- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bence008
tag
válasz
zichie #33454 üzenetére
Az Oscam külön NAS-on fut, ahhoz nem nyúltam idő közben. 150-200 ms válaszidő mindkettő esetében, helyi hálózat, saját kártyám. Az oscam.server így néz ki:
[reader]
label = local
description = pcsc reader
protocol = pcsc
device = 1
caid = 0D97
detect = cd
mhz = 500
ident = 0D97:000000,000004,000008,000010,00000C
group = 1
emmcache = 1,3,2,0
lb_weight = 100
auprovid = 000004 -
Bence008
tag
válasz
zichie #33424 üzenetére
A Visjon Norge HD is continuity error nélkül jött, pedig gyengébb jelszintet hoz a 80-as tükörrel. Szóval arra jutottam, hogy csak a UPC csatornáinál jön elő a folytonossági hiba. Ennek az oka rejtély számomra, lehet, hogy a magas frekvenciákon jön elő, lehet, hogy a hibajavító rendszer váltja ki, vagy ezek együtt. Viszont még egy variációt kipróbáltam hétvégén. A Raspbian-t LibreELEC-re cseréltem, és a Kodi repo-ból töltöttem le a Tvheadend-et. Ez egy verziószámmal korábbi, de úgy látom vannak egyéb módosítások is benne. Legnagyobb meglepetésemre több órás teszt után hibátlanul működik minden HD adó. Így tehát biztos, hogy szoftverhiba okozza a Raspbian+Tvheadend+DVBSky S960 hármas használatakor a sok error-t. A firmware-t eddig is a LibreELEC tárolóból húztam be, annak jónak kell lennie. Szóval most LibreELEC alatt működik, most már csak az a gondom, hogy a Kodi feleslegesen elvisz sok erőforrást. Ebből adódik egy újabb kérdés:
Lehet úgy használni a LibreELEC-et, hogy a Kodi és a GUI nem fut, azonban a Tvheadend igen?
Mert igazából ennyire lenne szükségem, minden egyéb körítés nélkül. Vagy esetleg a LibreELEC repoban lévő (módosított) Tvheadend telepítése Raspbian alá valahogyan megoldható? Hátha azon reszeltek kicsit és ennek köszönhető a hibátlan működés. Ha ezek közül egyik sem kivitelezhető, akkor használom a LibreELEC-et szervernek, kodistól, mindenestől.
-
Bence008
tag
Üdv! Kifogott rajtam az RPi 3 B+ és egy DVBSky S960 DVB-S2 tuner. Röviden: bármit csinálok, szétesik a kép a HD adókon, óránként körülbelül 100-200 continuity counter error-t dobál, néha még ilyen hiba is becsúszik: tbl-pass: pass-eit: -: invalid checksum (len 919, errors 4). Hozzáteszem, az SD csatornák hibátlanok, csak HD adókon van gond.
Bővebben: két holdat nézek, az egyik az Astra 19.2E, a másik a Thor 0.8W. Inverto quattro LNB és multiswitch van a rendszerben, a Tvheadend ennek megfelelően van beállítva. Az Astra hibátlan, a HD és az SD adók is működnek (kódolt és kódolatlan egyaránt). A hibakódok és a képtörések a Thoron (UPC) jönnek csak elő. Az Astrát egy 60-as tükörrel nézem, a Thort 80-assal.
-Kivettem a rendszerből a multiswitchet (gondolván hátha elromlott) és felraktam egy single LNB-t a Thorra, direktbe rákötöttem a tunerre. Ugyanúgy szétesett a kép, tehát nem a multiswitch vagy az LNB volt a ludas.
-Lecseréltem a kábelt tri-shielded koaxra, újraszereltem az F csatlakozókat, de nem segített.
-Kipróbáltam másik RPi-vel, szintén hasztalanul.
-Áramtalanítottam a MindigTV erősítő osztót, hátha annak a közelsége okozza a hibát, de nem.
-Oscamot használok, arra gondoltam, hogy akár ezzel is lehet gond, viszont kértem kölcsön kipróbálni valakitől egy newcamd hozzáférést és nem oldotta meg. Sajnos a Thoron nincs FTA HD csatorna, hogy tesztelni tudjam Oscam nélkül.
-Ezt a firmware-t telepítettem a /lib/firmware/ mappába: dvb-demod-m88ds3103.fw
-Legújabb stable Raspbian (4.19.42-v7+) és Tvheadend (4.2.8-23~g74cdf3f16) fut.
-Jelszinttel nem lehet gond, asztali set-top-boxon régóta jól működik mindkét hold, a Thoron a nagyobb tányér miatt még erősebb is a jelszint.
-Nincs sárga villám a Pi-n.Ami külön érdekes, hogy az Astrán lévő HD csatornák jól működnek. Mit csinálok rosszul?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Konteó topic
- Horgász topik
- Nintendo Switch 2
- Okos Otthon / Smart Home
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- Gamer PC - R5 2600, RX 580 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged