- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
Aktív témák
-
paramparya
őstag
-
L3zl13
nagyúr
Meg az a néhány szerencsétlen megszívja, akinek nincs domainnév regisztrálva (vagy nem .hu-s) az IP-jére...
Ez nem jó megoldás szvsz.
Vannak ip-to-country adatbázisok, de sajnos azok sem tökéletesek. Én pl találtam egyet, de abból hiányzik kb 150.X.X.X-től 200.X.X.X-ig...
[Szerkesztve] -
Hujikolp
őstag
akkor v.mi ilyes lenne:
<html><head><title>5 másodperc és megsemmisül!</title>
<meta http-equiv=''refresh'' content=''5; url='php_s.php?file=teszt'''></head>
<body>
<?php
if (!isset($_GET[''file'']) || !file_exists($_GET[''file''] . ''.txt''))
{
die(''Felrobbant az oldal!!!!'');
}
else
{
include($_GET[''file''] . ''.txt'');
unlink($_GET[''file''] . ''.txt'');
}
?>
</body>
</html>
teszt.txt tartalma: ''5 másodpercen belül robban az oldal!''
mod: egyy ne konvertálás
[Szerkesztve] -
burgatshow
veterán
Nekem sérült, mert én meg a Zend editorát használom, ami kurva jó, igaz magyarul nem tud, de amúgy se vagyok magyar buzi a software-ek terén. Szeretem, mert nagyon sokat tud, szerkesztés közben van syntax highlight, ''delphis'' módra dobálja fel a fg-ket ahogy gépeled, van debugger része, ha kérde analizálja a kódot meg ilyen kis apróságok. De nyilván, én sem ezzel kedtem. Ehhez már kell egy alapszintű tudás minimum.
-
-
faster
nagyúr
Mondtam, hogy aki notepadozik, az pro? Tudtommal nem. Nem kell kiforgatni a szavaimat.
Én mondtam, nem forgattam ki semmit. Te csak azt írtad, hogy nem érted, mire jó a normális editor. Én meg azt nem értem, mire jó a fapados.
Számomra a notepad az egyszerűséget és a könnyen kezelhetőséget testesíti meg és
nem hobbiprogramozásra használom.
Számomra a notepad nem testesít meg semmit. Még a sorokat sem számozza. És mivel notepadot emlegettél, csakis a notepadra reagálhattam, tök mindegy, hogy közben mire gondoltál. A vi-t, kwrite-ot nem ismerem.
[Szerkesztve] -
faster
nagyúr
Én meg azt nem értem, miért jó a mezítlábas, semmit nem tudó, tökhülye notepad, mint egy profi syntax highlightos editor, ami tud html attribútumlistát, tud css attribútumlistát, van neki image map editorja, tud több fájlban keresni, cserélni, akár egyenként is mutatva, hol mit cserél, akár regexppel is. Tud hostokat, projekteket kezelni, tud ftp szerveren in-place editálni, stb stb ...
A hobbi programozáson kívül a notepad nem jó semmire, komoly munkát nem lehet benne végezni.
Elnézést, ha sérül a lelked, de aki notepadozik, az nem pro, csak szeretne annak látszani.
[Szerkesztve] -
tbs
addikt
Jaja, vi fan vagyok én is, bár mióta elég erős a gépem az x-hez, van jó kis JEdit (win alatt is megy), kicsit könnyebb vele projekteket összefogni, mint egy fapad szerkesztővel.
Skera, a pro-sághoz tartozik, hogy nem vagy magányos farkas.
Amúgy még egy tanács kezdőknek: ha nem kívánsz a jövőben szívni az ékezetes karakterek problematikájával, akkor most szívj egy ''kicsit'' és UTF-8-as html outputban és db-ben gondolkodj.
[Szerkesztve] -
Felhasznalo9
tag
Aham, kossz. Csak kopi-pa'szt volt. EMg 1 utolso kerdes toletek
Es befogtam, nem lamazgatok. atw.hu-n miert nem leeht a Titlet atirni? Csak modositani az adatoknal lehet, siman html koddal nem. Vagy ezt igy csinaltak meg...?! Meg vmi, magyar tutor, vagy oldal nincs ahol lamaknak - nekem - le van irva, az sql es fajkezelesi alapok, szajbaragosan? Ja es meg vmi
Szabadon felhasznalhato vendegkonyv, statisztika meg egyeb dolgok gyujtemenye van valahol?
-
átfogalmazom : van 3 cella egymás mellet. a bal és jobb szélsőnek a magassága fix. közésőnek nem. ha a középsőbe betöltök egy olyan php -t ami nagyobb mint a két szélső magassága (mert ugye alapesetben azok határozzák meg a magasságot) akkor átméretezi neki jól de hogy kell egy cella méretét fixálni?
-
paramparya
őstag
Én is kipróbáltam extra.hu-n, ott is tökéletesen ment, aztán felraktam a szarul működő php 4.4.1 helyett a 4.4.2-t, belenyomtam ugyanazt az ini-fájl-t, és már megy is tökéletesen
Bár egy dolog megváltozott: Ha ilyesmi módban akarok fájlt behúzni:
require_one('http://localhost/......../misc/config.inc.php');, akkor rövid gondolkodás után az apache elhasal, így marad a relatív hivatkozás, ahogy tökéletesen meg is felel, de 4.4.1-gyel még azért nem halt be ettől
[Szerkesztve] -
xea
csendes tag
Kicsit nyakatekert megoldásnak tartom ezt. Nekem célszerűbbnek tűnik a Smartys megoldás, ami egy saját változótömböt tart fennt. Egy egyszerű példa:
index.php:
..
$smarty = new Smarty;
$smarty->assign('be_van_lepve', 'nem');
$smarty->display('template.tpl');
..
template.tpl:
{if $be_van_lepve eq ''nem''}
<form action blablabla .... />
{else}
Üdvözöllek az überkirály oldalon
{/if}
Miért jó ez a megoldás? Mert világosan elkülöníti a templatek saját változóit és könnyen lehet vele írni egy átlátható keretrendszert. Mellesleg szerintem nem egy meglevő szöveg részeit kellene cserélgetned, hanem egy üres változóba a sablon alapján felépíteni az outputot. -
xea
csendes tag
Ha jól értelmezem, neked valami olyan kellene, mint a Smarty {if} ... {else} ... {/if} kulcsszavai? Igazából nem pontos a probléma leírása, így csak találgatni tudok. Úgy értelmezem, hogy a template fileod kb így néz ki
<blabla />
{A_START}Ezt irja ki ha $_SESSION['lofasz'letezik{A_END}
{B_START}Ezt meg akkor ha nem{B_END}
<blabla />
És ha minden igaz, te ezt felbontod tömbelemekre, pl
$tomb[0] = '<blabla />'; [1] = '{A_START}'; [2] = 'Ezt irja ki ha $..... '; [3] = '{A_END}';
stb.
Jól tippelek? -
Kaoru
senior tag
-
-
Tyrael
senior tag
-
nofreenick
aktív tag
hogy keressek rá erre a GD-re? gondolom ez vmi rövidítés...
amúgy fentebb linkeltem a gb-t, ott látszik, h milyen spam-ek vannak benne, és sztem ez vmi hülye reklám... ebből gondolom, h nem vki pont az én ultrawebes talicska oldalamat nézte ki magának, hanem vmi keresővel találtak rá...
szerk: esetleg nincs vmi ingyenes guestbook script ami alapból tartalmaz ilyesmit?
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Dell notebook topic
- Direct One (műholdas és online TV)
- Háztartási gépek
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Windows 11
- Kutya topik
- Bestbuy játékok
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Apple Macbook Pro 14" (2024) - M4 - 16GB/512GB (mw2u3sl/a) Asztrofekete - Garancia - 18 Ciklus
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged