- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
Aktív témák
-
szicsu
őstag
-
VladimirR
nagyúr
nem veszem bantasnak, inkabb hasznos tanacsnak, ha lesz majd idom, megismerkedem oveluk is (mert bar elesben nem a p1-e vannak az oldalak, de szamit, hogy igy, xml-t hasznalva kb egy nagysagrenddel lassabb, mint korabban - barmint is csinalok vele)
valami doksit / manualt tudsz esetleg adni, amin el lehet majd indulni? -
-
marcias
őstag
Őszintén szólva azt hittem kicsit simulékonyabb a JS és a PHP.. ha jól értem, az a probléma, hogy a JS nem arra lett kitalálva, hogy változókba töltsék? Végülis nem lenne létszükség, hogy állítsam a képernyőfelbontás alapján, csak úgy sokkal elegánsabb lehetne a weblap.
Itt láthatjátok:
[link]
És a kép jobb oldalán lévő képből szeretném, ha minden felbontás esetén látszódna legalább 200-250px. Ha leszűkítem a szövethasábot, akkor ugyan jól fog kinézni kis felbontásban, viszont nagyobb felbontásban zavaróan sok a kép. Ha viszont nagy felbontáshoz állítom be a képet, akkor semmi nem látszik belőle kis felbontáson (pedig szeretném).
Ezt úgy lehetne legegyszerűbben megoldani, hogy a kezdőlapon (ami ezt megelőzi) legkérem a felbontást, és ez már annak függvényében töltődne be. Állítanám a táblázatot is, meg a képet is, de ez már mellékes.
Szerintetek akkor mondjak le erről, vagy érdemes foglalkozni a kérdéssel? -
marcias
őstag
Ugyanúgy 100...
Szerintem nem avval van a baj, hogy nem tudja elvégezni a számítást, hanem egyszerűen nem tud számolni vele, mert sessionben is '<script>document.write(screen.width)</script>' szerepel. Furcsának találom hogy ugyanakkor kiírni ki tudja. Nem lehet evvel vmit még bütykölni? -
VladimirR
nagyúr
-
Tele von Zsinór
őstag
Én ezt a két posttal feljebb említett módszerrel szoktam megfogni, amíg nem járt le a session úgyis vissza tud lépni, viszont ha lejárt, akkor headerrel kapja a login ablakot.
Van egy kicsi php-m, amit mindenhova includeolok szinte a legelején, csinál egy session_startot és utána azzal a módszerrel ellenőrzi, hogy érvényes-e még a munkamenet, ettől függően header() vagy semmi. Rögtön utána pedig frissíti az időt az aktuálisra.
Viszont operának van olyan feature-je, hogy amikor visszát nyom a user, akkor cache-ből, nulla hálózati forgalommal elérakja az oldalt, ezt nem lehet kivédeni, egyetleg egy cache=must-revalidate metainfoval. -
VladimirR
nagyúr
''Webszervert ügyesen le lehet ültetni ezzel''
ezt kifejtened?
egyebkent arra jo (csak mx rekord ellenorzessel), hogy egy formailag megfelelo mailcimrol leelenorizzuk, hogy letezhet-e ott a megadott mailcim
pl akarmilyen regularis kifejezest hasznalhatsz (vegyuk pl a fentebbieket), az alabbi cim at fog menni rajtuk:
aaa@aaa.aaa
de nezzuk tovabb, ez meg konnyen szurheto, hogy ellenorzod, hogy az utolso pont utani string valid tld-e (nekem pl van erre egy tomb-om definialva)
viszont ezen meg mindig at fog menni a kulddide@mertnincsisilyen.detegedatverlekvele.hu -
CortezX
aktív tag
-
czappa
aktív tag
Köszi, lehet ezt is megpróbálom.
Más. Mindenkihez:
Feltelepítettem az:
-Apache 2.2.x-et,
-PHP 5.1.x-et
Ez rendben is volt, kipróbáltam működik. Ezután szerettem volna MySql-t is, tehát feltelepítettem:
-MySql 5.0.x-t, és
-MysQl-Administratort
Szerintem működik is, mert pl. a Start->...-> Command Line Editorral be tudok lépni a root jelszavával.
A gondom, hogy szerettem volna kipróbálni a phpMyAdmin-t, elvileg telepítettem is, de a
''http://localhost/phpmyadmin/''-re nem csinál semmit (ekkor ugye az index.php-t indítaná, de ha beírom akkor sem megy)
A hibajelenség az, hogy csak egy fehér lap jön be és ennyi. Nincs hibaüzenet, ue. történik ie és ff alatt is.
Kérdeztem a barátomat (google), és úgy látszik több embernek is volt ilyen problémája, de megoldás nem született. (Másnál leginkább ez a fehér lap vmilyen fórummotor használatánál jelentkezett, a kettőnek lehet semmi köze egymáshoz. De volt olyan is akinek ua volt a baja, mint nekem.)
Kipróbáltam pl., hogy error_reporting értékét változtatom és a display_errors-t on-ra rakom, de maradt a fehér lap. (php.ini beállítások)
Infót a phpmyadmin telepítéshez több helyről szereztem, pl innen: [link]. Itt látható, hogy minek kéne megjelennie a http://localhost/phpmyadmin/ hatására.
megj.: a MySql telepítésekor meg kellett adni a root jelszavát, ez megtörtént, de aztán úgy is próbáltam, hogy a config.inc.php-ban is megadtam.
megj2.: extension_dir = ''C:/php5/ext'' (Tehát jó)
megj3.: extension=php_mysqli.dll ''kikommentezve'' (elvileg kell az i betű a php5-nél)
megj4.: ésatöbbi
Szóval ebben kérném a segítségetek, előre is köszi.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Mr-Pamacs
senior tag
Nem tudom hogy tanultad-e valahol a programozást vagy netről tanulsz de pl egyetemeken (és nagyobb cégeknél) is elvárják hogy modulokban dolgozz. Ez a csapatmunka egyik lényege. Valamint átláthatóbb, javíthatóbb, hibakeresés is könnyül a kódban. Régen én is úgy programoztam hogy mindent egybe had szóljon. Aztán rájöttem hogy nem hülyeségből sulykoták ezt belénk.
-
Fisha
őstag
-
marcias
őstag
Na, most már előrébb tudtam lépni kicsit:
SELECT AVG(ertek) as jo FROM ertekel group by mcim
Ezzel elértem hogy 4 bejegyzés szerepel, minden film átlagát kiszámolja, tehát félig már meg is van oldva a prob, de a második fele még mindig kérdés, hogy hogyan adom meg azt, hogy a táblázat XY filmjének sorába az adott filmhez tartozó átlag kerüljön? -
Tyrael
senior tag
en eddig elboldogultam latin2-vel.
csak az a lenyeg, hogy db oldalon legyen fent olyan karakterkeszlet.
de ha nincs, az sem gond, beiras elott htmlentities, visszafele, html_entity_decode
skera:
szerintem meg pont nem attol leszel pro, hogy minel butabb szerkesztovel dolgozol.
hidd el, en is tudok/tudnek notepaddal dolgozni (sot elso idokben csak azzal irkaltam), de szerintem erdemesebb egy olyan szerkesztovel, amelyik mutatja a zarojelek parjat, meg van benne syntax highlighting.
Tyrael -
Tyrael
senior tag
en is easyphp-t hasznalok, de abbol a legfrissebb is 1.33-as apache-t, meg 4es php-t/mysql-t hasznal, szal lehet erdemesebb egy wamp-ot, vagy appserv-et leszedni, mert azokbol van ujabb.
putrawriter helyett en pspad-ot hasznalok, ez is teljesen ingyenes, es magyarul is tud.
Tyrael
Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Horgász topik
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Dell notebook topic
- Villanyszerelés
- Sweet.tv - internetes TV
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged