- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Milyen okostelefont vegyek?
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iOS alkalmazások
- Yettel topik
-
Mobilarena
Ezt a fórumot azért hoztuk létre,hogy ne zavarjuk azon felhasználókat, akik még csak most ismerkednek a tablettel, vagy akár az Android rendszerrel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
félisten
válasz
tha_answer #4242 üzenetére
Szia!
Csak 2,4GHz-es wifi van.
-
vargalex
félisten
Sziasztok!
Ha esetleg valakinek van egy kijelző/érintőhibás tablete, amitől megválna, keressen meg privátban. A családban az egyik (amiben korábban már kijelzőt cseréltem) kapott egy kis teát a gyerekektől. Tegnap este furcsa sistergő hangot hallottam belőle. Egy alaplap kellene igazából bele.
-
vargalex
félisten
Volt, akinél ment a wifi rajta. Hangról most nem esett szó.
-
vargalex
félisten
válasz
Phoenix67 #3915 üzenetére
Én anno egy volt szervizestől (igen, elvileg a Flag külső emberekkel dolgoztat) vettem egy kijelzőt, mert a feleségemé tényleg leesett. Ő mondta, hogy annyira feszesen van benne a kijelző, illetve néhány darabnál a ház belsejében ahová felfekszik maga az LCD pici fröccsöntési hibák vannak, így akár egy pici tekeredés (akár csak az, hogy a sarkán fogja meg valaki a tabletet) is okozhat ilyet. De egyébként jellemzően nem maga az LCD, hanem a vezérlést végző panel reped.
-
vargalex
félisten
válasz
RoundRobin #3692 üzenetére
Szia!
Ez rendben van, az általam linkelt oldalon is ott van, hogy van, ami nem vált ki megszakítást. De honnan tudod, hogy a hangerő gomb nem teszi ezt? Az általad linkelt oldalon ott van a gpio_keys.c is. Ebben pedig ugye ez áll:
1 /*
2 * Driver for keys on GPIO lines capable of generating interrupts.
3 *Azaz ez nem bizonyíték arra, hogy a hangerő gombok pollozva működnének... Csak vannak olyan GPIO vonalak (is), amik nem generálnak megszakítást.
-
vargalex
félisten
Szia!
Ezt a polling-ot honnan szeded? Szerintem egyáltalán nem így van.
OpenWrt alatt pl. hotplug event-ek vannak a gombok lenyomásakor/felengedésekor. -
vargalex
félisten
Szia!
Nálunk 6 tab van a családban, mindegyikben jól működik a hangerő szabályozó gomb.
Én inkább a Bentley-Suzuki összehasonlítást úgy mondanám, hogy a Suzukiban inkább előfordulhat (vagy elfogadott lehet), hogy elromlik az ablaktörlő kapcsoló. Vagy mondjuk úgy, hogy gyári hibás. Ez nyilván garanciális probléma. Ha zavar a hangerő gomb nem működése, akkor miért nem viszed vissza gariba a tab-ot?Egyébként manapság nem tudom hogy van, de régebben az olcsóbb tab-okon nem volt hangerő szabályozó gomb. Így nem is tudott elromlani.
Ott a software-os hangerő szabályozás.
A kérdőívvel egy baj van: nem láttam sehol a kiértékelését. Persze lehet, hogy csak elkerülte a figyelmemet.
-
vargalex
félisten
Szia!
Chrome-ból sem kell feltétlenül szerintem az x86-os. Bár, nem emlékszem, hogy nálam milyen vana telepítve. A play-ban természetesen lehet különböző architechtúrákra optimalizált változata... Ezért írtam, hogy általában. Azaz nagyon sokszor nem indokolt, hogy azt mondja a play (vagyis a fejlesztő), hogy nem kompatibilis. Konkrétan melyik alkalmazásról lenne szó?
-
vargalex
félisten
Elég sok alkalmazásnál sajnos a készítő nem állítja be jól a kompatibilitási követelményeket, úgyhogy ezért mondja a play, hogy nem kompatibilis. Ami nálam ilyen volt, azt telepítettem telefonra (ha még nem lett volna), majd apkshare-val átküldtem a tablet-re. Ott pedig telepítettem. Az összes eddigi működött.
A hardware különbségeket a Dalvik virtuális gép elfedi az alkalmazások elől nagyrészt. Illetve egyáltalán nem vagyok meggyőződve róla, hogy lenne olyan utasításkészlete egy ARM CPU-nak, amit az x86 CPU nem ismer. -
vargalex
félisten
válasz
meszilacci19 #3556 üzenetére
Szia!
Valamiért úgy értettem, hogy garanciális cserét jelent a nem gazdaságos javítás. Egyébként, ha jól tudom, 1 éven belül nekik kell bizonyítani a nem rendeltetésszerű használatot (azaz pl. hogy leesett).
Néhány embernél előfordult itt a topicban a fél képernyő eltűnése. Nálunk is, de az konkrétan 1,5 m-t esett, ezért meg sem próbáltam a garit. -
vargalex
félisten
-
vargalex
félisten
válasz
edeleny #3401 üzenetére
Szia!
A hivatalos (facebook-os) frissítő esetén többször újraindul a tablet, ez teljesen normális (pl. az ifwi.bin telepítése után is 5%-nál). Ilyenkor egy új eszközként jelenik meg. Ha neked ekkor nem ismeri fel a Windows, akkor nincs felrakva rendesen az összes szükséges driver. A csomagban található leírást követted? Azaz felraktad a 2 drivert is?
-
vargalex
félisten
válasz
SgtMathias #3398 üzenetére
Szia!
Azért az, hogy melyik gombot kell nyomni, a gyári frissítőhöz mellékelt leírásban is ott van...
-
vargalex
félisten
válasz
lacafaca #3380 üzenetére
Szia!
A gyári is elvégzi a feladatát, szóval nem lehet rá mondani, hogy szar. Pedig én Virtualboxban futtatott 64 bites Win7-en csináltam. Persze ott óvatosabban csökkentették a systemet, így kisebb a data. De maga a frissítési folyamat hibátlan.
-
vargalex
félisten
Szia!
Nálunk is hasonló a helyzet, én szétszedtem. De sajnos nem sikerült megállapítani, hogy pontosan milyen kijelző kell bele, illetve amit a kijelzőn szereplő számok alapján találtam, e-bay-ról (illetve egyéb oldalakról) 10-12000 Ft. Viszont az OLX-en vagy egy hirdetés, ahová mások már vitték és állítólag korrekt, számlát ad és valóban gyors és jó a javítás. Szerintem én is hozzá fogom vinni.
-
vargalex
félisten
Többen írtátok már a hangerő problémát. Mi a gyerekeknek és a feleségemnek vettünk tab-ot (így összesen 3 darabot). A gyerekekre elég gyakran rá kell szólni (akár játék, akár youtube video nézése közben), hogy halkítsák le, mert túl hangos. Most vagy nekünk túl érzékeny a fülünk, vagy mindegyik példány ilyen kivételes. Szerintem biztos, hogy nem az utóbbi. Persze az is hozzá tartozik, hogy nem zajban használják, hanem otthon, nyugodt körülmények között.
Előtte volt (illetve még meg is van) a családban 2 db ATab 8D, illetve egy Sencor Element 8 v3. Na, azok valóban halkan szólnak!
-
vargalex
félisten
válasz
Keeperv85 #3073 üzenetére
Szia!
Ahogy az előző hozzászólásomban láthatod, én is valami gyári hibás megvalósításra (de nem hardware-os) gondoltam. Valahogy úgy, mint az, hogy anno Blade-nél (vagy V970-nél) a skype nem tudta használni a belső hangszórót. Csak kihangosítva (vagy headset-en) ment.
-
vargalex
félisten
Szia!
Az, hogy a hangrögzítő csak a headset mikrofonjából vesz fel hangot, egyértelmű bizonyíték a mikrofon bekötésre a jack aljzatban. Az pedig, hogy egy nem gyári alkalmazás hogyan kezeli a perifériákat (esetleg pont gyári hiányzó, vagy hibás függvények miatt) az egy más kérdés. Elárulom neked, hogy most kipróbáltam a viber-t és az még a hangot is a külső hangszóróra adja a csatlakoztatott headset ellenére is. Most akkor ez azt jelenti, hogy kimenet sincs a jack-en? Ugye, hogy nem?
-
vargalex
félisten
Szia!
nos, hogy én is beszálljak ebbe az ismét hosszúra nyúlt vitába, elővettem egy Sony Ericsson HPM-70 headset alsó részét (amit még anno azt hiszem, hogy a Blade-hoz vettem). A tabletbe dugtam, bele egy fülest. Szépen szólt, és a hangrögzítőt is kipróbáltam. El kell keserítselek, mert a headset mikrofonját használta! Szóval bizony van azon a jack aljzaton mikrofon bemenet!
Szerk.: Mielőtt azt mondanád, hogy a beépített mikrofont használta, nem. Kipróbáltam, csatlakoztatott headsettel a beépített mikrofonba beszélve semmit nem vett fel.
-
vargalex
félisten
válasz
Keeperv85 #2844 üzenetére
Azért még egy dolgot hozzátennék: a partition.tbl nyilván azért került így kialakításra (mert egyáltalán nem biztos, hogy minden gyárónál így van), mert van gyárilag 8 GB-os és 16 GB-os verzió is a tablet-ból. Viszont így nem kell külön-külön rom-ot fordítani a gyártónak...
-
vargalex
félisten
Szia!
Én egy más által korábban már linkelt képed linkeltem újra. De ha neked a felette olvasható szöveg (még a nyelv ismeretének hiányában is) semmit nem jelent, azzal nem tudok mit kezdeni.
Egyébként, ahogy a többiek is írták már neked: a partition.tbl-ben a data-hoz tartozó partíció definíció utolsó blokkja független a nand méretétől. On the fly számolja.
-
vargalex
félisten
Szia!
Eddig nem szóltam hozzá, de mit is kell kipróbálni? A korábban már linkelt képen látszik, hogy emberünk az 5,58 GB-os data partícióra beállított verziót tette fel egy 16 GB-os tabletre, mégsem 5,58 GB lett a data, hanem a teljes méret kihasználásra került.
-
vargalex
félisten
válasz
Keeperv85 #2815 üzenetére
Szia!
A Lazarus cross-platform. Szóval, simán fordulnia kell (szerintem éppen ezért készült abban és nem Delphi-ben, na meg a Lazarus ingyenes, open source, stb.). Persze szinte biztos, hogy az exe wine-val is futtatható. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPad 8th. 32GB Cellular Független Karcmentes/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4300
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest