Hirdetés
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Itt a friss Moto G Stylus
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Ezt a fórumot azért hoztuk létre,hogy ne zavarjuk azon felhasználókat, akik még csak most ismerkednek a tablettel, vagy akár az Android rendszerrel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
(téves)
-
válasz
N. Gabi #4423 üzenetére
Szia!
Két dolgot tudok javasolni.
Az egyik, hogy alaplapi, 2.0 portra dugd az eszközt (ne hub-ra, vagy például laptopoknál szokás a belső hub, amikor több külső port mögött egy belső elosztó van, ilyenkor másik gépet kell keresni. És a lehető legrövidebb USB kábellel. Vannak ilyen 20cm darabok, ha tudsz ilyet szerezni, vagy próbálj meg többet, a magyarázat az, hogy olyan alacsony szintű kommunikáció zajlik a flash alatt, amit könnyű bármivel megzavarni. Minden egyéb USB eszközt húzz ki a gépből.
A másik, hogy vidd el egy elektronikai hulladékot gyűjtő telepre, ahol gondoskodnak a megfelelő kezelésről.
-
Sajnos eljárt felette az idő.
Az eredeti gyári programokkal van értelme használni, frissíteni nem érdemes, mert az újabb frissítések (pl böngésző) már újabb rendszerekre vannak (?) optimalizálva, ez a hardver csak küzd velük. Van ami már nem is működik rajta, pl. youtube.
-
Szia! Szerintem próbálkozz meg win10 alatt, úgy tudom volt, akinek sikerült. Ha máshogy nem, win7 kompatibilitás módban. Ezekkel a fájlokkal próbáld meg éleszteni. Ami fontos, hogy alaplapi 2.0 usb-re kösd (néhány laptop belső usb hub-ot tartalmaz, azokkal valószínűleg nem fog működni), a lehető legrövidebb usb kábellel (ha van 20cm, akkor azzal).
-
válasz
Sirlab 2.0 #4403 üzenetére
Hmm... Szóval ez a táblagép nem is open dott, de szerinted azonos az open dott tablettel, ezért megpróbálnád feltenni rá az erre kiadott legutolsó 4.4.2 fw-t. Ha jól dekódoltam a hozzászólásaidat. Fordítóval írsz?
Valószínűleg a CPU-n kívül lehet még benne pár hardverelem, amiben különbözik: talán be sem fog bootolni; talán nem lesz hangja, vagy nem lesz töltés kijelzés, mint ahogy az open dott tablet a látszólag azonos hardverrel rendelkező teclast tablet romjával. Szóval én nem ajánlom. Mit nyersz vele?
Az összefoglalóban arról van szó, hogy amikor a srácok kísérleteztek a partíciók méretének növelésével, nem volt gyári open dott rom a helyreállításhoz, de az egyik teclast tablet romjával újra tudták éleszteni, ha nem bootolt be. Ekkor bootolt a gép, de nem volt hang és töltés visszajelzés. Ezután felmásolva az eredeti mmcblk0boot0.img és mmcblk0boot1.img image-eket, működött a gép, mint az új.
Ha szeretnéd megpróbálni ezt, javaslom, hogy először is csinálj mentést erről a két fájlról, a módszer az összefoglalóban olvasható. Az egész romot is meg lehetne próbálni lementeni, de azt sajnos nem tudom, hogyan lehetséges.
De én lebeszélnélek róla, a videó alapján nem nyersz semmit, funkcionalitásban talán még kevesebb lesz, de ugyanúgy elavult régi rendszer lesz rajta. Személyes véleményem alapján pedig a jelly bean volt a legjobb Android rendszer, már csak ezért sem cserélném le.
-
válasz
Sirlab 2.0 #4401 üzenetére
Szia! Ez milyen tablet? Inkább a beállítások/táblagépről (vagy ha nem magyar, akkor a legutolsó menüpont) csinálj screenshotot, mert ez így elég semmitmondó, de a látható tárhely alapján azt mondom, hogy ezen már az utolsó fw fut, annak is a 6gigás mókolt változata, tehát ezzel nincs más teendőd, mint használni.
-
-
válasz
indigen205 #4378 üzenetére
Szia! Az összefoglalóban minden le van írva, flashelni kell a Teclast rommal. Kell hozzá egy alaplapi USB (laptopok belső hub-ot szoktak tartalmazni, a flasheléshez nem lesz jó) és egy lehetőleg rövid USB kábel.
-
válasz
Makifeju #4367 üzenetére
Próbáld újra, többször. Szerintem olvastam már mástól is, hogy nem jött össze elsőre (másodikra).
Próbáld a lehető legrövidebb USB kábellel, alaplapi USB-re dugva, a hub-okat nem szereti flash-eléskor. A laptopok külső USB csatlakozóit szeretik belső hub-ra kötni, ezért lehet, hogy csak asztali géppel fog sikerülni.
Ha így sem sikerül, akkor valószínűleg hibás lett a nand flash chip az alaplapon. Ez esetben keress meg egy törött kijelzős kollégát a topikból és add el alkatrésznek. -
-
Azt például, hogy root nélkül nem fog sikerülni a play-es terminálos móka. Emlékeim szerint nekem talán azzal sem ment, ezért írtam le a módszert, amivel sikerült, márpedig ahhoz cwm és adb shell kellett.
Ja, igen: cwm recoveryben fel is kell csatolni előtte az SD kártyát, a belsőt is, meg a külsőt is, ha jól emlékszem, akárhová töltöd fel a fájlokat. -
válasz
jackbacsi87 #4350 üzenetére
Hát az enyém 4 éves, de sokat mondok, ha 50x volt töltve. Szóval az enyém hiába használt, talán 80-90%-os lehet még mindig. Én persze nem adom
de lehet másnak is alig használt gajra ment készüléke.
-
válasz
jackbacsi87 #4347 üzenetére
Aliexpress? Mérd le, fizikailag mekkora, olvasd le az adatait és keress hasonlót. De itt meg a másik topikban elég sok a halott, törött gép, olvass vissza, keresd meg a kollégákat privát üzenetben és kérd el tőlük őket donornak.
-
válasz
bolykys #4328 üzenetére
De egyszer csak fel kell ugrania 100%-ra, különben nem tudná mutatni a merülést.
Újraindítás után?
Kikapcsolva mutat valamit töltés közben?
Próbáld meg rámásolni azokat az img fájlokat, amiket csináltál, ha nem hardveres problémája van, szerintem rendbe fog jönni. A sorrend, amit előzőleg kérdeztél, szerintem mindegy. -
válasz
Don Cobra 28 #4322 üzenetére
Szerintem ennek sajnos annyi, ezt házilag nemigen hozod vissza. Valószínű alaplap hibás lett. Add el alkatrésznek, vagy vegyél egy törött kijelzőset, és rakd össze a kettőt.
Esetleg tehetsz egy próbát egy szervizben, hátha olyan rész halt meg, ami javítható. Az usb port szokott kitörni, nézd meg, nem lötyög-e? Az akksi nem merült túl? Régebben volt ilyen, hogy túlmerült akksi miatt törlődött a nand tartalma.
Pontosan mi történt a tablettel, mielőtt kipurcant? -
A flash a teclast rommal segíthet, ha a flash nem megy rögtön, olvass vissza, hogy mi kell hozzá! Közvetlen alaplapi usb, hub nélkül (laptopokban többnyire van belső hub!), minél rövidebb usb kábel, ha lehet 10 centis, és húzz ki minden usb cuccot a gépből, ami nem kell feltétlenül.
-
válasz
kicsi_csira #4277 üzenetére
Nem tudom, kérdezd meg a topikjában...
-
válasz
TheAttifusz #4266 üzenetére
Alaplap / flash hiba. Szerviz vagy kuka...
-
válasz
lemoninter #4251 üzenetére
Látszik belőle valami, vagy teljesen eltűnt? Ha látszik, csak nem éred el, próbáld meg vmi vékony csavarhúzó / fogpiszkáló hegyére kent pillanatragasztóval kihúzni.
A topikban leírták a szétszedés módját, esetleg próbáld meg magad, egy kiélezett bankkártya (bármilyen plasztikkártya) jó hozzá, ha jól emlékszem valahol a hangerő gomboknál lehet megkezdeni a burkolatot, aztán szépen le tudod fejteni. -
Tölt az, csak az akku kijelzés rossz. Ha nem töltene, már rég nem látnád a "teljesen lemerült" feliratot.
Keress utána a topikban arra a két fájlra, amitől meg fog javulni, illetve van egy újrapartícionáló script, ha azt lefuttatod, attól is rendbe fog jönni. Úgy emlékszem legalábbis... -
"Arra gondoltam, hogy van valami normálisan működő rom rá."
Ebből gondoltam, hogy a gyári szerinted nem normálisan működő.
Nem azért, mintha annyit használnám, hogy kiderülne, ha nem működik rendesen, én gyakorlatilag csak képnézegetőnek használom, azt is elég ritkán.
Maga a proci egyébként mintha tényleg előfordult volna Windowsos tabletekben, igazad van, elvileg mehetne rá Windows is, gyakorlatilag egyrészt nem sok köszönet lenne benne a ram és a nand mérete miatt, másrészt meg a topik elején vki leírta, hogy milyen architektúrális különbségek miatt nem lehetséges rátenni. -
Szia! Sajnálatos a történet nagyon. A legolcsóbb megoldás: szerezz egy törött kijelzőset, van bőven a másik topikban, és használd ezt donornak...
Megnéztem a log-ot, és szerintem nem flash gond lesz, hanem akksi. Amit beillesztettél, abban írja is, hogyFirmware download completed. Continuing to OS...
és utána
02/10/17 16:40:38.340 INFO : XFSTK-STATUS--Timeout to detect the device, make sure to charge up your phone before flashing
Ha ügyes vagy, szedd szét, és próbáld feltölteni az akksit, vagy kicserélni.
-
válasz
***ANDRÁS*** #4091 üzenetére
Szia! Szerintem bármilyen szabványos akkut beletehetsz, ami belefér, de a másik topikban van egy donorjelölt is.
-
válasz
Thowra123 #4014 üzenetére
Profi vagy. Sajnos a készülék valóban hajlamos az említett két hibára, alaplap és flash miatt szoktak hirtelen halált halni. Valószínűleg pont egy ilyen van nálad. Ha látszik a cpu, akkor a flash-re gyanakszom. Ha csak szoftveres gondja lenne, abból nagyon jól visszahozható egyébként.
-
válasz
Thowra123 #4008 üzenetére
Ezt melyik csomag produkálta? A másodikkal próbáld, a hivatalossal. Az elsőt szerintem bekapcsolt állapotból kell indítani.
A gép vagy a kábel is lehet gond. Rövid usb kábelt használj és alaplapi usb-t. Laptopról többeknek nem sikerült flashelni, mivel belső usb hub-ot tartalmaznak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPad Air 3 & Apple Pencil 1 - hibátlan állapotban
- Apple iPad Mini 6, Starlight, 64Gb , Wifi+Cellular ( Sim ) független, új állapotú + Pencil
- Hibátlan, karcmentes Kobo Libra Colour Black e-book olvasó ~ 20 hónap magyar bolti garival! -
- Apple iPad Air 6 gen ,M2, új, garanciális , 13'' Blue, új ,soha nem használt, 128Gb + Pencil
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B360M i7 8700K 32GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 6GB Zalman S2 TG Be quiet! 500W
- NVidia Quadro K620 2GB DDR3 PCi-e videokártya
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 15 Pro Max 256GB, Újszerű, Független, 96%, Dobozával, Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest