Aktív témák
-
chop
őstag
A legegyszerubb ugy megcsinalni, ha maradekot kepzel, es azt figyeled. Tehat a ciklus elejen beallitasz egy szamlalot 0, vagy 1 ertekkel (attol fuggoen, hogy az iteracio elejen vagy a vegen noveled az erteket). Szoval noveled az erteket, es megnezed, hogy 2-vel osztva kapsz-e maradekot. Ha nem, akkor paros szammal van dolgot, ha van maradek, akkor nyilvan paratlannal. Ez valahogy igy nez ki PHP-ul:
if ($x % 2 == 0) ## paros szam
elseif ($x % 2 == 1) ## paratlan szam
Persze az elseif ag lehet sima else is, hisz ha nem paros, akkor csakis paratlan lehet, most csak demonstralni probaltam a mukodest. -
chop
őstag
válasz
Flashback #4885 üzenetére
Nem tomb, string. Csinalsz egy VARCHAR(255)-os mezot. Amikor mentesz a tablaba, akkor elotte rakuldesz egy serialize($tomb) fuggvenyt, amivel (PHP) tombbol karakterlancca konvertalod az SQL szamara.Amikor valahol hasznalni akarod, akkor a tablabol valo kiolvasas utan unserialize-al karakterlancbol (PHP) tombot csinalsz. Remelem igy mar tiszta.
-
chop
őstag
válasz
Tele von Zsinór #4391 üzenetére
Vladimirnek is szol: a htaccess file piszkalgatasara internal errort kaptam, igy inkabb mas megoldas utan folyamodtam es vegul talaltam is egy modszert arra, hogy hogyan lehet emulalni a register_globals = on/off effektust.
[link]
Hasznos. -
chop
őstag
SOS helpre lenne szuksegem, a tarhelyemen a register_globals onra van allitva, ami nekem nagyon nem jo, mert a szkriptem nem igy van lekodolva. Irtam nekik levelet, atallitottak, de csak holnapra lep ervenybe. Van valami megoldas arra, hogy szkriptbol, futasidoben allitsam ezen erteket?..
-
chop
őstag
A masik dolog, hogy ez nem igazan PHP problema, sokkal inkabb Javascript.
-
chop
őstag
válasz
CortezX #4151 üzenetére
Azert nem megy, mert a smile fgv. altal meghivott insert fgv. nincs deklaralva, igy tulkepp egy fiktiv fgv-re hivatkozik.
Itt az insert fgv., a PH! szkriptjebol:
function insert (otag, ctag, single)
{
var txt = document.uziform.uzi;
txt.focus();
if (document.getSelection) // -- Firefox, Opera
{
var sel_start = txt.selectionStart;
var sel_end = txt.selectionEnd;
if (single)
{
txt.value = txt.value.substr(0, sel_start) + otag + txt.value.substr(sel_end);
txt.selectionStart = sel_start + otag.length;
txt.selectionEnd = sel_start + otag.length;
}
else
{
txt.value = txt.value.substr(0, sel_start) + otag + txt.value.substr(sel_start, sel_end - sel_start) + ctag + txt.value.substr(sel_end);
txt.selectionStart = sel_start + otag.length;
txt.selectionEnd = sel_end + otag.length;
}
}
else // -- IE
{
var sel = document.selection.createRange();
if (sel) {
if (single) sel.text = otag;
else
{
var selText = sel.text;
var selLength = selText.length;
var newlines = selText.match(/\n/g);
if (newlines) selLength = selLength - newlines.length;
sel.text = otag + selText + ctag;
sel.moveStart (''character'', -ctag.length - selLength);
sel.moveEnd (''character'', -ctag.length);
}
sel.select();
}
}
} -
chop
őstag
No, most jobban vegignezve, teljesen evidens, hogy rekurziv fuggvennyel kell, csak ugye mivel ezt egy masik fuggvenyen belul neztem, egyaltalan nem gondoltam erre. Pedig adja magat, hisz annyiszor kell lefuttatni a fgv-t, ahany szinten vannak kategoriak.
Koszi megegyszer mindkettotoknek! -
chop
őstag
válasz
Tele von Zsinór #4126 üzenetére
Koszi mindkettotoknek, holnap kiprobalom!
-
chop
őstag
Kicsit ideges vagyok, mert irnom kene egy fuggvenyt, ami egy adott tablabol kiszedi az osszes kategoriat (akarhany alkategoria lehet, ez a fo problema), osszerendezi, es fastrukturakent megjeleniti azt. Van tippetek, hogy milyen algoritmussal lehetne ezt megoldani? (csak nagyvonalakban) Az is bajos, hogy perpill nem tudom hogy az Istenbe oldjam meg, hogy el lehessen donteni a szulo-gyerek viszonyokat. Picsaba.
-
chop
őstag
válasz
raczger #3922 üzenetére
Ha esetleg sikerult jol megfejtenem a problemadat, akkor ne az adatbazisban tarolt ID-t irasd ki az oldalra, hanem a lap elejen kezdj egy $x valtozoval, amit minden rekordnal novelsz eggyel, igy mindig egyezni fog a sorszam es a megjelenitett rekordok szama.
Ha meg nem az elso oldalon akarsz kiiratni (nem #1-30), akkor felszorzod az oldalszammal, es onnan kezded a kiiratast. -
-
chop
őstag
Probald igy:
<html>
<head>
<script>
function add() {
alert(eval(document.getElementById('elso').value) + eval(document.getElementById('masodik').value));}
</script>
</head>
<body>
<input type=''text'' name=''elso'' id=''elso'' value=''10''><br>
<input type=''text'' name=''masodik'' id=''masodik'' value=''20''><br>
<input type=''button'' value=''osszead'' onclick=''add();''>
</body>
</html>
Tehat az eval() fuggvennyel eloszor kiertekeled a kapott adatokat, ha ugy tetszik stringbol atkonvertalod szamma. -
chop
őstag
Bar en nem sokat kodoltam OOP-ben (egyszeruen nem volt ra szukseg), van egy (legalabb egy) hatalmas elonye a spagettikoddal szemben: az ujra felhasznalhatosag. Irsz pl. egy galeriakezelo osztalyt, ami listaz, thumbnailez, mindent csinal, es ha jol parameterezed, akkor barhol fel tudod hasznalni. Hasznos. Nagyon hasznos.
-
chop
őstag
válasz
bLaCkDoGoNe #1426 üzenetére
Javitsatok ki, ha tevedek, de tudtommal az ENUM nem arra valo, hogy 50 fele ertek legyen benne, hanem arra, hogy egy fixen elore megadott ertekek kozul csak egy.
-
chop
őstag
válasz
Tele von Zsinór #954 üzenetére
ez a legegyszerubb, kerdes, hogy mukodik-e date oszloptipuson is (datetimeon nyilvan)
-
chop
őstag
esetleg ugy tudod megcsinalni, hogy (tegyul fel, hogy nem bizalmas adatrol van szo) implode-al bedobalod egy stringbe a tomb elemeit, a masik oldalon meg explode-al szetszeded. ez vszt megintcsak bajos lehet, mert a felhasznalo bele tud piszkalni a tomb tartalmaba, szoval ezt is le kell vizsgalni (azaz, hogy ervenyes adatot kaptunk-e). a session-os megoldas nyilvan megbizhatobb
-
chop
őstag
válasz
Flash (The Original) #190 üzenetére
hanyas php?
-
chop
őstag
válasz
Flash (The Original) #186 üzenetére
csinaltal temporary directory-t?..
alapbol ''tmp'' nevre hallgat es a webrootban kell letrehozni. -
chop
őstag
anno a php4.0.6-nal leragadtam, es abban meg HTTP_x_VARS-ok voltak, szo nem volt _GET-rol, _POST-rol es tarsairol. es a gepemen meg sima 4es php volt, a szerveren meg 4.4 vagy mennyi (es nalam register_globals=on). eleinte azt se tudtam mi a gond, csak az volt nyilvanvalo, hogy nem latja a valtozokat. aztan megoldodott a problema, igaz, a filemeretek masfelszeresere novekedtek, mindenhova be kellett irni, hogy milyen tipusu adatot var..
-
chop
őstag
1. kell, hogy a GD konyvtar engedelyezve legyen az extensionok kozott a php4.iniben
2. gif formatum csak GD 2.0 alatt (asszem) muxik, a kesobbi verziokbol kivettek, mert szerzoi jogi vita tamadt, ugyanis a gif nem ingyenes, a GD viszont igen, es a GD fejlesztoi nyilvan nem fognak fizetni erte
probald jpeggel, vagy pngvel
Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! MacBook PRO 13" Early 2015 - i7 I 16GB I 1TBSSD I 13,3" Retina I OS X Monterey I Cam I Gar
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged