- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iOS alkalmazások
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
isaura1 #6979 üzenetére
Hát ezt csak a raidvezérlő tudja megmondani.
A 100.000res vezérlők biztosan.
Mondjuk a RAID 5öt lehet egyesével bővíteni míg ugye a RAID 10et csak párosával.
De mi az amira nem elég 4 Terra de 6 már igenÉn torrentezek sőt még a kicsomagolt filmeket, gameket sem törlöm le de még mindig 1.5 terrán belül vagyok, és most volt freeleech bithun
Te döntesz mi csak javasolunk.
Az autobackupot mire fogod nyomatni ?
Rendszer+RAID5+backup lassan kifogysz a Sata csatikból... Ált 6 DB van max egy lapon.
Esetleg USB-winyós backup -
válasz
isaura1 #6975 üzenetére
Most a RAID 10emmel meg SSD elejével Assasins creedeztem , torrent is jött lefelé a raid
és régi rendszerről fájlokat másoltam ami 90-95 megával jött.Így utólag én is hajlanék arra hogy a srác valamit elkúrt. De a 10-nek sokkal erősebb sebessége mint az 5-nek és egyszerűbb is./ Viszont 1 winyóval többet eszik / Én inkább azt ajánlanám.
Az újraépítési probléma gyökere az URE / Unrecoverable Read Error /Persze bármelyiket is választod backupolni kell a Fontos dolgokat. // család fotó //
El Kebir
A minőségi vezérlő többe / Na jó most talán pont annyiba / kerül mint maga a 4 winyó ára. Ezt senki sem akarja kifizetni otthoni felhasználásra. -
válasz
isaura1 #6970 üzenetére
Nekem 4DB 1.5TB os van RAIDben
Lássuk csakAz MBR az megáll 2.2TBnál / fizikai eszköz
/ Tudod itt van a 4 primary és 4 secondary particiós korlát is /Van GPT ami bármennyit tud így a 6GBos egyben látszó winyódat.
Viszont GPT-s eszközt a BIOS nem tud bootolni.Erre a megoldás az UEFI ez a BIOS utódja
Szóval MBR+BIOS tud bootolni vagy UEFI + GPT.
Mivel neked 6TB lesz így csak az utóbbi játszik. Vagy ahogy írod egy kis MBR winyo az elején.Nekem is pont ez volt a problémám. 96GBos SSD lett belőle rendszerwinyóként.
Viszont a RAID 5 ön gondolkozz el nagyon. Crosshair 4es alaplappal egy srác csinált tesztet írásra olvasásra. a RAID 5 kb 50 Mega/sec írási sebességet lehet / külső forrásra vagy -ról / vele elérni a paritások számítása miatt. Ráadásnak ha az egyik elszáll csak elméletileg lehet helyreállítani az adatok 100%-át. Van fent kilónyi cikk róla......Én ezen megfontolásból RAID 10et raktam. Viszont így meg van oldva a backup is ha a raid 0 elszállna, és megvan a raid 0 sebesége megfejelve a raid 1 elérésével.
-
brd
nagyúr
válasz
isaura1 #6970 üzenetére
szbalogh: Kell, ill. pendrive-on is beadhatod neki, pontosabban akárhonnan, ahonnan a telepítés közben tudsz file-okat olvasni, tehát akár a telepítőDVD-re is rámásolhatod egy könyvtárba a driverfile-okat (persze ha írsz DVD-t, mert a gyári ugye csak olvasható
).
Alaplapfüggő. Ha az UEFI-t tud, akkor tudsz róla bootolni (Win7-tel). De a másik megoldás is működik, sőt, magát az OS-t nem is kell oda telepíteni, elég csak azt a 100 MB-osat ott létrehozatni, maga a Win7 már tud bootolni a tömbről is, csak az alaplap miatt lehet szükséges a kisebb (<2TB) háttértárat bootoltatni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bittorrent topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Méretes QD-OLED monitor jött az ASUS ROG-os portfóliójába
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Autós topik
- Háztartási gépek
- Egyéni arckép OFF
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 256GB+1TB SSD GTX 1650 4GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest