- Honor Magic V2 - origami
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- VoLTE/VoWiFi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Ezt a fórumot azért hoztuk létre,hogy ne zavarjuk azon felhasználókat, akik még csak most ismerkednek a tablettel, vagy akár az Android rendszerrel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Levi85
csendes tag
Mikor használatban van egy MHL csatlakozás, akkor erre az usb-re mást már nem lehet rákötni? Elosztóval, vagy bárhogy? Vagyis, monitorra rádugva, usb-s eszközt lehet-e még a tabra kötni?
Esetleg az usb képes monitorra dugott eszköz elérhető-e a tabról az MHL kapcsolaton keresztül? Mondjuk ez nem valószínű mivel HDMI-vel kapcsolódik a monitorhoz... -
Levi85
csendes tag
Köszönöm a munkádat. Nagyon tetszik. Külön köszönet az experimental módért.
Az md5 értékeket még hozzáadhatnád, kiszűrendő a letöltéskori hibákat.
Nálam az alábbiak lettek. Remélem egyezik a gépeden lévővel.e33aac94e427d6dba04a66567418f284 *Op3n_Dott_flasher_source.zip
3b57cc748f77498ccf03d145c8665e5c *Op3n_Dott_flasher_stock_no_update.zip
3f0aed98b7a7c88eb6840983eea77733 *Op3n_Dott_flasher_stock_update2_rooted.zip
-
Levi85
csendes tag
válasz
tihibaby #2625 üzenetére
A linkeket nem ellenőriztem.
Szerintem ezt is bele lehetne tenni:
(PARTÍCIÓKRÓL MINDENT - http://itcafe.hu/tema/op3n_dott_tablet_melyviz/hsz_5-5.html)cache -> /dev/block/mmcblk0p6 - gyári méret - javasolt minimum méret - haszálja XY/nem használja semmi
config -> /dev/block/mmcblk0p5
data -> /dev/block/mmcblk0p9
factory -> /dev/block/mmcblk0p3
logs -> /dev/block/mmcblk0p7
misc -> /dev/block/mmcblk0p4
panic -> /dev/block/mmcblk0p2
reserved ->/dev/block/mmcblk0p1
system -> /dev/block/mmcblk0p8 -
Levi85
csendes tag
válasz
Keeperv85 #2619 üzenetére
Pár szépeséghiba:
a a tablettel - a tablettel
processzort,ha - processzort, ha
szeretnék vinni - szeretnéd vinni
forgalmaz bevizsgálás - forgalmazó bevizsgálás
komponens, pont - komponens. Pont
nemsikerül - nem sikerül
Hogyan tudom a szoftvert rootolni? - Hogyan tudom a szoftvert rootolni és a táblagép kevés szabad tárhelyét megnövelni?
UART módba - UART módba (...)
frissítésnek, ha - frissítésnek. Ha
gombb - gomb
ez helyett - e helyett
egy rom - egy rom (...)
gépre.( usb - gépre. (usb
Sajnos úgy tűnik jelen topicunk tárgyában ez a helyzet áll fenn. - Sajnos úgy tűnik jelen topicunk tárgyában a zárt helyzet áll fenn.
FW - Firmware
droidboot - droidboot (lsd. lentebb)
recovery - recovery (lsd. lentebb)
initramfs - initramfs (...)
telepítőcsomagjaink - telepítőcsomagjainkat(...) - ide magyarázatot lehetne tenni pár szóban
-
Levi85
csendes tag
válasz
_Soma77_ #2130 üzenetére
A hibás cellákról/szektorokról feljegyzés kerül az adattárolóra. Ezeket nem lehet használni és nem is elérhető a rendszer számára. Partícionálni sem lehet már ezeket.
A vinyóknál Bios-ból alacsony szintű formázással lehetett ezt kezelni.
A gyártás során is keletkezhetnek hibás részek, meg a későbbi elfáradás során is. Jó esetben tizen évek múlva. -
Levi85
csendes tag
Szerintem tiki abból indul ki, hogy minden nand-nak más lehet a szabad kapacitása és így a számított Data partíciók mérete is eltérhet.
A Diskinfo attól még pontos értéket fog mutatni. A tab egyedi nand-jának egyedi értékét. -
Levi85
csendes tag
válasz
RoundRobin #2102 üzenetére
A Diskinfonál csodálkoztam volna, ha 1024 helyett az 1000-es váltószámot használná, mint ahogy nem is használja. Szépen ki van írva byte-ban is a mennyiség.
6 186 577 920 byte - 6 041 580 KB - 5 900 MB - 5,76 GB (1024)
kontra 6,19 GB (1000)
Az 5,58 GB-ot továbbra sem értem. -
Levi85
csendes tag
IRÍGYSÉG
Irígyled a több tízezer embertől az ócsó gyöngyöt. Az eladó eléggé besározta, de sikerült megtisztítani. Az ilyen szép gyöngyöt bizony 60 ezerért mérik névtelenül. Márkásítva meg százért. Egy év garival. Leszart támogatással (akárcsak itt).
Már az is felháborító hogy 15-ért lett rengeteg embernek SZÉP, mutatós, masszív, gyors nyolc colos tabja.
De eddig legalább lehetett rajtuk röhögni. KiS BiBi-vel, támogatás nélkül úgyis besz.pják. Csak idő kérdése.
TÁMOGATÁS NÉLKÜL.
Mert mit is kapsz a két év alatt.
Bármi gondod van, sagítséget nem kapsz. Ezért a kisebb kellemetlenségeket lenyeled. Csak a halott gépet viszed el a szervízbe. Ahonnan pikk-pakk egy hónap múlva kapsz egy másik tabot. Ami, lehet egy hét múlva szintén megadja magát.
Ez a gép szoftveres gondokkal küzd, amire a hivatalos megoldás: hozd vissza, várj egy hónapot, gyere érte és talán nem jön elő megint a szoftveres lefagyás.
Eddig minden rendben. 15-ért ennyit kapsz, érd be ennyivel.
Ezek után jön a FELHÁBORÍTÓ esemény.
Az emberek rájönnek, hogy a lehalt gépet maguk is rendbetehetik. Nem kell visszavinni, nem kell várni egy hónapot és nem kell újra elhozni.
Ez szörnyű. Csak a fizikai hibás gépek kerülnek szervízbe. Ez nem normális. Ezt így nem szabad csinálni.
Az irígységre visszatérve.
Mi lesz ebből a gépből, ha rendberakjuk szoftveresen és a korábbi 1,6 GB szabad hely helyett 5 GB vagy 6 GB (esetleg 7 GB) szabad hely van rajta.
Egy szép gyöngy 15 ezerért, több tízezer ember kezében.
Köszönjük szépen, várjuk a következőt. -
Levi85
csendes tag
válasz
RoundRobin #1679 üzenetére
Köszönöm a választ. Az alap rendszerben van Terminal emulator?
-
Levi85
csendes tag
válasz
RoundRobin #1675 üzenetére
"Akkor fogja és ujraparticionálja?"
Partícionálás előtt vagyok és pont azért kérdezek, hogy ne kelljen többször megcsinálnom.
A kérdésem az volt hogy milyen programokat szoktak a Systemre pakolni. Ha van(nak) ilyenek, akkor megnézem számomra melyik lehet fontos és számolok a helyigényükkel. Egyébként meg inkább használom a meglévő üres helyeket, mint hogy ott álljon kihasználatlanul.
-
Levi85
csendes tag
válasz
RoundRobin #1669 üzenetére
Kérhetem kicsit konkrétabban? A System mellé mire kell szabad hely, ha nincs rendszerfrissítés?
-
Levi85
csendes tag
válasz
RoundRobin #1635 üzenetére
"De 10 MB akkor sem lehet, az túl kevés. Talán 600 megára össze lehet húzni, de alább nemigen."
Kicsit félreérthetően fogalmaztam. A 10 megát az üres helynek értettem. Ez most egy gigás partíció esetén több mint száz mega. Mivel úgysem kerül ide frissítésként már semmi, ezért 900 mega alá lehetne vinni a System partíció méretét.
10 MB szabad hely elég lehet a System számára (a mostani tartalom mellett)? Van olyan program, amit ide érdemes rakni?
-
Levi85
csendes tag
A System-nek növekedhet a helyfoglalása? Érdemes neki szabad helyet hagyni, vagy csökkenthető mondjuk 10 megára?
Feltételezve hogy soha nem lesz v3-as frissítés az eladótól. -
Levi85
csendes tag
válasz
RoundRobin #1617 üzenetére
"En most tartok 620-nal, de nincs streetview, gmail, playstore, picotts, stb."
Az eltávolításhoz mit használsz? A gmail vagy chrome legyalulása nem okoz függőségi problémákat?
-
Levi85
csendes tag
válasz
RoundRobin #1063 üzenetére
Hogy sikerült ekkorára lecsökkenteni?
-
Levi85
csendes tag
A System partíció tartalma milyen esetben változhat? Elég lesz neki az egy GB?
Az új állapotot mutató képen a Diskinfo három belső partíciót jelez: System, Data, Cache. Van ezen kívül még belső partíció, mert így nem jön össze a nyolc giga tárhely.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S9 Ultra 5G eladó, nagyon keveset ment, mint az új, garanciális!
- iPad Pro 11" M4 2024 256GB Cellular - Apple garancia, 100%, független, ezüst, doboz, számla
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Használt iPad Pro 10. 5 cellular - 64GB + Apple Smart Keyboard + Apple Smart Cover
- BONTATLAN IPAD AIR 13" M3 WIFI 256GB KÉK
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest