- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Aktív témák
-
Jester01
veterán
Na de akkor mi is a feladat? :F
A te megoldásoddal első ránézésre van egy pár baj:
- egy felesleges backslash
- 2 felesleges slash :)
- a . az most nem tudom valóban . akar-e lenni, de ha igen, akkor oda viszont kell a backslash
Ha az a feladat, hogy a < > közötti részt kell valami másra cserélni, akkor ilyesmi lehet jó: preg_replace(''/<[^>]*>/'', ''valami más'', $content)
[Szerkesztve] -
Jester01
veterán
válasz
VladimirR #4289 üzenetére
Feltehetőleg arra gondolt, hogy a webszervert DOSolhatja azáltal, hogy egyfolytában DNS kéréseket fog csinálni.
Amúgy nem sok értelmét látom az ilyen ellenőrzésnek ha a célja valamiféle ''átverés'' detektálása. Nyilván tudok megadni létező email fiókot ami nem az enyém (vagy nem létező fiókot létező szerveren).
Arra jó lehet, hogy néhány elgépelést időben kiszűrjön és szóljon a felhasználónak.
[Szerkesztve] -
Jester01
veterán
válasz
paramparya #3914 üzenetére
Ph!-n nem tudom hogy van, de ha le van tárolva a sorszám külön akkor egy triggerrel vagy egy megfelelõ i nsert utasítással meg lehet csinálni. Csak ugye figyelni kell a megfelelõ lockolásra.
MOD: mi ez, ph! bug? Kicseréli az i n s e r t szót .|. -ra.
[Szerkesztve] -
Jester01
veterán
válasz
Tele von Zsinór #3895 üzenetére
Viszont ezek tipikusan csak lokális hálózatról mennek, internet felől nem elérhetők.
Én amúgy éppen ezért ssh tunnelen keresztül érem el a különböző webes felületeket, ezzel aztán a biztonsági beállítások le is vannak tudva. Persze ha nincs ssh kliens akkor ez nem járható.
MOD: hát ez itt elég off
[Szerkesztve] -
Jester01
veterán
válasz
s7evcsenko #3719 üzenetére
Te meg kötözködés helyett legközelebb a megfelelő topikba próbálj írni [link], mert ez itt a php programozási témáknak van.
[Szerkesztve] -
Jester01
veterán
válasz
[HUN]Zolee #3534 üzenetére
<div align=''left''>bal</div><div align=''right''>jobb</div>
MOD: storno, ez nem ugyanabba a sorba teszi. Akkor szerintem marad a táblázat.
[Szerkesztve] -
Jester01
veterán
válasz
Tele von Zsinór #3460 üzenetére
#3447-ben még form adatok titkosításáról volt szó, arra pedig jó.
Extrém megoldásként még a másik irányú adatforgalom is titkosítható, ha a szerver mindig egy üres body-val rendelkezõ lapot küld egy javascripttel ami a kliens oldalon kerül visszafejtésre. Természetesen ez dög lassú lesz és egyébként sem veszi fel a versenyt a rendes https módszerrel, de mint elvi lehetõség szerintem kifogástalan.
128 bit Block TEA encryption in Javascript (kevesebb mint 100 sor, a készítõ szerint 80kb/s): [link]
MD5: [link]
A dolog a következõképpen mûködne. A szerveren el van tárolva a jelszó MD5 hash kódja. A bejelentkezés kliens oldalon történik: javascriptbõl létrejön egy cookie a jelszó hash kódjával ami sosem kerül elküldésre a szervernek, csak kliens oldali állapot. A szerver minden oldalban küld egy véletlen kódot amit a javascript a cookieban levõ kóddal kombinál, ez lesz az a bizonyos egyszer használatos kulcs amivel szépen a form adatokat titkosítja. Mivel a szerver is ismeri a két bemenõ paramétert, ezért a kulcsot is, tehát vissza tudja fejteni az adatokat.
MiM támadás esetén nem tudod módosítani az információt és vissza sem tudod fejteni (a választ sem). Vagyis a legnagyobb kár amit a MiM okozni tud az, hogy egyáltalán nem küldi tovább az adatokat.
Mit szólsz hozzá? -
Jester01
veterán
válasz
Tele von Zsinór #3453 üzenetére
1. hát igen, valamit valamiért
2. miért is? ssl kódja is hozzáférhető, mégsem fogod feltörni...
3. a titkosítottat nem tudja. Olyan algoritmus kell, ami minden alkalommal mást ad. -
Jester01
veterán
Szerintem sehogy, hiszen azok a lapok már a kliensnél vannak.
Annyit lehet trükközni, hogy letiltod a cache-t arra utasítva a böngészõt, hogy mindig kérje le az oldalt.
De ettõl még ha valaki akarja akkor simán lementi az oldalt amikor még hozzáfér és késõbb unásig nézegetheti. -
Jester01
veterán
Az átlátható megoldás pl. a következõképpen nézhet ki:
$pos = -1;
if (strlen($text) > $limit)
{
while(($tmp = NextTokenEnd($text, $pos + 1)) <= $limit) $pos = $tmp;
}
if ($pos == -1)
{
$result = $text;
} else {
$result = substr($text, 0, $pos);
}
Már csak a NextTokenEnd() függvényt kell jól megírni, hogy visszaadja a következõ egység végét. -
Jester01
veterán
Nem értem a kérdést. Az általad vázolt lekérdezés nem a kezdőbetűket adja vissza, hanem - ha az összes betűt felsoroltad a where részben- az összes nevet.
Ha konkrétan az a kérdés amit írtál: ''milyen kezdőbetűjű nevek vannak az adott mezőkben'', akkor select distinct substr(nev, 1, 1) from tabla -
Jester01
veterán
válasz
paramparya #3332 üzenetére
Nem értem mit kavarsz a htaccess-el.
Http autentikációt csinál, ha a szerver ezt kéri. Hogy miért az mindegy. Tehát ha böngészőbe beírod: http://user:pass@nagyker.hu/arlista.html és erre bejön az eredmény, akkor ez is menni fog.
#3333: én is ezt mondom
[Szerkesztve] -
Jester01
veterán
válasz
paramparya #3330 üzenetére
Lehet. --user és --password
De phpből lehet, hogy simán megnyithatod mint http streamet szerintem, ha beleírod az urlbe a felhasználót és a jelszót. -
Jester01
veterán
válasz
raczger #3302 üzenetére
Azért nem jó, mert ez az ellenõrzés: ''if ( $page == $pieces[3] )'' rossz helyen van. Oda egy else kellene, és a foreachen belül kellene ez a vizsgálat. Magyarul azt akarod mondani a gépnek, hogy ''ha (nincs megadva $page) { listázd ki a linkeket } különben { menj végig a fájlon, és írd ki a $page-nek megfelelõ sorokat }''
A bemenet formátumát nem mesélted el, szóval lehet, hogy az indexeléssel is baj van.
Ezenkívül a link készítésnél valószínûleg illene használni az urlencode függvényt a speciális karakterek lekezelése végett. -
Jester01
veterán
válasz
paramparya #3228 üzenetére
Csak ultraweben sem végtelen az adatbázis, és ha több user elkezd sok-sok képet feltölteni, akkor egyszer csak csúnyán betelik
1. ez inkább a képek összméretére korlát, nem pedig a darabszámára
2. az adatbázis méretét ugyanúgy a lemezterület korlátozza, az meg akkor is elfogy, ha fájlként másolod be a képeket.
MOD: ja a kérdést meg nem értem
[Szerkesztve] -
Jester01
veterán
válasz
paramparya #3226 üzenetére
Nem igazán értem mi jelentősége van a képek számának, több képet is lehet adatbázisban tárolni.
-
Jester01
veterán
válasz
VladimirR #2975 üzenetére
De van. Olvasd el a leírást
gzuncompress: ... The data compressed by gzcompress().
gzcompress: Note: This is not the same as gzip compression, which includes some header data. See gzencode() for gzip compression.
gzencode: [link]
Rövid verzió: dobd el az elsõ 10 byteot és hívd a gzinflate függvényt, hosszabb verzió a fenti linken. -
Jester01
veterán
válasz
bLaCkDoGoNe #2889 üzenetére
Mégis mit akarsz validálni egy email címen? Szerintem simán elég ha van benne pontosan egy darab @ és utána legalább egy pont ami nem a végén van. Az én atomegyszerű regexpem tehát ez lenne (remélem a fórummotor nem rontja el): ^[^@]+@[^@]+\.[^.@]+$
MOD: javítva
[Szerkesztve] -
Jester01
veterán
válasz
bLaCkDoGoNe #2886 üzenetére
Már megmondta Cucka, hogy az a regexp nagyon rossz.
-
Jester01
veterán
válasz
paramparya #2787 üzenetére
strftime, aztán kivonás. Holnap délhez még mktime illetve getdate is.
[Szerkesztve] -
Jester01
veterán
válasz
FehérHolló #2417 üzenetére
Az IPV4 (mint ahogy a neve mutatja) egy 4 byteos cím. Az neki a natív formája, nem lesz ütközés.
182.12.82.120 = 0xb6 0x0c 0x52 0x78 = 0xb60c5278 = 3054260856
182.128.21.20 = 0xb6 0x80 0x15 0x14 = 0xb6801514 = 3061847316
(byte order lehet fordítva is, jelen esetben tökmindegy)
És nem csak szabad helyet vesztesz, hanem sebességet is. Nem is keveset, hiszen egy 4 byteos számot tipikusan egyetlen gépi utasítással össze lehet hasonlítani egy másikkal (illetve igény szerint maszkolni) míg a varcharra ez sokkal lassabb. Indexelésnél sem mindegy egyik paraméter sem.
[Szerkesztve] -
Jester01
veterán
Jelenlegi állás szerint nincsennek törtszámok az ipben
IPV4-hez int, IPV6-hoz bigint célszerű.
Ha jól látom az első két oszlop a tartomány eleje és vége, legyen mondjuk start és end nevű.
Ekkor egy ilyesmi keresés lehet jó neked: SELECT * FROM iptable WHERE $ip_hosszu BETWEEN start AND end;
[Szerkesztve] -
Jester01
veterán
válasz
Drótszamár #2385 üzenetére
Valami olyasmit szeretnék én is mérni.
Ha olyasmit akarsz, akkor mérd azt
Nemtom phpből amúgy hol elérhető mert lehet, hogy van rá külön függvény, de a /proc/loadavg fájlból ki lehet olvasni. Érdekes lehet még a /proc/stat tartalma is, de abból már neked kell átlagot/különbséget számolni. -
Jester01
veterán
válasz
Drótszamár #2383 üzenetére
Először definiáld mit jelent a szerver terheltsége
-
Jester01
veterán
-
Jester01
veterán
A rendben() akkor most egy javascript függvény lenne, amit phpből generálsz? Azt én az oldal elejére tenném. A vissza gomb pedig szintén egy (inline) javascript kód lenne ami átirányít. Nekem ez működik:
<input name='vissza' type='button' id='vissza' value='Javítás' onclick='window.location=''regisztracio.php'';'>
<input name='mehet' type='button' id='mehet' value='Mehet' onclick='rendben();'>
(Szokás szerint ez csak az én amatőr ügyködésem eredménye.) -
Jester01
veterán
Van ugye a stream_select meg a socket_select. Nekem viszont egyszerre kellene egy streamet és egy socketet figyelnem. Hogyan? Azért idegesítő mert (legalábbis linux alatt) csak egy select rendszerhívás van, ami elfogadja a fájlokat és a socketeket is. De a php az nagyon makacs, még le is ellenőrzi, hogy huncut módon nem akarok-e egy streamet beadni a socket_selectbe vagy fordítva. Szóval ötleteket várok. Köszi.
Aktív témák
Hirdetés
- Hobby rádiós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Autós topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Mini-ITX
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest