- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jester01
veterán
válasz
Forza_JUVE #6794 üzenetére
Igen, az a képlet stimmel.
-
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
Forza_JUVE #6793 üzenetére
Erre esetleg még tudnál vmi magyarázatot, hogy a 9 ms olvasási elérési idő helyett hogyan lett 15.5 ms ??
/ez a 320 GB Caviar Blue/
MOD: közben gugliztam egy ilyet: Seek time + latency = average access
Na most ha ez igaz, akkor úgy kell érteni, hogy 8.9 + 4.2 = 13.1 ms ??
Mert így akkor a 15.5 nem is olyan rossz, ugye?! -
Jester01
veterán
válasz
Forza_JUVE #6790 üzenetére
Az ott átverés mert csak rotational latency. A guglizható mérések szerint a tényleges átlagos random elérési idő ugyanúgy 9-11ms körül van. A RAID0 egyébként pedig semmit nem gyorsít az elérésen, csak a szekvenciális olvasáson.
MOD: Az a 4.2ms a 7200rpm-ből jön, azt mondja, hogy ha nem kell seek akkor átlagos esetben mennyit kell várni. Vagyis egy fél fordulat ideje: 60s/7200/2 = kb 4.16ms
-
Jester01
veterán
válasz
Forza_JUVE #6788 üzenetére
Elérési időben a kisebb a jobb, azt tudod, ugye? Így viszont nem értem a kérdést, hiszen a második verzió nagyobb és gyorsabb. Bár az a 4.2ms nem tudom hogy jött ki ...
MOD: ja úgy jött ki, hogy a 4.2ms az csak a rotational latency (vagyis a 7200rpm) de abban nincs seek time egyáltalán.
-
válasz
Forza_JUVE #6786 üzenetére
Első indításnál döl el minden, hogy a win 7 képes-e újraéledni miután winyot cseréltél rajta.
De mindig van 1-2 trükk utility amivel az esélyek megnővelhetők. Van microsoftos cucc ami levesz minden drivert és egyéb cuccot amit valaha a gépre raktál így mikor winyot cserélsz alatta akkor már az új helyén felrakod a drivereket a programokat nem bántja.
A win7et lehet image szinten menteni de ma már egy rendes win 7 install megvan 30-40 perc alatt. És ottvan a Win easy transfer, és egyéb okosabb progik amikkel az instalált cuccok is átvihetők. Nekem 4 óra alatt odébbköltözött a gépem a régiről.
Nem számolva a 2TB adatot másolási idejét, mert akkor már javában játszottam miközben a RAID tömb 85MB töltötte át az anyagotSajnos a Raid 0 csak olyan helyeken gyorsít ahol nagy fileok mozognak, és cserébe az egész adattömb veszélyben van. Én ezért vettem RAID 1+0.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Forza_JUVE #6784 üzenetére
Aha. Tehát RAID nélkül. És mit csinálsz a lemez driver-ével? Az RAID-et keres majd. Különben akár még mehet is. De miért gond újra rakni?
A több file kevésbé sérülékeny is ám! Míg az egy adminisztrációjában egy szektor elszáll, akkor kuka az egész. De Te tudod.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Forza_JUVE #6782 üzenetére
Ááááááá.....
Nem akarok okos lenni, de nem lehet hálózatba kötni a két gépet? Esetleg file illetve könyvtár szerint menteni? Minek kell az egészet image formában?
-
liksoft
nagyúr
válasz
Forza_JUVE #6780 üzenetére
A RAID megbonthatatlan! Vagyis nincs más megoldás, KELL a 3. drive. De addig, míg van adat, mert ahogy írták, sírás lesz a vége!
-
Jester01
veterán
válasz
Forza_JUVE #6775 üzenetére
Még sosem mentettem
Az elég baj, főleg RAID0 esetén. Lesz majd sírás-rívás
Amúgy elvi akadálya nincs a stripe méret konverziónak, csak ezek az alaplapi csodák túl buták hozzá. -
válasz
Forza_JUVE #6775 üzenetére
Pontosan...
kell 3. winyoMondjuk szerintem nem éri meg nagyobb méret annyit nem számít
-
liksoft
nagyúr
válasz
Forza_JUVE #6773 üzenetére
Ahogy ajánlja.
1. lemented.
2. megcsinálod.
3. visszatöltöd.És boldog vagy.
-
pechman8
tag
válasz
Forza_JUVE #5824 üzenetére
Örülök neki ezért írtam. Remélem azóta Neked is sikerült....
-
Peak
addikt
válasz
Forza_JUVE #5819 üzenetére
Elviekben működik...
De a Ghost csak nem aktiv partícióról (olyan, amiről bootoltál és tele van nyitott (windows) fileokkal) ment adatot, tehát egy külső forrásból kell rendszert inditanod, mint pl. Hiren's Boot CD vagy külső USB-s HDD rendszerrel, mint pl. BartPE vagy MicroXP. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Forza_JUVE #5817 üzenetére
RAID kötet létrehozásához formatálni kell a merevlemezeket. Mentsd le róla az adatokat és utána folytasd szerintem.
-
zsiga667
addikt
válasz
Forza_JUVE #2228 üzenetére
Akkor az alaplap gyártójának weblapjáról le lehet tölteni a szükséges programot. Anno az egyik régebbi Abit lapomnál volt erre szükség (nem találtam meg az alaplap dobozát a pizzásdobozok és sörösüvegek alatt...
), felmentem az abit.com.tw-re, kikerestem a lapomhoz tartozó letöltési oldalt (ahol driverek, manual, meg ilyesmik vannak), és miután leszedtem a driverprogit csak elindítottam, kért egy lemezt, a többit pedig elintézte magától, nem kellett semmit másolgatnom.
-
lazydog
addikt
válasz
Forza_JUVE #2225 üzenetére
Ha nem lesz RAID, akkor nem kell az illesztőprogram, csak a SATA driver fájl(ok).
Az alaplaphoz kapott CD-ről rámásolod a floppyra a szükséges fájlokat.
Elkezded az XP telepítését, mikor felajánlja a lehetőséget, nyomsz egy F6-ot. Ezután nemsokára kérni fogja a floppy-ról driver-t. Telepíted, és ezután megy minden tovább a megszokott módon. -
zsiga667
addikt
válasz
Forza_JUVE #2225 üzenetére
Nem kell sehogy rárakni a drivert a floppyra, vedd ki a kész driver-floppyt az alaplapod dobozából.
(Persze ha alaplapi SATA-ra kötötted a vinyót.)
A 298 reális, pont annyinak kell lennie.(Számold csak ki, 320*1000*1000*1000 = 298*1024*1024*1024.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Western Digital Purple 6TB HA510 - WD62PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- Samsung 860 Evo/ 850 Pro 1TB SSD-k állapottól függően 18-28k között
- Eladó használt 250 GB-os SSD-k!
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- MSI CYBORG 15 A13V
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged