Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi Mi Band 6 - hatodik érzék
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- iPhone topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
-
Mobilarena
Ezt a fórumot azért hoztuk létre,hogy ne zavarjuk azon felhasználókat, akik még csak most ismerkednek a tablettel, vagy akár az Android rendszerrel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kenand
veterán
Szerintem is jó lenne egy mindent-vissza script végszükség esetére... persze ha annyira meghal, hogy be sem kapccsol akkor úgy marad, de ha pl tönkremegy a hangszóró stb...jól jönne.
Nem tudom árpartícionálás után a factory reset mit csinálna...nekem 1x már meg kellett csinálnom, mert az Ope3dott felira csak ment körbe-körbe... -
kenand
veterán
Bocsánat az amatőr kérdésért...
Ha átpartícionálom, hogyan tudom visszaalakítani a gyári értékekre-ha muszáj lenne pl. valami elromlik és le kellene adnom javításra... -
-
tribol21
újonc
válasz
Orionhilles #1094 üzenetére
Nálam sajnos van
-
-
tribol21
újonc
Azakkukijelzés hibáját hogy sikerült megoldanotok???
-
válasz
_Soma77_ #1028 üzenetére
Végleges CWM-en
Keeperv85: Tényleg? Az nagyszerű."Csak azt kéne hozzá tudni, hogy lehet a OSIP-t visszaállítani alaphelyzetbe, mert másképp biztos nem jön ki a recovery alól többé..." neked volt egy ilyen szituációd nem? Még GXIn-nél. balika011: köszi
Mokush: köszi, ezt nem tudtam -
iván73.hu
tag
válasz
RoundRobin #1088 üzenetére
-
iván73.hu
tag
Az OTA update az átparticionálás után nem működik?
Vagy csak nekem nem sikerült valamiért? -
balika011
senior tag
válasz
RoundRobin #1081 üzenetére
Az ultrahardcore csinál egy nagyot, és azt csatolja fel /-be...
(Meg egy-két kicsit, amivel a zárt bl-t kerüli meg és tölti vele újra a ramdisket.) -
balika011
senior tag
válasz
Orionhilles #1006 üzenetére
Ollydbg, IDA Pro, vagy itt a forrás
-
_Soma77_
tag
igen, én is amondó vagyok, hogy a hosszútávú stabilitás érdekében talán célszerű lenne megfelelő buffert-t hagyni mindenhol, főleg, hogy még nagyon kevés a tapasztalat az új particionálással.
ha mindenki folyamatosan nyomon követi a partíciók alakulását (mondjuk disk-infó-val) és időről időre ezt megosztja a csapattal, akkor pár hét alatt látni fogjuk, hol lehet még faragni...
túlontúl unortodox particionálás szerintem az elején túl rizikós...
Főleg, hogy vannak teljesen átlagos felhasználók, akik egy esetleges boot-loop-tól frászt fognak kapni...(mi meg csuklani fogunk erősen
)
(erősen szvsz)
-
DJGABI
addikt
16MB kevés lehet... [link] bár aztán nem tudom mi van akkor ha megtelik, olyan fontos adatokat nem írhat bele, gyanítom nem lenne belőle bootloop. minden esetre csak jelzem, hogy ennyit is tud bele írni... gyors gúglira mondjuk a legtöbb amit találtam 15 mega volt, nem tudom ez hogy sikerült, mobilom egy hónap után 6MB-n áll.
-
NePee
csendes tag
válasz
_Soma77_ #1064 üzenetére
A data particiónál az excel számitás és a DiskInfo-ban jelezett méretek:
A kalkulált: 6798966784
A valós: 6203355136cat /proc/partitions
major minor #blocks name179 0 7618560 mmcblk0
179 1 167936 mmcblk0p1
179 2 8192 mmcblk0p2
179 3 32768 mmcblk0p3
179 4 131072 mmcblk0p4
179 5 131072 mmcblk0p5
179 6 16384 mmcblk0p6
179 7 16384 mmcblk0p7
179 8 1048576 mmcblk0p8
179 9 6057964 mmcblk0p9
179 40 4096 mmcblk0rpmb
179 30 8192 mmcblk0gp0
179 20 4096 mmcblk0boot1
179 10 4096 mmcblk0boot0 -
NePee
csendes tag
V2 Abel pack működik!
Itt a script kimenete:
https://appi.bitnet.hu/stdout.txtA szerkesztett XLS a 16mb cache/logs particiókkal:
https://appi.bitnet.hu/Partition_Table_Generator_v2.xls -
Levi85
csendes tag
válasz
RoundRobin #1063 üzenetére
Hogy sikerült ekkorára lecsökkenteni?
-
NePee
csendes tag
Nem akar bootolni a 900MB-os system-el és a v2 Abel pack-al, próbálom az eredeti partíciós kiosztással.
-
-
_Soma77_
tag
lassan YouTube videónak lesz létjogosultsága...
(vállalkozó szellemű youtubber kerestetik
)
-
lacafaca
addikt
válasz
RoundRobin #1047 üzenetére
szerintem eret vágnak...de nekünk ez így nagyon jó volt...
-
_Soma77_
tag
válasz
lacafaca #1048 üzenetére
screenshot-ot csináltál a log ablakról esetleg?
(tök jó lenne azt is feltenni)
Ha valaki megcsinálja a v2-t, cmd ablakról csináljon már egy screen-shot-ot plííz (lehet a karakter mérettel buherálni, hogy kiférjen egy képernyőre) --- ízelítőnek!!!
Abel majd beteszi a hsz-e mellé! (ugye?
)
-
-
_Soma77_
tag
@Abel, összekombinálnád az első és második release hsz-eit, hogy csak egyet kelljen linkelni?
(Szerintem hamarosan igény lesz rá!
)
-
szilagj
csendes tag
-
_Soma77_
tag
megcsinálta már valaki a lecsupaszított (op3n-dott-app-less + SD_modolt) ROM-ot? Új partíciókkal útjára lehetne bocsátani egy olyat is akár...
(én mondjuk disk-infót meg terminált is tennék bele...
)
-
atosz2221
újonc
Sikerült nekem is, köszönöm szépen a segitséget mindenkinek és a munkátokat is.
-
válasz
RoundRobin #951 üzenetére
Lehet holnap en is teszek egy kiserletet!
Ahogy olvasom itt, sok lelkes embernek igen magas szaktudasa van...nagy baj nem lehet!Ezuton is szeretnem megkoszonni mindenkinek a faradtsagos munkajat ezen a fronton.
-
NePee
csendes tag
+1 eszköz átparticionálva Abel script-jével.
A logs és a cache partíciókat 16MB-ra csökkentettem. (4.4.2-nél mire van használva még a cache ?)
5.8GB dataKöszönöm a munkátokat!
-
orrlyuk
aktív tag
Egy köszönettel én is beugrok, rootolatlan, frissített tabomat a script egyből rendbetette, bár egy adb mappát hozzá kellett pakolnom (volt a gépen szerencsére. Win 8.1., 2 bit.)
óriási riszpekt, ez nagyon szép munka volt. Az OTG frissítéseket ugye eszembe se jusson engedni? (ajánlgatja..)
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Orionhilles #1015 üzenetére
Minek? Meg lehet csinálni egy alap dev.tree-vel, mondjuk az enyémmel, amit a GXI mellé csináltam anno. Csak azt kéne hozzá tudni, hogy lehet a OSIP-t visszaállítani alaphelyzetbe, mert másképp biztos nem jön ki a recovery alól többé...
-
Abel
tag
Itt a második verzió. Annyi a változás, hogy benne vannak a szükséges dll-ek is, és ír mindenféle okos üzenetet is menet közben, a végén pedig nem záródik be magától az ablak, így könnyebb hibákat keresni.
Remélem így már kevesebb probléma lesz vele.
Letöltés: op3ndott_resize_v2.zip -
lacafaca
addikt
Abel féle baromi egyszerű átparticionáló script egy kis kiegészítéssel, így mindenkinek el fog indulni, még win8 alatt is!
-
_Soma77_
tag
válasz
egyébként meg milyen image-en fáradozol?
-
Mokush
tag
válasz
Orionhilles #1023 üzenetére
Google fordítóval nagyon könnyen tudsz cirill betűket varázsolni. Forrás-nyelv: orosz, virtuális billentyűzet.
-
lacafaca
addikt
válasz
RoundRobin #1020 üzenetére
lehet látni mindent, csak van ez a pár szünet, ami kezdő usert megtéveszthet és esetleg lekapja a vasat, mert fél hogy valami hiba történt...a lényeg, hogy ne nyúlj a cucchoz, amíg a nyelvválasztós képernyő megjelenik
-
-
atosz2221
újonc
Beraktam a másikat is a mappába
most reménykedünk
Driver jól felment
-
_Soma77_
tag
válasz
ne reménykedj
...4pda-n is az orosz srácok reverse-engineer-elnek ezerrel, forrásuk nekik sincs tudtommal, de érdemes újra feltúrni az oldalt. Regelni is érdemes, mert akkor mennek a letöltések, látszanak a képek...google fordítóval meg angol-ra fordítva minden érthető.
-
-
atosz2221
újonc
Sziasztok! Nekem bejön a Droidboot és csatlakoztatom a géphez, de ott nem ismeri fel a tabletet. Csak azt írja ki hogy Android ADB Interface használatra kész. Előtte futtattam a telepítést és hiányolta a winAdb-t amit letöltöttem és beraktam a mappába. Persze az Intel-es drivert is felraktam. Most ha elindítom a CMD-t ( flash_po3ndott.cmd) akkor csak vár az eszközre és nem ír ki semmit. Win7-em van, valaki valami ötlet?
-
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Orionhilles #1006 üzenetére
A binárist? Hexa editorral max.
Újra kéne forgatni forrásból...
-
lacafaca
addikt
válasz
RoundRobin #1008 üzenetére
nem akarok rosszmájú lenni, de szerintem vagy nem várták ki a folyamat végét, vagy kevés volt a kraft a cuccban...passz...a flash közben többször megáll, teljesen elsötétedik a képernyő, mintha befagyna a droidboot és hosszan gondolkodik. mindenképp meg kell várni, míg újraindul magátol a tab.
-
RoundRobin
aktív tag
Meg lehet, minden további nélkül, csak azt nem tudom, minek?
1 GB RAM-mal van szerelve a gép.
Ja, ha csinálod, akkor ne felejtsd el: SWAPONHa szerkeszted a TBL file-t akkor a swap partició tipusa nem DATA hanem SWAP kell, hogy legyen.
Még annyit, hogy linux alatt nincs ekkora swap, hogy 7-800 MB. 128 MB-os swap van és ebből lehet összesen 8 db. Bár ma már lehet, hogy nem igy van.
-
_Soma77_
tag
csinálni kell egy új partíciós táblát, majd kipróbálni, nem tudok jobbat.
még nem próbáltunk más partíciókkal szórakozni, ahogy azt sem próbáltuk ki, hogy új partíciót fel lehet-e venni (mondjuk miért ne lehetne) -- tettem fel egy xls táblát [link], amivel lehet part. táblát gyártani, itt értelem szerűen módosítani kell (plusz egy partíciót be kell vezetni) és ki kell próbálni...valaki?
-
lacafaca
addikt
válasz
_Soma77_ #1001 üzenetére
jó az a megoldás, egyszerű, csak a beindítása nehézkes...főleg win8 alatt. a folyamat vége ua. mint a másik megoldásnak, 4.9GB data part és egy teljesen gyári szűz rendszer. CWM val visszapattintod a belakott rendszeredet és kész is vagy vele úgy 15 perc alatt és még programozói diploma sem kell hozzá.
Köszi Abel! -
CWM recovery.zip kicsomagolva.
/sbin/recovery fájlt mivel tudom kicsomagolni/szétszedni stb???Elvileg bele tudok ültetni egy menüpontot, hogy USB-s eszközről/re is óhajtson dolgozni
-
lacafaca
addikt
válasz
RoundRobin #1002 üzenetére
[link] ez a megoldása.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3284
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- Asus ROG Zephyrus G14 - 14"2.8K OLED 120Hz - Ryzen 9 8945HS - 16GB - 1TB - RTX 4060 -2,5 év garancia
- HP 15 Pavilion FHD LED Matt Ryzen5 5500U 4.0Ghz 8GB RAM 256GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest