- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iOS alkalmazások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone SE 4 dummy pózol a kamerának
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
-
Mobilarena
Ezt a fórumot azért hoztuk létre,hogy ne zavarjuk azon felhasználókat, akik még csak most ismerkednek a tablettel, vagy akár az Android rendszerrel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abel
tag
válasz RoundRobin #894 üzenetére
Már megírtam a scriptet, épp fut. Kíváncsi vagyok sikerül-e brickelni a cuccot
Az előző system.img-t töröltem, nem volt jó. A helyes parancs ext2simg ha valaki rákeresne egyszer. -
RoundRobin
aktív tag
resize2fs program will resize ext2, ext3, or ext4 file systems.
It can be used to enlarge or shrink an unmounted file system located on device. If the filesystem is mounted, it can be used to expand the size of the mounted filesystem, assuming the kernel supports on-line resizing. (As of this writing, the Linux 2.6 kernel supports on-line resize for filesystems mounted using ext3 and ext4.
Vennék: 286-os (esetleg XT) alaplapot.
-
RoundRobin
aktív tag
válasz _Soma77_ #887 üzenetére
Gondolkoztam és arra jutottam, lehet, hogy mégis csak megérné a fasboot-ra irni scriptet.
A fastboot-droidboot páros lehet, hogy nem olyan kényes a kapcsolatra, mint a flash tool, hiszen, bár egy frontend, de az ellenoldal csak a kopasz hardver.
A root-oláskor is flashel a fastboot, mégsem okozott ez problémát senkinél, igaz az adatmennyiég is kisebb volt, de akkor ment 1.1-es USB-vel is, nem voltak gondok.
Lehet, hogy az intel site-ról általad belinkelt fastboot script is ezért készült. Amondó vagyok, hogy a reparticionálást és az ifwi.bin file-t fasboottal kéne megoldani, utána pedig CWM-ből egy saját backuppal kész is lenne a feladat.nos?
-
vferi90
tag
válasz _Soma77_ #885 üzenetére
Az a baj, hogy én sem értek hozzá, csak most így el kezdett érdekelni a dolog, és egy ötlet volt. Mert ugye amikor felteszem a teclast romot, elindul ugyan, de driverek miatt nem megy a wifi, bluetoot, aksi, stb. Viszont a system partíció visszaállítása után meg már jó minden. ezért gondoltam, hátha.
Note9
-
tiki
tag
válasz _Soma77_ #887 üzenetére
Persze hogy nem egyértelmű .Csupán magára a nand méretbeli egyezőségére , illetve szórására lettem volna kíváncsi , ha egyáltalán van , vagy lenne.De mivel nem tudjuk , hogy az átszabás után ki mit telepített még fel , így ezt nem tudhatjuk már.
Elvileg egyezni kellene , gyakorlatilag lehet némi eltérés , de szerintem akkor sem lenne olyan nagy , hogy az szembetűnő lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Orionhilles
senior tag
Mert az a szabad hely...
Ha valaki azonnal tele rakja, persze, hogy más lesz...
Más: a repartos scriptet nem lehetne létrehozni? Akkor nem kéne a tool, úgyis az egész "csak" egy GUI, nemde?[ Szerkesztve ]
– Yet, thou serves with thine eyes clouded in chaos. Thou, bound in the cage of madness. I am he who commands those chains – Fate/Zero Berserker Mad Enchantment
-
_Soma77_
tag
nem a system partícióval van a gond, hanem a boot partícióval, amelyben benne van a hardver felhúzása. A teclast nem ugyan olyan wifi chippel, front kamerával, audio chippel és usb áramkörrel van szerelve, így ezekhez a perifériákhoz drivert kell belehegeszteni, hogy működjenek. (Miután flash-elted a tabodat, és legelőször beboot-olt a "strandpapucsos",na az pont ilyen sz.r volt, nem működtek rajta dolgok)
Ha vállalkozol rá, és tudod, hogy kell, akkor el lehet kezdeni buherálni a hardver közeli réteget, hátha összejön valami. Én nem nagyon értek ehhez. Meg kernel forrásunk sincsen, ami elég nagy baj, sajnos.
-
dobosh
csendes tag
Üdv. mindenkinek!
Először is szeretném megköszönni mindenkinek a segítséget, legfőképp azoknak, akik megoldották a partícionálást és a kész megoldást megosztották (_Soma77_) mindenkivel.
Én még kb. két hete rontottam el már a kezdeteknél, amikor nem készítettem teljes mentést.
Az itteni megoldásnak is számtalanszor nekifutottam, mindig egy-egy lépéssel előrébb jutva.
A lényeg, hogy sikerült megoldanom, az alábbi hsz-sok tartalmazzák a megfelelő hivatkozásokat.
Tegnap még nem sikerült, de aludtam rá egyet és ma délelőtt mindenféle uninstall nélkül frissítettem a megfelelő drivereket és rá kellett jönnöm, hogy ezeknek korábbi változatai miatt nem sikerült végig csinálni eddig.iSocUSB-Driver-Setup-1.0.1.exe
IntelAndroidDrvSetup1.2.0.exe
PhoneFlashTool_3.1.8.2_win32.exeEzeket telepítve a Flash-elhető ROM (Android 4.4.2_Op3ndott):-mal, a módosított xml fájlal(sleep 25000 törlése).
Szükség volt még a lementett (rootolt) system.tar.gz-re és a 2db backupolt boot image fájlra (mmcblk0boot0.img és mmcblk0boot1.img), amiket a microsd kártya gyökerébe másoltam.Az update leírást pontosan követve a leírt driverekkel sikerült megoldanom Win8.1 64bit rendszer alatt.
http://itcafe.hu/tema/op3n_dott_tablet_melyviz/hsz_351-351.html
http://itcafe.hu/tema/op3n_dott_tablet_melyviz/hsz_396-396.html
http://itcafe.hu/tema/op3n_dott_tablet_melyviz/hsz_444-444.html
https://drive.google.com/file/d/0B4jsklc1MZbdMVVmbHlpN3ZYV1E/view?pli=1Mégegyszer köszönet a segítségért
és sok sikert azoknak, akik ezután kezdenek hozzá!
Biztosan sikerülni fog mindenkinek![ Szerkesztve ]
-
tiki
tag
válasz _Soma77_ #882 üzenetére
Ha felrakott nem tudni.Viszont én pont arra lettem volna kíváncsi , hogy például 10 tabletten egyforma rendszerrel megcsinálni , és semmi változtatás.Szerintem lenne különbség annak ellenére , hogy minden egyforma , és egyformán lenne csinálva.
Pontosan meg lehetne tudni kinek kinek mennyi maradna abból a területből ami még a nandban szabadon maradna.A rendszer ugy is egyforma mindenkinél tehát 4,9GB , de a többi már nem .
Ilyen esetben lehetne kiszűrni , azt , hogy kinek milyen stádiumban van a nandja.[ Szerkesztve ]
-
_Soma77_
tag
Miért is lenne ugyan az, hiszen az a szabad terület, amiről te beszélsz.
Én pl átparticionálás után feltettem a Play-ből a Disk Infót, egy music playert, meg még nem tudom mit, és csak utána csináltam fotót. Képek, Vidók mérete is más...Persze hogy más a szabad tárterület.
Gondolom ő is felrakott ezt-azt, nem egyből dobta fel a képet, hanem kipróbálta előtte hogy müxik-e.
-
vferi90
tag
-
tiki
tag
A partícionálással nem feltétlenül kell formázni , ha előtte már volt formázva , és csak partíció méret változás történik , vagyis osztódás.De ha logikailag nézzük , és egy maghajtó logikai címzései megszűnnek , mert a logikai címzés is törlődik, tehát nem lesz 1, 2,3 részre osztott Device , csak egy , akkor viszont ott törlődik minden , és valóban az újabb kiosztás , vagy feldarabolás után formázni kell ez tény.
-
vferi90
tag
Na minden szívás ellenére meglett, így utólag belegondolva, nem is olyan nehéz...
Köszi Nektek akik összehoztátok ezt, és köszi a segítséget...Note9
-
_Soma77_
tag
válasz RoundRobin #870 üzenetére
lehet, hogy rosszul emlékeztem, majd megnézem (fáradok )
-
_Soma77_
tag
válasz RoundRobin #865 üzenetére
a partíció manager-ekben is ott a format gomb, mert ha átparticionálsz, utána formáznod kell, próbáld ki az sd kártyádon. csinálj rajta egy külön partíciót. - szerintem kell a format, de lehet rosszul emléxem (már fáradok)
[ Szerkesztve ]
-
_Soma77_
tag
válasz RoundRobin #866 üzenetére
a launcher flash-el droidból, azért kell a droid mert ott van fastboot. (lehet h tévedek)
"%GOOGLE_TOOL%fastboot" flash /tmp/recovery.zip %RECOVERY%
"%GOOGLE_TOOL%fastboot" flash /tmp/recovery.launcher %LAUNCHER%"%GOOGLE_TOOL%fastboot" flash %OEMTRIGGER% %TRIGGER%
echo.
echo issue fastboot oem %OEMCMD% command to start cwm recovery:
"%GOOGLE_TOOL%fastboot" oem %OEMCMD% -
RoundRobin
aktív tag
válasz Keeperv85 #861 üzenetére
FAT filerendszerek alatt biztos, hogy nem töröl, ez tény, kipróbáltam. Te is megteheted. Törölsz egy particiós táblát, ujra csinálod azonos kiosztással és ott lesz a fat tábla és minden korábbi adat.
Szerintem linux alatt sem törlődik, mert akkor nem kellene ujraformázni a particiókat. Mondjuk ext filerendszerekkel nem vagyok képben, de erősen feltételezem, hogy ott sem törlődik adat. Gondolj bele, a partició menedzserek hogyan méreteznének át, ha egyszer az átméretezés egyúttal töröl is? Jó, tudom, létezik temp de ezt csak az adatok átmozgatásához használják, ha a partició, pontosabban a filerendszer végén van érdemi adat.Vennék: 286-os (esetleg XT) alaplapot.
-
_Soma77_
tag
válasz RoundRobin #860 üzenetére
miért baj az? a tethered CWM is csak így tud bejönni droidból, flash-eléssel...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz RoundRobin #858 üzenetére
A CWM-ben/hez van egy futó kernel! Particionálás alatt olyanod nem lesz! Egyébként a CWM sem sokat használja a memóriát, max cachel benne.
Szerintem az át-particionálás töröl, mivel katasztrofális vége lenne, ha pl. a 750MB-os system-et 300-ra zsugorítod, a tartalom meg ott marad...
-
_Soma77_
tag
egy mentés a dolgairól, mert a leírásban a mentések csak egy factory reset-hez hasonló állapot visszaállításához kellenek csak...a /data és /cache stb. partíciókat mindenkinek magának kell backup-olnia előtte, mondjuk CWM-ből, ha viszont szeretné látni őket.
szerk: igen, azok a system app-ok voltak, a felhasználói app-ok a /data-ra települnek. ha azt nem mentetted előtte, akkor minden ugrott sajnos
[ Szerkesztve ]
-
RoundRobin
aktív tag
-
Keeperv85
nagyúr
válasz RoundRobin #853 üzenetére
Szintén lehetetlen: nem fogsz hozzáférni sehogy a memóriához, pláne nem rezidens módon...
-
Mokush
tag
válasz _Soma77_ #854 üzenetére
Úgy csináltam, ahogy a leírásban van. Backup, flash, cwm-ből visszapakol. Kellett volna még v.mi?
Szerk: becsomagolásnál láttam app tartalmú sorokat, kicsomagolásnál ez nem tünt fel + tényleg jóval kevesebb ideig tartott. Visszaállításnál is a T3 opció kell?[ Szerkesztve ]
-
_Soma77_
tag
erre érdemes vetni egy pillantást [link]
-
Keeperv85
nagyúr
válasz RoundRobin #848 üzenetére
Nem lehetséges, ugyanis a re-particionálás feltörli a meglévő meghajtók tartalmával a padlót... szóval kidobja őket. Az új system üres, tehát flashelni kell, ha tetszik, ha nem!
-
Mokush
tag
válasz _Soma77_ #782 üzenetére
Kész!
Van 4,9GB helyem. Az USB miatt rengeteg szívás volt vele (reboot után más porton tért vissza), de végül a sleep nélküli xml-lel ment a flash. Utána strandpapucs megvolt, CWM megvolt. Most már csak annyi a gond, hogy kb. teljesen gyári állapotban van. Egyik app-om sincs meg. A tgz kicsomagolása egyébként jóval kevesebb időt vett igénybe, mint a becsomagolás. A tgz mérete 467MB volt (ha jól emlékszem).
Hogy tudom visszaszerezni a dolgaimat? -
RoundRobin
aktív tag
-
_Soma77_
tag
no, ez meg érdekes lehet [link] ha esetleg szeretnénk elhagyni az intel flash tool-ját, mint GUI, és írni mondjuk egy szkriptet, ami megcsinál mindent. A bootloader flash-elésén kívül a zöme egy nagy adag fastboot parancs (a tool a wrapper), amit simán lehetne szkriptesíteni - szerintem. Ha az ifwi-it is sikerülne legyártani a mmcblk0boot0/1 file-okból (talán csak a checksum hiányzik a végéről), akkor nem kellene kínlódni a teclast-os rommal egyáltalán. Lenne Op3n Dott-os ROM-unk, és a flash-elés is egyszerű lenne, mit a faék.
Csinált már ilyet vki korábban? Parancssoros flash x86-ra?
[ Szerkesztve ]
-
vferi90
tag
válasz _Soma77_ #735 üzenetére
Na az volt a baj, hogy Win8.1-em van 64-bites, és ezzel minden csatlakozásnál az eszköszkezelőben hozzá kell adni a drivert manuálisan, és akkor már tud kommunikálni CWM alatt is a tabbal. Reggel már nem volt időm befejezni, mert munkába kellett menni, most kezdem megint, mert ugye újra kell flash-elni, meg stb. Szóval nemsoká jövök a fejleményekkel...
Note9
-
RoundRobin
aktív tag
válasz _Soma77_ #806 üzenetére
simán lehet a nand is sz.r. valszeg ezért hal bele egy csomó gép az update-be szép kis USB-s ikont hagyva maga után.
Annak oka valószinűleg az, hogy a tab-ok nem azonos firmware-rel kerültek ki és van köztük olyan, amit nem kellene frissiteni, mégis megtörténik. Az első ota tartalmaz droidboot és boot update-et, csak éppen ezek az update-ek elég öregecskék. Egyes gépeken gyak. felülflasheli a régi update az új, működőképeset. Aztán meg, egyszerűen nem indulnak a tabok.
-
Keeperv85
nagyúr
Mert nem képfájlból kell...
Kifelé:
simg2img system.img system.raw
Ezzel lesz a raw lemezkép! Aztán ezt fel kell dolgozni partedben, hogy pontos méret infónk legyen:
sudo parted system.raw
unit B
printKi fogja írni a lemezkép adatokat, többek közt a méretét bájtban.
quit
Fel kell csatolni:
mkdir mnt
sudo mount -t ext4 system.raw mntItt az mnt alatt azt csinálsz, amit akarsz, pl:
sudo gedit build.prop
...és így tovább...
Aztán vissza csomagolás:
sudo make_ext4fs -s -l 900M -a system system_new.img mnt/
Nyilván a neked kijött méretet add meg!
Utána már csak le kell választani a csatolt képet...
sudo umount mnt
Kész!
Hopsz... Windows... na az nem jó barátja az Androidnak... Oda minimum Terminal emuláció kell, pl. Cygwin...
[ Szerkesztve ]
-
Carline
őstag
válasz Keeperv85 #799 üzenetére
Samsungok system képe is így van csomagolva.
Van is simg2img programom, de visszafelé nincs.
Sima képfájlból nem tudok simg félét csinálni.
Win alatt csomagolom ki. Ott is szeretném vissza.[ Szerkesztve ]
˙ɐʌloɹoslǝɟ ʞɐuuɐʌ ʞouoɟǝlǝʇ ɐ ɹɐɯ ɐɯ 'ʞɐʇloʌ ᴉɐʇɐpɐ ƆԀ sǝ doʇdɐl ɐ uǝƃǝɹ ʇʇI
-
_Soma77_
tag
valószínűleg igazad van, jó lenne kipróbálni (valszeg úgysem fogom kibírni, és vállalom a konfliktust inkább a srácokkal )
még egy (laikus) kérdés a gurukhoz (csak hogy értsem): ha én írok egy app-ot, ami su-t kér, és kap, mi akadályoz meg abban, hogy szétmodoljam a /system-et? (/system alapból read-only-ra van mount-olva?)
[ Szerkesztve ]
-
Keeperv85
nagyúr
Ez egy érdekes gondolatmenet, csak éppen nem vezet sehová! Ugyanis van egy apró bibi: a driver mint olyan a monolitikus kernel része! Linux alatt, mint olyan,külön driver NEM létezik, így Android alatt sem. Ha egy eszközöd nem ismerte fel a tab, azt nem is fogja! Ha pedig csak egy szoftvert kell telepítsem hozzá, az egyfelől nem driver, másfelől nem a system-re megy, hanem a data-ra, amihez viszont nem kell root, következtetésképp a system soha büdös életben nem módosul...
-
tiki
tag
Egy nand hiba mindenre kiterjed legyen az Data, vagy system partíció , ha sérül mondjuk a system partíció agyhalott lehet a gép, ha sérül a Data pertíció kevesebb marad a felhasználható tárhely..De mint írtam , és figyelgettem eltérő tárhely eredmények születtek mindenkinél , ez persze , mint írtam a sokféle rendszernek is betudható nem pont nand hibának.De szerintem 10 tableten elvégzett ugyan olyan rendszer , és ugyanazzal a partícióval is más más eredmények születnének.
-
_Soma77_
tag
-
Abel
tag
válasz _Soma77_ #808 üzenetére
system.tar.gz-ből macerás megoldani.
Én így csináltam:
terminal app-ból (vagy CWM adb shell):
su
dd if=/dev/block/mmcblk0p8 of=/sdcard/system.imgLinuxos gépre átmásolod, felrakod a android-tools-fsutils packaget, azán img2simg system.img system.simg
Elvileg ennyi, aztán hogy megy-e, az más kérdés -
tiki
tag
válasz Keeperv85 #809 üzenetére
Nem üzemképtelen , csak amíg nincs a drájver a gépen , addig nem látja stb .
Hiába az intel alap nem biztos , hogy minden hardver drájvja gyárilag benne van , és fel is ismeri .Nyilván , ha egy tab rendelkezik alapból mindenféle modullal annak drájverének szerepelnie is kell az adott rendszerben , de , ha mondjuk ebben az OPn3 dott tabletben nincs fizikailag GPS , mert tuti nincs , akkor egy külső csatlakoztatott modult nem fog felismerni , csak egy csatlakoztatott elemként látja , és addig működni nem fog amíg drájver nem lesz a tabon hozzá. -
-
tiki
tag
válasz _Soma77_ #806 üzenetére
Egyébként ez , akkor válik érdekesebbé , amikor fogy a hely , és pedig nem lett rátéve a gépre semmi.Tehát fogy a memóriának azon része ami még használható.Egyébként én abban teljesen biztos vagyok, hogy full egyforma eyste img , most vegyük a tiédet , amit mindenki feltesz ugyebár.Mindenki új partíció , és csak a te lehúzott mentéseid mennének mindenki gépére, tehát nem a saját elmentett rendszerük.Tuti , hogy nem egyforma szabadon felhasználható tárhelyet kapnának .Én pont ezt figyeltem , hogy sosem láttam , azt , hogy totál egyforma lenne mindenkié , aki megcsinálta .Viszont ehhez persze az kellene , hogy egyforma rendszer lenne , de ez szerintem már mindenkinél más , és más, ezért nehezebb eldönteni , hogy kinek ennyi , kinek annyi , és miért.Ezzel kilehetne szűrni , hogy kinek milyen állapotban van a nandja.
-
Abel
tag
válasz _Soma77_ #802 üzenetére
Csináltam is egy op3ndott-os ELVILEG flashelhető system.img-t img2simg-vel (linux, android-tools-fsutils package). A saját rootolt, nem update-elt tabletemről van.
Kipróbálni sajnos nincs időm, aki érez elég bátorságot hozzá az megpróbálhatja flashelni. Nagy kárt nem okozhat, max újra kell flashelni a teclast-osat.
Letölhető innenHa ez menne, akkor már csak az ifwi.bin-t kell megoldani, de ahhoz nem merek hozzányúlni (egyelőre) az utolsó byte-ok miatt.
-
_Soma77_
tag
válasz Keeperv85 #805 üzenetére
ehhez a részéhez annyira nem értek, így itt minden hsz.em erősen szvsz . köszönöm az infót! (én is nagyon sokat tanulok itt...köszi!)
szerk: köszi az infót az image-formátummal kapcsolatban! javaslat tool-chainre, hogy a le-backupolt system.tar.gz átalakítható legyen ilyen formátumra?
[ Szerkesztve ]
-
-
_Soma77_
tag
simán lehet a nand is sz.r. valszeg ezért hal bele egy csomó gép az update-be szép kis USB-s ikont hagyva maga után. (szerviz is max. újratolja a flash image-et, ha megvan nekik (!), de szerintem nincs. inkább levesznek a polcról egy cseredarabot, aztán kész, vagy vissza Kínába, és onnan kapnak csere darabot. így érthető lenne a 3 hetes átfutási idő, mert különben a flash-elést 10 perc lenne megcsinálni. és a szervíz sem tud semmit a te ANDROID_ID-dről, meg semmiről, full flash, aztán jólvan, én ezt csinálnám --- szigorúan szvsz)
-
Keeperv85
nagyúr
válasz _Soma77_ #802 üzenetére
Semmit sem csinál egyik root képes app sem magától a system-en! Kizárólag a root képes fájlkezelők tudnak fájl szintű műveleteket végezni, felhasználói beavatkozással!
szerk:
aapt? Nagyon rossz felé gondolkodtok, semmi köze az adb-hez annak, amit mutattam! (Nem úgy az aapt-nek ugye...) Mezei unix lemezkép, tök egyszerűen oda-vissza lehet vele dolgozni. Kb. a shipped romok 99%-a ilyet használ már.
[ Szerkesztve ]
-
pocokxx
Közösségépítő
Ja igen, a képernyőkép kimaradt.
[ Szerkesztve ]
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
_Soma77_
tag
nem tudom, mi lehet az oka, de a /system mindenkinél más-és más, mivel fel-le települhetnek cuccok, főleg ha van root a gépen. Egy root-olt gépen mindenki megbízik azokban az app-okban, amik root-joggal futnak, de tudni csak kevesen tudják, mi hova épül be, és milyen módosításokat hajtanak végre a /system-en. Így kitalálni, hogy mi lehet az oka, szvsz nem könnyű (ha egyáltalán lehetséges)
és elvileg a broken-pipe sem lehet gond, ha nincs más probléma.
(gzip complains with Broken pipe
If you use the commands described above to extract a tar.gz file, gzip sometimes emits a Broken pipe error message. This can safely be ignored if tar extracted all files without any other error message.
The reason for this error message is that tar stops reading at the logical end of the tar file (a block of zeroes) which is not always the same as its physical end. gzip then is no longer able to write the rest of the tar file into the pipe which has been closed.
This problem occurs only with some shells, mainly bash. These shells report the SIGPIPE signal to the user, but most others (such as tcsh) silently ignore the pipe error.
You can easily reproduce the same error message with programs other than gzip and tar, for example:
cat /dev/zero | dd bs=1 count=1forrás: [link]
) -
tiki
tag
válasz _Soma77_ #798 üzenetére
Igen szerintem is így kellene lennie viszont sose lehet tudni.
A másik az most hirtelen gondolván , hogy lehet a nand is hibás valamiért .Azt tudjuk , hogy gyártás során is keletkeznek a nand ban hibák , de ezt ott a gyári programozás során átugorják , és folyt köv a következő résznél.Viszont itt a formázás során ugye az új partíció kialakulása során újra előjönnek a hibás részek is a nandban , és ez mindenkinél más , és más.Ez a hiba lehet több lehet kevesebb , szerintem innen adódhat a méretbeli különbség.
Új hozzászólás Aktív témák
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Politika
- Elektromos cigaretta 🔞
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iOS alkalmazások
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
- iPad Pro 12.9" 4Gen. 2020/256GB Wifi/1 hónap gar./Akku 89%/p3980
- Apple iPad Air 6gen ,Space Gray,M2, 11'',256Gb, Wifi+Cellular (eSim) független, új, 2027.12.ig garos
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- Makulátlan Microsoft Surface Pro 11 32/1TB eladó sok extrával!
- Lenovo Yoga tablet 11 (4GB 128GB YT-J706X)