- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Fontos fejlesztéssel érkezik a Galaxy A17 5G
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
Proci85
senior tag
válasz
Roachy #10088 üzenetére
Nincs semmi gond a RAID 5-tel. Egyszerre ritkán hullik ki 2 vinyó (de nem 0%), ha időben cseréli az ember, megfelelő, gazdaságos (raid 5: n-1 vs. raid 6: n-2).
Egy lett elfelejtve. egy backup nem backup. Muszáj lenni még egy teljes kópiának valahol, lehetőleg távol, mert lehet neked akármilyen raided, ha túlfeszt kap a doboz és az összes vinyó elszáll.
Így 2db elszeparált, egyenként RAID 5-t tartalmazó doboz elegendő biztonságot ad. -
Proci85
senior tag
válasz
Roachy #10083 üzenetére
"Egy próbát megér szerintetek, hogy rádugom a klónokat? Okozhat végleges gondot is, vagy csak egyszerűen nem fog menni?"
Csak is úgy, ha a klónról van mentésed, tehát ha nem tudsz végleges gondot okozni.
Éles adattal ilyen esetben nem játszunk. Ja venni kell még1x annyi vinyót? Igen, ha fontos az adat. És akkor dd vagy valami windowos 1:1 bit másolóval áttolni a teljes diszket egyikről a másikra és játszani az egyik példánnyal. -
törölt tag
válasz
Roachy #10083 üzenetére
8 HDD-t siman RAID5-be fuzni velemenyem szerint komoly szakmai hiba.
Nem oszt, nem szoroz, hogy radugod-e a klont, egy probat meger, ha eleg buta a vezerlo, vagy epp eleg okos, akar be is johet. RAID5 eseten, ha egy lemeznel tobb esett ki, akkor az adataidnak mar amugy is kakukk, tehat veszteni nem nagyon veszthetsz vele. BTW mindenkepp vedd fel a supporttal a kapcsolatot, lehet, hogy mondanak hasznalhato otletet.
Hogy melyik szoftvert? Ebben nagy tapasztalatom nincs, egyszer Volt ilyen esetem, akkor a Runtime Software RAID Reconstructort hasznaltam, az gond nelkul visszahozott mindent.
-
törölt tag
válasz
Roachy #10075 üzenetére
99% hogy nem fog menni.
Ahogy a kollega irta, a HDD-ket a vezerlo egyedileg azonositja. Ha vissza is rakod eredeti tartalommal a masik HDD-t, a vezerlo szamara azok ismeretlenek lesznek. Ha a RAID-fejlecben at tudnad irni a sorozatszamokat es egyeb eszkozazonositokat, akkor elvben mehetne a dolog. Erre gyakorlatban 0 eselyed van.
Amit tehetsz, hogy vannak kulonbozo, kifejezetten RAID5-re irt adatmento programok, azokat nem erdekli a sorozatszam, jo esellyel adatvesztes nelkul osszerakjak neked a tombon tarolt dolgokat. En ebbe az iranyba mennek el.
Amugy a RAID5 2*4-et nem vagom, ez 2db RAID5 tomb egymastol fuggetlenul? Mert akkor az egyik tomb mentheto, hisz onnan csak 1 lemez szallt el.
Mas tema: a RAID5 lemezmeghibasodas ellen lett kitalalva, es a celja, hogy a folytonossagot garantalja. A RAID5 alkalmatlan a backup kivaltasara, raadasul ekkora meretben nem veszelytelen. Ilyen esetben kellene, hogy legyen mentesetek, megvonni a vallat, recreate RAID5-Array, mentesbol visszaallit, es csokolom.
-
fgordon
senior tag
válasz
Roachy #10075 üzenetére
Szia,
A HDD-k szériáljából tudják ezek a vezérlők infóim alapján, legalábbis amiket én használtam 3ware raid-eket, hogy hova tartoznak, így ha át is másolod egy újra, még ha ugyanolyanra, ami nem jó, akkor sem fogja úgy venni, hogy a RAID tömb része.
El kéne olvasni a gyári 3ware leírást, mik a lehetőségek a RAID 5 újraépítésre, ezt nem tudom most fejből, nem akarok valótlant írni.
Én RAID 1-et + külső mentés, éles adatnak RAID 6-ot + külső mentést szeretek használni.
RAID-ben nekem WD RE/RE2/RE3/RE4 széria a megbízható nekem, 5 év garanciával.
Érdemes szinuszos szünetmentest rakni a szerver elé + jobb / redundáns tápegységet, ha a gép támogatja + monitoring.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP EliteBook 8460P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I DVD I 14" HD I W10 I Garancia!
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest