- iPhone topik
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Aktív témák
-
Lortech
addikt
Én nem mondtam, hogy szét kell venni két változóra, úgy helyes ebből a szempontból ahogy raczger leírta. A +változó vsz. még mindig kisebb bünti, mint a kétszeres függvényhívás, ami cserébe még matematikailag is hibás.
A példádon miért kéne szétvenni két változóba? Itt még egy változó sem kell, mivel csak egy date hívás és csak egyetlen logikai kif. van. Ez így jó ahogy van.
[Szerkesztve] -
Lortech
addikt
<= 7 az nem jó, mert akkor a 7 óra után de még 8 óra előtt is megfelelne a feltételnek.
Valamint a változó kiküszöbölése gyakorlatban 99.9..%-ban helyes ugyan, de programozástanilag helytelen, mivel a két fgv hívás eltérő eredményt adhat, és így matematikai esélye van, hogy rossz eredményt adjon a script.
[Szerkesztve] -
Drótszamár
őstag
Tehát ez a mezőneveket, és a mezők tartalmát is latin2-re konvertálja bármiről?
Nálam az a gond, hogy van egy latin2-es tábla, és wapon utf8 szerű adatok jönnek (bár ebben nem vagyok teljesen biztos, de szerintem csak az ékezetes betűk utf8-asak [csak azok állnak 2 karakterből]). És az őŐűŰ helyett ''?'' érkezik meg. Mintha már a telefon szarul küldené. Ha az még jól küldi, akkor valahol menet közben, általam eddig nem ismert helyen átalakul ?-é. -
D.R.O.
tag
Megcsináltam amiket mondtál és ez lett belőlle:
if (isset($torol))
{
$torlendo_alapert_ktar = ''./gallery/$torol''; // A törlendo könyvtárak beállítása
$torlendo_alapert_ktar_thumbnails = ''./gallery/$torol/thumbnails'';
if(!($km = opendir($torlendo_alapert_ktar_thumbnails))) // Eloször a bélyegképeket
die(''Nem sikerült megnyitni a(z) $torlendo_alapert_ktar_thumbnails könyvtárat.'');
while($fajl = readdir($km))
if($fajl != '.' && $fajl != '..')
{
if (!unlink(''./gallery/$torol/thumbnails/$fajl''))
die(''Nem tudom törölni a(z) $torlendo_alapert_ktar_thumbnails fáljait'');
}
closedir($km);
if (!rmdir(''$torlendo_alapert_ktar_thumbnails''))
die(''Nem tudom törölni a $torlendo_alapert_ktar_thumbnails könyvtárat'');
if(!($km = opendir($torlendo_alapert_ktar))) // Aztán a galéria könyvtárat és a benne lévo nagy fájlokat
die(''Nem sikerült megnyitni a(z) $alapert_ktar könyvtárat.'');
while($fajl = readdir($km))
{
if (!unlink(''./gallery/$torol/$fajl''))
die(''Nem tudom törölni a $torlendo_alapert_ktar fáljait'');
}
closedir($km);
if (!rmdir(''$torlendo_alapert_ktar''))
die(''Nem tudom törölni a $torlendo_alapert_ktar könyvtárat'');
}
// A rendszerben lévo galériákat mutatja:
echo ''A rendszerben lévo galériák:<br />'';
$alapert_ktar = ''./gallery/''; // Alapértelmezett könyvtár beállítása
if(!($km = opendir($alapert_ktar)))
die(''Nem sikerült megnyitni a(z) $alapert_ktar könyvtárat.'');
while($fajl = readdir($km)) // Beolvassa a könyvtár tartalmát (jelen esetben csak a galériakönyvtáraknak szabad ott lenniük
{
echo ''$fajl <a href='index.php?torol=$fajl'> Törlés</a> <br>''; // Töröl link létrehozása
}
closedir($km);
Bocsi hogy betettem, de hátha valakinek feltűnik benne valami ami az én szememet elkerülte.
Sajnos ugyanaz történt mint legutóbb: hibaüzi nyista, és nem csinál semmit. Itthon meg megy.
Egyébként kipróbáltam hozzá a képfeltöltést, meg az átalakítást és mindkettő működik, szal tud írni a tárhelyre, csak törölni nem. Megnéztem az attribútumokat és ott is stimmel minden. Szal nemértem. Azon is gondolkoztam hátha a php FTP-jével kéne megcsinálni. Csak nem tudom azzal működne e. Esetleg ha valakinek valamilyen tapasztalata van vele szívesen vennék néhány jótanácsot. -
cucka
addikt
például egyszerű matematikai képlettel kiszámolod, hogy melyik csík milyen széles kell legyen és odaraksz egy akkorára méretezett div-et, aminek beállítod a színét.
mondjuk egy 120px széles dobozba akarod rakni a csíkokat, két oldalon 10-10px helyet hagysz, hogy ne nézzen ki szarul. ezután ha egy válaszra mondjuk 40% klikkelt akkor kiraksz egy 40px széles dobozt piros háttérszínnel.
másik megoldás, ha képkezelő függvényeket használsz, a php manuál vonatkozó részében leírja mindegyiket, szerintem nem túl bonyolult kitalálni, hogy melyikre lesz szükséged. -
cucka
addikt
és ha valami nem megy, vagy nem tudsz megoldani, akkor szólj.
rossz, rossz, rossz. helyesen úgy lenne, hogy ha valami nem megy, akkor keress rá a php.net-en, nézd meg könyvben, próbáld megtalálni google-ben a választ, és ha egyik sem vezet eredményre, akkor kérdezz.
D4rkm4n - egyszerű. beszerzel egy php-val foglalkozó könyvet (régebben volt szó könyvekről a topikban, olvas vissza), és elkezded olvasni, tanulni. amikor már elég sokáig eljutottál, kezdj el gondolkozni a saját oldalon, hogy szeretnéd megvalósítani, stb. ha van programozási tapasztalatod, akkor viszonylag könnyen fog menni, ha nincs, akkor azért csöppet meg fogsz szenvedni a dologgal. röviden ennyi a lényeg. -
D4rkm4n
őstag
Félreértettél!
A weblapomat eddig FrantPage-dzsel csináltam, de nagyon hamar rájöttem, hogy ez a program túl buta ahhoz, hogy egy normális weblapot csináljak.
A PHP-hez viszont (minek szépítsem a dolgot) egyáltalán nem értek. Nincs olyan ismerősöm, aki tudna segíteni, legalább az alapok elsajátításában. -
paramparya
őstag
function get_ip()
{
if (getenv(''HTTP_CLIENT_IP'') && strcasecmp(getenv(''HTTP_CLIENT_IP''), ''unknown''))
$ip = getenv(''HTTP_CLIENT_IP'');
else if (getenv(''HTTP_X_FORWARDED_FOR'') && strcasecmp(getenv(''HTTP_X_FORWARDED_FOR''), ''unknown''))
$ip = getenv(''HTTP_X_FORWARDED_FOR'');
else if (getenv(''REMOTE_ADDR'') && strcasecmp(getenv(''REMOTE_ADDR''), ''unknown''))
$ip = getenv(''REMOTE_ADDR'');
else if (isset($_SERVER['REMOTE_ADDR') && $_SERVER['REMOTE_ADDR'
&& strcasecmp($_SERVER['REMOTE_ADDR'
, ''unknown''))
$ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR';
else
$ip = ''unknown'';
return($ip);
} // get_ip(); -
Korcsii
őstag
minden szuperül jelenik meg, csak pl e-mail-ekben megmarad a ő...
ha phpmyadmin-ban átírom ő-re, akkor meg az oldalon ? jelenik meg...
(netipar.hu a szolgáltató..)
meta keywords-ben van jelentősége egyébként? vagy a kereső úgyis rátalál?
mert akkor csak levél küldésnél írom át...
szerk: áhh.. nem mate hanem metasok angolszó
[Szerkesztve] -
cucka
addikt
adatokat post-al küldünk, nem pedig get-el. ha valamiért a post nem működik, akkor a programodban van a hiba.
egyébként emlékeim szerint megőrzi a sortöréseket is, amennyiben post-al küldöd.
egyébként #3422-ben rosszul veszed át a változókat. $uj helyett $_GET['uj'] vagy $_POST['uj'] lenne a helyes.
[Szerkesztve] -
rsitn
csendes tag
Szia!
Ez nem nagyon fog menni, a fileokhoz alapesetben csak a veguknel fuzhetsz hozza, viszont tetszes szerint atirhatod a tartalmat barhol.
Ha mindenkeppen a file elejere akarsz beszurni valamit (mert valoszinu, hogy valojaban nem ezt szeretned, csak elhibaztal valamit a tervezesnel), akkor eloszor meg kell novelned a file meretet a beszurando valami meretevel (N), majd at kell helyezned a file minden byte-jat N pozicioval (azaz be kell olvasnod, arrebb kell tenned a file poziciot N byteal, majd ki kell irnod), majd vegul beirni az elso N byteba a beszurando adatot.
Persze nagyobb adagokban is meg lehet tenni. -
Tele von Zsinór
őstag
A helyedben valahogy így csinálnám:
$a = fread($file,filesize(filename); //teljes file beolvasasa
$b = explode(''\n'',$a); //sorokra bontas
reset($b);
while(list($k,$v) = each($b))
{
$c = explode(''|'',$v);
echo(''<tr>\n'');
while(list($k2,$v2) = each($c))
{
echo(''<td>$v2</td>\n'');
}
echo(''</tr>\n'');
}
Nem biztos, hogy tökéletes, de az alapelv szerintem stimmel. -
paramparya
őstag
a move_uploaded_file() paraméterezésével sztem gond van, hacsak nem azt akarod, hogy a script könyvtárába tegye a fájlt public néven, akármelyiket csak másolod.
Amint az átállítod jól, a másik gond az lesz, hogy nem fogja megtalálni a fájlt, mert nem jó néven hivatkozol rá...
így csináld:
move_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name'],
''public/{$_FILES['userfile']['name']}'')
or die(''Nem sikerült átmásolni a fájlt'');
echo ''A fájl elérhető a http://asdf.hu/public/{$_FILES['userfile']['name']} címen'';
Fasz kivan a smiley-kal
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Legion 5 17ACH6H 17.3" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Latitude 5520 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1185G7 MX450 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Apple Watch Ultra 2 49MM e-Sim 2028.06.05-ig Média Markt Garancia Makulátlan Új állapotú
- Ninebot e2 plus garanciával
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest