- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Yettel topik
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Magisk
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
Aktív témák
-
skera
tag
válasz
Tele von Zsinór #3895 üzenetére
Hát az elég gáz...
-
skera
tag
Vicces, hogy mindenki úgy védi a dolgait, mintha titkos FBI aktákat őrizne
-
skera
tag
Jóhogy
Amúgy a DW tényleg szar. 240ezer Ft-ba kerül, ha nem többe. Annyi erővel már meg is tanulhatná a felhasználó azt, amit a DW nyújt. És akkor elég egy Jegyzettömb... Ja és ha még nem említettem volna: <3 PSPad, Notepad2
Amúgy a PH!-n több az SZTE-s -szerintem-, mint az ELTE-s. Prog.hu-n pl ez fordítva van. Ott alig tudok megszólalni a sok ''okos'' között.
[Szerkesztve] -
skera
tag
Egyetértek cuckával. Azért az objektumorientált részhez szerintem kell egy kis előképzés. Ha az OOP szemléletmódot tanulod/tanultad valahol, akkor sokkal könnyebben megy... De így, ha semmi ilyesmit nem tudsz, akkor inkább hagyd ki ezt a könyvből. Elvégre van még azon kívül pár oldal...
-
skera
tag
válasz
Korcsii #3417 üzenetére
<?php
// Peldabemenetek
$arr1 = array(''í'',''é'',''á'',''ő'',''ú'',''ű'',''ö'',''ü'',''ó'');
$arr2 = array(''i'',''e'',''a'',''o'',''u'',''u'',''o'',''u'',''o'');
$bemenet = ''íáéáúőúőóüöósöfgósüöfgsfóügö'';
echo ''Csere elott: $bemenet<br />'';
// Cseret megvalosito fv.
function exChange($t1, $t2, $in) {
for($i=0;$i<count($t1);$i++) {
if($i == 0) {
$tmp = str_replace($t1[$i], $t2[$i], $in);
}
else
$tmp = str_replace($t1[$i], $t2[$i], $tmp);
}
return $tmp;
}
// Ha a regi bemenetet modositani akarod:
$bemenet = exChange($arr1,$arr2,$bemenet);
echo ''Csere utan: '' . $bemenet;
?>
UPDATE: Lehet már van ilyen beépített fv., de én így oldanám meg...
[Szerkesztve] -
skera
tag
válasz
paramparya #3397 üzenetére
''aki nem attól érzi janinak magát, hogy jegyzettömbben programoz.''
Khmm, célozgatunk?Amúgy lehet én is most ki fogok próbálni egy editort(rapidphp), mert nyüstölnek vele
-
skera
tag
válasz
paramparya #3325 üzenetére
Gondolom előugró ablak nélkül akarod megoldani, hogy esztétikus legyen. Arra nincs tippem, Vagy ha nem, akkor a manualban benne van egy auth script, amit felhasználva autentikálni tudsz. Bár ahogy ismerlek, szerintem már összefutottál vele
-
skera
tag
válasz
paramparya #3323 üzenetére
Szerintem nem. Ha át lehetne játszani fsockopen-el akkor nem csak árlisták kerülnének letöltésre
-
skera
tag
válasz
Hujikolp #2378 üzenetére
Én csak annyit tudok ajánlani:
<?php
$ip = $_SERVER[''REMOTE_ADDR'';
if( !strstr(gethostbyaddr($ip), ''.hu'') ) {
echo ''Sorry, but you don't have permission to view this page!'';
}
else {
...
?>
Gyakorlatilag megnézi, hogy a látogató gépcímében van-e .hu végződés. Persze ez se tökéletes, mivel ha van olyan cím ami tartalmaz ilyet, akkor annak megjeleníti. De ez ritkaság.
Az angol szöveget nem biztos, hogy jól írtam. Régen volt már az angolvizsga -
skera
tag
Függvényt eleve nem tudnak letiltani. Igen , getenv. De semmit se ér egy lekérdezés, hogy ha az $_ENV tömb üres. Ez tárolja például a user gépnevét (COMPUTERNAME), vagy processzor típusát, stb. Nekem kb. ez a kettő kellett volna, de ugyebár ezek nem a $_SERVER tömbben tárolódnak. Az $_ENV tömb elemeivel azért sokkal jobban is be lehet határolni/azonosítani egy felhasználót, mint egy IP-vel, ami egy dinamikus IP-vel rendelkező user esetén minden router/modem újraindításkor másmilyen.
Saját szerveremen mindez megjelenik, az extrán nem, ezért is írtam, hogy valaki tudja-e, hogy miért van ez, és ha esetleg érintett, akkor megmondaná-e, hogy milyen ini beállítással lehetne ezt megoldani. -
skera
tag
Extrán miért nincs $_ENV?! :%!+''§ :@
-
skera
tag
Nem tudjátok, hogy az extra.hu-n műxik-e az $_ENV tömb? Csak mert üresnek írja :/
-
skera
tag
Pop-up ablak is létezik, bár az illetlenség lenne -> imázsromboló...
-
skera
tag
Most olvasgatom a korábbi hozzászólásokat. Mi ez, Mission Impossible?
''...És mint mindig, a weblap 5 másodpercen belül megsemmisíti önmagát...'' -
skera
tag
válasz
burgatshow #1946 üzenetére
A zend editor nem egy editor, hanem AZ editor
Az még éppen elviselhető.
Amúgy ezt már lezártuk. -
skera
tag
Mondtam, hogy aki notepadozik, az pro? Tudtommal nem. Nem kell kiforgatni a szavaimat.
* Számomra a notepad az egyszerűséget és a könnyen kezelhetőséget testesíti meg és nem hobbiprogramozásra használom. Valamint itt szinte mindenki win alól pötyög, így nyílvánvaló, hogy nem vi-t meg Kwrite-ot fogok említgetni...
[Szerkesztve] -
skera
tag
Máig nem tudom felfogni, hogy minek editorban írkászni, mikor azt egy Jegyzettömbben is meg lehet írni...
Nem attól lesz valaki pro, hogy feltesz egy DW-hez hasonló N ezer MB-os szerkesztőt, vagy ilyen kis mikk-makk PuWr editort. Szerintem...
Elnézést kérek, ha valakinek sérült a lelke. -
skera
tag
válasz
Felhasznalo9 #1901 üzenetére
Ez igy helyes, csak a végén, ahol a
</BODY>
<HEAD>
található, a <HEAD>-et írd át </html>-re. -
skera
tag
Az 1. kérdésed igen érdekes, azt valahogy átfogalmazhatnád, mert nem világos.
2. : Ha statikus weboldalba akarod betölteni, akkor csak keretekkel(frame, iframe) tudod megoldani. Ha meg meglévő php-s oldalba akarod betölteni, akkor
include(''oldalneve.php'');
* Ha a keretes megoldást választod, akkor nézelődj a HTML-kérdések topikban, ott, ha nem is mostanában, de már feltették ezt a kérdést. -
skera
tag
válasz
vzsolo2225 #1875 üzenetére
1., Bővebb P601 menüpontban -> Oldal tetejére nem műxik, elírtad
2., trabant/link.htm midnight link rossz
Egyelőre ennyi, csak úgy felületesen -
skera
tag
válasz
vzsolo2225 #1847 üzenetére
1., Warning: main(..\oldnezet.php): failed to open stream: No such file or directory in /disk/raid3/v/z/vzsolo/teszt/real/index_1.php on line 18
Warning: main(): Failed opening '..\oldnezet.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /disk/raid3/v/z/vzsolo/teszt/real/index_1.php on line 18
2., Warning: main(): Unable to access ..\oldnezet.php in /disk/raid3/v/z/vzsolo/teszt/romet/index.php on line 18
Warning: main(..\oldnezet.php): failed to open stream: Permission denied in /disk/raid3/v/z/vzsolo/teszt/romet/index.php on line 18
Warning: main(): Failed opening '..\oldnezet.php' for inclusion (include_path='') in /disk/raid3/v/z/vzsolo/teszt/romet/index.php on line 18
3., Warning: main(): Unable to access ..\oldnezet.php in /disk/raid3/v/z/vzsolo/teszt/trabant/index_2.php on line 17
Warning: main(..\oldnezet.php): failed to open stream: Permission denied in /disk/raid3/v/z/vzsolo/teszt/trabant/index_2.php on line 17
Warning: main(): Failed opening '..\oldnezet.php' for inclusion (include_path='') in /disk/raid3/v/z/vzsolo/teszt/trabant/index_2.php on line 17
Egyelőre ennyi.
Bár nem tudom, h kokrétan ilyen hibákra gondolsz-e... -
skera
tag
Sima notepad is megteszi, nem tudom minek kell ide mindenféle editor... Ha vágod a témát, akkor mi haszna van a csillivilli szerkesztőknek?
-
skera
tag
válasz
paramparya #1436 üzenetére
Mint azt régebben említettem -vagy nem
-, én a wampserver-t (Te$co Gazdaságos Instant webszerver
) használom windows alatt amiben apache2 van beépítve.
Ahogy leírtad, azalapján kipróbáltam és semmi baj nincs vele... -
skera
tag
Na leredukálom a problémakört, hogy egyszerűbb és érthetőbb legyen.
Ez van a template-ben:
...
<div class=''urlap''>
{NINCSSTART}Becenév: <input type=''text'' name=''user'' class=''login'' /> •Jelszó: <input type=''password'' name=''pass'' class=''login'' /> • <input type=''submit'' value=''OK'' class=''login_submit'' />{NINCSEND}
{VANSTART}Szervusz {NAME}! <a href=''index.php?proc=logout'' class=''fenti''>Kilépés</a>{VANEND}
</div>
...
Nah, ha nincs sessionváltozó, azaz pl az én esetemben nincs bejelentkezve a user, akkor az előbbit kell kiíratnia, utóbbit pedig kitörölnie. Ha pedig bejelentkezett valaki, akkor meg a fordítottja kell mindennek.
Az eltüntetést így csináltam:
var $endOut; // Kimenet
...
function myS6($sP, $fP) {
// -- Kitorol egy reszt egy szovegben megadott ponttol megadott pontig
$this -> endOut = eregi_replace(
substr($this -> endOut,
strpos($this -> endOut, $sP),
strpos($this -> endOut, $fP) - strpos($this -> endOut, $sP + strlen($fP) + 1)),
'''',
$this -> endOut
);
[SZERK:] Sajnos ez a fenti rész nem tabulálható rendesen. Azt képzeljétek hozzá
PÉLDA: Ha a sessiováltozónak nincs értéke, akkor kiválasztja a:
{NINCSSTART}Becenév: <input type=''text'' name=''user'' class=''login'' /> •Jelszó: <input type=''password'' name=''pass'' class=''login'' /> • <input type=''submit'' value=''OK'' class=''login_submit'' />{NINCSEND}
részt, vagyis a bejelentkező ''pultot'' hozza elő.
Ez a függvény, ha nem alkalmazom az eregi_replace-t és átírom arra, hogy térjen vissza a fv vele, akkor kiadja a helyes, törlendő szöveget. Alapesetben a törlés viszont nem történik meg.
[Szerkesztve] -
skera
tag
Na, most 1x én is egy problémával fordulok ide!
Van egy template fájlom, amelyben {SZOVEG} alakban vannak a kicserélendő szövegek. Ezt olvassa be objektum-orinentáltan egy index.php (egy osztállyal), mégpedig úgy, hogy létrehoz egy objektumot, amely a template fájlt tárolja(input).
Eljutottam odáig, hogy egy tömbben lévő összes elemet kicserél egy másik tömb elemeire az inputban és módosítva kiírja az inputot. Ezáltal kicserélődik minden olyan szöveg, amit én akartam.
A problémám az, hogy SESSION-től függően két szövegrészlettel akarok variálni a fent leírtakon kívül.
Értem ezalatt,hogyha egy session változó üres, akkor a {A_START}Nincs{A_END} {B_START}Van{B_END} szövegből az A_START-tól az A_END közti szövegrészletet írja ki a másik részt pedig törölje és fordítva. Az még okés volt, hogy kitörli a két szélső részét a kiírandó stringnek, vagyis sikerült a A_START és az A_END leválasztása és a közte lévő rész kiíratása de a másik rész (b_start, b_end) közti rész változatlanul ottmaradt... -
skera
tag
válasz
paramparya #1387 üzenetére
Igen, csak én az email küldő után bármilyen részt a legutóbb bemásolt forrásban nem nagyon láttam...
-
skera
tag
Ahhoz a PHP-ba beépített mail() fv-t kell használni. Pár bejegyzéssel, ha visszalapozol, akkor le van írva -valahol-, hogy pontosan hogyan is kell használni.
Ki kell választani először is a sor azonosítóját, aztán külön a többi adatot.
Én így tenném:
<?php
// Csatlakozas az adatbazishoz
$db = mysql_connect(hoszt,user,pass);
// Adatbazis kivalasztasa
mysql_select_db(dbnev);
// Legutobbi sor kivalasztasa
$maxElem = mysql_query('SELECT MAX(id) FROM tablanev');
// es a tobbi
$q2 = mysql_query('SELECT * FROM tablanev WHERE id=$maxElem');
while($tomb = mysql_fetch_array($q2,MYSQL_NUM)) {
$levelbe = ''Neved: '' . $tomb[1]; // nev
$levelbe .= ''Email címed: '' . $tomb[2]; // mail
// Ugyanigy folytasd ide a tobbi parameterrel, ami kell
$levelbe .= ''N.edik szoveg: '' . $tomb[N]; // N.-edik parameter
}
// Es ide a mail fv
...
?>
* A hoszt, user, pass, dbnev paraméterek, ami az adatbázishoz történő csatlakozáshoz kell.pl: ''localhost'', ''te_userneved'',''jelszavad'', + adatbazisnev ''te_db_neved''
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
-
skera
tag
válasz
paramparya #1357 üzenetére
Ezen az oldalon:
[link]
azt írja, hogy csak olvasásra lehet megnyitni ezgy ZIP fájlt. Nem lehet ezzel a könyvtárral csinálni. -
skera
tag
válasz
vzsolo2225 #1204 üzenetére
Valamilyen rekord(sor) azonosítót + elsődleges kulcsot használsz? Csak mert akkor lehet, hogy nem kavarodna össze.
-
skera
tag
válasz
Flashback #1203 üzenetére
Szerintem ez a fájlneves átadogatás hibás módszer. Adatbázisoknál a rekordokat érdemes elsődleges kulcssal ellátni, ami ilyen esetben lehetne akár egy fileID nevű INT típusú mező.
És akkor így tudsz rá hivatkozni: ''zenemod.php?fn=234''.
És aztán ki tudod keresni az adatbázisból.
$getid = $_GET[''fn'';
$fnev = mysql_query(''SELECT filenev FROM tablanev WHERE fileID=$getid''); -
skera
tag
válasz
nofreenick #1191 üzenetére
Most néztem a vendégkönyv oldalforrását. Ugyebár a relációjeleket meg lehet máshogy is írni: (Most darabolva írom): & l t ; A HREF=''valami.hu'' & g t ;
-
skera
tag
válasz
vzsolo2225 #1194 üzenetére
Ahhoz, hogy válaszolni tudjunk, látni kellene az adatbázis lekérdezést. Írd be ide.
-
skera
tag
válasz
nofreenick #1191 üzenetére
Hmm teli van HTML tagekkel. Használd a strip_tags() fv-t, ami egy input szövegből kiszedi a HTML tageket. Részletesebb infóért menj a php.net-re. A GD könyvtár a php csomagjában benne van. Rendszergazda tudja beállítani, hogy fusson a php-vel...
-
skera
tag
válasz
nofreenick #1189 üzenetére
Bah, még hogy van olyan progi. Ugyan már. Nekem is ismerősök cs*szték szét a régen, 2-3 éve magam által készített vendégkönyvet... Hidd el a GD-nek nézz utána. Példának ott van a hotmail.com. Belépésnél, regelésnél is használják és elég jó...
-
skera
tag
válasz
vzsolo2225 #1181 üzenetére
''Miért csak a get-eset rakja be? '' -> Az if else vezérlési szerkezet miatt. Ha az egyik feltétel teljesül, a másikkal nem törődik. Érdemesebb 2 if-et használni.
-
skera
tag
válasz
paramparya #1176 üzenetére
Amit írtál, az hibás, nincs helyesen írva. A php fordító beszólt. ( Természetesen kiegészítettem a szükséges dolgokkal... )
Php-manualban találtam ezt a feltöltés ellenőrzőt:
<?php
// A PHP 4.1.0 előtti verzióiban a $_FILES helyett a $HTTP_POST_FILES használandó
if (is_uploaded_file($_FILES['userfile'['tmp_name'
)) {
copy($_FILES['userfile'['tmp_name'
, ''/a/feltoltott/file/uj/helye'');
} else {
echo ''Lehetséges támadás. Fájlnév: '' . $HTTP_POST_FILES['userfile'['name'
;
}
/* ...vagy... */
move_uploaded_file($_FILES['userfile'['tmp_name'
, ''/a/feltoltott/file/uj/helye'');
?>
[Szerkesztve] -
skera
tag
Én is inkább a POST-os verziót támogatnám...
Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Apple Ipad Air 5 10 9 / M1 /WIFI + CELLULAR / 256GB Újszerű állapotban!
- GAMER PC RTX 3060 Ti 32GB RAM FULL HD / 1440p
- MSI Claw A1M 036 Konzol
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +Új RTX 3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP Prodesk 600 G3 mini PC i5 7500T / WIFI / 8GB DDR4 / 256GB SSD / Type-C / 3x DP
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest