- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Ez lehet a Samsung hajlíthatók startdátuma
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Ezt a fórumot azért hoztuk létre,hogy ne zavarjuk azon felhasználókat, akik még csak most ismerkednek a tablettel, vagy akár az Android rendszerrel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
félisten
Szia!
Az, hogy a hangrögzítő csak a headset mikrofonjából vesz fel hangot, egyértelmű bizonyíték a mikrofon bekötésre a jack aljzatban. Az pedig, hogy egy nem gyári alkalmazás hogyan kezeli a perifériákat (esetleg pont gyári hiányzó, vagy hibás függvények miatt) az egy más kérdés. Elárulom neked, hogy most kipróbáltam a viber-t és az még a hangot is a külső hangszóróra adja a csatlakoztatott headset ellenére is. Most akkor ez azt jelenti, hogy kimenet sincs a jack-en? Ugye, hogy nem?
-
vargalex
félisten
Szia!
nos, hogy én is beszálljak ebbe az ismét hosszúra nyúlt vitába, elővettem egy Sony Ericsson HPM-70 headset alsó részét (amit még anno azt hiszem, hogy a Blade-hoz vettem). A tabletbe dugtam, bele egy fülest. Szépen szólt, és a hangrögzítőt is kipróbáltam. El kell keserítselek, mert a headset mikrofonját használta! Szóval bizony van azon a jack aljzaton mikrofon bemenet!
Szerk.: Mielőtt azt mondanád, hogy a beépített mikrofont használta, nem. Kipróbáltam, csatlakoztatott headsettel a beépített mikrofonba beszélve semmit nem vett fel.
-
Keeperv85
nagyúr
"Ha meg nem vagy tisztában , hogy ami előtted van mi is van benne, addig ne írj olyat , hogy minden intel proci mellett van egy tuner , ezt nagyon benézted."
Minden Intel proci mellett van egy második "SoC", ami pl. a wifi-t kezeli. Többnyire a BCM4330-as, ami nem csak tuner... Itt nem biztos, hogy pont ez a típus van, de nem lennék meglepve rajta, ha ez lenne. Nekem elég azt tudni, hogy előtted mi van... szórakoztató a gondolat...
Ja és az én Grand X In-em köszöni szépen, jól érzi magát... Büszke vagyok rá, hogy az egyetlen ember személyében a korlátai ellenére is készítettem rá 3 custom romot, te legyél büszke arra, hogy romot most már te is tudsz készíteni... romokban heverő tabletet...
-
Keeperv85
nagyúr
"Mert bizony nálam itt a tablet nálad nincs én letudom ellenőrizni te nem.Nem probléma az neked , hogy hülyét csinálsz magadból ???"
Nálad már csak az a hulladék kupac van, amit maradt belőle a "hozzáérésednek" köszönhetően! Én veled ellentétben pontosan tudom, hogy amit a kezemben tartok éppen, az micsoda, de neked inkább kapanyelet kéne adni, mert az elektronikát max. a 8.-os fizika könyvből puskázott Ohm törvényig ismered, de lehet hogy már túloztam is...
Először a képtelen rövid záraddal, most meg az elektronikusan leválasztott hangszóróval... és én csinálok magamból hülyét... hát persze: valóban én csinálok: kár volt rád szánnom ezt a 10 percet, a fekete lyukba hiába küldesz fényt...
-
Hol élsz te öregem, a 80-as években?
Az még nekem is világos, hogy egy ilyen eszközben NEM a jack csatlakozó választja le a hangszórókat. Már akkor világossá válhatott volna neked is, amikor a csatlakozó bedugásakor és kihúzásakor kb 1mp késéssel vált át fülesről hangszóróra... -
Keeperv85
nagyúr
Elárulok neked egy apró titkot, amit még nem tudsz: az összes Intel SoC mellett szinte van egy BCM4330, amiben van FM rádió. Az hogy az antenna esetleg nincs kikötve az FM körből, az csak gyártók szegénységi bizonyítványa. Az meg még inkább, hogy media-framework-őt frissíteni kell hozzá és pl. a Grand X in-ben megy az RDS hang nélkül, mert az audio routing nem ismeri az FM üzemmódot...
Nem végfokokról volt szó, mobil eszközökről beszélünk és az OMTP/CTIA szabványról,amiről neked sajnos láthatóan fogalmad sincs...
-
Keeperv85
nagyúr
A külső hangszórót nem választja le egyik eszközön sem a jack fizikailag, azt a szoftverben lévő audio routing teszi! Ennek nincs is ékesebb bizonyítéka, mint az, hogy az FM rádiót ki lehet hangosítani az eszközök 99,99%-án. Ez pedig egy OMTP bekötésű csati, bárhogy is csűröd-csavarod a dolgot. Fizikailag a külső hangszórók soha sem lesznek leválasztva, pláne nem a jack által...
Így működik:
-
Keeperv85
nagyúr
A hülyeségedet, amit most is leírtál nem én adom a szádba, hanem te magad, amiből világosan és érthetően kiderül mindenki számára, hogy nulla fogalmad van róla, hogy mi mire való ebben.
Ha bele gebedsz sem fogod beigazolni, hogy ez a kimenet nem jó a mikrofon és a füles egyidejű használatára! Azért nem fogod, mert ez egyszerűen nem igaz, ráadásul ennek pontosan te magad mutattad meg a legjobb bizonyítékát.
"Az előzőeket fenntartom ezen kimenet nem alkalmas egyidejű mikrofon , és fülhallgató használatára .És mindenki azt próbálgathat bele amit akar egyéni szoc probl."
Ez a kimenet pont egy szabvány OMTP csatolás, az hogy te azt képtelen vagy felismerni, na az az egyéni "szoc. probi".
-
AndrewBlase
senior tag
Ha Te mondod...
(#3034) yogee: Nekem ugyan nincs fönt skype, de..
Elindítottam az internetrádiót, szólt a fülesben. Közben elindítottam a hangrögzítőt is, belepofáztam a HEADSET mikijébe, éééééééééssss... Láss csodát, rögzítette a hangom. Miközben szólt a fülesben a zene. Sz'al, szerintem továbbra is működik a dolog, legyen akárhogy is bekötve a cucc.Vagy én fogtam ki egy spéci tabot?
-
Keeperv85
nagyúr
De NE írj már marhaságot, mikor éppen most írtam le, hogy elég hozzá az a k.v.a.. 5 vezetősáv! Az hogy te nem tudod elképzelni, pedig rém egyszerű, hogy hogy lehet 5 szállal ilyen kapcsolást csinálni, az nem jelenti, hogy nem lehet. Elmondanám: négy szálon is lehet... sőt: szokták is...
-
AndrewBlase
senior tag
Bedugtam most egy ezeréves faék egyszerűségű nokia headsetet (WH102), a hangrögzítőt elindítottam.
Közelről beleszóltam a headset mikrofonba, hangosan rögzítette, távolabbról szólva halkabban. A headset mikrofonját letakarva a tab mikrofonjába szólva nem rögzített hangot.
Szóval szerintem veszi az adást a jack csatiba dugott headset mikrofonjáról.
-
Keeperv85
nagyúr
"Öt szál van bekötve az aljzat felé menő R/L , és majd az aljzattól elmenő másik kettő , amit az aljzatban lévő kontaktus szakít vagy zár "
Na akkor szépen sorban.. az 4+2 száll, plusz egy alibiszál.
4 fő szál:
1: R csatorna
2: L csatorna
3: GND
4: Mikrofon, videó stb. data vezeték+
2 szál:
Ez a switch, amivel érzékeli, hogy bele lett dugva valami. Általában egy FET-re vannak vezetve, aminek a bemenetét lehet vele nyitni a megfelelő kapcsolásban.
-
Keeperv85
nagyúr
"Én nem állítottam azt , hogy a GND hez képest lesz zárlat nem tudom honnan vetted.Többféle zárlat létezhet nem csak testes zárlat."
Mégis akkor mi a franchoz képest lenne szerinted?
Világosan leírtam, hogy nincs sok lehetőség: vagy az L vagy az R lábat kötöd a GND-re: jobb esetben semmi sem történik, van védelem az összes nem 30Ft-os OPAMP-ben már...
Ha egymással zárod őket össze: semmi sem történik, ez a "mono" kimenet. (Nem teljesen jó annak, de így szokott lenni)
Ha a mikrofon lábát teszed a földre, akkor megnyomod a gombot... teljesen MINDEGY milyen a csati, max. nem szól!
-
Keeperv85
nagyúr
Súgok: fizikai képtelenség összekötni a L és R lábakat a GND-vel. Nem tudod, mivel a CTIA és az OMTP dugón is hátrébb van fizikailag a GND gyűrűje.
Ha pedig sztereó jack, vagy mono mikrofonos jack, akkor sem. Ha két OPAMP kimenetét közösíted, az pedig egyszerű mono jelet fog kiadni.
Szóval olyat nem csinálsz, hogy te a GND-t már benyomtad egyik csatornába, de közben még eléri a külső gyűrűt...
Egyébként a headset
csatinakaljzatnak minimum 4 lába van, nem 3, de látom figyelsz! -
yogee
tag
Amit írsz és az én példám (mind a kettő szabványú headsettel kipróbáltam) azt feltételezi, hogy több különböző alaplappal szerelt példány lehet. Máskülönben nem működhetne több embernek is a nokiás headset. max arról lehet szó, hogy nekik is a tab saját mikrofonja működik, de azt gondolom észrevették volna már...
-
NePee
csendes tag
A progi biztos, hogy a megfelelő méretű data partíciót fogja előállítani >8GB tablet esetén is. A kiírt méret persze több lesz ahogy azt a többiek leírták.
A kérdés inkább az, hogy a factory partíció kiosztás megegyezik-e 8GB verzión használttal. Ez a gyári állapot visszaállítsa miatt érdekes.Mivel jelenleg a legtöbb tablet 8GB flash-el rendelkezik, így nem raknék bele külön választási lehetőséget mert csak megzavarja a laikusabb felhasználókat. Esetleg config.ini szinten belerakhatok egy teljesen egyedien állítható flash méret opciót.
A kiinduló méret kiírása nem rossz ötlet, ezt a következő verzióba beépítem.
A detektálás sem megoldhatatlan, de mivel nincs ilyen eszközöm nem tudom ezt kitesztelni / megvalósítani.
Infókat várok ez ügyben milyen eltérés van külsőleg / fastboot szinten a kettő között. -
-
vargalex
félisten
Szia!
Én egy más által korábban már linkelt képed linkeltem újra. De ha neked a felette olvasható szöveg (még a nyelv ismeretének hiányában is) semmit nem jelent, azzal nem tudok mit kezdeni.
Egyébként, ahogy a többiek is írták már neked: a partition.tbl-ben a data-hoz tartozó partíció definíció utolsó blokkja független a nand méretétől. On the fly számolja.
-
scream
veterán
De most komolyan már, azért mert te elhatároztad, hogy egy nagyobb nand-ot raksz bele, mint ami a gyári és utána (gondolom) tartasz attól, hogy mi lesz vele, ha ráengeded a scriptet és hiába ír bárki bármit is neked (akármennyire hozzáértő is) nem hiszel neki, de azért oldják már meg a problémádat.
Kétlem, hogy bárkinek rajtad kívül fog kelleni még nagyobb (16/32 GB ) nandhoz partícionáló script. Oldd meg (igazából nem kell, mert ugye le lett többször is írva, hogy nem fixen van a particiós táblában megadva a data mérete, hanem a maradék lesz a végén a data), ha már olyan nagy jampi voltál, hogy kivetted a gyárit. Gondolom majd ha kamera modult cserélsz azt is mással fogod megcsináltatni, hogy menjen, aztán majd abba is belekötsz, hogy mér' úgy kell. Grat
Ennyit erről.
(#2843) vargalex:
Látod, mondtam neked, hogy beleköt.
-
syler123
veterán
Olvasom régóta a fórumot. A te beírásaid nem kimondottan a szakmai mivoltukból érthetetlenek, hanem egyszerűen mellőzöl mindent, amit helyesírásnak lehet nevezni, nem konkrét elírásra gondolok, hanem a szórend stb... Persze lehet hogy határon túli magyar vagy, ha így van elnézésedet kérem, de egyszerűen annyira rossz olvasni, amiket hozzászóltál itt
És itt nem azzal van a baj hogy kérdezel, ezt sokan teszik, de egyszer sem olyat kérdezel, aminek lenne is bármi értelme
A kérdésedre válaszolva, tesztelni nem tudom, az enyém 8gb-os változat, de egy srác lefordította Abel script-jét, lefutott, a data-hoz hozzáadódott a +8gb, tehát a dolog működik. Semmivel sem lenne jobb, ha választható lenne a flash mérete, ígyis úgyis a cache, system méretét állíthatod, a maradék lesz a data.
-
vargalex
félisten
Szia!
Eddig nem szóltam hozzá, de mit is kell kipróbálni? A korábban már linkelt képen látszik, hogy emberünk az 5,58 GB-os data partícióra beállított verziót tette fel egy 16 GB-os tabletre, mégsem 5,58 GB lett a data, hanem a teljes méret kihasználásra került.
-
-
Keeperv85
nagyúr
Már hogyne lenne!
add -b 4612136 -s $calc($lba_end-16384) -t data -u
Mivel az lba_end, az egyetlen nem konstans változó, így mindig azt adja vissza az egyenlet, ami a flash IC maradék helye, maximálva. A data tehát mindig az elérhető legnagyobb maradék hely lesz, mindegy mekkora az!
Ez nem hozzáadódik semmihez! Ekkora lesz az új partíció....
-
RoundRobin
aktív tag
Gondold át jobban.
1. Hogy ki akarná másképp állitani? Hát az, aki jobban otthon van a dolgokban és teszem azt nem elég neki 1 GB system, vagy sok neki 160 MB reserved, vagy akármi.
2. Amit hiányolsz, az sztem benne van a programban, tehán nem definiálhat 7 GB-os system particiót, mert azt a progi nem engedi meg neki.
3. A flash felhasználható mérete pedig bármekkora is, arról a kernel a particionálás kezdete előtt 'tud'. Az ezen progi által generált .tbl file pedig az általam, sőt, még korábban, Bence által leirtak értelmében a flash méretéhez expandálja a /data particiót.Az igaz, hogy a progi használatánál egy 16 GB-os flash esetén is x GB fog kiirni a táblázat aljára, és az x biztos nem lesz nagyobb ~6 GB-nál, de ez nem tesz semmit, az x+8 GB benne lesz a tabletben sikeres flash után.
-
Remélem azért kéred ezeket, mert azt szeretnéd, hogy a data mindenképpen kisebb legyen 8G-nál, és nem bírod kiszámítani az ehhez szükséges adatokat, és a v3-as scriptet se tudod használni. Ellenkező esetben kénytelen lennék arra gondolni, hogy minden ok nélkül kötekedsz egy totál felesleges funkció hiánya miatt...
-
RoundRobin
aktív tag
Te nem érted..
A flash teljes méretéhez képest, ám vannak limiterek, egy bizonyos érték fölé/alá nem képes vinni, így biztosított, hogy a 8 GB-os particiót ne garázdálkodja szét. 8 GB-osnál kisebb flash meg nem lehet a gépben, ha pedig nagyobb van, akkor a plusz 8 GB hozzáadódik a kijátszott /data-hoz.
Ha a data particiót 4.2 GB-ra állítja be, akkor az 12.4 GB-os lesz, ha a flash 16-os.
Egyébként asszem (feltételezem), hogy éppen a data-t nem lehet állitani, az összes többit viszont igen. A data az a space lesz, amit a többiek meghagynak neki. Plusz, nem lehet kisebb a gyári alapértéknél, a 2. GB-nál. Ebből következik, hogy ha a flash 16-os, akkor ott nem 2 hanem 10 GB lesz a data.
Attól totál függetlenül, hogy mit ir ki a táblázat. A tábla csak 8 GB-os gép esetén mutatja a helyes értékeket, legalábbis a data particióra vonatkozóan, ám működik 16-os flash esetében is, csak ott 8 GB hozzáadódik a progiban kalkulált data-hoz. -
RoundRobin
aktív tag
Ott van, az LBA_end a flash vége.
A paraméterek pedig:
-b mint begin (partició kezdete)
-s mint size (mérete) és
-t mint type (tipusa).A sorban az -s (size) paraméter mögött a $calc($lba_end-16384) azt jelenti, hogy a data partició a -b paraméter után megadott cimtől a flash utolsó címéig (minusz 16384) tartson, bármekkora is a flash.
Itt nincs jtag, meg külső vezérlés, ez in_system programming. Itt fut a kernel és particionál az általa kapott paramétereknek megfelelően. A paraméterek leírója pedig a .tbl file.
-
poczabence
tag
Szerintem ez felesleges, mivel a /data mindig a szabad területből keletkezik. Azaz, ha a /system, /log, /cache stb. partíciók egy megadott mérettel rendelkeznek, akkor a többi szabad hely a /data része lesz.
Az általad említett 16 GB-os verziónál is jól látszik a dolog: [link] Ahogy látható a kolléga Abel v2-es scriptjét használta és az elérhető szabad hely nála jóval nagyobb lett, mint a 8 GB-os verzión.
-
_Soma77_
tag
jaa, hogy te a hw kiépítettségre gondoltál. ..Abel-nek igaza van, mindegyik egy kicsit más, és az éppen elég, hogy az image-ben / firmware-ben lévő driverek ne passzoljanak -- ergó nem újrahasznosítható. Egyetlen járható út lenne forrásból újraépíteni mindent, de ez akkora meló, hogy nem éri meg a fáradságot. Egyébként is, hetente/havonta jönnek ki új modellek, majdnemhogy futószalagon, ami a pillanatnyi fogyasztói igényeket pontosan kiszolgálja, akkor meg, minek? (tudom, tudom, hobby, de akkor is...)
Hamarosan jönnek a lolly-s cuccok, az emberek meg meg lesznek veszve, az fog kelleni...és a régi szépen megy a fiókba.
-
Abel
tag
Ez előfordulhatna, de eddig nem találtunk pont ilyen tabletet.
Az orosz fórumon tizenkét olyan márkát sorolnak fel, ami egy az egyben megegyezik a teclast-tal, így a ROM-jaik is kompatibilisek egymással. A miénk is csak néhány dologban tér el, de ez pont elég is hogy ne menjen a wifi/bt/kamera/akku. -
_Soma77_
tag
a kicsomagolás nem más, mint az img-file-ok jó helyen törénő vágása, ehhez nem kell kulcs. ha nem módosítasz semmit, ugyan úgy össze is tudod rakni, és az aláírás blokk-hoz nem kell nyúlni. abban a pillanatban, ahogy valamihez hozzányúlsz (pl. ramdisk tartalma, pl. build.prop tartalmának megváltoztatása), alá kell írni az img-t, azaz a kiszedett aláírás érvényét veszti. ennek a legenerálásához nincs kulcsunk.
-
sb
veterán
Így is megpróbáltam, de nem segített.
Nem is igazán értem ez hogy oldaná meg... főleg ha a log alapján még a teclast-os inicializálás megy végig.Kérdés miért, ha már visszaírtam a 2db boot partíciót. Más is kéne?
Nincs valakinek egy teljesen eredeti fullos CWM mentése? (Én is azzal kezdtem volna, de ugye nem volt droidboot-om, tehát CWM-em se, csak flashtool frissítés után.)
@Mattb
-
sb
veterán
Már minden van, írtam.
Droidboot, ADB. Ábel v3-al megy a tab jelenleg.Soma:
Ahogy nézem, megegyezik a bal oldalival a log. Bár karakterenként most nem néztem végig, csak a device-okat:<6>[ 0.242212] SFI register platform data for HSI device hsi_edlp_modem
<6>[ 0.242237] I2C bus = 1, name = cs42l73, irq = 0x 0, addr = 0x4a
<6>[ 0.242258] I2C bus = 2, name = bq24192, irq = 0x 0, addr = 0x6b
<6>[ 0.242267] Valid battery detected
<6>[ 0.242305] I2C bus = 5, name = lsm303cmp, irq = 0x 0, addr = 0x1e
<6>[ 0.242326] I2C bus = 5, name = lps331ap, irq = 0x 0, addr = 0x5c
<6>[ 0.242358] IPC bus, name = msic_thermal, irq = 0xff
<6>[ 0.242523] IPC bus, name = msic_adc, irq = 0x10
<6>[ 0.242660] IPC bus, name = pmic_charger, irq = 0x11
<6>[ 0.242712] IPC bus, name = msic_gpio, irq = 0x12
<6>[ 0.242864] IPC bus, name = msic_vdd, irq = 0x24
<6>[ 0.243023] IPC bus, name = msic_power_btn, irq = 0x43
<6>[ 0.243221] SPI bus=0, name= spi_max3111, irq=0x 0, max_freq=3125000, cs=1
<6>[ 0.243243] IPC bus, name = ctp_rhb_cs42l73, irq = 0xff
<6>[ 0.243514] SFI retrieve modem entry, name = XMM_6360
<6>[ 0.243536] SFI modem_platform_data cpu: 2 mdm: 3 pmic: 2.
<6>[ 0.243548] SFI modem_platform_data cpu: CLOVERVIEW, mdm: XMM_6360:, conf: XMM6360_CONF_1
<6>[ 0.243557] SFI register modem platform data for MCD device XMM_6360
<6>[ 0.243568] mcd_register_mdm_info : cpu info setup
<6>[ 0.243668] SFI creates sysfs entry for modem named XMM_6360
<6>[ 0.243715] IPC bus, name = scuLog, irq = 0x 5
<6>[ 0.243817] SDIO bus = 1, name = bcm43xx_clk_vmmc, ref_clock = 26000000, addr =0x401
<6>[ 0.243828] Using generic wifi platform data
<6>[ 0.243839] wifi_platform_data: GPIO == 2
<6>[ 0.243936] I2C bus = 5, name = bma250, irq = 0x 0, addr = 0x18
<6>[ 0.243954] I2C bus = 2, name = Goodix-TS, irq = 0x 0, addr = 0x5d
<6>[ 0.243974] camera pdata: I2C bus = 4, name = ov5645, irq = 0x 0, addr = 0x3c
<6>[ 0.244004] camera pdata: I2C bus = 4, name = ov2675, irq = 0x 0, addr = 0x30
<6>[ 0.244022] edlp_store_modem_ver: update modem version with SFI modem entry ==> 3
<6>[ 0.245926] PCI: Using configuration type 1 for base access
<6>[ 0.259962] bio: create slab <bio-0> at 0
<6>[ 0.260861] vgaarb: loaded
<5>[ 0.261355] SCSI subsystem initialized
<7>[ 0.261661] libata version 3.00 loaded.
<6>[ 0.261961] usbcore: registered new interface driver usbfs
<6>[ 0.262069] usbcore: registered new interface driver hub -
RoundRobin
aktív tag
Nem csak az intelnél.
A DPS-nél vettem észre először ugyanezt, de az usb 1.1-en is flashelhető volt, méghozzá sokkal könnyebben mint ez, pedig abban szutyok RK proci van.
De talán ennél is izgalmasabb, hogy már a WonderMedia procik is tudták ezt, csak azok úgy, hogy nem USB portról, hanem SD-ről voltak éleszthetőek, romolhatóak. -
Keeperv85
nagyúr
Ha üres és nincs rajta semmi infó,akkor honnan tudja, hogy van?
Egy RAW blokk az egész üresen! Nincs formázva, vagy felosztva... nincsen fájlrendszere.... azt sem tudja lekérdezni a proci, hogy egyáltalán milyen fajta... hisz nincs semmi,ami elindítaná a kiolvasást! Nincs bootloader! Olyat lehet hogy tud, hogy az üres IC-be azonnal beírni próbál, de én valahogy szkeptikus vagyok...
szerk:
Memória van. Az a RAM, azt nem szedted ki...
-
poczabence
tag
Itt van az emberke, csak nem ül egész nap a gép előtt.
Flash toolban a Status-nál SOC, illetve a SOC SN-nél a gép sorozatszáma látszott.
Itt a kiemelt SERIAL-nál a gép SOC SN-ét kellene látni, én írtam át SERIAL-ra, mert nem akartam, hogy a fórumon megjelenjen.
-
RoundRobin
aktív tag
És itt lép USB módba:
01/17/15 06:06:57.681 INFO : XFSTK-LOG--USBSN:--Gpflags -- 80000045
01/17/15 06:06:57.681 INFO : XFSTK-LOG--USBSN:--DebugLevel -- ffffffff
01/17/15 06:06:57.681 INFO : XFSTK-LOG--USBSN:--UsbDelay ms -- 0
01/17/15 06:06:57.681 INFO : XFSTK-LOG--USBSN:--TransferType -- USB
01/17/15 06:06:57.681 INFO : XFSTK-LOG--USBSN:--WipeIFWI -- False
01/17/15 06:06:57.681 INFO : XFSTK-LOG--USBSN:--Idrq -- False
01/17/15 06:06:57.681 INFO : XFSTK-LOG--USBSN:--Verbose -- True
01/17/15 06:06:57.681 INFO : XFSTK-LOG--USBSN:--void CloverviewPlusDownloader::Init()
01/17/15 06:06:57.681 INFO : XFSTK-LOG--USBSN:--Open
01/17/15 06:06:57.681 INFO : XFSTK-LOG--USBSN:--void CloverviewPlusUtils::SetUsbsn(char*) -
RoundRobin
aktív tag
Ezt látja mindenki:
01/17/15 03:56:25.339 INFO : Port 1: Start flashing BLANKPHONE flash file for
01/17/15 03:56:25.359 INFO : Port 1: IFW flash started - SN : DCA477EED1******
01/17/15 03:56:28.834 INFO : Port 1: XFSTK-LOG SN: DCA477EED1****** USB Device found - USB SN: DCA477EED1****** Address:1 -
RoundRobin
aktív tag
Hát mondjuk nem a semmit, hanem elszúrtam (elszámoltam) a partició kiosztást és az első (még fastboot-os) flash-eléssel kinyírtam a partíciós táblát (erre mondtam a semmit). Ezután a flashtool-lal sikerült életet lehelni bele (blankphone mód, ifwi.bin, os.bin, stb.).
Ha a gépedet kikapcsolod, ráakasztod a flashtool*ra és bekapcsolod power+volume-down, akkor a masina szépen átküldi a soc sorozatszámát és vár egy file-ra, a blank.bin-re. Ez akkor is megtörténik ha csont üres a nand.
01/23/15 15:59:08.265 INFO : Port 1/0/1: XFSTK-STATUS SN: SERIAL Firmware download completed.
A serial a mód, amiben kommunikál a CPU az usb porton keresztül. Ez van és még van az USB mód. -
Keeperv85
nagyúr
Ez eddig oké, de USB-n át attól még nem lesz jobb a helyzet. Van az alaplapon beíró kimenet a flash IC felé?
@RoundRobin:
Nem érted látom: nem tudod download módba tenni semmivel, mert nem érzékel semmi külső behatást, nem kérdezi le a gombok állapotát, nem vizsgálja meg USB-n bármi csatlakozik-e, semmit, de tényleg semmit nem csinál. Nem tudod átkapcsolni a procit, pláne akkor nem, ha nincs is kivezetve egyetlen tesztpont sem. Nem fog UART módba kapcsolni csak szimplán azért mert üres a flash.... Csak simán nem csinál egyszerűen semmit....
Ám hogy ne hidd, hogy nem próbáltam már: előző GXI. Kapott egy 0 byteos IFWI-t. Többé nem kapcsolt vissza...
-
Keeperv85
nagyúr
Sajnos ehhez szoftverek is kellenek, ami azt illeti nem is akár milyenek... azokhoz már érteni sem ártana...Ami engem illeti mentsen meg az isten attól, amit pl. a NAS-ok esetében egy ilyennel csinálni kell...
@RoundRobin:
...és hogyan szeretnéd aktiválni üres flash mellett, hmm? Sehogy?! Bingó! Sehogy!
-
Keeperv85
nagyúr
A gyári adatlapon az említett nand 8GB, amit a rendszer kiír, az pedig ~7,4GiB,a kettő érték AZONOS! Csak más átváltással számoltak a szoftverek!
Ha rendeltél boxot is, akkor sem túl sok reményt fűzök én ahhoz a 16GB-hoz... nem fogod tudni beírni a flashbe az induláshoz szükséges cuccokat szerintem....
-
Keeperv85
nagyúr
"Egyébként egy cél szoftver sosem kerül felhasználói , illetve elérhető közelségbe.A gyárak saját belső tulajdonuk ez "
Oh, dehogy is nem! Elérhető az SE EMMA is, az MTK-ra ott van az SPFlashtool, Qualcomm mellé a QPST és a QDXA, SPRD-re szintén van gyártói flashtool kiadva... és így tovább... Ezen felül boxokat akárki vehet, amit a gyártók is használnak, benne pedig gyártói szoftverek futnak...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- MacSzerez.com - iPad Pro 12.9" / 4. generáció / Asztroszürke / Wifi + Cellular / 512GB / Garancia
- Amazon Kindle (10. gen) eBook olvasó
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Tab S9 FE 6GB/128GB Szürke, 2 év garancia
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged