Hirdetés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- Huawei P50 Pro - emlékkép
-
Mobilarena
Ezt a fórumot azért hoztuk létre,hogy ne zavarjuk azon felhasználókat, akik még csak most ismerkednek a tablettel, vagy akár az Android rendszerrel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Sziasztok! Egész este abban mesterkedtem, hogy hogy lehetne a gigászi /log partíciót valahogy felhasználni vmi hasznosabbra, mint amire most van használva (semmire). Megpróbáltam egy üres mappát symlinkelni a belső sd kártyára, de hiába adtam mindenféle írási/olvasási jogot neki, csak root joggal lehet megnyitni. Van erre vmi megoldás szerintetek, vagy hülyeség az egész?
-
nagyúr
-
nagyúr
Az utóbbi sdcard-os kérdés teljesen független a "log partíciós gányolás"-tól. :p
Így már értem, köszi! És arra rosszul emléxem, hogy vkinek sikerült gyári romon megoldani az sd-re telepítést egy xml fájl módosítással, vagy csak álmodtam? Vagy ezt is az az sd modos rom tudja? -
nagyúr
válasz Orionhilles #228 üzenetére
És meg tudod találni, hogy mi a különbség a mi fájljaink és az ebben lévő fájlok tartalma közt? Marha kíváncsi vagyok. Be tudod másolni ide a fájlok tartalmát? Én nem tudom kicsomagolni.
-
nagyúr
<permission name="android.permission.READ_EXTERNAL_STORAGE" >
<group gid="sdcard_r" />
<group gid="media_r" />
</permission>
<permission name="android.permission.WRITE_EXTERNAL_STORAGE" >
<group gid="sdcard_r" />
<group gid="sdcard_rw" />
<group gid="media_r" />
<group gid="media_rw" />
</permission>Mindkét helyről hiányzik a media_r az op3n dott-on. Erre gondoltál?
-
nagyúr
válasz Orionhilles #232 üzenetére
Ezzel be lehetne kapcsolni azt ART vm-t? Én tuti nem szivatom meg magam, de már kerestem a lehetőséget a fejlesztő menüben...
-
nagyúr
Sosem használom a google translate-t magyarra fordításra. Egyszerűen annyira trágya a végeredmény, hogy nehezebben tudom végigolvasni, mint az angol eredetit. Viszont pl orosz, francia stb szöveget szoktam vele fordíttatni, de azt meg angolra, mert azt elég jól csinálja, és esküszöm jobban megértem, mint amit magyarul kiokád magából, pedig nem vagyok nagy angol tudós.
-
nagyúr
Ha sikerül ráhekkelni a saját romját átpartícionálás után, úgy, hogy reprodukálható lesz az enyémen is, vendégeim vagytok egy rekesz sörre. Komolyan.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Srácok, ezt a "teclast klónt" megtaláltátok már?
Vido m6c
http://www.orientdeal.com/vido-yuandao-m6c-7.9-ips-screen-android-4.2.2-intel-atom-z2520-dual-core-16gb-tablet-pc-w-bluetooth-otg.html -
nagyúr
válasz _Soma77_ #344 üzenetére
Bocsi...
Amúgy azt hittem, hogy a wifi is a SOC része, és ugyanaz a SOC ugyanazzal a wifivel jön. Nem így van?
Az nem lehet, hogy mégis ment volna ezzel a rommal minden, csak a teclast rom elb.szarintotta a gépet? Mert hogy azóta ugye a saját romjával se megy a wifi. Az akkulekötős megoldást próbáltátok amúgy? -
nagyúr
És tessék mondani, mi fog történni, ha egyszer csak jönne egy 1G-s ota lollipop fw upgrade, és a cache partíció csak 500mega?
-
nagyúr
válasz _Soma77_ #396 üzenetére
Nagyon nagy nektek srácok!
Egy kérdés: működésben, sebességben, megbízhatóságban a 4.2-es teclast rom milyen a gyári 4.4-es kitkat-hez képest? Mármint ha van tapasztalat, és tegyük fel, sikerül megoldani a wifit is?
Mert több előnye lenne számomra jelen esetben a régi rendszernek, kezdve a programok áthelyezésétől a külső kártyára, egész addig, hogy elfutna rajta a kedvenc böngészőm flashtámogatással (talán).[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
válasz syler123 #487 üzenetére
Hát fentebb írták, hogy szinte lehetetlen téglásítani, ez azért bizalomra okot adó kijelentés.
Én jelen pillanatban azért nem vágok még bele, mert egyrészt elférek (még), másrészt sok embernek lett az első hetekben hibás a készüléke (hirtelen halál, elromlott az usb) és nem akarom kísérteni a sorsot azzal, hogy nullázom a garanciát. Várok még pár hétig, hogy megmarad-e a gép. Addig pedig szerintem elkészül az egyklikkes megoldás, ahogy az itteni buherátorok lelkesedését elfigyelem.
Másrészt meg inkább érdekelne egy jól működő 4.2-es teclast rom, sztem használhatóbb lenne vele a kis gép. -
nagyúr
válasz _Soma77_ #490 üzenetére
Na igen, az a félelmem nekem is, hogy az usb romlik el egy ilyen módosítás után, az az egyik gyenge pontja a gépnek. Egyéb szoftveres gondok, főleg ha teljesen beadja a kulcsot, nem aggasztanak, mert utóbbi esetben a szervizben sem mondják meg, hogy módosítás történt.
A sima rootolást meg el lehet tüntetni supersu menüből, ha besz.na az usb. -
nagyúr
válasz _Soma77_ #512 üzenetére
Én köszi a türelmet és a válaszokat, túl aprólékos vagyok, ha egy szövegben egy szót nem értek, inkább rákérdezek, ebből bajom még sosem származott. Amúgy semmi bajom a parancssori mókolásokkal, csináltam már sokat, nehogy sürgetésnek vagy hasonlónak érezzétek. Csak ugye mindig az emberi tényező a legnagyobb hibaforrás.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz RoundRobin #628 üzenetére
Köszi az info-t! Esetleg a framework-res.apk csereszabatos lehet? A navi bar miatt kérdezem, úgy emléxem ez a fájl tartalmazza, és akkor lenne normális 3 ikonos navi bar a kijelző alján. Szólj, ha hülyeségeket írok.
edit: most látom annak is ilyen zsúfolt a navibarja, a kérdés attól még áll. Engem amúgy csak a screenshot gomb idegesít, anélkül szimmetrikus lenne a navibar.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz RoundRobin #649 üzenetére
Lehet belevágok navi bar-t szerkeszteni, úgy 2 éve csináltam utoljára, csak deodexelt rommal. Ez meg odexelt, vki tudja, hogy azt hogy lehet szerkeszteni? (odex fájl sajnos nem tudom hogy készül és mire való...) Bocs az offért. Nem szeretném, ha újraindítás után fekete kijelzőfogadna FC dialógusablakokkal.
-
nagyúr
válasz RoundRobin #661 üzenetére
Nemnem, én a gyári systemui.apk szerkesztésére gondoltam, meg arra, hogy van mellette odex fájl, vagyis nemtom tudom-e egyszerűen szerkeszteni.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz RoundRobin #670 üzenetére
Szóval ha szerkesztem a systemui.apk-t és törlöm az odex fájlt, akkor azzal csak annyit érek el, hogy nem lesz android framework-öm és kezdhetek káromkodni? Jó volna, ha vki megcsinálná nekem, aki ért hozzá...
-
nagyúr
A mellette lévő odex fájlt törölni kell vagy otthagyni?
(#1104) Abel (vagy aki épp fent van és tud nekem válaszolni ): az egyklikkes újrapartícionáló scriptet tanulmányozom épp. Csak művelődés céljából kérdezem, hogy ezzel azért nem kell a
dd if=/dev/block/mmcblk0boot0 of=/external_sd/mmcblk0boot0.img
dd if=/dev/block/mmcblk0boot1 of=/external_sd/mmcblk0boot1.img
a flashelés után, mert a partícionáláskor nem törli azokat és így megmarad az eredeti két boot partíció?
Hogyhogy nem törlődnek, mikor a lemez újra lesz partícionálva? Köszi a választ! -
nagyúr
Srácok, akik feltettétek az asphalt 8-at: 1,43G helyigényt ír a play. Ezt ti újrapartícionált tabira tettétek fel? Már csak azért kérdezem, hogy ezekszerint az 500MB-ra lecsökkentett cache nem kavart be a telepítésnek. Vagy ez is indulás után tölti le magának a sokat? Nem tudom, mert helyszűke miatt el se kezdtem a letöltést.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz RoundRobin #1393 üzenetére
Akkor biztosan nem a cache-be, oda szerintem csak az ota frissítések kerülnek.
A play se hiszem, hogy oda tölt le telepítés előtt. Pont ezért is lehet, hogy bizonyos memóriatöltöttség felett már nem enged telepíteni. -
nagyúr
Khm...
Csak addig piszkált a kisördög, amíg megcsináltam én is.
Az Ábel-féle v2-es egyklikkes módszerrel csináltam, minden gond nélkül. Kicsit izgultam, mert túl gyorsan ment. Igaz a driveres mélytorkozást én már letudtam a rootoláskor, úgyhogy az már rendben volt.
CWM-el csináltam backupot és vissza is állítottam.
Most töltődik az Asphalt8.
Köszönöm mindenki munkáját, és komolyan írjátok meg, hová küldhetem a sört/pizzát/pucér masszőrlányokat!Megjegyzés: mennyire durván lassú Nand lehet ebben a tabletben, ha a cwm backup külső sd-re gyorsabban készült el, mint a belső memóriába? (Először véletlenül oda csináltam a backupot, azért tudom)
Megjegyzés2: megköszönném, ha vki csinálna egy partition.tbl fájlt nagyjából az eredeti kiosztással, meg egy módosítatlan system.img-t, arra az esetre, ha véletlenül gariztatni kéne a készüléket, mert elég praktikus, hogy (ha az usb, a power és a vol+ gombok működnek) beavatkozás nélkül vissza lehet vele állítani a gyári állapotot. Tehát akkor is, ha pl a digitizer romlik el.
-
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Autós topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- BestBuy topik
- Mi történik egy netes csalás után?
- További aktív témák...
- Apple iPad Air 5 (2022) 64gb M1 chip - Makulátlan, Apple garancia, akár beszámítással
- Samsung Galaxy tab A 6
- Apple iPad 10th Gen Wi-fi 64GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Ipad pro 12.9 3. gen 256GB Wifi+Cellular, némi hibával, üzletből
- Apple iPad (2017) Wifi + 4G 32GB, Megkímélt Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest