- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Mobil flották
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
Aktív témák
-
Sanyix
őstag
válasz
tkazmer #4674 üzenetére
Hát igen, és ez rossz. Csomószor nem lehet tudni hogy most hogy kéne, szépen próbálgatni kell. Szigorú szintaktikánál legalább egyértelmű. Most már kezdek rájönni milyen jó is más nyelvben amikor mondjuk egy függvény paramétereinek típusát meg kell határozni, mert ezzel sok hibát, el lehet kerülni, és átláthatóbb is.
Mondjuk az a baj, hogy a szintaktikát se lehet ellenőrizni, mert pl a php futtatásnál csak a durvább hibákat írja ki a szerver. Normális fejlesztőprogramot, ami színezésnél meg beírt fv kiegészítésénél többet tudott volna, még nem találtam. -
Sanyix
őstag
na akkor. form tageken belül lévő gomb beállítástól függetlenül submittel az nem bug? hol írják hogy ennek így kéne működnie? Ha egy php/js if-ben rossz a feltétel (talán, merthogy nem ír semmi hibát), akkor az a rossz feltételt ami nem ad eredményt true nak veszi a php/js az normális? Egyébként nem 2 napja szórakozom vele, inkább egy éve, csak most kezdtem komolyabban használni.
Egyébként a a nagy hiba az volt, hogy volt egy talán(azért talán mert ez egy tuti boolean változó volt javascritpben, de postolva php-ben már nem booleannak tűnt) boolean változó egy ifben, valahogy így. if ($valami) { kód}
Namost az volt a gond, hogy amikor a $valami-ben egy ''false'' volt stringként, mert így került át js-ből, az if mindíg igaz volt(ha ''true'' volt ez a string akkor is, ha ''blablabla'', akkor is) . Ezt akárhogy is nézem, akár hogy is el van cseszve, ha valami nem igaz akkor az nem igaz, itt viszont igaz. Ezzel az volt a gond, hogy emiatt a ha rossz akkor igaz dolog miatt, 3 órát keresgéltem a hibát tök máshol, mert nem gondoltam hogy ez a gond.
A másik gond meg az volt, hogy miért jegyzi meg a régebben postolt változót a php oldalfrissítés után is.
Amúgy sikerült megoldanom, bár nem tökéletes de a célnak megfelel. -
Sanyix
őstag
válasz
tkazmer #4671 üzenetére
Ki mondta, hogy van olyan nyelv amin nem lehet bugos programot írni? Azt írtam ebben nem csak bugos programot lehet írni, hanem már maga a nyelv is bugos. Egyébként minden nyelvben van hiba, de nem scriptnyelvben pár év alatt összesen nem találkoztam annyi hibával, mint amennyivel php-ban, javascriptben, html-ben 2 nap alatt.
-
Sanyix
őstag
válasz
paramparya #4670 üzenetére
Nem írtam rosszul, ellenőrzitem, szépen false volt amikor kellett. Észrevettem, hogy tényleg nem submitolja, de újratölti az oldalt... de minek? Értek hozzá valamennyire, de ekkora hibákkal még nem találkoztam egy programnyelvben sem. Ezt amit elkezdtem most befejezem, de ezután hanyagolom ezeket a scriptnyelveket, mert baromi idegesítőek a hibáik, meg hogy egyik böngészőn így megy, másikon úgy, ugyanez szerveroldalon beállítás, oprendszer függő, pedig nem kéne annak lennie.
-
Sanyix
őstag
válasz
paramparya #4666 üzenetére
Aha, nemjó. Akkor is submittol vagty inkább újratölti az oldalt, ha false az ellenőrzés.
Mostmár kezdem érteni, a php-ban nem csak bugos scriptet lehet írni, hanem már maga a nyelv is bugos.
Tegnap is 3 óráig tartott mire rájöttem, hogy a form tageken belül elhelyezett bármelyik gomb submittol, függetlenül hogy mire van állítva, és ez szerintem elég hülye dolog.
[Szerkesztve] -
Sanyix
őstag
Egyáltalán azt sem értem, hogy a post szerint hogy true, ha egyszer false a postolt dolog értéke?
Php elejére ezt írtam echo ''<script> alert(document.getElementById('submitted').value); alert('ez a php $_POST[submitted]');</script>'';
a submitted value-je false, de ugyanennek a post-ja true. Hogy is van ez?
[Szerkesztve] -
Sanyix
őstag
válasz
paramparya #4663 üzenetére
Ezaz, hogy nincs submit gomb, csak egy sima gomb van, ami elindít egy javascript függvényt, ami leellenőrzi a beírt adatok helyességét, és ez a függvény submitteli a formot, ha az rendben van.
-
Sanyix
őstag
Van egy php fájl, html oldallal, és javascriptel. a html-ben, van egy submitted nevű rejtett mező, aminek boolean értéke lehet. Ez arra lenne jó, hogy a php-ban egy if ($_POST[submitted]) -el meg lehessen különböztetni, hogy csak betöltődött a php (merthogy betöltődéskor is lefut a php, sőt le is kéne futnia), vagy submit gombra kattintva küldték. A javascriptben a submit gomb megnyomására fut le pár függvény, az egyik közvetlenül a submit() eljárás meghívása előtt true-re állítja a submittedet, amúgy alap beállítása false a submittednek.
Ez mind működik(php nál kiírattam hogy mikor teljesül a feltétel és mikor nem, az jó)... addig amíg nem submitelem, ugyanis ekkor ugye true-ra állítja a submitted értékét, php jól írja is azt amit ellenőrzéshez írtam, hogy ''elküldve'', csak az a gond, hogy ezután minden újratöltésnél egyből igaz lesz ez a feltétel.
A submitted amúgy vissza is áll false-ra, de a php mégis true nak veszi a $_POST[submitted]-et. Próbáltam már olyat is hogy az if után $_POST[submitted]=false , de így is újratöltéskor submit nélkül megint true. Mi a gond? -
Sanyix
őstag
Lehetséges az, hogy egy php-s tömböt átírjunk egy javascriptesbe? Ha igen akkor simán print ''<script> var akármi =$tömb </script>''; vagy valami különleges?
-
Sanyix
őstag
válasz
Tele von Zsinór #4590 üzenetére
Nem generáltatom újra, php csak javascriptet generál, ami változtatja az oldalt, de csak a meglévő dolgok tulajdonságait, semmit nem töröl és hoz létre, végülis a php-t bírom rá, hogy hívja meg egy függvényét amikor kell.
[Szerkesztve] -
Sanyix
őstag
válasz
Tele von Zsinór #4587 üzenetére
Írtam, submiteli a formot, submitnél pedig a <?php ?> között lévő utasításokat mindíg végrehajtja elölről, ott van az if ami szétválogatja hogy mit kéne csinálni, és az indítja a függvényt.
-
Sanyix
őstag
válasz
Tele von Zsinór #4584 üzenetére
Tudom hogy a php szerveroldali és a js kliensoldali, ettől még meg lehetne hívni onchange-ből ha úgy csinálták volna meg. De mint írtam ajax nélkül submittel megoldottam.
-
Sanyix
őstag
Amúgy végül is sikerült megoldanom, mégpedig úgy hogy a select onchange-re egy hidden mező értékét is átírja, majd submiteli. Ha a hidden értéke true, akkor azt a php-ban lévő if csak azt az eljárást futtatja le, amit ilyenkor kell.
Else ágban meg ott a többi, amit normális(tehát amikor már hasznos adat is érkezik) submitnél kell futtatni. Kicsit favágó módszer, de ez van.
[Szerkesztve] -
Sanyix
őstag
Van megint egy problémám.
Van egy html oldal, és az kéne, hogy az ebben lévő select (legördülő menü), onchange eseményre lefuttasson egy php függvényt. Hasonlóan javascriptes függvény indítása megy, de a php-sat írok be, nem csinál semmit. Semmi bemenő adat nincs, csak el kéne indítania a php függvényt, ami majd egy fájlból kiolvas pár dolgot, és javascriptet generálva kitölti a form mezőit a fájlból kiolvasott adatokkal.
[Szerkesztve] -
Sanyix
őstag
válasz
DArchAngel #4543 üzenetére
Igazából fogalmam sincs a reguláris kifejezésekről, nem is találtam róla használható infot, nem is találkoztam ilyesmivel más programozási nyelvben.
Bár egy részét értem, de az ilyesmiket, hogy (.*?) nem tudom hová tenni.
[Szerkesztve] -
Sanyix
őstag
Van egy string, ami így néz ki: ''#!id!valami!''
Ebből csak a ''valami'' kellene, a többi rész nem. Van valami erre a feladatra megfelelő php függvény?
Így is meg tudnám csinálni, csak már elég sokszor történt az hogy elkezdem valahogy megcsinálni, aztán később találtam egy beépített eljárást, ami pont arra való amit akarok csinálni, és végülis ugyanazt megírtam újra.
[Szerkesztve] -
Sanyix
őstag
válasz
Tele von Zsinór #4524 üzenetére
Nincs ajax
van php, html, javascript, ezekből kell építkezni.
Amúgy mi az a div?
[Szerkesztve] -
Sanyix
őstag
Hi!
Írtam egy php ''eljárásgyűjteményt'', egy pár feladatra, elvileg már jól műxenek, és most elég nagy gondba kerültem. Össze kéne kötni egy html/javascript felülettel. Html/javascript felől php-be ugye könnyű a kommunikáció, mert lehet post-olni. Nade fordítva hogy?
Konkrétan az kéne hogy egy php-s függvény által visszatérített érték valahogy át kerüljön egy javascriptes változóba (ami majd később egy html-es input mezőbe kerülne, de az egyszerűbbik része a dolognak). Mivel a html-ben sokmindent kéne változtatni javascript segítségével (input mező elrejtés, értékváltoztatás, inaktívvá változtatás), jobban szeretném ha nem php generálgatna minden lépésnél html/javascriptet, és mindíg frissítgetni kéne.
[Szerkesztve] -
Sanyix
őstag
Aha kezdem érteni, ez minden találatot elment a tömbbe, és a találat is tömbbe van karakterenként.
-
Sanyix
őstag
válasz
VladimirR #4495 üzenetére
Köszi ez műxik, bár a preg_match_all ehhez a feladathoz jobban használható. Mind2 függvény a találatok számával tér vissza, és elvileg a függvény harmadik paraméterébe lehet írni egy változót, ahova a találatokat berakja.
Szóval, ha én oda beírok egy változót amit addig sehol sem használtam az jó? Vagy $tömb= array=(); - kell előtte?
Merthogy ebből a paraméternek használt változóból, eddig csak a nagy semmit, vagy egy array szöveget sikerült kihoznom, mikor ki akartam iratni a tömb elemeit ellenőrzésképpen.
Próbáltam egy ilyet hogy print ($tomb[0]); amire annyit ír hogy ''Array'', úgyhogy mostmár nagyon nem értem, javaban, pascalban ez a tömb beírt sorszámú elemét adta vissza itt miért nem? -
Sanyix
őstag
Hi!
A kérdésem az lenne, hogy php-ban van-e olyan hogy joker karakter? Olyan mint például keresésnél a * vagy ? (*.kiterjesztés , fájlaminekaneve?????.txt), és ha igen mik ezek?
Van egy string sok szöveggel, és 2 rövidebb azonosító karakterlánc között van az amit ki kéne hámoznom a stringből, valahogy ilyesmi:
!bigyó!szöveg!bigyóvége!
szóval a kettő közül kéne a ''szöveg''-et egy másik stringbe rakni, amit persze nem tudok előre hogy mi, éppen ezért kérdezem le.
Remélem érthetően magyaráztam el mit szeretnék
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- Home server / házi szerver építése
- Path of Exile (ARPG)
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Okos Otthon / Smart Home
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2540P - i5-540M I 4GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook S761 - i7-2GEN I 8GB I 320GB I 13,3" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest