- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
djculture
félisten
válasz
HUfantom #7135 üzenetére
Raid 0 van 3db sata1 40 gigás seagate vinyóval. Még gondolkozok hogy milegyen ha megjön a negyedik
Nemkell backupolni mert nincs rajtuk semmi csak a win meg a progikat is oda telepitem. Telepités gyorsasága is elég durva. 2db al volt ilyen 105mega/sec a seqvenciális a 4k meg 1,4 . Három esetén lett 180mega/sec a 4k meg 2,3.
-
djculture
félisten
válasz
HUfantom #7131 üzenetére
"De rendszert rá RAID 0 val nem tennék, mert nem fog gyorsítani semmit."
Pont az ellenkezőjét tapasztalom.
Ha egy vinyón volt a rendszerem és elkezdtem tölteni 1,5 megával/sec + elindítottam egy 1080p-s hd filmet mellette meg ment egy átkódolási folyamat sokszor még az egér mozgása is darabos volt.
Most kétszer ennyi is röhögve megy de holnap szúrok be a kötetbe ha minden igaz még egy negyedik vinyót. Igaz én direkt válogatott kis sata vinyókat használok rendszernek. -
brd
nagyúr
válasz
HUfantom #7126 üzenetére
Hát pont tegnap vettem kollégának egy HTPC-t dual cerkával. Win 8as volt rajta a fejlesztői változat. Rákattintottunk a restartra 15 sec alatt már újra ott volt...
Majd 1 év múlva visszatérünk erre, ugyanezzel a Windows-zal, jó?
Egy frissen telepített, és megfelelően driverezett XP is pillanatok alatt indul ugyanazon a gépen.
Igen, az Adaptec/3ware/Promise (most hirtelen ezeket láttam a hirdetések között) már egész jó lehet, kivéve, ha sima PCI-os, mert az RAID0-ra megint felesleges, az elméleti 133MB/s-es korlát miatt. A PCI-e-s jó lehet, de egy több éves S-ATA kártya valószínűleg lassabb, mint egy mai alaplapi Intel(/AMD/Nvidia) vezérlő.
Egyébként kb. 1 évvel ezelőtt a max. 10e HUF-os kategóriában kb. 1 hétig kerestem olyan kártyát, amit érdemes (hozza a >200MB/s sebességet) megvenni egy SSD-hez (az alaplapi szutyok S-ATA vezérlő nem kezelte), és PCI-e-s. 1 db-ot találtam. Ez még csak nem is RAID volt. -
brd
nagyúr
válasz
HUfantom #7124 üzenetére
Sajnos túl gyakran látom hogy elfeküdnek körülöttünk a Windowsok ezért mondom hogy inkább egy réteggel lejjebb csinálják a dolgot.
Ezzel nem is lenne baj, csak az a réteg ne ilyen 5-10$-os szutyok legyen, mert az sokat nem segít. Egyébként a tapasztalataim alapján a Windowsnak ez a része kifejezetten jól sikerült.
De aki a boottimeot akar hajkurászni rakjon fel linuxot... vagy várja meg az új win 8ast...
Felesleges várakozni erre, mert a Windows igazából lassul, csak a HW-ek gyorsulása miatt tűnik úgy, hogy néha javulgat kicsit sebességben.
(Jó, néha tényleg javítanak valamin, de rögtön agyon is csapják valami erőforrászabáló megoldással, pl. a Win7 ugye a különböző *fetcheknek köszönhetően jóval gyorsabb kellene legyen ugyanolyan gépen, mint egy XP, a gyakorlatban a sok .net-es
sz...felület miatt sokszor kb. annyira gyors, mint az XP, sőt, sokszor lassabb.)Zotya984: Igen, az ilyen kártyáknál mindenképpen.
-
Zotya984
senior tag
válasz
HUfantom #7119 üzenetére
Nekem oprendszer lesz rajta meg munkához képek. Csak mikor be kell olvasnia 2-3000 képet akkor rohadt lassú tud lenni. Egy ilyen ebay-es kínából küldött dolog akkor elég nekem?
-
brd
nagyúr
válasz
HUfantom #7119 üzenetére
De miért jobb, ha a kártya csinálja? Az ilyen olcsó kártyák lassúak, és még a driverrel is kell szórakozni (Winnél, ha az OS-t a tömre akarod telepíteni), ráadásul tényleg könnyebben borulnak, software RAID-et még nem láttam elfeküdni, ilyen fél HW-es szutykot meg számtalanszor (alaplapi Intel-t is). Igaz, RAID0-t nem tud az OS alá a Win, de annak amúgy sincs sok értelme, mert alig gyorsít rajta (és ebben a nevezett kártyák amúgy is lassúak, lemértem számtalan ilyen kártyával).
-
Roachy
senior tag
válasz
HUfantom #7107 üzenetére
Teljesen új gép, első telepítése. Furcsa nagyon, mert a rápakolt adatok megmaradnak rajta, és a vincseszternek adott név is, csak a hozzá rendelt betűt felejti el. Amint adok neki, megjelenik az általam adott neve is...
Találtam egy-két külföldi topikot ahol másnak is ez volt a gondja, de érdemleges válasz sehol nem volt... Tehát nem teljesen egyedi a hiba. -
brd
nagyúr
válasz
HUfantom #7096 üzenetére
Ez így nem teljesen igaz. Windows software RAID-del is működik az, újraindítás nélkül (*), hogy bebootolsz egy HDD-ről, áttükrözöd egy másikra, majd az elsőt lecsatolod a gépről, és a másikról fut tovább, mintha mi sem történt volna. Egyetlen probléma van, hogy ilyenkor dinamikus lemezként lesz a továbbiakban kezelve, ez némely feladatra nem alkalmas (pl. cluster, és/vagy virtualizáziós varázslások).
*: A 2008-as server előttig a rendszert tartalmazó lemez dinamikussá konvertálásához sajnos mindenképpen újraindítás kell, de a 2008-astól már nem. Így ha a rendszerindító lemez nem dinamikus, akkor 1 újraindítás mindenképpen kell ilyenkor, egyébként nem.
-
Jester01
veterán
válasz
HUfantom #7094 üzenetére
Nem tudom a windows (és az adott raid vezérlő) mennyire okos, de ha használatban van a tömb és írogatnak rá, akkor nem feltétlen triviális áttükrözni. Mondjuk linuxos szoftveres raiddel meg lehet csinálni, hogy előbb 4 lemezes raid1-et csinálsz belőle, aztán a kis lemezeket kidobod, aztán a raid kötetet megnöveled, végül a fájlrendszert is.
-
HalasKYO
aktív tag
válasz
HUfantom #7081 üzenetére
Tehát ez megfelelne az elképzelésemnek ?
Az ha a filmben van 1 pixel hiba az meg vicc a tömörítésből stb ből több van lesz benne...
Ne essen szét és én elégedett leszek veleMielőtt bevásárolok jelentkezek még, ha nem baj, hátha addigra kihoznak valami olyant amitől lefosom a bokám.
Egyébként most a synology nak nézegettem a termékeit .
Ha nagyon rám szakad a bank vagy a lottó akkor van 72-100TB os 24-36Drive os rendszerük .
Ez a kissebbik 400k üres gyomorral mire degeszre tömi az ember má 7 számjegynél rart
Szabadalmaztatott "spéci" szoft raid el ami tud olyant hogy 2 lemez kiesését is elviseli.
Illetve folyamatosan bővíthető adatvesztés nélkül. (Ilyen eddig még nem nagyon láttam) -
HalasKYO
aktív tag
válasz
HUfantom #7078 üzenetére
És arról mi a véleményetek hogy :
Hp Prolian Micro 1 rendszerlemez 1 fizikai HDD-n.
2x2TB tükrözve ide mennek a fontos dolgok képek stb. (Tudtommal nem kezel 3Tb os drive ot akkor gondolom 2500 ast se...:S)Itt elméletileg nem lehet URE.vagyis kissebb az esélye
Pci-e s USB3 vezérlő, esetleg dedikált vga hd videók lejátszásához.
Illetve egy Lian Li EX-503 as 5x3TB Raid5 @ 12TB mivel egy kis házi mozit is ki kéne szolgálni.
Gondoltam (ezek szerint hibásan) azért tartós lesz ez a szoftraid is még ha sebessége nem is egetrengető.
Bármilyen építő kritika, vélemény jöhet szeretném a legjobb, kompromisszummentes megoldást megcsinálni.
Köszönöm előre is a segítséget.Jelenleg 5 vinyó van az asztalimban változékony méretű stb..
Mindenfélre raid és redundancia nélkül.(HDD Sentinelt figyeltem egyedül
Illetve macben 1 + 2db külső.
A fent említett rendszert kiépíteni szeretném. -
HalasKYO
aktív tag
válasz
HUfantom #7071 üzenetére
3TB ot létre tudok hozni 2x3TB soft Raid1 el is ami kb ugyanolyan biztonságos.
Tudom a Raid10 gyorsabb, de eddig se volt rá igényem, hogy gyorsabb legyen megfelel a 3.5" os winyó 5400rpm el... Csak nem tudom milyen külső egység van ami pl összefűzi jól ?
Lian Li ről nincsen valami tapasztalat ?
Úgy tudom a HP Prolian micro nem kezeli a 3TB os driveokat.Raid 10 hogy nézne ki pl 5 driver esetén ??
Am meg rengeteg fotó és oktató anyagom van amit szeretnék biztonságban tudni.Valaki elmondaná mit takar az URE ?
-
Jester01
veterán
válasz
HUfantom #6984 üzenetére
Egyértelműen látszik hogy a RAID 5 gyorsabb de nem 50%-al.
Jogos persze, mert az 50% az elméleti maximum. Mondjuk ennél (mármint a linkelt adatoknál) azért többre számítottam.Igen, az újraépítés úgy megy ahogy írod. De ha feltételezzük, hogy a párhuzamos olvasás a diszkekről nem plusz terhelés, illetve hogy a paritásszámítás továbbra is elhanyagolható, akkor mindegyik esetben elkészül annyi idő alatt amíg egy lemezt végigír (olvas).
-
Jester01
veterán
válasz
HUfantom #6982 üzenetére
Szóval performance 10<--5<--6 azonos winyoszám esetén / min 4. /
Ugye abban megegyezhetünk, hogy a paritásszámítás nem tényező, még szoftveres raid esetén sem. 4 lemez esetén a raid5 tehát másfélszer olyan gyors mint a másik kettő. Valamit valamiért.
Arról meg hogy mennyi idő alatt épül újra egy RAID 5 tömb 2TBos lemezeken inkább ne is beszéljünk
De, beszéljünk. Mivel ugyanúgy 1 diszket kell teleírni, pont ugyanannyi idő lesz mint a raid10 vagy a raid6.
-
Jester01
veterán
válasz
HUfantom #6978 üzenetére
Érdekes cikk, köszi. Ilyesmire nem is gondoltam, szerencsére azok a tömbök amikkel én dolgoztam eddig sose csináltak ilyet (pedig kiesett már egy pár diszk).
De ami fontosabb, hogy ez szerintem pont ugyanannyira érinti az összes többi raid verziót is, tehát a raid10-et is. Hiszen ha az egyik lemez kimúlik, akkor ugyanúgy cseréled és a tükör párjáról újraszinkronizálsz. A cikk szerint ez alatt ugyanúgy belefuthatsz egy URE-be. Legalábbis én nem látom a különbséget
MOD: ja és 4 diszknél már lehet raid6 is, ami 2 bármelyik kiesése ellen véd, míg a raid10-nél előfordulhat szerencsétlen kombináció.
-
isaura1
csendes tag
-
Jester01
veterán
válasz
HUfantom #6976 üzenetére
Egy korszerű asztali processzor bőven túlteljesíti az említett 50MB/s paritásszámítást. Viszonyításképpen a linux bootoláskor ír erről információt: több GB/s nagyságrendről beszélünk, ami már a memória sávszélesség határait feszegeti. Tehát bármi is volt a lassúság oka, az nem erre keresendő hacsak nem valami nagyon gyenge rendszerről volt szó.
Az újraépítési probléma gyökere az URE / Unrecoverable Read Error /
Itt nem is értem mit akarsz mondani. Ha egy drive kiesik a raid tömbből, azt alkalmazás oldalon észre sem veszed és nincs is mit helyreállítani. Cseréled a hibás lemezt és minden megy tovább. Nem csak elméletileg. Read error pedig remélhetőleg a jó lemezeken nincs, a rosszat meg ugye kivetted.Ettől függetlenül a raid10 valóban jó választás ha 4 diszked van és a backuppal is maximálisan igazad van.
-
El Kebir
őstag
válasz
HUfantom #6973 üzenetére
Crosshair 4es alaplappal egy srác csinált tesztet írásra olvasásra. a RAID 5 kb 50 Mega/sec írási sebességet lehet / külső forrásra vagy -ról / vele elérni a paritások számítása miatt
az a béna amd-s hdd vezérlő miatt lehetet, már egy ősrégi ich8r-es intellel is jobb eredményt lehet elérni, csak a kis fájlok irása lassú, nagy fájloknál gyors. (és az egyéb minőségi vezérlőket nem is említve)
-
Formaster
addikt
válasz
HUfantom #6893 üzenetére
Valószínű túloztak, de sztem akkor is van értelme a dolognak. Elég nagy boltja van most a hybrid drive-oknak a világban. Csak egy a baj, ha hyridesíteni akarod a meglévő drive-odat, és nincs 1155-ös pro alaplapod, akkor kártyával meg ssd-vel többe van mint egy kész hybrid drive. Valami vágottszemű lekoppinthatná a nyáklapot, ami képes erre. Máris nem kérnének 18.000Ft-ot egy kártyáért, ami ér 2.000-et.
-
gti16v
őstag
válasz
HUfantom #6898 üzenetére
szia,tudnál milyen raid vezérlő programra gondolsz?mert az alap lapi lemezen nincs olyan. köszönöm
(nem raid 1-et ,hanem raid0 át állítottam be)
a biosba,meg a bootoláskor ki írja,hogy raid...de raid 0 ban van...a másik a a tükrözés raid 1,a raid5 -öt meg nem is engedi választani...tehát a bios szerint ,meg a bootoláskor...látszik csak a win-be nem látom...
-
tepizoli
tag
válasz
HUfantom #6878 üzenetére
Köszi a választ!
Hát akkor lehet hogy hiába volt az egész terv bár nem bukok sokat mert 1000Ft-ért vettem a kártyát a Vaterán a vinyok meg megvoltak de a cél pont a Windows gyorsabb botolása lett volna mert a szobai gépembe 64G SSD vettem és már nagyon hozzászoktam a sebességhez azért gondoltam hogy a műhelygépemet is felturbózom egy kicsit. Azt tudtam hogy nem várhatok annyit mint egy SSD-től de azt nem gondoltam hogy semmit. Még egy dolgot kérdeznék a vinyokat előbb meg kell particionálni mert valahol azt olvastam hogy dinamikus kötetet kell belőle csinálni. -
Boolash
aktív tag
válasz
HUfantom #6872 üzenetére
Igen, én itt főleg arra gondoltam, hogy van egy nem túl hosszú élettartamuk, ami az írással áll valahogy kapcsolatban, és talán az IBM oldalán olvastam, hogy 1-1,5 évvel lehet számolni az élettartamot.
Mondjuk abban szerverben, amit említettél, gondolom nem átlagos SSD-k mennek, pl Samsung 830-as.
Viszont, ha ez működőképes lehet, akkor miért ne ilyet vegyek SAS-os lemez helyett, hisz az SSD-nek gyorsabb az elérése és az átviteli sebessége is (lehet tévedek), viszont kb egy árban vannak. -
Melanor
tag
válasz
HUfantom #6763 üzenetére
Semmi baj, értem hogy miről beszélsz. Az alaplap baromságaitól függetlenül ez a raid készítés kérdés viszont fennáll. Vagyis mielőtt ezt a kép ki, venti feltörgéseket csinálta előtte is nehezen ment a tömbök összefűzése. 2 éve egy teljes hétvége volt beállítani, a vicces az, hogy akkor úgy csinálta meg hogy előtte ugyanazokkal a beállításokkal vagy 50* nem. Tanácstalan vagyok. mindenesetre hazamegyek és szétbontom a gépet, hátha nincs nagy vész. Viszont megelégeltem a dolgot és veszek új lapot, procit, memóriát.
Ha valakinek lenne esetleg még ötlete azt szívesen fogadnám. -
brd
nagyúr
válasz
HUfantom #6714 üzenetére
Egy kicsit korrigálnék: egyrészt a RAID1 nem a biztonság miatt jó, hanem azért, mert 1 HDD nyugodtan elhalálozhat, attól még elérhető a tömb tartalma, legalábbis kulturált vezérlőnél (ennek serverek esetén van igazán jelentősége), és ilyenkor is üzemszünet nélkül cserélhető a hibás HDD, de ettől még pl. egy véletlen törlés ellen nem nyújt megoldást, másrészt a RAID0-nál nem minden második byte van másik HDD-n, hanem legalább minden 512 byte-os darab, de legalább 16-32 kbyte-ra van értelme ezt a méretet beállítani (a tömb létrehozásakor kell beállítani).
-
brd
nagyúr
válasz
HUfantom #6674 üzenetére
Csak egy ötlet, sosem próbáltam, és nem tudom, mennyire fos a windows ilyen téren, de elvileg működhet:
Beraksz a gépbe az eddigiek mellé egy akármilyen háttértárolót, amiről képes elindulni az alaplap, és írni tud rá a windows telepítője, beállítod az alaplap setupjában, hogy erről akarjon bootolni, majd így próbálod telepíteni a windowst a tömbre. Így elvileg az akármilyen háttértárolón hozza létre a telepítő a boot elindításához szükséges adatokat (pl. 100MB-os partíció), de a tömbről töltődik majd a windows érdemi része.(Ja és egy jó tanács a végére, vitatkozni nem érdemes vele, mert 1x tapasztalata alapján mondom, vagy megfogadod, vagy nem, a te dolgod, csak jó szándékból mondom: semmilyen ASUS termékért ne fizess többé! Legfeljebb akkor, ha mással tényleg nem tudod kiváltani.)
-
Jester01
veterán
-
Jester01
veterán
-
cashback
őstag
válasz
HUfantom #6655 üzenetére
Én sztem maradok a jól bevált 1+1-nél.
Natúr RAID0Tesztképpen a jelenlegi gagyi lassú 80Gb SATA vinyó mellé megpróbálok szerezni egy társat, aztán meglátom mi lesz. Ha tetszik a dolog akkor lehetséges hogy valami komolyabb felépítés is szóba jöhet. SSD RAID0?
Bár most 1db SSD-nek is örülnék, nemhogy kettőnek.Láttam most WD Raptor 74Gb*2 15ért. Az mondjuk egy 32Gb-os SSD ára (64-eset is láttam ennyiért). Erősen fontolóban van a dolog... én sem tudom még mit is akarok.
-
cashback
őstag
válasz
HUfantom #6648 üzenetére
Van mikor nekem is úgy néz ki a reggeli ébredésem délben.
Egyszerre több helyről is próbálom a pénzt befolyatni... kisebb nagyobb sikerrel. Nem modnanmám hogy van munkám és dolgozom... csak a pénzt gyűjtöm.Én az ismereteimet önképzés alapján Wikipédián keresztül sajátítom el... nem mondom hogy minden infó helyes ami fent van, de kevés a hiba.
Raid-es olvasmány: [link]
"Ugye itt még véletlenül sem arra gondolsz hogy 2 winyót RAID 0-ba és azokat tükrözzük 1DB kétszer akkora winyóra ????"
Arra gondoltam pedig... rosszul?
Én ezt az infót látom róla...
RAID0+1Illetve RAID1+0 vagy RAID10
radi8tor1
Nekem a sebesség lenne a lényeges... szóval RAID0-ban gondolkozom. -
cashback
őstag
válasz
HUfantom #6645 üzenetére
Ahhh... kora hajnalban nekem legfeljebb 5percem van hogy megnézzem a leveleimet. Szóval nagyon kell néha pörögnie.
Illetve még be nem érek melóba addig a telefonjaim is ki vannak kapcsolva.Én még teljesen alapokon vagyok RAID-ben... de nem a RAID0 a gyors, a RAID1 a biztonságos?
Illetve RAID1+0 és 0+1-hez legalább 4maghajtó szükséges?
Merthogy RAID0+1 esetében 2*RAID1 (2*2) meghajtót fűz össze RAID0-vá?
Valamint RAID1+0-nál 2*RAID0 maghajtót tükröz RAID1-be.Vagy valami ilyesmi.
A 3-4napot arra gondoltam hogy már rendelkezel a szükséges hardverekkel és már csak a megvalósítás várat magára.
Szerintem időben és munkában nem éri meg nagyon belemerülni a op rendszer megmentésbe. Ha 5-10éves rendszerről lenne szó, akkor megérteném, mert már közel lehet az AI-hoz... viszont nagyon ritka, főleg mostanában hogy 1-2évtől tovább bírná egy rendszeresen használt OP.
Vírusirtókat már naponta frissülnek néha, mert annyi féle-fajta bug van. És persze felhasználói hiba is... "Gratulálunk a te IP címedet sorsoltuk ki nyereményünkre!" És egyből KATTHúgomnak van egy régi ThinkPad-ja... sztem 486-os...
Azon 10+éves az op.
Win95
Nem is volt használatban az elmúlt 7-8évben. -
cashback
őstag
válasz
HUfantom #6643 üzenetére
Hát nem tudom.
Én érzékelem ha valami nem stimmel a géppel. És extrém felhasználó vagyok.
Ha már a boot idő is több mint a megszokott, már zavar.Jól értem hogy van egy 3Tb-os RAID köteted?
Pont azon gondolkoztam hogyha 2*120Gb-os vinyót összerakok... mit kezdek akkora C' meghajtóval...
240Gb
Win7+driverek+Office+film, zene és egyéb segédprogramok... ezek összegében is csak 35Gb-ot vesznek fel. Most 100Gb-os particióm van. 65Gb hever parlagon.Én egyébként úgy vagyok az újratelepítéssel hogyha gond van... számold ki mennyi időt vesz igénybe még kitalálod a megoldást... mondjuk a te esetedben utána olvasgatsz, beszélgetsz róla fórumokon... 3-4nap alatt lehet is rá megoldás. És ha megvan akkor még jön 1-2óra még az adatokat átmókuskodod ahogy kell.
Ha reinstall mellett döntesz. Fogsz egy papírt akár és leírod mik azok a programok amiket jelenleg használsz. Beállításokról akár mentés is készíthető.
Maga az op rendszer feltelepítése 1-1,5óra. Programok és egyéb beállítások 1-2óra alatt elvégezhető. Szóval maximum 4óra alatt megoldható a dolog és 100% hogy tökéletes a folyamat.XP-nél sem volt olyan sima ha alaplap csere volt. Proci, ram, vga és egyéb hardverekkel nem foglalkozott. Alaplapra az is háklis volt.
-
vladgabor
tag
válasz
HUfantom #6592 üzenetére
Hali!
Tetszik az ötlet. Azt nem tudom, hogy hogy oldom vele meg, hogy ne kelljen hozzá külön monitor, egér meg klaviatúra, mivel nem ez lenne az elsődleges gép amit használnék és nem is menne folyamatosan. Erre van egy másik PC-m.De az ötlet jó és árban sem tűnik vészesnek.
-
VIC20
őstag
válasz
HUfantom #6523 üzenetére
Igen, ez okés, és a magam részéről hajlandó vagyok megkötni ezt a kompromisszumot - már csak azért is, még mindig kényelmesebb. (Nekem ugye egyelőre nem lesz 100 giga fölötti vagy többszáz gigás SSD-m, és jelen pillanatban abszolút kézzel kellene hol leszednem egy programot és újratelepíteni egy másikat, aztán fordítva... Szóval ugyanazt csinálnám, mnt a rendszer, csak lassabban...
)
A titkosítás nem tisztán hardveres, hanem szoftveres, csak kihasználja az i5 kiterjesztett utasításkészletét, ezért gyorsabb.
-
balazs_t
tag
válasz
HUfantom #6507 üzenetére
Igen, sajnos nagyon úgy tűnik, hogy a lap nem szereti ezt a vezérlőt. A lap BIOS-a igazából a legfrissebb amit az ASUS oldalon találtam, szóval úgy tűnik ez már így is marad.
Lesz még egy próbálkozásom a nagytesójával: RS2BL080 és ha az se jó neki, akkor bizony repül a lap, mert ahogy mondod ez tényleg nagyon nagyon komoly kártya, többet ér mint az egész gép. -
VIC20
őstag
válasz
HUfantom #6519 üzenetére
Köszi a választ!
"Mint ahogy a tesztben is írják ez amolyan humbug intel módra"
Hát, amiket olvastam, azokban nagyon dicsérték. (Hwsw, de a TC tesztje sem húzta le; a grafikonok magukért beszélnek, csak annyit jegyzett meg a cikkíró a végén, hogy sokan lehetnek, akik maguk döntik el, hogy mi kerüljön az SSD-re.)
És én is meg tudom erősíteni, hogy tényleg jó. Meg aztán nekem nem telik nagy SSD-re, és nem akarom állandóan cserélgetni a programjaimat."IMHO mivel itt a gamereknek a célja a sebesség abba pedig nem fér bele titkosítás..."
Nade ide csak gamerek járnak?
"Bár ez érdekes ha az adatok titkossága a cél akkor minek az egész"
Azért, hogy gyors legyen, mi másért?
Ha viszont a sebesség kell akkor meg a szoftveres titkosítás derékba töri az egészet
Már a régebbi gépemen is elég szép sebességen ment, az új viszont a maga hardveres AES-gyorsításával egészen elképesztő sebességet produkál a TrueCrypt benchmark-ja szerint. Gyakorlatilag "transzparens" (vagyis észrevehetetlen: lassulás nélküli) lehet az egész, ahogyan a TC doksijában említették.
Kipróbálok majd egy sebességtesztet előtte, utána, aztán meglátjuk.
-
brd
nagyúr
válasz
HUfantom #6477 üzenetére
Az egész jónak mondható.
A RAID10 csak akkor megoldás, ha nem akarja később bővíteni az üzemeltető, ill. az elérhető tárterület is kevesebb, bár a mai GB/pénz aránnyal a RAID5 szerintem tűzzel/vassal irtandó, az esetleges szívások, és a gyenge írási sebesség miatt, ha a bővíthetőség nem szempont - és kevés olyan helyzet van, ahol az, sokkal inkább RAID1, esetleg RAID10 való helyette.
-
liksoft
nagyúr
válasz
HUfantom #6461 üzenetére
ÁÁÁÁÁÁÁ!
A RAID0 az NEM a tükör! Hanem a "csíkozott" megoldás. Attól nekem is feláll a szőr a hátamon. Én a RAID1 (tükör) változatról beszéltem. Az 5 esetén ha kiesik egy drive, akkor statisztika szerint van pár órád, hogy mentsd ami rajta van. Ugyanis az egyszerre vásárolt eszközök közül ha egy kiesik (a többi is elfáradt ugyanannyira), a második meghibásodása rövidesen bekövetkezik, hiszen a terhelés a kiesett miatt megnő. Innen adatot menteni már szép feladat. Viszont tükör esetén ez nem áll fenn.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest