-
Mobilarena
Ezt a fórumot azért hoztuk létre,hogy ne zavarjuk azon felhasználókat, akik még csak most ismerkednek a tablettel, vagy akár az Android rendszerrel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt20
tag
Sziasztok . Letöltöttem Op3n_Dott_flasher.zip
Kicsomagoltam de ez az op3ndott flasher.exe nem csinál semmit. ( device not found). Vagyis kérdésem ezt a romot most hogyan kell feltölteni a tabletra? Ja jelenleg is müködik a kapcsolat a pc és tablettel között phone tool flash progival tudom irni a flash romot. Vagyis valaki irja már le hogyan kell hasznáni ezt a tömöritett pakban lévö fissitést. Köszönöm
-
Garry84
tag
Pontosan, régi szabvány. Az Apple headsetek, valamint pl. a Samsungok az S2-től fölfelé az új CTIA szabványú füleseket támogatják. A mi kis csodánk OMTP szabvány. A föld és a mikrofon bekötése van megcserélve (Apple kezdte el, hogy csak a saját fülessel menjenek az iPhone-ok).
Szóval OMTP headset kell (pl. ZTE Blade, Grand X In).
Egyszerű megállapítás: tapasztalatom alapján ha fehérek a gyűrűk, akkor CTIA, ha fekete, akkor OMTP. Nem 100%, de jó kiindulási alap!
-
Keeperv85
nagyúr
"A splash.img-ből exportált bmp-n SHA256-ot számolva megkapom azt a bizonyos headert amit SHA256-nak véltem a splash.img-ben.(0x2AC offset)"
Ezt hogyan?
Az splash.bmp kulcsa:
a19d57ba96d3a4ceda2042dce3992110ffc2cdcc5f170a7ea9223a371b30aa5a
Ehhez képest a splash.img tartalma a megadott offszettől, karakteresen:
}#R\Uffffffffs\UffffffffC\Uffffffff_a>'\UffffffffD54Kxp\UffffffffX\Uffffffff0\u02921\Uffffffff\UffffffffE\Uffffffff\UffffffffB
Ebből látszik, hogy ez a mintázat csak az utolsó biten tér el és ismétlődik, tehát ez biztos nem egy SHA kulcs...
..vagy én értettem valamit félre?
-
RoundRobin
aktív tag
Az az érték lehet lényegi is. Nem tudom. Feltételezem hexaeditorral írtad át.
Nekem mindenesetre valahogy nem áll össze a kép, egy dolog előttem nem tiszta, de most már nem is lesz az, megyek aludni, mert már nem látok ki a fejemből.Holnap, frissebben átgondolom az egészet. Jó éjt.
-
RoundRobin
aktív tag
-
RoundRobin
aktív tag
Nyilván valahol a kulcsnak tárolva kell lennie a tableten
Vagy a Soc-ban.
Talán érdemi infó értékkel bír, a teclast ROM tartalma:
2014.04.24. 18:55 99ÿ296 AZ2_FW_DnX_20.28_CWAK_[B]signed[/B].bin
2014.04.24. 18:55 99ÿ296 AZ2_OS_DnX_20.28_CWAK_[B]signed[/B].bin
2014.04.24. 18:55 880 AZ2_Soft_Fuse_CWAK_[B]signed[/B].bin
2014.04.24. 18:55 7ÿ749ÿ632 boot.bin
2013.12.10. 16:26 2ÿ031ÿ484 clvp_ifwi_patch_engineering.bin
2014.04.25. 16:18 2ÿ031ÿ484 clvp_ifwi_patch_production.bin
2013.12.10. 16:24 99ÿ296 dnx_fwr.bin
2013.08.30. 15:40 99ÿ296 dnx_osr.bin
2014.04.24. 18:55 10ÿ388ÿ480 droidboot.img
2014.04.24. 18:55 10ÿ388ÿ480 droidboot.img.POS.bin
2014.04.24. 18:55 6ÿ035 flash.xml
2014.04.24. 18:55 2ÿ360ÿ832 logo.img
2014.02.10. 14:32 1ÿ161 partition.tbl
2014.04.24. 18:55 9ÿ546ÿ752 recovery.img
2014.04.24. 18:51 306ÿ468ÿ623 system.img.gz -
-
Keeperv85
nagyúr
Lehet hogy pont azt a 256 bitet nem kéne bántani, úgy értem!
@RoundRobin:
Fogalmunk nincs miért van... Már csak azért sem, mert a RazrI lemezképében nincsen, mégsem tudod módosítani zárt bootloader mellett, tehát abban van más. Akkor viszont ez itt minek? Ott is megoldották nélküle...
-
NePee
csendes tag
Sajnos usb logó lett a kísérlet vége, viszont érdekes, hogy a progi által generált boot.img-ben 2 dolog változott meg.
Az egyik az átírt "watchdog.watchdog_thresh=50" ahogy az várható volt, a másik pedig a 256 bites rész amit korábban emlegettem.
Tehát a progi nem csak összefűzi és szétszedi a boot.img-t hanem számolja a 256 bites részt is valami alapján. -
Keeperv85
nagyúr
Használható dokumentációt én sem. Amit tudok, hogy az Intel mobil eszközein ezt az új fajta OSII/OSIP "lemezképet" preferálja. A fájlstruktúra hasonló ugyan, de eszközönként eltér bizonyos tekintetben. A VRL egy digitális aláírás, amit nem tudjuk, vagyis én nem tudom használ-e egyáltalán az eszköz, vagy teljesen másra hivatott bekerülni. Az a 256bit,amit te is néztél.
Mindjárt jól kijavít valaki, ha hülyeséget írtam...
-
RoundRobin
aktív tag
Azért lenne jó kipróbálni, mert a progidat kiegészithetnéd egy custom splash image opcióval, legalábbis ha ez volna a szándékod.
Amennyiben igen, úgy a beilleszteni kivánt bitmap file headerjét (14 byte) kiolvasva, ellenőrizni lehetne a kép formátumát (hossz, szél, szinmélység) és ha megfelelő, csak akkor kellene hozzáirni az elejét flash előtt.
-
RoundRobin
aktív tag
Összehasonlítva a telecas splash.img-t a dot verzióval a bmp és az mbr részen kívül kb minden más sajnos benne.
Megnéztem, valóban más, de sztem az a megjelenitő rutin. Bár mondjuk, elgondolkoztató, hogy miért éppen azt a rutint irták át. Nem tudom. Sztem nincs ott semmiféle checksum. Mindenesetre, nem flashelem fel. Már vagy 25-ször flasheltem a gépet, ideje pihennie.
Az offset a bmp-hez valójában 992byte.
így van. Ezért 16 x 62.
-
RoundRobin
aktív tag
-
RoundRobin
aktív tag
-
RoundRobin
aktív tag
Én is gratulálok.
Izléses, jól áttekinthető a progi kezelőfelülete.
Szerintem az md5 ellenőrzést kihagyhatod, mert a .zip-nek úgyis van crc-je és egy esetlegesen hibás letöltésnél már a kicsomagolás sem fog menni. Ha pedig az megy, akkor az md5 már fölösleges.Azt az egyet nem tudom, hogy lett a forrás 35 MB?
Igaz, már régen használtam a Lazarus-t de akkor még nem csinált ekkora gombócokat a forrásból. -
Levi85
csendes tag
Köszönöm a munkádat. Nagyon tetszik. Külön köszönet az experimental módért.
Az md5 értékeket még hozzáadhatnád, kiszűrendő a letöltéskori hibákat.
Nálam az alábbiak lettek. Remélem egyezik a gépeden lévővel.e33aac94e427d6dba04a66567418f284 *Op3n_Dott_flasher_source.zip
3b57cc748f77498ccf03d145c8665e5c *Op3n_Dott_flasher_stock_no_update.zip
3f0aed98b7a7c88eb6840983eea77733 *Op3n_Dott_flasher_stock_update2_rooted.zip
-
tiki
tag
Nem ént írtam , hogy rossz a program , vagy tök felesleges ,, mert volt itt olyan is aki célozgatott rá.
Csupán , mint ahogy te is írtad vársz véleményeket a programról , vagy ötleteket , ez alapjába véve nem rossz dolog .Hogy aztán ebből mit teszel bele , vagy valósítasz meg az már a te dolgod.Ez a dolog részemről csak egy észrevétel volt amivel a program tudása , vagy talán univerzálisabb lehet , lenne.Persze enélkül is nyugodtam be lehet tenni egy akármilyen flash méretre kiszámolt méreteket a scriptbe.De ha már rászántad az időt , és csináltál egy ilyen programot , akkor sokaknak biztos egyszerűbb lesz.Viszont sok embertől a negatív hozzászólások az én számomra azt tükrözik , hogy nem hozzáértő szólások program készítés terén.Ugyanis aki már készített önálló saját programot , és nem csak felhasználó az más szemmel néz egy ilyen alkotást,és próbál olyan véleményt , ötletet adni, ami még jobbá tehet egy ilyen dolgot.De aki ötlet nélkül támad egy másik embert úgy , hogy az minek , felesleges, jó ez így ahogy van,nem kell ez minek stb.Az nem igazán csapat játékos.Ugyanis aki csinált valamilyen programot is az egy az egyben tudja azt ,hogy számára sosincs kész a program , és mindig azon gondolkodik , hogy azt a programot , amit csinált , hogy lehetne még fejleszteni jobbá tenni , hozzá adni még valami pluszt stb stb stb .Aki csinált már ilyesmit az fogja tudni , és érzi ezt a dolgot , aki meg nem csinált ilyet csak szájhős , annak ez nem jelent semmit , és nem is érzi azt , hogy egy programozó sosem elégedett a végeredménnyel még ha az úgy is néz ki. .
-
törölt tag
Nalam a tabletet kikapcsoltam,majd bekapcs gomb es volume fellel be. Droidboot bejon. Elotte a gepen felraktam a 2_IntelAndroidDrvSetup1.1.5 rogit. Majd elinditom a launchot...raklikkelek a run clock-ra,de ez a hibauzenet fogad:
AdbWinApi.dll hiányzik a szamitogeprol. Mit kell csinaljak?Na letoltottem,kulon felraktam,most meg azt irja nem talalja a keszuleket...
-
tiki
tag
Annyit tennék esetleg hozzá , hogy lehetne olyan opció is , hogy választható legyen a flash mérete.Tehát 8 - 16 - és esetleg 32 Gb , és ezen típusok kiválasztásakor beállna egy alap min - max érték, ami még a működés határán van.És ezen határok között lenne változtatható kinek , hogy jó. Univerzálisabb lenne mivel ez a tab létezik 16GB változattal is , és aki esetleg buherátor , és tesz bele nagyobb flasht az is tudja használni.De ez csak ötlet , mert aki tudja az enélkül is megcsinálja nyilván , viszont a program tudását , és felhasználhatóságát növelné jobban.Egyébként jól sikerült.
-
-
A visszaállító csomag a teclastos rom, amivel a halott (usb ikonos) tabikat lehet visszaállítani.
Csináld végig a v3-as repartícionáló scriptet, és utána a boot0, boot1 partíciókat másold vissza a leírás alapján.
Volt linkelve teljesen gyári alap rom is, de most nem találom a linkjét. Keresem. -
RoundRobin
aktív tag
Jó lesz ez.
Annyit kellene talán csak, hogy a partíció méretek szerkesztésénél limitert beiktatni, ne tudják a lámább versenyzők egy bizonyos méret alá-fölé szabdalni az MMC-t.
Mittomén a Revers, Panic, Config, Cache, stb ne lehessen kisebb/nagyobb x MB-nál.
Természetesen a teljes méret online check-elésével. -
RoundRobin
aktív tag
Ez csak valami szívatás sajnos, kerestem lollipop-ot én is azonos procival rendelkező eszközökre. Két telefonnál és egy tabletnél is előjött ugyanez a link ugyanezekkel a google-os url partokkal
Akkor sorry..
ÉN nem próbáltam mert fél gigát innen úgysem tudok letölteni, csak egy nap alatt. -
_Soma77_
tag
én a családi tab-ot fogom használni donor-nak.
jelenleg nincs rajta sem update, sem root, sem semmi. gyári, origi.
10: dump-image tool-lal lekapom róla az img-ket (fastboot, boot, recovery, logo)
megcsinálom az össze partícióról a dd-ket
megcsinálom a /system backup-ot (.tar.gz)
a system.tar.gz-t linux alatt .img-vé alakítom
hozzácsapom az eredeti particiós táblát
és az Abel féle tool-chaint
#1 Ez lesz a szűz tesco ROM.Ezt rátolom majd a szétwarezolt tabomra, és megltjuk, mit csinál.
Ha OK, akkor...Ennek elvileg fogadnia kell tudni a két gyéri update-et.
Akkor update-elek,
majd GOTO 10 (ugyan az, mint korábban)
#2 Ez lesz a két frissítéses tesco ROMMajd feltelepítem a SuperSU packot
GOTO 10
#4Ez lesz a frissített, root-olt tesco ROMVarrok egy 5GM-os partíciós táblát
Lecserélem a #4-es romban
#5 Ez lesz a nagy tárhelyes 2 fissítéses rootolt romKiszedem az összes sz.r-t a system-ből
#6 Ez lesz a nagy tárhelyes, 2 frissítéses, lecsupaszított rootolt ROMTöbb variációt nem tervezek
(de ez mind idő, mert meg kell csinálni, és ki is kell tesztelni)
Vélemény? Akinek kell vmi más, megcsinálja magának
-
_Soma77_
tag
visszaparticionáltad, tehát a disk mérete tesco-s lett, ez jó. viszont a ROM az Abel féle rom maradt, ami egy hibrid ROM. Az ő upadte nélküli állapota van vegyítve az én update-elt fastboot.img, boot.img és recovery.img kombómmal. Ez egy olyan konstelláció, amiben gyári update nem sikerülhet.
És nem is sikerül.
Itt két opció van:
1) Nem update-elsz
2) megvárod, amig lesz letisztított, és mindenki-mindenkivel-kompatibilis ROM (most ezen dolgozom, de időbe telik) -
tiki
tag
Igy van.Viszont tesztelve lett az is , hogy telefon+tablet+skyp nincs ilyen probléma szép tiszta az adatfolyam.
De tablet+tablet+skyp már fellép ez a hiba jelenség.Tesztelve lett közeli állapotban is pár méter , de tesztelve lett távolabbról is mondjuk két város távolsága , illetve nagyon messziről Kina a helyzet két tab közt ugyan az volt. -
Abel
tag
Ez nagyon tetszik! Gyorsan meg is csináltam (egy macbookon, amin windows fut
) bootanimation.zip
-
kenand
veterán
Szerintem is jó lenne egy mindent-vissza script végszükség esetére... persze ha annyira meghal, hogy be sem kapccsol akkor úgy marad, de ha pl tönkremegy a hangszóró stb...jól jönne.
Nem tudom árpartícionálás után a factory reset mit csinálna...nekem 1x már meg kellett csinálnom, mert az Ope3dott felira csak ment körbe-körbe... -
DJGABI
addikt
16MB kevés lehet... [link] bár aztán nem tudom mi van akkor ha megtelik, olyan fontos adatokat nem írhat bele, gyanítom nem lenne belőle bootloop. minden esetre csak jelzem, hogy ennyit is tud bele írni... gyors gúglira mondjuk a legtöbb amit találtam 15 mega volt, nem tudom ez hogy sikerült, mobilom egy hónap után 6MB-n áll.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPad 8th. 32GB Cellular Független Karcmentes/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4300
- iPad Pro M2 12,9 wifi hibátlan 5 hónapos
- iPad Pro 11" M4 2024 256GB Cellular - Apple garancia, 100%, független, ezüst, doboz, számla
- Amazon Kindle (10. gen) eBook olvasó
- Logitech Combo Touch iPad Pro 11" (1., 2. a 3. gen), szürke - UK billentyűzet ipad tok billentyűzet
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Gamer Laptop, Gamer Monitor és Konzol Felvásárlás Magas Áron, Gyorsan és Egyszerűen!
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest