- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ice9
tag
Tud valaki ftp klienst osmc-re? Xboxra szeretnek masolni. Az osmc gyari file managerrel nem ajanlotta fel a masolast valamiert ha hozzaadatam media sourcenak az ftp szervert. A boxon meg nincs kliens :/
-
ice9
tag
válasz
Csicsóka #27423 üzenetére
sikerült megoldanom ez alapján: IV. lépés
nano /etc/init.d/minidlna
case "$1" in
start)
[ "$VERBOSE" != no ] && log_daemon_msg "Starting $DESC " "$NAME"
sleep 30
do_start
case "$?" in
0|1) [ "$VERBOSE" != no ] && log_end_msg 0 ;;
2) [ "$VERBOSE" != no ] && log_end_msg 1 ;; -
ice9
tag
válasz
Csicsóka #27420 üzenetére
ott ilyenem nincs. minidlna.service itt találhatóek meg:
/sys/fs/cgroup/devices/system.slice/minidlna.service
/sys/fs/cgroup/systemd/system.slice/minidlna.service
/run/systemd/generator.late/runlevel5.target.wants/minidlna.service
/run/systemd/generator.late/runlevel4.target.wants/minidlna.service
/run/systemd/generator.late/runlevel3.target.wants/minidlna.service
/run/systemd/generator.late/runlevel2.target.wants/minidlna.service
/run/systemd/generator.late/minidlna.service -
ice9
tag
sziasztok
a minidlna boot után nem indexeli a fileokat. ha nyomok neki egy service restartot akkor megtalálja, csak boot után nem. log:
[2017/08/16 13:55:13] minidlna.c:153: warn: received signal 15, good-bye
[2017/08/16 13:55:17] minidlna.c:1004: warn: Starting MiniDLNA version 1.1.2.
[2017/08/16 13:55:17] minidlna.c:358: warn: Removed media_dir detected; rescanning...
[2017/08/16 13:55:17] minidlna.c:1043: warn: HTTP listening on port 8200
[2017/08/16 13:55:18] playlist.c:125: warn: Parsing playlists...
[2017/08/16 13:55:18] playlist.c:256: warn: Finished parsing playlists.Azt gyanítom, hogy hamarabb indul a service, minthogy mountolná a vinyót. hogy lehetne késleltetni a minidlna indulását? OSMC Pi2
-
ice9
tag
sziasztok. a decemberi OSMC (pi2) frissítés óta windows rendszerindítás után nem tudom elérni total commanderrel az Samba megosztást, (olyan mintha nem létezne, nem jogosultsági hiba). Ha a sajátgép/hálózati helyeknél egyszer belépek, utána már működik commanderrel is. hol keressem a hibát?
-
ice9
tag
plex media servert raktam fel [ez]
alapján OSMC-re de nem indul el (illetve kilép)plexmediaserver.service - LSB: Plex Media Server
Loaded: loaded (/etc/init.d/plexmediaserver)
Active: active (exited) since Fri 2016-01-29 14:08:01 CET; 3min 37s ago
Process: 8058 ExecStop=/etc/init.d/plexmediaserver stop (code=exited, status=0/SUCCESS)
Process: 8077 ExecStart=/etc/init.d/plexmediaserver start (code=exited, status=0/SUCCESS)Jan 29 14:08:00 osmc su[8084]: Successful su for osmc by root
Jan 29 14:08:00 osmc su[8084]: + ??? rootsmc
Jan 29 14:08:00 osmc su[8084]: pam_unix(su:session): session opened for use...0)
Jan 29 14:08:01 osmc plexmediaserver[8077]: Starting Plex Media Server: done
Hint: Some lines were ellipsized, use -l to show in full.Követtem ezt a hozzászólást a javítására de így se megy.
sudo bash /usr/lib/plexmediaserver/start.sh & parancsra ezt adja vissza:
osmc@osmc:~$ /usr/lib/plexmediaserver/start.sh: line 12: ./Plex Media Server: No such file or directory
start.sh tartalma:
#!/bin/sh
#SCRIPTPATH=$(dirname $(python -c 'import sys,os;print os.path.realpath(sys.arg$
SCRIPT=$(readlink -f $0)
SCRIPTPATH=`dirname ${SCRIPT}`
export LD_LIBRARY_PATH="${SCRIPTPATH}"
export PLEX_MEDIA_SERVER_HOME="${SCRIPTPATH}"
export PLEX_MEDIA_SERVER_MAX_PLUGIN_PROCS=6
export LC_ALL="en_US.UTF-8"
export LANG="en_US.UTF-8"
export LD_LIBRARY_PATH=/usr/lib/plexmediaserver
ulimit -s 3000
./Plex\ Media\ Server -
ice9
tag
osmc-re raknék openvpn-t eddig ezt próbáltam, de nem igazán megy. valakinek van működő leírása?
-
ice9
tag
Raspbian. Deluge + ftp + samba share + kodi 500GB usb hdd (pi-ről táplálva). kb 2 nap után (vagy 1-3, változó) lehal (kernel panic) a rendszer. Most vettem hozzá egy Stontronics T5582DV tápot de ezzel is. Valakinek van ötlete?
Deluge visszafogva 5Mb/S-re, max 5 aktív kapcsolat. Napközben torrent megy, este esetleg mellette Kodi.
-
ice9
tag
Megvettem a pi2-t. Eddig mindent be tudtam loni rajta kiveve a kodit ( raspbian). Szaggat a kep, szetesik, valamikor csak hang van. Felpattintottam egy openelec-et egy masik kartyara de a szindroma ugyanaz. Kulso vinyorol probalom jatszani ext4-re formazva egy 8gb-os amyagot. 2A tap. Valakinek van otlete? En kifogytam. Meg egy masik vinyoval fogok probalkozni. Mp4-et siman viszi.
-
ice9
tag
Sziasztok. Tegnap vásároltam egy pi2-t az alábbi feladatokra:
-médialejátszó + minidlna
-torrent server
-samba megosztás
-FTPElső kérdésem az lenne, hogy melyik oprendszerrel szereljem fel erre a feladatkörre?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Trollok komolyan
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- További aktív témák...
- Eladó Konfig Ryzen 7 9700X 32GB DDR5 1TB SSD RX6900XT 16GB!
- Eladó Gamer PC i7 14700, RTX 5070, 32 GB 6000mhz RAM, Vizhűtés, 850W 80+ Táp, 2 év Garanciával
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Lenovo M900 Mini PC - Core i5 6500T - 8Gb ram - 256GB SSD -több db - ÁFA-s számla is
- vadi új DELL 5090 Micro - Mini PC - Core i5 10500T- 16GB 256GB NVMe SSD -gyári WIFI - több db
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged