati eléréssel/vezérléssel!
A HP TC be van egy IDE csati meg egy SATA csati
AZ tud működni hogy az IDE röl leszedem a mostani 2 giga flash memóriát teszek rá egy kisebb winyót arra megy az oprendszer a SATA-ra meg teszek egy 1 terrás winyót ahova meg tölti le az adatokat.
Gyakran küldök(nék) haza 3-5 gigás videókat ezért gondoltam ezt.Vagy jobban járok ha nem bonyolítom a HP-vel hanem rögtön Pi3 B+?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer PC - R5 2600, RX 580 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Samsung Galaxy J6 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest