- iPhone SE 4 dummy pózol a kamerának
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
Ezt a fórumot azért hoztuk létre,hogy ne zavarjuk azon felhasználókat, akik még csak most ismerkednek a tablettel, vagy akár az Android rendszerrel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keeperv85
nagyúr
Használható dokumentációt én sem. Amit tudok, hogy az Intel mobil eszközein ezt az új fajta OSII/OSIP "lemezképet" preferálja. A fájlstruktúra hasonló ugyan, de eszközönként eltér bizonyos tekintetben. A VRL egy digitális aláírás, amit nem tudjuk, vagyis én nem tudom használ-e egyáltalán az eszköz, vagy teljesen másra hivatott bekerülni. Az a 256bit,amit te is néztél.
Mindjárt jól kijavít valaki, ha hülyeséget írtam...
-
NePee
csendes tag
válasz Keeperv85 #2894 üzenetére
Megnéztem egy harmadik tab (modecom freetab 7000 ic) splash.img-jét is, azonos a helyzet mint a teclast verzió esetén, a bitmap ugyanott van, a 256bit eltérő, a képbetöltő valami szintén eltérő.
Ezek alapján biztos, hogy a képbetöltő kód is kódolva van a 256bit kulccsal. Érdekes, hogy maga a kép nincs kódolva.Valaki leírhatná/ linkelhetne némi infót arról, hogy mi ez az OSIP/VRL nem találtam a neten használható infót.
[ Szerkesztve ]
-
balika011
senior tag
-
Keeperv85
nagyúr
Hopp.. lejárt a szerkesztési idő....
992byte, azaz a 0x3E0 offszet. Pont ekkora a boot.img elején lévő "ismeretlen", OSIP header is, amiben elvileg van VRL...
-
-
NePee
csendes tag
válasz RoundRobin #2886 üzenetére
Nem akarok op3n dott logot látni sehol a szoftverben
Az app-ba épített splash screen cseren is gondolkodtam. -
RoundRobin
aktív tag
Azért lenne jó kipróbálni, mert a progidat kiegészithetnéd egy custom splash image opcióval, legalábbis ha ez volna a szándékod.
Amennyiben igen, úgy a beilleszteni kivánt bitmap file headerjét (14 byte) kiolvasva, ellenőrizni lehetne a kép formátumát (hossz, szél, szinmélység) és ha megfelelő, csak akkor kellene hozzáirni az elejét flash előtt.
[ Szerkesztve ]
Vennék: 286-os (esetleg XT) alaplapot.
-
RoundRobin
aktív tag
Összehasonlítva a telecas splash.img-t a dot verzióval a bmp és az mbr részen kívül kb minden más sajnos benne.
Megnéztem, valóban más, de sztem az a megjelenitő rutin. Bár mondjuk, elgondolkoztató, hogy miért éppen azt a rutint irták át. Nem tudom. Sztem nincs ott semmiféle checksum. Mindenesetre, nem flashelem fel. Már vagy 25-ször flasheltem a gépet, ideje pihennie.
Az offset a bmp-hez valójában 992byte.
így van. Ezért 16 x 62.
-
NePee
csendes tag
válasz RoundRobin #2883 üzenetére
Igen, én is rájöttem közben. Persze ettől még lehet valami ellenőrzés ami miatt hazavágná a tablet boot folyamatát az elején
Összehasonlítva a telecas splash.img-t a dot verzióval a bmp és az mbr részen kívül kb minden más sajnos benne.UI: Az offset a bmp-hez valójában 992byte.
[ Szerkesztve ]
-
RoundRobin
aktív tag
Tehát nincs itt semmi trükk
Nincs bizony.
Ez színtiszta .bmp formátum.
dd if=splash.img of=splash.bmp bs=16 skip=62
az erre kapott kimenet (splash.bmp) egy 100 %-ban .bmp kompatibilis, 768 x 1024 pixel méretű, 24 bit szinmélységű file.
Lehet editálni, stb.Vennék: 286-os (esetleg XT) alaplapot.
-
mazsi
senior tag
Gyerekek!
Nem semmi a tablet támogatottsága a munkásságotok alapján - nagyobb gyártók megirigyelhetik a tempót és a minőséget
Köszi mindenkinek, aki hozzátett!
Egy bontatlan, és egy extrával megpakolt DJI Tello drón eladó.
-
NePee
csendes tag
válasz RoundRobin #2875 üzenetére
Nos ha hozzácsapom az img-ből származó adatokhoz a bitmap header-t akkor azonos a byte sorozat a generált bmp-vel. Tehát nincs itt semmi trükk
A kérdés már csak az, hogy itt van e valami aláírás/checksum ami miatt az összerakott splash.img-m nem működne és hazavágná a tabletet a boot folyamat elején. :S -
NePee
csendes tag
válasz RoundRobin #2875 üzenetére
Nos az eleje egyértelműen MBR jellegű, megvan az 512byte hossz + az 55AA boot signature. Ezután kezdődik 640byte offsettel 396 byte valami (gondolom maga a képmegjelenítő kód). A végén pedig 1046byte offsettel maga a splash screen rész.
Ha az utóbbi részre ráeresztem az ffmpeget akkor kapom meg a boot image-et ami nem szín helyes.
ffmpeg -f rawvideo -pix_fmt rgb24 -s 768*1024 -i splash.img -f image2 splash.bmp
Ha az ffmpeg által generált képen felcserélem a szineket RGB->BGR + tükrözöm függőlegesen akkor pedig magát a boot képet. -
RoundRobin
aktív tag
"Az RGB számhármasokban (mind a bittérképben, mind a palettában) B; G; R a sorrend.
A kép soronként lentről felfelé haladva tárolódik (vagyis a kép legalsó sora kerül a bittérkép legfelső sorába)."Megj.: 24 bit szinmélységnél értelemszerűen nincs paletta.
[ Szerkesztve ]
-
NePee
csendes tag
Valaki nem tudja véletlenül, hogy a splash.img milyen formátumban van ?
Addig jutottam, hogy ha levágom az első 1046 byte-ot és brg24 formában feldolgozom akkor megkapom az eredeti képet függőlegesen tükrözve. -
NePee
csendes tag
válasz RoundRobin #2870 üzenetére
Benne van a fastboot és a system.img kivételével az összes image.
-
RoundRobin
aktív tag
Én is gratulálok.
Izléses, jól áttekinthető a progi kezelőfelülete.
Szerintem az md5 ellenőrzést kihagyhatod, mert a .zip-nek úgyis van crc-je és egy esetlegesen hibás letöltésnél már a kicsomagolás sem fog menni. Ha pedig az megy, akkor az md5 már fölösleges.Azt az egyet nem tudom, hogy lett a forrás 35 MB?
Igaz, már régen használtam a Lazarus-t de akkor még nem csinált ekkora gombócokat a forrásból.Vennék: 286-os (esetleg XT) alaplapot.
-
törölt tag
Vki esetleg tudja hogy allithato be,h amikor hasznalok vmilyen sotetito progit az a navi savra is kihasson?
-
Levi85
csendes tag
Köszönöm a munkádat. Nagyon tetszik. Külön köszönet az experimental módért.
Az md5 értékeket még hozzáadhatnád, kiszűrendő a letöltéskori hibákat.
Nálam az alábbiak lettek. Remélem egyezik a gépeden lévővel.e33aac94e427d6dba04a66567418f284 *Op3n_Dott_flasher_source.zip
3b57cc748f77498ccf03d145c8665e5c *Op3n_Dott_flasher_stock_no_update.zip
3f0aed98b7a7c88eb6840983eea77733 *Op3n_Dott_flasher_stock_update2_rooted.zip
-
-
tiki
tag
Nem ént írtam , hogy rossz a program , vagy tök felesleges ,, mert volt itt olyan is aki célozgatott rá.
Csupán , mint ahogy te is írtad vársz véleményeket a programról , vagy ötleteket , ez alapjába véve nem rossz dolog .Hogy aztán ebből mit teszel bele , vagy valósítasz meg az már a te dolgod.Ez a dolog részemről csak egy észrevétel volt amivel a program tudása , vagy talán univerzálisabb lehet , lenne.Persze enélkül is nyugodtam be lehet tenni egy akármilyen flash méretre kiszámolt méreteket a scriptbe.De ha már rászántad az időt , és csináltál egy ilyen programot , akkor sokaknak biztos egyszerűbb lesz.Viszont sok embertől a negatív hozzászólások az én számomra azt tükrözik , hogy nem hozzáértő szólások program készítés terén.Ugyanis aki már készített önálló saját programot , és nem csak felhasználó az más szemmel néz egy ilyen alkotást,és próbál olyan véleményt , ötletet adni, ami még jobbá tehet egy ilyen dolgot.De aki ötlet nélkül támad egy másik embert úgy , hogy az minek , felesleges, jó ez így ahogy van,nem kell ez minek stb.Az nem igazán csapat játékos.Ugyanis aki csinált valamilyen programot is az egy az egyben tudja azt ,hogy számára sosincs kész a program , és mindig azon gondolkodik , hogy azt a programot , amit csinált , hogy lehetne még fejleszteni jobbá tenni , hozzá adni még valami pluszt stb stb stb .Aki csinált már ilyesmit az fogja tudni , és érzi ezt a dolgot , aki meg nem csinált ilyet csak szájhős , annak ez nem jelent semmit , és nem is érzi azt , hogy egy programozó sosem elégedett a végeredménnyel még ha az úgy is néz ki. .
-
NePee
csendes tag
A progi biztos, hogy a megfelelő méretű data partíciót fogja előállítani >8GB tablet esetén is. A kiírt méret persze több lesz ahogy azt a többiek leírták.
A kérdés inkább az, hogy a factory partíció kiosztás megegyezik-e 8GB verzión használttal. Ez a gyári állapot visszaállítsa miatt érdekes.Mivel jelenleg a legtöbb tablet 8GB flash-el rendelkezik, így nem raknék bele külön választási lehetőséget mert csak megzavarja a laikusabb felhasználókat. Esetleg config.ini szinten belerakhatok egy teljesen egyedien állítható flash méret opciót.
A kiinduló méret kiírása nem rossz ötlet, ezt a következő verzióba beépítem.
A detektálás sem megoldhatatlan, de mivel nincs ilyen eszközöm nem tudom ezt kitesztelni / megvalósítani.
Infókat várok ez ügyben milyen eltérés van külsőleg / fastboot szinten a kettő között.[ Szerkesztve ]
-
Sir Ny
senior tag
gyors kerdes: van-e ra olyan rendszer, amely tartalmazza a browser nevu 'alap androidos' bongeszot?
-
-
sinya123
csendes tag
Megcsináltam a v3 scriptet. Tök jó lett a tab csak bütykörésztem rajta, aztán nem akart elindulni. Usb jel fogadott, de be tudtam lépni a bootmenübe. Azt recoveryvel visszaraktam a recovery mentésemet de a régit. A gép elindul rendesen meg minden, de nem rootolt. Aztán próbáltam rootolni de nem megy mert nem ismeri fel. A v3 sem indul el rajta már. Működik a tab, de nem tudom rootolni. Mit tudok tenni?
-
Keeperv85
nagyúr
válasz RoundRobin #2847 üzenetére
Én nem céloztam senkire...
"A konstans nem változó, a változó pedig nem konstans. Tehát, olyan nincs, hogy "nem konstans változó"."
Ez eddig tiszta sor, csak nem ezt írtam, pontosabban nem ez volt a mondandóm lényege. Rágd át még egyszer magad rajta, talán sikerül megérteni...
"Mint ahogy nincs 15-ös megszakításvezérlő sem, amiről a bevezetőben írsz"
Még jó hogy ezt a részt sem én írtam anno...
"Azért az ilyen helyeken történő megnyilatkozások némi felelősséggel is járnak. Legalábbis én így gondolom."
Azok után, hogy neked a lehető leghalványabb fogalmad nincs róla, hogy mi az operációs rendszer?? Na ne röhögtessél már... Milyen felelősségről beszélsz?
Hát ezt sem nekem írták >> [link]
-
RoundRobin
aktív tag
válasz Keeperv85 #2844 üzenetére
Van, aki már operációs rendszereket ír évek óta, de még mindig nem tudja a partíció és a szuperblokk fogalma között mi a különbség.
Ha rám célzol, én már éppen, hogy évek óta nem írok operációs rendszereket.
Az pedig sajnos rád igaz, amit írsz: nevezetesen, hogy nem tudod mi a különbség a partíció és a szuperblokk között (alább kikereshető a hsz-ek között), de ha csak ez volna a hiányosságod.. sajnos van emellett még sok egyéb is.Csak a jobbítás szándékával jegyzrem meg:
A konstans nem változó, a változó pedig nem konstans. Tehát, olyan nincs, hogy "nem konstans változó".
Mint ahogy nincs 15-ös megszakításvezérlő sem, amiről a bevezetőben írsz ("A boot folyamat megkezdésekor a processzor a 15-ős számú megszakításvezérlőn"), de még ha volna is, azon keresztül semmiféle bios nem tölthető be. Ha esetleg a tizenötödik megszakításra gondoltál, hát azon keresztül sem. A megszakítás mindössze egy szignál a processzor felé.Nekem ugyan totál mindegy, hogy mi kerül a bevezetőbe, de akik majd később erre tévednek, azoknak talán nem. Akik tudják merre hány méter, azok ki fognak nevetni, akik pedig valamelyest zöldebbek a témához, azok butaságokat olvashatnak ki onnan.
Azért az ilyen helyeken történő megnyilatkozások némi felelősséggel is járnak. Legalábbis én így gondolom.Vennék: 286-os (esetleg XT) alaplapot.
-
-
vargalex
félisten
válasz Keeperv85 #2844 üzenetére
Azért még egy dolgot hozzátennék: a partition.tbl nyilván azért került így kialakításra (mert egyáltalán nem biztos, hogy minden gyárónál így van), mert van gyárilag 8 GB-os és 16 GB-os verzió is a tablet-ból. Viszont így nem kell külön-külön rom-ot fordítani a gyártónak...
[ Szerkesztve ]
Alex
-
Keeperv85
nagyúr
válasz vargalex #2843 üzenetére
Hagyd, mert hiába való... ez egy különleges topic. Itt minden lehetséges. Van, aki már operációs rendszereket ír évek óta, de még mindig nem tudja a partíció és a szuperblokk fogalma között mi a különbség. Inkább ne fáraszd magad azzal, hogy belefolysz ezekbe a mélyen khm... "szakmai" körökbe...
"Egyébként, ahogy a többiek is írták már neked: a partition.tbl-ben a data-hoz tartozó partíció definíció utolsó blokkja független a nand méretétől. On the fly számolja."
Kivétel az lenne, ha az lba_end mégis konstans lenne valamelyik kernelben esetleg. Ennek a valószínűségét szerintem ne zárjuk ki 100%-ig mert lehet hogy létezik ilyen szoftververzió, bár nekem is kétségeim vannak...
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
félisten
Szia!
Én egy más által korábban már linkelt képed linkeltem újra. De ha neked a felette olvasható szöveg (még a nyelv ismeretének hiányában is) semmit nem jelent, azzal nem tudok mit kezdeni.
Egyébként, ahogy a többiek is írták már neked: a partition.tbl-ben a data-hoz tartozó partíció definíció utolsó blokkja független a nand méretétől. On the fly számolja.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
scream
veterán
De most komolyan már, azért mert te elhatároztad, hogy egy nagyobb nand-ot raksz bele, mint ami a gyári és utána (gondolom) tartasz attól, hogy mi lesz vele, ha ráengeded a scriptet és hiába ír bárki bármit is neked (akármennyire hozzáértő is) nem hiszel neki, de azért oldják már meg a problémádat.
Kétlem, hogy bárkinek rajtad kívül fog kelleni még nagyobb (16/32 GB ) nandhoz partícionáló script. Oldd meg (igazából nem kell, mert ugye le lett többször is írva, hogy nem fixen van a particiós táblában megadva a data mérete, hanem a maradék lesz a végén a data), ha már olyan nagy jampi voltál, hogy kivetted a gyárit. Gondolom majd ha kamera modult cserélsz azt is mással fogod megcsináltatni, hogy menjen, aztán majd abba is belekötsz, hogy mér' úgy kell. Grat
Ennyit erről.
(#2843) vargalex:
Látod, mondtam neked, hogy beleköt.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
Olvasom régóta a fórumot. A te beírásaid nem kimondottan a szakmai mivoltukból érthetetlenek, hanem egyszerűen mellőzöl mindent, amit helyesírásnak lehet nevezni, nem konkrét elírásra gondolok, hanem a szórend stb... Persze lehet hogy határon túli magyar vagy, ha így van elnézésedet kérem, de egyszerűen annyira rossz olvasni, amiket hozzászóltál itt És itt nem azzal van a baj hogy kérdezel, ezt sokan teszik, de egyszer sem olyat kérdezel, aminek lenne is bármi értelme
A kérdésedre válaszolva, tesztelni nem tudom, az enyém 8gb-os változat, de egy srác lefordította Abel script-jét, lefutott, a data-hoz hozzáadódott a +8gb, tehát a dolog működik. Semmivel sem lenne jobb, ha választható lenne a flash mérete, ígyis úgyis a cache, system méretét állíthatod, a maradék lesz a data.
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
félisten
Szia!
Eddig nem szóltam hozzá, de mit is kell kipróbálni? A korábban már linkelt képen látszik, hogy emberünk az 5,58 GB-os data partícióra beállított verziót tette fel egy 16 GB-os tabletre, mégsem 5,58 GB lett a data, hanem a teljes méret kihasználásra került.
Alex
-
tiki
tag
Te esetleg rizsa helyett valami érdemi hozzászólás ??
Érdekes , hogy mindenki csak nyomja itt , hogy de jó de fasza .Holott senki sincs meg győződve arról , hogy vajon tényleg nagyobb flashnél is mindegy volna , hát baromira nem.A sok olyan mellé beszéd helyett inkább azt írtad volna igen én kipróbáltam , és úgy működik nagyobb Gb nál is, akkor azt mondanám ok.De amíg ez nincs tesztelve addig felesleges is írni , hogy de pedig úgy van.Milyen alapon ???????? Blikkre nem lehet csinálni ja vagy hogy némely embereknek minden mindegy az lehet .Nekem általában nem.
[ Szerkesztve ]
-
scream
veterán
Mert tőled olyan sok szakmaiság jön, ugye? Lassan Robinnal is kezetfoghatsz.
Szerk.: Esetleg még posztolhatnál a nandodról pár képet.
És kezd sok lenni a kötözködőkből.
(#2838) vargalex :
Hagyjad, úgy sem fogja fel/érdekli, csak keres valamit amibe beleköthet.
[ Szerkesztve ]
-
tiki
tag
válasz syler123 #2834 üzenetére
Hát próbáld ki le tudod tesztelni ??????
Tolj rá egy 8Gb nak megfelelő beállítást egy 16GB os flash re .Aztán majd ugyan úgy járnál mint Tescoék.Egyébként is nem tudom miért is kötözködés az , ha több szem többet lát ???? Pont az aki úgy szólsz hozzá , hogy töltelék szöveget nyom kötözködés , és egyéb fogalmakkal , és érdemi , illetve szakmai oldalról nem közelítve a problémákhoz , az inkább ne rizsázzon , ha nem tud hozzá tenni egyebet.
-
syler123
veterán
Mindenki látja hogy ez csak kötözködés
A progit bárki tudja használni, az is akinek 8gb, az is akinek 16gb nandja van, ennyi.
-
Keeperv85
nagyúr
Már hogyne lenne!
add -b 4612136 -s $calc($lba_end-16384) -t data -u
Mivel az lba_end, az egyetlen nem konstans változó, így mindig azt adja vissza az egyenlet, ami a flash IC maradék helye, maximálva. A data tehát mindig az elérhető legnagyobb maradék hely lesz, mindegy mekkora az!
Ez nem hozzáadódik semmihez! Ekkora lesz az új partíció....
[ Szerkesztve ]
-
tiki
tag
válasz RoundRobin #2829 üzenetére
Szerintem meg nem lenne .Itt az élő példa a gyári Tesco os partícióval.Rányomtak a flash re egy rosszul partícionálást , illetve lehet , hogy jó csak nem ehhez a flashez , és mit lett az eredménye?? Szerintem mindenki tudja A nem látott , és elveszett GB tok a rossz partícionálás miatt.Gondolj csak kicsit vissza , ha az lenne , amit itt állítotok sokan , hogy hozzá adódna, akkor amikor soma vissza tette az eredeti Tesco os romot azzal a partícióval , akkor ott miért is nem adódott hozzá ????? Gondolkodjatok mielőtt írtok.
[ Szerkesztve ]
-
RoundRobin
aktív tag
Gondold át jobban.
1. Hogy ki akarná másképp állitani? Hát az, aki jobban otthon van a dolgokban és teszem azt nem elég neki 1 GB system, vagy sok neki 160 MB reserved, vagy akármi.
2. Amit hiányolsz, az sztem benne van a programban, tehán nem definiálhat 7 GB-os system particiót, mert azt a progi nem engedi meg neki.
3. A flash felhasználható mérete pedig bármekkora is, arról a kernel a particionálás kezdete előtt 'tud'. Az ezen progi által generált .tbl file pedig az általam, sőt, még korábban, Bence által leirtak értelmében a flash méretéhez expandálja a /data particiót.Az igaz, hogy a progi használatánál egy 16 GB-os flash esetén is x GB fog kiirni a táblázat aljára, és az x biztos nem lesz nagyobb ~6 GB-nál, de ez nem tesz semmit, az x+8 GB benne lesz a tabletben sikeres flash után.
-
tiki
tag
Ja , hogy totális fölösleges funkció .Akkor ez a program is totál fölösleges mivel mindenki felrakta már eddig is enélkül is nem ?
De itt most nem az a kérdés , hogy fölösleges e vagy sem Ha már elkészült egy ilyen program , akkor miért ne tudjon többet,Vagy akkor minek is az egész.???? -
nagyúr
Remélem azért kéred ezeket, mert azt szeretnéd, hogy a data mindenképpen kisebb legyen 8G-nál, és nem bírod kiszámítani az ehhez szükséges adatokat, és a v3-as scriptet se tudod használni. Ellenkező esetben kénytelen lennék arra gondolni, hogy minden ok nélkül kötekedsz egy totál felesleges funkció hiánya miatt...
[ Szerkesztve ]
-
tiki
tag
válasz RoundRobin #2824 üzenetére
Akkor inkább felteszem még mielőtt bárki bármiféle saját véleményt akarna rám ruházni.Én erre gondoltam speciel.És arra , hogy ezekhez a választási opciókhoz lehetne azt a minimum , és maximum értékeket beállítani , ami alá , vagy fölé nem lehetne állítani , de a min , és max értékek között nyilván lehetne..Persze felmerül a kérdés , hogy ez az egész minek , mert ki akarná máshogy állítani , mivel mindenki a legjonn beállítást szeretné, és az meg mindig ugyan az lenne.De mivel a programban van lehetőség állítani , így ezt az opciót hiányoltam.Egyébként is egy 16 Gb os flahs felhasználható mérete15,634,268,160 Bytes.Ezt lehet partícionálni , és egyebek.
[ Szerkesztve ]
-
RoundRobin
aktív tag
Te nem érted..
A flash teljes méretéhez képest, ám vannak limiterek, egy bizonyos érték fölé/alá nem képes vinni, így biztosított, hogy a 8 GB-os particiót ne garázdálkodja szét. 8 GB-osnál kisebb flash meg nem lehet a gépben, ha pedig nagyobb van, akkor a plusz 8 GB hozzáadódik a kijátszott /data-hoz.
Ha a data particiót 4.2 GB-ra állítja be, akkor az 12.4 GB-os lesz, ha a flash 16-os.
Egyébként asszem (feltételezem), hogy éppen a data-t nem lehet állitani, az összes többit viszont igen. A data az a space lesz, amit a többiek meghagynak neki. Plusz, nem lehet kisebb a gyári alapértéknél, a 2. GB-nál. Ebből következik, hogy ha a flash 16-os, akkor ott nem 2 hanem 10 GB lesz a data.
Attól totál függetlenül, hogy mit ir ki a táblázat. A tábla csak 8 GB-os gép esetén mutatja a helyes értékeket, legalábbis a data particióra vonatkozóan, ám működik 16-os flash esetében is, csak ott 8 GB hozzáadódik a progiban kalkulált data-hoz.[ Szerkesztve ]
-
tiki
tag
válasz RoundRobin #2821 üzenetére
Látom nem érted.Magában a program ablakában nincs feltüntetve , hogy mihez képest állítod azt az éppen mekkora partíció méretet.
-
RoundRobin
aktív tag
Ott van, az LBA_end a flash vége.
A paraméterek pedig:
-b mint begin (partició kezdete)
-s mint size (mérete) és
-t mint type (tipusa).A sorban az -s (size) paraméter mögött a $calc($lba_end-16384) azt jelenti, hogy a data partició a -b paraméter után megadott cimtől a flash utolsó címéig (minusz 16384) tartson, bármekkora is a flash.
Itt nincs jtag, meg külső vezérlés, ez in_system programming. Itt fut a kernel és particionál az általa kapott paramétereknek megfelelően. A paraméterek leírója pedig a .tbl file.
[ Szerkesztve ]
-
tiki
tag
válasz RoundRobin #2819 üzenetére
Az addig rendben van , de lehet azt még finomítani.És nem beszélve arról , hogy , így hiányzik egy adat miszerint mire vonatkozóan mihez képest , és mi az a flash méret amire éppen vonatkoznak az adott programbéli beállítások.Mert jó , azt most így tudjuk , hogy éppen 8Gb os flash , és aki nem tudja ezt ?Azért általában minden ilyen programban fel van az tüntetve , hogy milyen típusú flash, eprom, eeprom,, strb stb , stb van szó.Sőt a JTAG programozóknál , illetve a hozzájuk tartozó szoftverek meg egy az egyben fel is ismerik a csatlakoztatott flash, vagy bármi típusát .Szóval én csak azt hiányolom az egészben , hogy állítgatsz valamit , de minek a valamijét állítgatod ?Egy széles körben elterjesztett szoftvertől az a minimum , hogy a felhasználója tájékoztatva legyen olyan adatokról , amikre vonatkoznak az adott programmal végre hajtott műveleteket tudja elvégezni .Ha már nem lesz fejlesztve nagyobb Gb lehetőségre , de viszont annyi elvárható lenne , hogy feltüntetni , hogy ez a program,csak egy 8Gb os flash beállításához jó.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nalam a tabletet kikapcsoltam,majd bekapcs gomb es volume fellel be. Droidboot bejon. Elotte a gepen felraktam a 2_IntelAndroidDrvSetup1.1.5 rogit. Majd elinditom a launchot...raklikkelek a run clock-ra,de ez a hibauzenet fogad:
AdbWinApi.dll hiányzik a szamitogeprol. Mit kell csinaljak?Na letoltottem,kulon felraktam,most meg azt irja nem talalja a keszuleket...
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
félisten
válasz Keeperv85 #2815 üzenetére
Szia!
A Lazarus cross-platform. Szóval, simán fordulnia kell (szerintem éppen ezért készült abban és nem Delphi-ben, na meg a Lazarus ingyenes, open source, stb.). Persze szinte biztos, hogy az exe wine-val is futtatható.[ Szerkesztve ]
Alex
-
tiki
tag
válasz poczabence #2812 üzenetére
Akkor olvasd el többször , hogy mit írtál.Aztán elemezd.A linkelt képen nem az látszik jól , hogy mi mekkora lett a V2 felrakása után , hanem az , hogy az illető emberke feltolta rá a V2 öt .De z nem azt jelenti , hogy nincs tovább , mert ő nem tudott partíciót szerkeszteni , és amblokk úgy ahogy Abel megadta feltette , és kész.Egy 16Gb os gépnél is lehetnek nagyobbak a partíció méretek.
-
poczabence
tag
Szerintem ez felesleges, mivel a /data mindig a szabad területből keletkezik. Azaz, ha a /system, /log, /cache stb. partíciók egy megadott mérettel rendelkeznek, akkor a többi szabad hely a /data része lesz.
Az általad említett 16 GB-os verziónál is jól látszik a dolog: [link] Ahogy látható a kolléga Abel v2-es scriptjét használta és az elérhető szabad hely nála jóval nagyobb lett, mint a 8 GB-os verzión.
-
NePee
csendes tag
válasz AndrewBlase #2807 üzenetére
Igen, ebben az esetben a gyári partíció méretekkel kapod a 2. update utáni állapotot a Factory mód választásával.
-
tiki
tag
Annyit tennék esetleg hozzá , hogy lehetne olyan opció is , hogy választható legyen a flash mérete.Tehát 8 - 16 - és esetleg 32 Gb , és ezen típusok kiválasztásakor beállna egy alap min - max érték, ami még a működés határán van.És ezen határok között lenne változtatható kinek , hogy jó. Univerzálisabb lenne mivel ez a tab létezik 16GB változattal is , és aki esetleg buherátor , és tesz bele nagyobb flasht az is tudja használni.De ez csak ötlet , mert aki tudja az enélkül is megcsinálja nyilván , viszont a program tudását , és felhasználhatóságát növelné jobban.Egyébként jól sikerült.
-
NePee
csendes tag
válasz AndrewBlase #2805 üzenetére
Attól függ mit módosítottál a tableten
Ha csak particionálás + romcsere volt akkor igen.
USB lógós meg hasonló hibákra ez nem gyógyír -
AndrewBlase
senior tag
-
NePee
csendes tag
Végre elkészült a GUI-s flashelő / particionáló / fastboot indító app.
Elég sok időm ráment mire sikerült egy javított fastboot-ot fordítanom. (Lényegében a printf-ek után került be mindenhova egy fflush fügevényhívás, hogy folyamat közben is megkapja az adatokat a fastboot-tól a progi.)A funkciók szerintem egyértelműek, így ezt nem részletezném külön.
Gyárilag 3 féle partíció kiosztás került a progiban:
Large - 5180MB data
Extra large - 5823MB data
Factory - 2152MB data (gyári partíció kiosztás)A zip-ben található image-ek az Abel féle v3 packból származnak, a gyári v2 update utáni állapotot adják a "Factory" partíció kiosztást választva.
Minden folyamat progress bar-al jelezve, hiba esetén egyértelmű hibakiírás jelenik meg a status mezőben (Ready feliratos rész). A hibáról a progi log fájlt készít errorlog_[timestamp].txt néven.
A fehér szöveges részben nyomon követhetők a végrehajtott parancsok és a fastboot válaszai.Partíciós méreteket moddolni vágyóknak feloldható az alapértelmezett csak olvasható mód a következő képpen:
- progi bezár
- resources/config/config.ini 2. sorában található "0" lecserél "1"-re.
- progi elindít
- Partíciós táblákat tetszés szerint szerkesztEbben a módban a minimum és maximum partíció méreteket úgy adtam meg, hogy legyen lehetőség némi kísérletezésre, de ne lehessen nagyon elrontani a dolgokat.
Minden bemeneti mezőbe csak a megfelelő számok írhatóak be, ellenkező esetben jelzi a progi hol van a hiba. Ha a system partíció kisebbre sikerül mint a system.img a progi akkor is figyelmeztet.Ha valaki super expertnek érzi magát és nem fél a beállított korlátokon kívülre merészkedni a partíciós méretekkel / úgy véli az általam megadott korlátok nem biztonságosak az könnyen átírhatja a beállított limiteket is.
Ezt a resources/config/limits.ini-ben lehet megtenni hasonló módon mint a config.ini esetén.
A min max értékek egymás után vannak felsorolva a fájlban a programban található partíciós sorrend szerint.A fejlesztéskor a legfőbb szempont az egyszerűség és a biztonság volt, így minden helyzetre felkészítettem a programot ami az eszembe jutott. A saját tabletemmel a fejlesztés során kb 20x ujraflasheltem a készüléket mindenféle partíciós kiosztással, így stabilnak mondható a program.
Néhány kép az appról:
A progi innen tölthető le:
[link]Op3n_Dott_flasher.zip tartalmazza a progit az Op3n_Dott_flasher_source.zip a forráskódot (Lazarus).
Ha valaki megcsinálná a magyar nyelvű változatot az jelezze, nekem ehhez már nem volt türelmem.A forráskód szabadon változtatható bővíthető stb.
Rémélem jó hasznát veszitek[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Politika
- Apple notebookok
- Socket AM4
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Nem örülnek a britek, hogy mindenki Google keresőt használ
- E-roller topik
- iPhone SE 4 dummy pózol a kamerának
- További aktív témák...
- RITKASÁG! Microsoft Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- Apple iPad Air 6gen ,Space Gray,M2, 11'',256Gb, Wifi+Cellular (eSim) független, új, 2027.12.ig garos
- Apple iPad Pro 2020 11" 128Gb (MY232HC/A) , Space Grey 6 hónap Garancia, TÖLTÉSI CIKLUS: 211 Akku:92
- Samsung Galaxy Tab S9 makulátlan állapotban
- Apple iPad Pro 12.9 2021 128GB M1 Tablet! BeszámítOK