Keresés

Aktív témák

• qfm

őstag

válasz Tele von Zsinór #4952 üzenetére

az én problémám közbe megoldodott, megirtam inkább delphibe, azzal tökéletesen müködik, már leszedte a fél képtárat [kb. 9000 kép van kész]. Köszi mindenkinek aki megprobált segiteni :)

• qfm

őstag

válasz tkazmer #4978 üzenetére

Tudom, de ő nem adatbázist használ:) Igy az ő programját nem veti vissza hogy ha beletesz egy ilyen pluszt.

[Szerkesztve]

• qfm

őstag

válasz agyergorcs #4958 üzenetére

Belépésnél megnézed van e olyan felhasználo amit beirt. ha nincs akkor pl bedobod a regisztráciot, ha meg van akkor ellenörzöd hogy a jelszo jo e. Ezután valamilyen modszerrel azonositod a usert, ez történhet sütikkel, session okkal [utobbi hasznosabb egy védett oldalnál], esetleg ugy is hogy tovább küldöd url be a felhasználo nevet, és a jelszot. Én mondjuk online ID t, és egy kodolt jelszot szoktam tovább küldetni, de kezdésnek nem kell bonyolitani. Csinálnod kell egy rendszer filet, ami az azonositást fogja neked végezni. Megnézi hogy valamilyen uton kapott e nevet, és jo e az ahoz tartozo jelszo. Ha jo akkor bejön az oldal, ha nem akkor kidobsz egy hiba üzenetet, és exit el kiugrassz belőle, mielőtt még lefutna a normál oldal. Elsőre lehet bonyolultnak hangzik, de ha belejössz, egyáltalán nem az.

A másik kérdésedre, egyszerü, ámbár nem tul praktikus megoldás, hogy a felhasználo nevét regnél kisbetüsre alakitod, vagy kodoltatod egy algoritmussal, és azzal egyező filenevü filet hozol létre. Ekkor ugy nézed meg hogy létezik e a felhasználo, hogy megnézed létezik e olyan nevü file.

Remélem segitettem

[Szerkesztve]

• qfm

őstag

válasz tkazmer #4950 üzenetére

Mivel nem tudom milyen script ről van szó, esetleg lehet abbol hogy a másik serveren más a file kezelés, ha olyan jellegü a script, vagy nincs a változoknak érteke, ha register_globals értéke off, esetleg ha sessionokat kellene kezelnie, akkor nem jol van configolva a server, van pár eshetőség szerintem. Mindenesetre azt nézd meg hogy az error_reporting(0); sor ne legyen benne, mert akkor hibaüzenet ugye nem lesz, esetleg rakj be vizsgáló if eket, pl mysql csatlakozás, mail küldés, vagy nem tudom mit csinál a script

• qfm

őstag

válasz Tele von Zsinór #4948 üzenetére

probáltam fsockopen-t is, de sajnos az is tiltva van. tud valaki olyan ingyen tárhelyet ahol müködne valamelyik megoldás? én eddig nem találtam. köszi :R

mod: az se baj ha nem magyar tárhely, csak müködjön magyarországrol.

[Szerkesztve]

• qfm

őstag

válasz agyergorcs #4942 üzenetére

elég sok sebből vérzik a progid, de müködöképes állapotba hoztam neked:

reg.php:

<?php
    $talalat = ''N'';
    $db = 0;
    $name = $_POST['nev'];
    $jelszo1 = $_POST['jelszo1'];
    $jelszo2 = $_POST['jelszo2'];
    $jog = $_POST['jog'];
    $nev = $name;

//ürlap ellenörzés
    if ( $name =='''')
    {
    print(''<a href=reg.html>Nem adtál meg nevet</a><br>'');
    }
    elseif ( $jelszo1 =='''')
    {
    print(''<href=reg.html>Nem adtál meg jelszót</a><br>'');
    }
    elseif ( $jelszo1 != $jelszo2)
    {
    print(''<href=reg.html>Nem egyforma a két jelszó</a><br>'');
    }
    else
    {
    //fájllétezés vizsgálat
    if ( ! file_exists(''users.dat''))
    {
    touch(''users.dat'');
    }

// ellenörzés, hogy a név létezik e már
    if ( $fa=fopen(''users.dat'', ''r''))
    {
    while ( ! feof($fa))
    {
    $db++;
    $fnev[$db] = fgets($fa, 1024); //beolvas egy sort (fgets)
    $fjelszo[$db] = fgets($fa, 1024);
    $fjog[$db] = fgets($fa, 1024);
    }
    fclose($fa);
    // sorvége jelek levágása
    for ($i=1; $i<=$db; $i++)
    {
    $fnev[$i] = substr($fnev[$i], 0, strlen($fnev[$i])-2);
    $fjelszo[$i] = substr($fjelszo[$i], 0, strlen($fjelszo[$i])-2);
    $fjog[$i] = substr($fjog[$i], 0, strlen($fjog[$i])-2);
    }
    for ($i=1; $i<=$db; $i++)
    {
    // összehasonlítás
    if ( $nev == $fnev[$i])
    {
    $talalat = ''V'';
    break; //kiszáll az elso találatnál (keresi, hogy van e azonos felhasz.)
    }
    }
    }

if ($talalat == ''N'')
    {
    //fájlba írás
    if ( $fa = fopen(''users.dat'', ''a'')) //r- olvasás, w - írás, a - hozzáfuzés (''a'' helyére)
    {
    fwrite( $fa, $nev.''\r\n''); //''/r/n'' sor vége jel
    fwrite( $fa, $jelszo1.''\r\n'');
    fwrite( $fa, $jog.''\r\n'');
    fclose($fa);
    }
    else
    {
    print(''nem sikerult megnyitni a fájlt<br>'');
    }
    }
    else
    {
    //ha van ilyen név
    print (''<a href=reg.html>Már van ilyen név</a>'');
    }
    }

?>

viszont ha még most tanulod ezt figyelj oda pár dologra. a fileok nagyon könnyen feladják hatalmas forgalom esetén. a jogokat helyettesitsd számokkal, pl 0 - vendék 1 - felhasználo 2 - operátor 3 - RG, a jelszavakat kodolva tárold, jo lenne egy md5, bár az elég sok adat megint. rakj be ellenörzőket, jelszo, név hosszra szerintem, figyelj oda hogy ugyanazt a változot használd pl nev és name ugyanaz nálad, azért tettem egyenlővé. a register globals t meg állitsd off ra biztonsági okokbol. tilts le pár karaktert, pl a < jelet, és konvertáld át a html kodjára. és pl amikor leveszed a sor vége jelet az lehet egyszerübb lenne egy str_replace el. csak pár tipp:) sok sikert hozzá

[Szerkesztve]

• qfm

őstag

Sziasztok lenne nekem is egy kérdésem. Távoli filet hogy tudok ugy megnyitni mintha simán böngésznék egy oldalt? Nah ez igy elég hülyén hangzik, a lényeg hogy egy oldalrol akarom a képeket leszedni egy php script segitségével, a nevüket tudom, azzal nincs gond. Régen az egyik serveren fread el nyitottam meg az url eket is, és müködött, de most se az fread se a file_exists parancsokat nem tudom kiadni távoli filera, mert ugy veszi mintha nem is lenne file. ez a futtato server hibája, vagy pedig csak jol védett a cél server? hogy tudnám megkerülni? ha böngészövel nyitok rá megnyitja a filet. remélem érthető, és valaki tud segiteni:D

Aktív témák

Hirdetés