Hirdetés
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Ezt a fórumot azért hoztuk létre,hogy ne zavarjuk azon felhasználókat, akik még csak most ismerkednek a tablettel, vagy akár az Android rendszerrel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Soma77_
tag
#444-es hsz-ben linkeltem még ADB-s drivereket, azokat célszerű megpróbálni felrakni (nálam Win7 64bit)
aztán újrapróbálni. menni fog az.

ha végképp nem megy, akkor meg lehet próbálni egy másik rom-ot (pl. innen [link]) amiben le kell cserélni a boot.img-t, droidboot.img-t, a recovery.img-t és a splash.img-t valamint a partition.tbl-t (abból a rom-ból, amit most próbáltok) Volt, akinek ez segített, és ment a flash simán.
-
válasz
_Soma77_
üzenetére
Na igen, az a félelmem nekem is, hogy az usb romlik el egy ilyen módosítás után, az az egyik gyenge pontja a gépnek. Egyéb szoftveres gondok, főleg ha teljesen beadja a kulcsot, nem aggasztanak, mert utóbbi esetben a szervizben sem mondják meg, hogy módosítás történt.
A sima rootolást meg el lehet tüntetni supersu menüből, ha besz.na az usb.
-
_Soma77_
tag
válasz
Thor Steinar
üzenetére
ugye CWM-ben van a tabi?
1) droidboot: Volume Up + Power-on 5 sec
2) tethered CWM indítása launcher.bat-tal (ACCEPT, majd T3 opciókkal)
3) ha CWM megy, akkor ADB shell (parancssorból, vagy Total Commander-ből, ha fent van a plugin -- meghajók > hálózatok > ADB > géped > shell)ott mennie kell.
meg ez nem egy parancs, hanem parancsok egymás után (úgy kell kiadni őket egyesével
) -
Simba86
senior tag
sziasztok!
flash közben folyamatosan leáll és timeout hibával droidbootban ragad a tab

már többször megpróbáltam, kábel csere, port csere, mindig ugyanott 10%-nál megáll...
mit csináljak?

köszi előre is!
-
Thor Steinar
tag
Sziasztok.
Nekem erre a parancsra nem találja az útvonalat.
mount /external_sd
mount /system
tar xzvf /external_sd/system.tar.gz
echo 0 > /sys/block/mmcblk0boot0/force_ro
echo 0 > /sys/block/mmcblk0boot1/force_ro
dd if=/external_sd/mmcblk0boot0.img of=/dev/block/mmcblk0boot0
dd if=/external_sd/mmcblk0boot1.img of=/dev/block/mmcblk0boot1Mi lehet a gond?
-
-
_Soma77_
tag
ha az eredeti (ratyi) partíciós táblát használjuk és kivesszük a system/apps/-ból a super-su-t, soha senki nem mondja meg, hogy ezzel bármit is csináltunk...

(mondjuk ha pont az USB interface hal meg, úgy nehéz flash-elni
)azt azért jó lenne tudni, hogy vajon a szerviz mit csinál...van-e nekik Op3n Dott-os Intel-es image-e, amit újra-flash-elnek, ha mondjuk elhasalt az update (USB Ikon - most már tudja mindenki ugye, hogy ez azt jeleni, hogy nincs droidboot valamilyen oknál fogva -- mondjuk flash-elési hiba), vagy egyszerűen csak visszaküldik Kínába, kapnak újat, és azt adják oda
(gondolom nem sokan nézegetik a szériaszámokat) azon filóztunk a kollégákkal, hogy lehet hogy olcsóbb egy újat kérni Kínából, mint bíbelődni a flash-eléssel, főleg, hogy 3 hetet mondanak arra, hogy elkészül a masina, és hegyekben áll a meló...(csak spekulálok persze
) -
válasz
syler123
üzenetére
Hát fentebb írták, hogy szinte lehetetlen téglásítani, ez azért bizalomra okot adó kijelentés.
Én jelen pillanatban azért nem vágok még bele, mert egyrészt elférek (még), másrészt sok embernek lett az első hetekben hibás a készüléke (hirtelen halál, elromlott az usb) és nem akarom kísérteni a sorsot azzal, hogy nullázom a garanciát. Várok még pár hétig, hogy megmarad-e a gép. Addig pedig szerintem elkészül az egyklikkes megoldás, ahogy az itteni buherátorok lelkesedését elfigyelem.
Másrészt meg inkább érdekelne egy jól működő 4.2-es teclast rom, sztem használhatóbb lenne vele a kis gép. -
_Soma77_
tag
...megnézzük majd, hogy
1) a /dev/block/mmcblk0boot0 és a /dev/block/mmcblk0boot1 tényleg maga az ifwi.bin-e (ha nem, mi kell hozzá, hogy az legyen), mert akkor ennek az írását is rábízhatjuk a flash tool-ra (ahogy már Abel írta korábban).
2) dogozunk azon, hogy tudjunk system.img-et gyártani, amit szintén megeszik a flash-tool.Ha ezek megvannak, akkor a flash-tool fog csinálni mindent, azaz az lesz maga a tool, és nem kell írni másikat

akinek van egy kis ideje (és kedve persze), az segíthetne kinyomozni ezt a két pontot...
-
-
Kpierre
csendes tag
Egy kicsit utána olvastam XDA-n, és ezt a fórumot találtam:
Ebben többen is azt írják, hogy ezt a hibát az USB kábel cseréje, vagy másik USB port használata oldotta meg.
Próbáld ki, hátha neked is segít.
És szeretném mindenkinek megköszönni, aki hozzájárult ahhoz, hogy ekkora tárhely legyen ezen a gépen:

-
_Soma77_
tag
próbáld meg átnevezni ezt a könyvtárat "D:\OP3NDOTT tablet\20150116\Android 4.4.2_Op3ndott" úgy, hogy ne legyen benne space: "OPE3NDOTT tablet" => "OPE3NDOTT_tablet"
parancssorok tudnak furcsaságot csinálni, ha space van az elérési útvonalban (ugye ez az argumentum szeparátor is
)próba cseresznye, csak egy tipp.
-
scream
veterán
Sikerült megcsinálni, már látja, ez alapján. Viszont a tar-t nem tudja valamiért a végén végrehajtani, ezt írja:

Ilyenkor mit vagy hogyan?

Mivel nem volt hajlandó a mount /external_sd-re semmi csinálni, ezért manuálisan átírogattam az outputfolder-t arra az mnt/media_rw/sdcard1-re.
Amúgy Win8.1 x64
-
dobosh
csendes tag
Helló!
Nekem a 25000-es sleep törlése után sem fut le végig, 85%-nál ezzel akad el:
01/17/15 02:46:17.914 INFO : Port 1/8: fastboot -s CLV0B9BF6EA flash recovery "D:\OP3NDOTT tablet\20150116\Android 4.4.2_Op3ndott\recovery.img"
01/17/15 02:46:23.197 INFO : Port 1/8: fastboot -s CLV0B9BF6EA flash fastboot "D:\OP3NDOTT tablet\20150116\Android 4.4.2_Op3ndott\droidboot.img"
01/17/15 02:46:28.557 INFO : Port 1/8: fastboot -s CLV0B9BF6EA flash splashscreen "D:\OP3NDOTT tablet\20150116\Android 4.4.2_Op3ndott\splash.img"
01/17/15 02:46:32.330 INFO : Port 1/8: fastboot -s CLV0B9BF6EA flash system "D:\OP3NDOTT tablet\20150116\Android 4.4.2_Op3ndott\system.img"
01/17/15 02:47:43.814 WARNING: Failed to execute "fastboot -s CLV0B9BF6EA flash system "D:\OP3NDOTT tablet\20150116\Android 4.4.2_Op3ndott\system.img"":
sending 'system' (734279 KB)...
FAILED (data transfer failure (Too many links))
finished. total time: 71.085s
01/17/15 02:47:45.816 WARNING: Port 1/8: Retry to execute fastboot -s CLV0B9BF6EA flash system "D:\OP3NDOTT tablet\20150116\Android 4.4.2_Op3ndott\system.img"
01/17/15 02:47:46.591 WARNING: Failed to execute "fastboot -s CLV0B9BF6EA flash system "D:\OP3NDOTT tablet\20150116\Android 4.4.2_Op3ndott\system.img"":
sending 'system' (734279 KB)...
FAILED (status read failed (Too many links))
finished. total time: 0.375s
01/17/15 02:47:48.605 ERROR : Port 1/8: Flash failure -
scream
veterán
Szerintetek az miért lehet, hogy TC x64-alatt Note 2-met simán látja az ADB, de a tabot meg nem

Amikor rádugom a gépre, akkor a sima explorer-ben megjelenik, látom is a SD kártyát is, meg a tabot is, de device managerben meg egy MTP-s eszköz van, aminek nincsen drivere.
Pedig felraktam a gépre az iSoC drivert meg az IntelAndroidDrivert is.

-
balika011
senior tag
válasz
_Soma77_
üzenetére
Nekem nincs ilyen vasam.

Hétfőn kapom meg a Lenovo TAB S8-at.
dd if=/dev/block/platform/intel/by-label/config of=/sdcard/config.img
dd if=/dev/block/platform/intel/by-label/factory of=/sdcard/factory.img
dd if=/dev/block/platform/intel/by-label/logs of=/sdcard/logs.img
dd if=/dev/block/platform/intel/by-label/misc of=/sdcard/misc.img
dd if=/dev/block/platform/intel/by-label/panic of=/sdcard/panic.img
dd if=/dev/block/platform/intel/by-label/reserved of=/sdcard/reserved.img
dd if=/dev/block/platform/intel/by-label/system of=/sdcard/system.img -
_Soma77_
tag
válasz
balika011
üzenetére
ezeket tudom adni, kell mind?
2015.01.07. 07:54 4 194 304 mmcblk0boot0.img
2015.01.07. 07:54 4 194 304 mmcblk0boot1.img
2015.01.07. 07:53 8 388 608 mmcblk0gp0.img
2015.01.14. 13:27 268 435 456 mmcblk0p1.img
2015.01.14. 13:30 33 554 432 mmcblk0p2.img
2015.01.14. 13:30 134 217 728 mmcblk0p3.img
2015.01.14. 13:31 134 217 728 mmcblk0p4.img
2015.01.14. 13:31 134 217 728 mmcblk0p5.imgvmi gond van esetleg a backup-olással, azért kell?
-
_Soma77_
tag
válasz
ozeviktor92
üzenetére
szuper, gratula! köszi a képet! -
_Soma77_
tag
válasz
balika011
üzenetére
parancsolj
ls -l /dev/block/platform/intel/by-label/
lrwxrwxrwx root root 2015-01-16 23:39 cache -> /dev/block/mmcbl
k0p6
lrwxrwxrwx root root 2015-01-16 23:39 config -> /dev/block/mmcb
lk0p5
lrwxrwxrwx root root 2015-01-16 23:39 data -> /dev/block/mmcblk
0p9
lrwxrwxrwx root root 2015-01-16 23:39 factory -> /dev/block/mmc
blk0p3
lrwxrwxrwx root root 2015-01-16 23:39 logs -> /dev/block/mmcblk
0p7
lrwxrwxrwx root root 2015-01-16 23:39 misc -> /dev/block/mmcblk
0p4
lrwxrwxrwx root root 2015-01-16 23:39 panic -> /dev/block/mmcbl
k0p2
lrwxrwxrwx root root 2015-01-16 23:39 reserved -> /dev/block/mm
cblk0p1
lrwxrwxrwx root root 2015-01-16 23:39 system -> /dev/block/mmcb
lk0p8 -
balika011
senior tag
Valaki eltudja nekem küldeni a következő parancs kimenetét?
adb shell su -c "ls -l /dev/block/platform/intel/by-label/" -
_Soma77_
tag
BEELŐZTÉL, mindegy, azért leírom. (valszeg azért kell törölni, mert hülyeséget akar csinálni)
------------------
nekem az a gyanús ebben a flash-tool-os üzenetben, hogy a tool végre szeretne hajtani egy fastboot-os parancsot (fastboot -s <device_ID> sleep) ami nem létezik, mert nincs ilyen parancs fastboot alatt.
látott már valaki ilyet, vagy értitek ezt? volt másnál is ilyen gond???

(parancsokat úgy adtam ki, hogy tab közben droid-bootban figyelt -- itt van ugyanis fastboot)

-
Kpierre
csendes tag
válasz
_Soma77_
üzenetére
Sikerült megoldani

Egy kicsit szétnéztem az oroszoknál, és több helyen is azt tanácsolták, hogy a flash.xml-ből
minden gond nélkül lehet törölni a<command>
<string>sleep</string>
<timeout>25000</timeout>
<retry>2</retry>
<description>Sleep 25 seconds</description>
<mandatory>1</mandatory>
</command>bejegyzést. Így már tökéletesen lefutott.

-
Pool_
tag
Mit szerettél volna ezzel a linkel? Hogy van 512es kingston pendrive ami nem is hasonlít erre? Senki nem mondta hogy nincs

Amúgy érdemes megnézni a méreteit, nem egy pici jószág. A képen meg egy picike pendrive volt, ami nem egy létező kingston termék így valószínűleg hamis, vagy "hiperszupertitkos katonai cucc a jövőből" mint megtudtuk
Na de ez már extra off. -
_Soma77_
tag
tudtommal ide csak update-tel és CWM-ből kerülhetnak be cuccok, mert ez a partíció nem írható alapból. (pl a super-su ha felrakod CWM-ből, meg a sok haszontalan Op3n Dottos app, ami vmelyik update-tel érkezett, és csak foglalja a helyet.)
a /system/app könyvtárban kell körülnézni, és takarítani, mielőtt kicsomagolod az üres /system-re...ide lehet feltenni szintén dolgokat, amik jók, ha vannak (pl. diskinfo, terminál, stb)
-
tiki
tag
Tudom , hogy hihetetlen , de ez létező dolog.Magyarországon ugyan nem igen , de máshol ez már nem olyan jelentős mint mondjuk nálunk.
Igen volt már rá próbaképpen téve több gigányi film , volt már formázva is , Igen a köztudatban nem igen találkozik egy hétköznapi ember ilyennel itt nálunk a boltokban.Illetve megfizethetetlen jelenleg.A 1.5TB os ról nem is beszélve. -
tiki
tag
válasz
balika011
üzenetére
Igen valamikor láttam én is , hogy egy valaki árult nem biztos , hogy Kingstoni volt , de az ára 174e volt.Jó mert nem kell neki se kábel se táska se semmi mint egy külső vinyónak mondjuk, és a gyorsaságával sincs gond.Nagyon masszív fémház stb .A tabnál , hogyha azt vesszük, hogy van egy 8 Gb pen , vagy egy 500Gb pen a beolvasás , és a tartalom megjelenítése közti különbség észrevehetetlen.
-
tiki
tag
Alap esetben , ha csak olyan alkalmazások kerülnek telepítésre a tabra , ami nem használja , vagy nem beépülő rendszerszintű komponenseket tartalmaz , ami a rendszer könyvtárba kerül , hogy a rendszer használja , illetve mindenféle képen kell , hogy ott legyen.Akkor az mindig növeli a rendszer tárhely igényét.Például , ha külső dogokat GPS , Moden , stb hardver kerül használatra , akkor ahhoz ugye mindjárt drájver kell , és az általában , ha ismeretlen , tehát a tab nem ismeri fel , akkor annak a drájvere a rendszerben fog helyet foglalni , amíg elfér.A sima alkalmazások játék stb , egyéb azok általában a felhasználható tárhelyet fogyasztják, és törléskor el is tünnek felszabadítva ezzel a lefoglalt helyet.Ezzel szemben a drájver ott marad.
Az android rendszer akkor fog rohamos méreteket ölteni , ha a rendszerbe olyan integráltság történik, ami a méretet megfogja növelni.Ez hamarosan be fog következni egyébként.
-
tiki
tag
válasz
balika011
üzenetére
A Kingstoni dolgokat gondolom nem kell bemutatni.A pen nem virtuális meghajtóként van jelen hanem fizikailag 512Gb al rendelkezik.Amit teljes mértékben lát a gép , és fel is használható.
Úgy mondanám , hogy nem szereztem , hanem egy elég nehéz , és fontos munkáért kaptam más országból.
A munka egy kis buhare volt dióhéjban. -
_Soma77_
tag
tettem fel új ADB / Android driver-eket Win-hez, lehet hogy segít [link]
-
-
_Soma77_
tag
nem tudja végrehajtani a sleep 25000 parancsot?

Részlet a flash.xml-ből
<command>
<string>sleep</string>
<timeout>25000</timeout>
<retry>2</retry>
<description>Sleep 25 seconds</description>
<mandatory>1</mandatory>
</command>(olyan, mintha nem kapná meg a 25000-as paramétert)
-
Kpierre
csendes tag
Sziasztok!
Mi lehet a hiba nálam: Phone Flash Toolban 61 %-nál mindig megáll a flash
ezt a hibaüzenetet kapom:
1/16/15 20:47:11.625 INFO : Port 2: fastboot -s CLV699DB5B2 erase data
01/16/15 20:47:25.421 INFO : Port 2: fastboot -s CLV699DB5B2 oem stop_partitioning
01/16/15 20:47:28.265 INFO : Port 2: sleep -s CLV699DB5B2
01/16/15 20:47:28.281 WARNING: Port 2: Process TIMEOUT "wait for started" to execute ""sleep" -s CLV699DB5B2 "
01/16/15 20:47:30.281 WARNING: Port 2: Retry to execute sleep -s CLV699DB5B2
01/16/15 20:47:30.281 WARNING: Port 2: Process TIMEOUT "wait for started" to execute ""sleep" -s CLV699DB5B2 "
01/16/15 20:47:32.281 ERROR : Port 2: Flash failure

-
tiki
tag
válasz
_Soma77_
üzenetére
Úgy már ok , ha van masina hozzá.Remélem golyód is van hozzá ??

Egyébként , csak a hitelesség kedvéért felteszem az 500GB os pen képét.
Na ha valaki maximalista , akkor ez már több mint elégnek kell hogy legyen vagy mégsem ?
Egy olyan adatbázis ami akár 200 Gb is lehet , és elfér egy zsebben , vagy egy tableten az már nagyon cool.
És akkor hol van az 5Gb szabad tárhely ehhez képest ugye.Akinek fontos az , hogy bármilyen adat , vagy nagy mennyiségű dolgokkal kel akár napra készen lenni , és lehetőleg mobil legyen a dolog , tehát mindig kéznél legyen ott már az 5Gb az nevetséges szám.Én ezért indultam el abba az irányba , hogy bővítem inkább a tab belső memóriáját is , mert nem mindegy ahogy a gép elsődlegesen a belső memóriát használva milyen gyorsan , és szabadon tud memóriát munkára fogni ilyen nagy méretű adatokkal való dolgozás során használni márha van neki miből.
-
INMOTEP
őstag
válasz
_Soma77_
üzenetére
Probálom lementeni a gyári sw-t ,total commanderből .A kérdésem az hogy az ADB Pluginban ezeket a parancsokat amiket megkel adni azt kézzel kell bepötyögni vagy van mód a bemásolására ? mert hiába jelölöm ki és illesztem be csak egy "U -t ir be e helyett mount /external_sd .Ha ezen túl vagyok a többi már mennifog szerintem
-
_Soma77_
tag
SD-Mod-ot megcsináltam az itteni leírás alapján [link], és az is müxik rendesen (menti az adatokat külső SD-re)
-
Abel
tag
válasz
_Soma77_
üzenetére
Teljes siker, bár nem volt zökkenőmentes.
Elsőre a flash tool frissítette az ifwi.bin-t, újraindította a tabot, aztán úgy maradt droidtool-ban és nem csinált semmit. Vagy tíz perc nyomkodás után végre sikerült rávennem, hogy a gép újra felismerje, onnan már simán ment minden. A system tar-ozása helyett mondjuk én csináltam egy CWM backupot, a flash tools-os móka után pedig azt raktam vissza. Így szerintem egyszerűbb, ha valaki frissíteni akarja a leírást.
Ami egy nagyon egyszerű mod-hoz kell még:
- ifwi.bin integrálása az image-be (az utolsó 36 byte lehet a gond, ha az vmi checksum akkor nem fog menni)
- system.img-t készíteni egy gyári rom-ból - ez nem probléma, az orosz fórumban talált rom-okat is így készítették, legrosszabb esetben meg kell kérdezni őketÚjból gratutálok, és köszi mindent, ha lesz egy kis időm a napokban akkor szívesen segítek kísérletezni.
-
tiki
tag
válasz
_Soma77_
üzenetére
Nyilván a memóriát fel kell , hogy ismerje utána már megy .Először JIG , illetve JTAG ban gondolkodtam , de sajnos nincsenek kivezetve az erre való lehetőségek , vagy csak az én figyelmemet kerülte el .Az smd páka az jó , de még alapjában kevés ehhez a művelethez .Egy reflow állomás már jobban hangzott volna .Egyébként az 500Gb os usb pendrájv se kottyan neki meg . És ha már csináljuk , akkor legyen HI Tech nem igaz ?

-
_Soma77_
tag
király. melóhelyen van mikroszkóp, meg SMD-hez való páka, az alatt szépen meg lehet csinálni

egyébként mi volt a terv, hogy akartad rátenni a ROM-ot? Flash-tool-ban gondolkoztál te is, vagy vmi dump?
nem tudom, hogy ha kicseréled a flash-t, nem kell-e majd driver-rel utána menni... (vagy a nand-ok annyira általános driver-rel mennek, hogy a Samsung-ot is meghajtja majd vajon?
) -
tiki
tag
válasz
syler123
üzenetére
A videó felvétel csak egy példa volt a sok közül.
De vegyünk csak egy példát .Anno amikor a Win 3.1 ráfért pár lemezre onnantól felfelé már hízott az operásiós rendszer mérete ,ma már egy win7 nek lazán kell egy 20Gb particíó amiből a rendszer 4 - 5 Gb gyorsan le is vesz magának.Az androiddal se lesz ez másképp egyre nagyobb tárhely kelessz a rendszernek.És vagy mindig veszel újat , vagy ez fogod megint particionálni azzal a különbséggel , hogy több tárhely kellesz megint a rendszernek , és megint ugyan ott leszel , hogy nem lesz elég hely..Illetve a felsorolásból ne hagyjuk ki a játékokat az alkalmazásokat , és egyéb feltelepíteni kívánt dolgokat amiknek a méretük egyre nagyobb méretet ölt.
A másik pedig az , hogy bizony vannak olyan alkalmazások , illetve játékok amik csak a tab ra való telepítés után indulnak ,illetve futnak csak. -
syler123
veterán
Videó felvételre? Ki akar ilyen vacak kamerával filmezni? Nagyon elégedett vagyok a tabbal, de a kamera ótvar, mint a legtöbb tab-ban. 5gb belső tárhely nekem simán elég lenne mindenre, pláne ha sd-re is tud írni, most rendeltem egy Samsung class 10-es 16gb-os kártyát, nekem így patent lesz a tab.
-
tiki
tag
válasz
Vermilion69
üzenetére
Úgy tudom igen 30 ért.De aki ügyes , és találékony , és eljár erre az oldalra az egy 30 e Ft os tab ból is tud olyat kihozni , ami kb 60 -70 e kategória lenne.De ehhez csakis tuti pontosan kivitelezett munkára van szükség.De aztán nem eladni az átalakított 15E tabot 70 ért !!!!!!!!!!!!!!

-
tiki
tag
válasz
_Soma77_
üzenetére
Egyébként én már régebben foglalkoztam ezzel a dologgal, de arra a megfontolásra jutottam , hogy hiába a 4 , vagy talán az 5 gb os szabad tárhely mondjuk meg őszintén , hogy előbb , vagy utóbb kevés lesz , és inkább előbb mint utóbb főleg videó felvételre , és egyebekre gondolván.
Az előzőleg feltett képek már kb két hete készültek , és csak a nandra vár , illetve várok.Láthatjátok a levett nendot , és a helyét.De mindenki csak saját felelősségre , illetve valamelyest értő mozdulatok , illetve felszereltség szükséges hozzá.A levételhez is , és a felrakáshoz is.Ha ez nem áll rendelkezésre , akkor nem ajánlom az e fajta műveleteket mivel a kis méret , és a miniatűr technológia miatt nagyon sérülékeny az egész alap .Tehát csak is biztos kezek valók hozzá.Aki nem jártas ezekben a dolgokban kérem ne kövesse a dolgot , mert , akkor tényleg végzetes hiba keletkezhet , ami már javíthatatlan lesz végleg. . -
tiki
tag
válasz
_Soma77_
üzenetére
Yes yes yes.Mármint a kérdéseidre sorjában A nand az Samsung lesz , és igen reballing lesz , illetve már folyamatban van , mert már le van véve , már csak 16Gb os at várom.Nálam is két darab van egy donor , és egy éles .Tehát én is aktívan kísérletezgetek .Egyébként ha jól megnézitek , aki esetleg már szétszedte az láthatja , hogy lebutított Nand került ezen tabokba.Ugyanis ezeket a belsőket valószínű másfajta tabokba is szerelik Persze teljes kiépítettséggel. .
A Nand helyén látszik , hogy nagyobb méretű Nand hoz lett legyártva .Ugyanis a Nand körül látható az eredeti Nand mérete , hogy Ide Magyarországra miért került bele ez az jó kérdés , mivel láthattunk példát Opn3 dott tabletre , hogy nagyobb méretű tárhellyel rendelkezett.Az alaplapon meg van a helye a GPS modulnak is csak épp nincs kiépítve stb , stb , stb .A jelenlegi § árfolyammal számolva a 16GB nand 3500 Ft/db .Ennyit bőven megér pláne , hogy hasomló kategóriájú tab ára inkább ne is mondjuk mennyi.
-
tiki
tag
-
tiki
tag
A legkönnyebb szétpattintási mód az úgy történik, hogy a hangerő , és az indító gomboknál egy viszonylag hegyes kicsit szélesebb enyhén hajlított fém penge ami kb max 1mm vastag legyen csak.
Amikor sikerül ott a gomboknál megkezdeni , tehát megpattintani , akkor lehet tovább haladni , így könnyen szétszedhető.vissza értelem szerűen visszapattint , és ennyi. -
_Soma77_
tag
egyébként a hw-es hiba akkor vált biztossá, mikor kértünk egy "dmesg"-t, hogy lássuk a bootolás közbeni eseményeket. A működő és teclast-osított gépeket összehasonlítva szépen látszott, hogy a SoC rosszul kezeli a HW-t. (bal oldal a "tégla", jobb oldali a szűz gép)
pl. szépen látszik (271. sortól) hogy más a Teclast Mini-ben a Wifi, az audio és az akku áramkör. (I2C buszon csücsülő eszközök)
Miután visszatoltuk a 8 GB-os dd-zet mentést, a hardveres hibák még mindig megvoltak.
Kicsit aggódtunk, hogy mindez valahol a SoC-ban rendelődik össze, de szerencsénkre hamar kiderült, hogy a kimaradt 3 partíció, amit nem toltunk vissza...innentől kezdve már hamar meglett, az ifwi a felelős...Tanulság, nagyon utána kell nézni, hogy az egyes teclast klón, pontosan milyen perifériákat hajt meg. Azokat a driver-eket biztosan cserélni kell a /system-ben.
-
_Soma77_
tag
nem játszottunk vele sokat, így nincs tapasztalat. Most, hogy tudjuk, hogy az ifwi-t hogyan kell flash-elni, hogy jó legyen a HW, meg lehetne újra próbálni a különböző ROM-okat összerakni (legalább egy 4.2.2 Jelly-t)...biztos vagyok benne, lesz itt valaki, aki meg fogja oldani

-
tiki
tag
válasz
_Soma77_
üzenetére
Miskolci tecsóba még 30 db van , ha esetleg valakit érdekel .Viszont kaptam egy infót miszerint nem sokára jön egy újabb változat,ami 4 magos procival fog rendelkezni több infót nem tudok még egyenlőre.Viszont a későbbiekre nézve lehet , hogy nem ártana nagyobb nand bele , vagy is legalább 16Gb.Egyébként a jelenlegi Nand amivel szerelve van az H26M42003GMR .
-
válasz
_Soma77_
üzenetére
Nagyon nagy
nektek srácok! 
Egy kérdés: működésben, sebességben, megbízhatóságban a 4.2-es teclast rom milyen a gyári 4.4-es kitkat-hez képest? Mármint ha van tapasztalat, és tegyük fel, sikerül megoldani a wifit is?
Mert több előnye lenne számomra jelen esetben a régi rendszernek, kezdve a programok áthelyezésétől a külső kártyára, egész addig, hogy elfutna rajta a kedvenc böngészőm flashtámogatással (talán).
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Pro 13 2024 M4 16GB/2TB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- iPad 8 gen 32GB wifi dobozos megkímélt
- Apple iPad Air 2025 11" 1TB Cellular (MCG84HC/A)
- iPad Mini 6 256GB wifi mint az új 2026.05.16. jótállás akku 99%
- szinte új iPad Mini (7. generációs) 128GB Wi-Fi starlight csillagfény 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

)
(gondolom nem sokan nézegetik a szériaszámokat) azon filóztunk a kollégákkal, hogy lehet hogy olcsóbb egy újat kérni Kínából, mint bíbelődni a flash-eléssel, főleg, hogy 3 hetet mondanak arra, hogy elkészül a masina, és hegyekben áll a meló...(csak spekulálok persze
)

Egyébként én már régebben foglalkoztam ezzel a dologgal, de arra a megfontolásra jutottam , hogy hiába a 4 , vagy talán az 5 gb os szabad tárhely mondjuk meg őszintén , hogy előbb , vagy utóbb kevés lesz , és inkább előbb mint utóbb főleg videó felvételre , és egyebekre gondolván.
Ott már egy "engedékenyebb" partíció-kiosztás is elmegy...
Kicsit aggódtunk, hogy mindez valahol a SoC-ban rendelődik össze, de szerencsénkre hamar kiderült, hogy a kimaradt 3 partíció, amit nem toltunk vissza...innentől kezdve már hamar meglett, az ifwi a felelős...